2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

6. Bacsis Retro Számítógép kiállítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezennel hivatalosan is meghirdetem a 6. BRSZK rendezvény megszervezését!

[ ÚJ TESZT ]

Az elmúlt 6 évben, évente megszervezésre került a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása, azaz röviden csak BRSZK. Mivel az előző, azaz az ötödik Egy kis kedvcsináló, beszámoló az előzőről már egy nagy, majd' 800 nm-es sportcsarnokban volt megrendezve; nekünk, kiállítóknak még magasabbra került az a bizonyos léc amit évről évre meg szeretnénk ugrani.

A hatodik (eredetileg 2020-as) kiállításra éppen ezért szó szerint az 5. kiállítás után már egy héttel el is kezdtük tervezgetést, hogy hogyan is tudnánk ismét szintet lépni. Mindenki ötletelt és a csapat elkezdett azon dolgozni, hogy a maga részét minél jobban "odategye". Éppen ezért talán nekünk, kiállítóknak fájt a legjobban, hogy a koronavírus keresztülhúzta a számításainkat, és le kellett mondanunk a tavalyi kiállításról.
Ennek ellenére nem adtuk fel, és reménykedtünk, hogy idén ismét vendégül láthatjuk a retro iránt érdeklődőket. Lelkesedésünket még a koronavírus újabb hullámai sem törték meg, így gyorsan le is lövöm a poént!

Ezennel szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy 2021. 09. 18-19-én megrendezésre kerül Fülén a 6. BRSZK Party!

DE!
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy idén van egy DE! Tényező, amire szeretném felhívni minden kedves látogató figyelmét. Nem szabad továbbra sem félvállról vennünk a COVID-19-et, így a kötelező járványügyi intézkedések érvényben lesznek a kiállítás ideje alatt is:

A hatályos kormányzati rendelkezések szerint a kiállításra csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet ellátogatni! A gépeket igyekszünk egymástól legalább 1,5 méteres távolságba kihelyezni. Ezek amolyan szükséges rosszak, de ezt a kis kellemetlenséget lenyeljük, így idén is biztosítani fogom én és a kiállító társaim 2 napon keresztül a szórakozást és a retrózás remek hangulatát.

És a legfontosabb DE!
Szeretném minden egyes olvasóm és látogatóm figyelmét felhívni arra, hogy az aktuális szabályozás szerint ugyan megszervezhető a kiállítás, de ez bármikor változhat. Megtörténhet, hogy a nagy készülés, és beharangozás ellenére nem tudjuk megtartani a rendezvényt. Ennek megfelelően szeretnék megkérni mindenkit, hogy a kiállításra való látogatás előtt tájékozódjon, nem hoztak-e valami új rendeletet ami keresztül húzhatja a számításainkat (pl. nem lehet zárt térben rendezvényeket megtartani) vagy látogatás előtt érdeklődjön telefonon nálam (telefonszámom a plakáton megtalálható).

De hogy mi is lesz látható, illetve miben tudtunk még tovább fejlődni?

frescho-tól ezúttal is látható lesz minden nem x86 alapú számítógép, ami meghatározó volt a 80-as, és 90-es években, a Home computer az Acorntól ZX Spectrumig.

Schilence parádés VGA gyűjteménye sem hiányozhat a kiállításról:

Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így CocoonZ szintén beszáll a VGA kártya kiállításba, továbbá a jóvoltából hatalmas, dobozos PC játék gyűjtemény is megcsodálható lesz.

Szintén CocoonZ vállalta be, hogy a retro lanparty sarkot tovább bővíti, és immár több mint 10 gép fogja várni a multizni vágyó látogatókat.

A kiállítók táborát idén először erősíteni fogja Madara-san is, aki jóvoltából retró konzolokkal is megismerkedhet, aki ellátogat hozzánk.

Jómagam részéről a CPU gyűjteményem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült.

Illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC számítógépek fejlődése.

És természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni.

De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster, projektorral kivetítve, vagy a Laser Disk lejátszó, illetve a fentieken kívül igyekszünk a gyereksarkot még élvezhetőbbé tenni a kicsiknek, hogy tovább bírják, míg az apuci kockul.

Továbbá hogy tovább színesítsük a rendezvényünket, a helyszínen megtekinthető lesz egy 2. világháborús harci jármű makett kiállítás is!

A helyszínen étel\ital vásárolható lesz!

Gyertek el, várunk mindenkit szeretettel!

Tehát még egyszer:

6. BRSZK helyszíne: Füle, Petőfi Sándor u. 12. tornacsarnok
Időpont: 2021. szeptember 18-19.

A kiállítás hivatalos honlapja:
BRSZK.hu

Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg, hogy ezúttal is megemlítsem a támogatás lehetőségét!

A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállítótársammal együtt. Így némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson!

Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt, már előre is megteheti a következő bankszámlaszámon:

14100048-25892649-01000006 Sberbank
Orsovai Sándor

(Természetesen a befolyt összeget nem hawaii nyaralásra akarjuk elkölteni. Ha esetlegesen úgy alakul, hogy le kell fújni a kiállítást, a befolyt összeg "nem fog elveszni". Ebben az esetben egy másik időpontban lesz megszervezve a kiállítás, aminek a költségeire már akkor értelemszerűen meglesz a keret.)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.