2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

A Forma-1 legjobb mai versenyzői (2015)

Kik a legjobb és a leggyengébb versenyzők? Melyek a kedvenc pályák és csapatok? PH!-s szavazás, első rész.

[ ÚJ TESZT ]

Legjobb pilótapárosok

Legjobbnak tartott pilótapárosok a ti indoklásaitokkal

Meglepően változatos párosok érkeztek erre a kérdésre és sok igen érdekes indoklás. Látszott, hogy rendesen elgondolkodtatok és minden tényezők mérlegeltetek, nem csak kiválasztottátok automatikusan a mezőny általatok legjobbnak tartott pilótáit.

1. Alonso, Ricciardo (12% választotta őket)

„Alonso a legjobb pilóta, Ricciardo pedig nagyon megbízható és szabályokon belül agresszív, ennek ellenére alkalmasnak látom másodpilótának, ha a ponthelyzet úgy tartja, legalábbis azt a háborút nem tartom valószínűnek, mint Alonso-Hamilton, Webber-Vettel esetén volt.”

„Alonso pályafutását azóta folyamatosan követem, hogy a Forma1-be érkezett. Már akkor látszott, hogy mennyire kivételes tehetség. Hamarosan eredményekkel is igazolta mindezt, mára pedig szerintem vitathatatlanul a Forma1 legjobb pilótája lett. Hiba lenne őt nem leigazolni.

Ricciardo az eddigiek alapján hasonlóan szép jövő elé néz. A tehetsége vitathatatlan, a hozzáállása példás, az abszolút pozitív személyisége pedig jó párosítás lehet Alonso mellé. Ketten együtt szerintem a legjobbat hozhatják ki mind magukból, mint a csapatból. Nyilván jelent bizonyos kockázatot, de hosszú távon - minden körülmény szerencsés együttállásakor - egy igazán jó csapatot lehet rá építeni.”

„Alonso - Kiválóan teljesít gyenge autóval is. Ricciardo - Az egyik legjobb fiatal tehetség, aki a jelentétével Alonsót nem hagyná elkényelmesedni.”

2. Ricciardo, Bottas (7%)

„Kedvező ár, kiváló teljesítmény, kitűnő fejlődési potenciál.”

„Bottas: Benne látom az "új Kimit", annak ellenére, hogy mióta Kimi visszatért az F1-be egyáltalán nem tartozik nálam a favorit pilóták közé. De el kell ismerni, hogy tehetséges (Kimi) és ezt látom Bottasban is.
Ricciardo: Fiókcsapatból küzdötte fel magát a nagycsapatba és látható, hogy jól tette az RBR, hogy felhozta. Lehet, hogy idén csak az érvényesül, hogy: nála betaláltak az idei autóval, de messze a legszimpatikusabb "újonc" pilóta a mezőnyben számomra.”

3.-5. Hamilton, Bottas (6%)

3.-5. Ricciardo, Hamilton (6%)

3.-5. Alonso, Button (6%)

„Abból indultam ki, hogy nem a miénk a legjobb autó. Ugyan Kimi a kedvenc pilótám, ugyanakkor ő az átlagosnál is érzékenyebb a rossz autókra. Button ugyan talán nem a leggyorsabb versenyző, de ő maga a tapasztalat, aki karrierje során sokféle csapattal és jobb, de inkább rosszabb autóval is találkozott. Emellett Button rendkívül megbízható, nem tör-zúz, érzi, mi a vége, amit még elbírnak a körülmények és az autó.

Alonso pedig simán csak a legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben, szintén rendkívül tapasztalt, de még ösztönösen gyors is. Sok ipari hulladékkal volt dolga és talán ő tudja egy gyenge autóból kihozni a legtöbbet.

Természetesen ha a világbajnok autó van nálunk, majdhogynem mindegy, kit ültetünk bele.”

„Button: Rutinos, és megfontolt pilóta, aki tud meglepetéseket okozni. Egyetlen hibája, hogy a csapatrádión való megértéséhez tolmács szükséges.
Alonso: Nagyon tehetséges versenyző, aki képes a határokat súrolni. Egy gond van vele, a pénz amiért le lehet szerződtetni.”

6. Alonso, Hamilton (5%)

Alonso & Hamilton

„A válasz attól függ mekkora költségvetésből gazdálkodhat az ember...
Számomra az álompáros, limit plafon nélkül, - bár valószínűleg mai tapasztalatukkal is robbanékony elegyet alkotnának,- Hamilton - Alonso lenne.”

„Istenkirálybrutálállat versenyzőgépek!”

7. Ricciardo, Hülkenberg (4%)

„Hülkenberg eleget bizonyított számomra eddigi pályafutása során. Ricciardo meg idén nyújt kiemelkedőt. 3. pilótának meg Grosjeant szerződtetném. Vannak náluk jobb pilóták, de nagyon túl vannak árazva.”

„Két relatíve olcsó, de a tophoz közeli pilótát választottam. Ha tőlük jobbat akarok, akkor a költség nagyon meredeken felmegy, miközben a többlet-érték meglehetősen kevés.
A csapategység szerintem a csapatvezetés feladata, bizonyos párosok esetén nyilván több munkát igényel.”

8.-12. Alonso, Bianchi (3%)

„Alonso szerintem a mezőny legjobb pilótája, míg Bianchi az egyik legígéretesebb tehetség (bár ő már inkább csak volt, de ha bent van a kérdőívben őt választanám). Míg Alonso ugyan drága, cserébe Bianchi olcsó, így maradna az autó fejlesztésére is.”

8.-12. Alonso, Grosjean (3%)

„-Grosjean, gyors, erős, gyorsan-sokat megélt, nem zűrös és azért átlagosan támogatott versenyző
-Alonso, gyors és nagyon erős, szintén sokat megélt és nagyon támogatott versenyző.”

8.-12. Alonso, Bottas (3%)

8.-12. Räikkönen, Vettel (3%)

„Hasonló a vezetési stílusuk, egyikükkel sincs sok probléma, de Kimi Räikkönen mellé beraknám Jenson Button-t is.”

8.-12. Hamilton, Vettel (3%)

Hamilton, Rosberg & Vettel

„Mivel Alonsót tartom a felsoroltak közül a legjobbnak, viszont mint embert utálom, ezért az utána jövőket jelöltem meg. A +1 Kimi lenne, ha már felmerült a 3 autós csapat ötlete”

Plusz egy érdekesség

Ha az előbbi kategóriánál megvizsgáljuk külön azt is, hogy az egyes versenyzőket a kitöltők mekkora része alkalmazná a saját csapatában, akkor az alábbi listát kapjuk:

1. Fernando Alonso (39% csapatában lenne versenyző)
2. Daniel Ricciardo (34%)
3. Lewis Hamilton és Valterri Bottas (24-24%)
5. Sebastian Vettel (14%)
6. Kimi Räikkönen (13%)
7. Nico Hülkenberg (12%)
8. Jenson Button (11%)
9. Romain Grosjean (10%)
10. Nico Rosberg (9%)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Négyhengeres Varjú

    Élménybeszámoló és teszt a Kawasaki ZL400 SE Eliminator típusáról, amiért sokmindent (f)eladtam.

  • RF 400R rebuild

    Megszívtam, de túléltem, viszont a vas... De akkor hogyan tovább? Egy partra vetett bálna kalandjai...

  • Darts: elterjedt kocsmasport vagy több?

    Szeretnék betekintést adni eme gyönyörű sportág történelmébe, mai helyzetébe valamint gyakorlatába is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.