2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Asus routertől az x86 routerig, S9xx amlogic boxon át!

    Üdv!

    Azt előre leszögezném, hogy egy átlag felhasználónak otthoni használatra simán elegendő egy jó router, usb porttal, hogy a hálózatra rá lehessen aggatni egy HDD-t (de ez sem mindenkinek fontos).
    Én nem vagyok átlag user. Nem azért mert nagyképű vagyok, hanem a felhasználás miatt. Nekem fontos volt az a kitétel, hogy fusson a routeren az openwrt, illetve az rclone.

    Szerintem az openwrt-t sokmindenkinek nem kell bemutatni, igencsak "felokosíthatod" vele a (támogatott) routered.
    Rclone? "Az Rclone egy parancssori program a felhőalapú tárhelyen lévő fájlok kezelésére. Funkciókban gazdag alternatívája a felhőszolgáltatók webes tárolási felületeinek. Több mint 40 felhőalapú tárolási termék támogatja az rclone-t, beleértve az S3 objektumtárolókat, az üzleti és fogyasztói fájltárolási szolgáltatásokat, valamint a szabványos átviteli protokollokat." -- tehát röviden felhő alapú tárhely (pl Google Drive, Google Photos, stb) csatolható fel vele a számítógépeden (linux, windows, mac, esetenként android), mint egy helyi meghajtó, így eléred könnyedén a számodra fontos fájljaid/fotóid, nem kell a felhő szolgáltató saját appja, programja, mert működik intézőből, total commander-ből,stb.

    Folytatás...

    xtend 2 éve 13

  • OpenVPN alkalmazás automatikus indítása a CoreElec-el/LibreElec-el + ki/be gomb

    Utojára módosítva: 2022.01.06

    OpenVPN alkalmazás automatikus indítása a CoreElec-el/LibreElec-el, illetve ki/be gomb létrehozása a Kodiban a VPN ki/be kapcsolásához manuálisan, illetve egyéb okosságok, tippek

    TARTALOMJEGYZÉK:

    I.) OpenVPN alkalmazás automatikus indítása a CE/LE eszközökön
    II.) Kodiban a Kedvencek menüben gomb létrehozása az I.) pontban létrehozott szolgáltatás manuális ki/be kapcsolásához
    III.) Ugyanaz mint a II.) pont kivéve, hogy nem hozunk létre a Kodival (CE/LE box) automaikusan induló szolgáltatást, hanem a VPN csak akkor indul, ha mi bekapcsoljuk (illetve ki).
    IV.) Tippek, elmélkedések, ötletek

    I.) OpenVPN alkalmazás automatikus indítása a CE/LE eszközökön:

    ami kell hozzá egy Windows vagy egy Linux vagy akármilyen OP rendszer amiről SSH-n elérjük az adott boxot, persze ehhez nem árt ha az SSH elérés be van kapcsolva a CE/LE alatt (alapból aktív egyébként) meg persze egy VPN szolgáltató által kiadott OpenVPN config fájl (a legtöbb VPN szolgáltató tud ilyet adni, pl a NordVPN-ek is van) és persze egy tv box, amin CE vagy LE fut.

    Szóval kezdjünk akkor bele, néha hirtelen jutnak eszembe dolgok, ezért remélem nem lesz kesze-kusza iromány:

    Folytatás...

    xtend 2 éve 0

  • Ulefone Power 3 - "póver" az tényleg van benne bőven...

    2015 decemberében ismerkedtem meg az Ulefone márkával. A nejemnek vettem egy Paris-t, eleinte jó volt, aztán kb 1 év után meghalt, ha jól emlékszem akkumulátor miatt. Ez a készülék nem is érdemel több szót...

    2016 februárjában megváltam életem egyik legjobb telefonjától ami egy Samsung Note3 volt, mivel külföldre költöztem és szükségem volt egy dupla SIM-es telefonra, így újra adtam egy esélyt az Ulefone-nak és lett egy Be Touch 3 telefonom (ha jól emlékszem akkoriban ez volt az Ulefone-nál a flagship). Ennek a telefonnak a hatására váltam a márka iránti "rajongóvá", mivel ez a teló már egyben volt (mai napig megvan, tökéletesen működik). Csak a 2 év alatt annyit ejtettem le (meg a fiam is), hogy minden sarka repedt már, ezért új Ulefone-on törtem a fejem. Először a T1 fogott meg, de amire lett pénzem rá, elődrukkoltak a Power3-mal, így erre esett a választás (itt jegyzem meg, hogy nejemnek pedig egy Ulefone Armor1 lett vásárolva, masszív, hibátlan telefon, ajánlott mindenkinek, de ugye ennek is lett testvére az Armor2, volt szerencsém kipróbálni, aki teheti az Armor1 helyett a 2-t vegye, gyorsabb, erősebb (hardvere erősebb) telefon)
    Mivel a viszonyítási alapom a Be Touch3 ezért többször is fogok erre a telefonra hivatkozni!

    Folytatás...

    xtend 6 éve 24

  • SAMSUNG Galaxy Tab S 10.5

    Az #1.hsz, a könnyebb frissíthetőségének érdekében
    a LOGOUT blogon is elérhető!

    Mobilaréna teszt
    Magyar felhasználói kézikönyv (KitKat): [link]
    Magyar felhasználói kézikönyv (Lollipop): [link]
    SM-T805 (Tab S 10.5 !!LTE!!) tárhelyem (rom, root, odin, stb): [link]

    Specifikáció:

    Folytatás...

    xtend 9 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.