2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A médialejátszótól a HTPC-ig

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Cikkem egy nagy "szakítás" történetét öleli fel, hogy hogyan is estem bűnbe és csábultam el a HTPC irányába.

[ ÚJ TESZT ]

Az összeszerelés

Csütörtökön végre befutott minden alkatrész. A ház és a táp Németországból érkezett és 4 nap alatt ideért. Külön érdekesség, hogy a HD-Plex 20 dolláros pénzvisszafizetést ad azoknak a felhasználóknak, akik lőnek 3 képet a kész vasról és felteszik bármilyen nyilvános oldalra (Facebook, fórum, blog). Kedves gesztus. Ehhez mindenképp szükséges egy PayPal számla. -reward program-.

Már az alkatrészek becsomagolásán is látszik a márkára jellemző nagyfokú precizitás és igényesség, mivel még arra is figyelnek, hogy a csavarokat és alátéteket egy bársony szütyőbe tegyék. Nem mintha ez létfontosságú lenne, de maga a hozzáállás példaértékű. A házat megfogva is érezhetjük, hogy nem valami olcsó, gagyi anyag került a kezünkbe. A tömege 2.5 kg.

Hirdetés

A megmunkálás, a kidolgozás pontos, szép és tekintélyt parancsoló. A dobozba mindent mellékeltek, ami az összeszereléshez szükséges, csak egy csillagcsavarhúzót kellett pluszba elővenni, azt is csak azért, mert kényelmesebb, ha az ember a saját eszközével dolgozik. A weboldalon fellelhető szerelési útmutatót nyomtatott formában, munkafüzet szerűen mellékelték. Bár azt megjegyezném, hogy egy-két helyen az ábrák igen csalókák.

Mivel a hardveres dolgokban nem vagyok teljesen otthon, így megkértem egy tapasztalt, szakavatott fórumtársunkat (jim bcs), hogy rakja össze a HTPC-t és avasson be a műhelytitkaiba. Utólag belegondolva, nem döntöttem rosszul, mivel nagyfokú szakértelmet, precizitást, magabiztosságot kíván meg ez a munkafolyamat.

Jim bcs kifejezetten élvezte az összerakás (vagy, ahogy ő nevezi, a "legózás":) ) minden pillanatát és mind a ketten egyöntetűen megállapítottuk, hogy a 2014-es év referenciamunkája van előttünk az asztalon.

Talán a legnehezebb pillanat az volt, amikor a kábeleket kellett elrendezi úgy, hogy azért mutasson is valahogy, arról nem is beszélve, hogy amikor már minden a helyén volt, nem egyszerű hozzáférni az egy-egy részhez. Kicsit megizzadt a homlokunk, de az eredmény magáért beszél:

A beüzemelés kellemes mosolyt csalt mind a kettőnk arcára. A hőelvezető bordák tették a dolgukat, a gép pedig néma csendben beindult, minden a legnagyobb rendben. :)

Második hátrány a Popcorn A400-hoz képest: Nem "plug and play", vagyis össze kell szerelni vagy legalább is szereltetni. Kezdő gépszerelőknek nem ajánlott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.