2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

A Heroes of Might & Magic történetem

Sajnos vagy szerencsére, elég idős vagyok hozzá, hogy egy hosszú játékszéria lényegében életem részévé váljon.

[ ÚJ TESZT ]

Ketteske

A cím ne tévesszen meg senkit, itt nem Doug Kinney klónjáról lesz szó, hanem a Heroes II-ről, ami nagy. Nagyon nagy. 64 MB körül foglalt videóátvezetők nélkül. Teljesen elhatalmasodott az én piciny apró HDD-m felett. Minden más játékot le kellett törölni, hogy ráférjen. És amíg másoltuk.... Nem volt még USB. Valami ormótlan, nagyon sok tüskés kábelen áramlott a szomszéd gépéből az információ a miénkbe. Az LTP-re hasonlított, de már nem tudom miféle ormótlan förmedvény volt. Röpke 6 óra leforgása alatt már fent is volt a gépünkön a cucc.

Ez a játék már sokkal modernebb volt, voltak benne secondary skillek. Fel lehetett a hőst artifactekkel öltöztetni, volt benne manna stb. Sokkal királyabb lett a grafika, pedig csak egy évvel jött ki később az első résznél (1996). Nem értek oda egyből a repülő karakterek, voltak plusz várak, upgrade, normális kampány, és még sokáig lehetne sorolni.... És az egészben az volt a legszebb, hogy még mindig nem tudtunk angolul, nem volt net, meg stb.

Megint nagyon örültünk a játéknak, de ez még mindig csak egy fekete doboz volt. Na de sebaj. Legalább már tudtunk bányát keresgélni, meg úgy-ahogy az is megvolt, hogyan kéne az egységekkel bánni. A kampány még mindig nem nagyon adta, tulajdonképpen meg se találtuk. Néha azért már odáig eljutottunk, hogy a legfelső skirmish map helyett másikra kattintsunk. Úgyhogy így tengettük mindennapjainkat, míg végül be nem köszöntött az aranykor...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.