2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Olcsón is lehet nagyon jót? Lemerültem az Aliexpress legmélyebb bugyraiba és mutatom, mit találtam...

[ ÚJ TESZT ]

4-8

Fuqing FB Q2

Na, ezzel gondban vagyok, mert egy kifejezetten basshead füles, és ezek nem az én világom, nem tudok bassheadként értékelni, ez pedig jelentősen megnehezíti a dolgom. A csatlakozójára Fuqing van írva, és először csak viccesnek találtam, de kezdem azt gondolni, hogy ez előre jelzi mit fog a mély tenni a füleddel. :)

A sub tartomány van erőteljesen megemelve, marad ereje a mélyközépre is. A középtartomány némileg háttérbe kerül, a magasai viszont tiszták, de nem karcosak, emiatt nem lesz fárasztó a hangja. Tehát egy igazi „V” karakterről beszélünk, ahol egyértelműen ki van jelölve a célközönség, elektronikus és hip-hop only szerintem, az általam többségében hallgatott stílusokhoz ez túl sok mély, igaz a preferenciám is sokkal kevesebb.

Az öblös, erőteljes, vastag hang mellett az átlagosnál jobb térábrázolás vár minket, inkább háromdimenziós, mint lapos. Eléggé közvetlen, a részletekkel sincs gond, sőt kifejezetten rendben lenne, de ugye a mélyek továbbra is uralkodnak az alsó végen és ez nyilván elnyom egyet, s mást (lehet az én hibám, mert nem keményebb elektronikussal vagy hip-hoppal teszteltem, valószínűleg azokkal és a megfelelő fülekkel sokkal jobb párost alkotnak).

Driverflex nincs, kábelzajt nem vettem észre, kényelmes, nem nehéz. Sajnos többet nem tudok róla írni, és nem azért mert rossz lenne, hanem nagyon nem az én világom. Illesztékből mindegy mit teszel rá, sok mélye van mindennel. :)
Árkategória: 3-5 dollár, én 4-ért vettem.

OEM fekete (Fuqing)
Benéztem, és sikerült ebből a remek basshead fülesből kettőt is megvenni, a kettő csont ugyanaz, csak egyiknek fekete, másiknak piros a kábele. Ez is 100% Fuqing. :)

OEM JMF

Nem jó magyar Forint, mert dollárral fizettem érte, de ezért kár volt. Bíztam benne, hogy olyan lesz, mint a Xears XR120 (eléggé hasonló a dizájn), de ez teljesen más világ. Még a Fuqingnál is több mélye van, ráadásul a közép és a magas tartomány sem tiszta, elég távoli és fátyolos minden, sajnos rendkívül gyenge minden szempontból, kivéve az anyagminőséget és kidolgozást.

Ha mindez nem lett volna elég, van egy elég komoly driver flex is, ez mondjuk legalább emlékeztet a Xears XR120-ra. Nagyon nem ajánlott semmilyen téren, ez az a kategória ami éppen megúszta a kukát, de magam sem értem miért. Jót nem tesz senkivel sem, hulladéknak is veszélyes, és még fizettem is érte, sajnos.
Árkategória: 2,5-4 dollár, én 2,5-ért vettem.

OEM Monster Turbo koppintás

Ha a JMF-et alul lehet múlni, akkor ennek sikerült is. Totálisan dobozhang, és ezt szó szerint kell érteni, a szomszédból jön a zene, tehát aki szeret ilyen reverb, meg hall effektet használni, az talán értékeli, egyébként mindenki más kerülje.

Lehetne pozitívumot említeni a füles anyaghasználatában és kidolgozásában, de a hangja miatt kár pazarolni rá a karaktereket. Kidobni nem fogom (ezt végképp nem értem, miért), de lehet, szétszedem, tudományos céllal. Hátha meglesz benne a DSP, ami ezt a dobozhangot generálja, mert ennyire **** (rossz) nem lehet.
Árkategória: 3,5 dollár.

OEM Xears (XW700 Pro?)

Csatlakozója szerint ő egy Xears (tehát eredeti OEM kínai termék), nem tudtam pontosan beazonosítani, tippre az XW700 Pro, ahhoz hasonlít leginkább, de lehet kifutott modell. Ami némileg vicces az az, hogy ez a Xears.com-on 150 EUR, én pedig 10 dollár körül vettem.

Nosztalgikus érzés fogott el, amikor megláttam, a Xears Xtreme-re emlékeztetett, ami ugyan fémházas, de formára pont ilyen volt, nagyon sok méllyel, meleg hanggal – igazi fun hangzás volt, bár nem vagyok oda ezért a karakterért, amíg megvolt szerettem, néhány számmal nagyon jól működött, másokkal sajnos nem annyira. De ez már rég volt, és mint utólag kiderült, köze nincs a kettőnek egymáshoz - szerencsére.

Az egyik olyan darab, aminek nagyon koherens a hangja, egyik tartomány sem akar kiemelkedni, kontrollált, nagyon feszes, megfogott mélyek jellemzik, kellően testes, de nem uralkodik semmin, nem túl közvetlen, de nem is távolságtartó. Lágyabb, melegebb zenei karakter, emellett kellően részletes, kellemesen, hosszan hallgatható. Talán a KZ ED10-hez tudnám technikailag hasonlítani, de az világosabb karakter, ez melegebb, lágyabb.

Tágas, háromdimenziós tér jellemzi (az ED10-nél nagyobb), valójában minden szempontból nagyon egyben van, közel hibátlan darab a kategóriájában. Igazából csak egy baj van vele, viszont az elég kellemetlen: az illeszték cső túl vastag, emiatt nagyon nehéz kényelmes pozíciót találni, leginkább a kis illesztékkel, beljebb helyezve lehet kényelmes viseletet elérni vele, de így a zajszűrése nem lesz az igazi, ezzel együtt a mélyek meg a térábrázolás sem.

Általában a közepes illeszték az én méretem, és azt tippelem, hogy akinek a nagy kell, annak még akár kényelmes is lehet. Nekem sajnos nem az, és borzasztóan sajnálom, mert valóban nagyon jól szól (nem 150 eurósan jól, de messze túllép a 10 dolláros kategórián). A kényelmetlensége a legnagyobb hibája, és igazából az egyetlen.
Árkategória: 8,5-12 dollár, én 9,5-ért vettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Vsonic VSD2S bemutató

    Generációváltás a belépőszinten - a Vsonic VSD szériájának legfrissebb fülhallgatója

  • Vsonic VSD5 bemutató

    A shenzeni kristálykagyló újratöltve: gyakorlatilag minden téren előrelépés történt a VSD3S-hez képest.

  • Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

    Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.