2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kötelező az iPad két belga iskolában

    Két belga középiskola, a Blankenberge városában található Sint-Jozef Kereskedelmi Iskola és a Sint-Pieter Középiskola vezetői döntöttek úgy, hogy minden tanuló számára kötelezővé teszik az iPad használatát.

    A tavaly márciusban bejelentett, idei tanévben induló, 710 diákot érintő program ellen néhány szülő panaszt nyújtott be. Habár a szülők mellé állt a Flamand Oktatási Bizottság, az iskola vezetője azt mondta, hogy mérlegelték a bevezetés idejének módosítását, de végül úgy találták, ez több kárt okozna, mint hasznot. Állítása szerint a 700 érintett szülőből csak 10 tiltakozott az előkészületekkel és konzultációval kapcsolatban, a pedagógia értékét nem vonták kétségbe. A belga sajtó arról számolt be, hogy néhány szülő már át is íratta a gyermekét más iskolába.

    A legolcsóbb iPad jelenleg 499 dollár, de az iskola tanulói 150 dolláros éves díj fejében egy évre kibérelhetik, három év után pedig a tulajdonukba kerül az eszköz. Ha figyelembe vesszük a tankönyvek egyre magasabb árát, hosszú távon ez gazdaságos is lehet.

    Folytatás...

    zone 12 éve 31

  • A rendszeres "rendszergazda" III. - The End

    Aki az előzményekre kíváncsi, olvassa el az első és második részt. A lustábbaknak röviden: informatikusként egy szakmai szempontból rettentően idegesítő ember a kollégám, aki "rendszergazdának" nevezte ki magát.

    Akik már ismerik a főhősünket, biztosan kíváncsiak, hogy miért szerepel a címben a film végét jelző The End. Nos, két lehetőség merülhet fel.
    Az egyik, hogy e sorokat már a túlvilágról írom, mert végül csak elpattant az az ér az agyamban, a másik, hogy szeretett kollégám többé már nem a kollégám.
    Szerencsére az utóbbira tippelőknek volt igazuk. Igen, megszabadultam az idegrendszeremet pusztító két lábon járó átoktól, beköszöntött az Ultimate Peace of Mind, a tökéletes lelki béke! Mi történt? Hogy szabadultam meg tőle? A miértre a válasz ugyanannyira megdöbbentő, mint maga az ember:
    F e l m o n d o t t.
    Alacsony fizetését nem tartotta reálisnak a a magas rendszergazdai tudásához képest. Így szinte egyik napról a másikra lelépett, a hír hallatán szomorú arcot vágva gondolatban pezsgőt bontottam.

    Folytatás...

    zone 12 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.