2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ki Mit Tube?

    Ergo egy Csillag Születik azon a világháló izén. Valami piros videós oldalon, azon a jutyúbon vagy hol...

    www.kimittube.444.hu
    igen, én is beszartam, mikor megláttam, hogy 444...

    Szerintem ez egy jó ötlet. Pofás, bárki számára tényleg elérhető, nem kell ehhez külön Kazincbarcikáról Pestig utazni. Kamera minden mobilban van. Internet gyakorlatilag mindenhol van... Bárki számára tényleg nyitott a lehetőség, hogy egy viszonylag komolyabb versenyben megmutassa magát, és ne csak egy - már csak ismerősei előtt is - kínos produkcióval lépjen elő valami szánalmas vloggal, ahol a tevékenység előtt 10 percig beszél a macskájáról.

    Ez tényleg egy ki mit tud. Bármilyen kategóriában küldhetsz egy kis videót és azt zsűrik értékelik. Van igazán vállalható előadás, és vannak nagyon középszerűek. De tényleg. Nagyon semmitmondó karaokék. (miért akar mindenki énekesnek menni?)

    Folytatás...

    WinPho 10 éve 3

  • Könyvek vagy film?

    Nyári házifeladatra az irodalomtanárom nekem személyesen 3 könyv elolvasását adta fel. Van aki rosszabbul járt, van aki jobban, de ez most lényegtelen. Nekem az olvasás soha nem volt a szívem szottya. Életemben talán ha 4 könyvet olvastam el, ebből 2 kötelező, és még egy kötelező, csak hangoskönyvbe. (Vuk, Lassie, Szent Péter esernyője) Nekem senki ne mondja, hogy olyat olvassak, ami izgalmas, meg jó, mert azzal is megpróbálkoztam és a vége előtt feladtam, elmúlt a motivációm, semmiképpen nem akartam befejzni, annyira elment a kedvem. És ezzel együtt a mostani "házifeladathoz" sincs semmi kedvem és nekifekszek az utolsó napokban. El kezdtem gondolkozni, hogy miért is olyan jó dolog a könyv, miért az a mindentmegrendrengető aduász, az etalon. Miért pont ez az elsődleges kulcs a műveltséghez, és hogy lehet-e ezt pótolni?

    Kezdjük a szépirodalommal. Természetesen dicsérendő, ha valaki sokat olvas, rengeteg érdekes történetet találhat, sok jó regény van, ezt belátom. Nade, mi van a filmekkel? Egy jó film nem érhet fel művészetileg vagy tartalmilag egy ugyanolyan jó minőségű könyvhöz? De. Puzsér Róbert egyik írásában benne volt ez, már nem emlékszem, pontosan hogy, de "...ha vannak kötelező olvasmányok, miért nincsenek kötelező filmek?". Vagy ha művelődés, vagy a jellemünk fejlődése, akkor egy mély szövegű, érzelmekkel teli zene nem jó?

    Folytatás...

    WinPho 10 éve 126

  • Generációm

    Nemrég olvastam it egy blogbejegyzést, amiben egy kollega a gyermekkoráról írt, meg amúgy a generációjáról. Elgondolkodtam, milyen az én generációm és azon, hogy miért van ennyire agyonszidva. Mit okoz az internet hatalma, az oktatás, minden.

    Először is szerény véleményem szerint a generációnkkal kevesebb baj van, mint azt az ember hinné. Igen, tudom, vannak kirívó esetek, de minden generációban voltak. Mert tegye minden nálam (16 évnél) idősebb ember tegye a kezét a szívére, bizos volt az osztáylában drogos vagy ivós vagy teljesen antiszoc vagy idegbeteg. Gyakran érzem szégyenben magam, mert komplett korosztályomat elküldik a francba néha, holott legtöbbször nem érdemli meg.

    Kezdjük ott, miért baj az, ha a gyereknek van egy okostelefonja és azon lóg? A néhány évvel idősebb gyerek a tévén lógott. A még idősebb a rádión (najó, ez már más, tudom). Esetleg, meglehet, hogy kint futkározott, de biztos volt olyan, aki betörte az orrát, eltörte a kezét, esetleg súlyosabb sebeket szerzett (lelkileg is akár(a cukrosbácsik mégse olyan jó üzletemberek...)). A veszély minden generációban fennált bármilyen tevékenységnél. Mindig voltak "rosszcsontok", mindig lesznek is.

    Folytatás...

    WinPho 10 éve 44

  • Innerpartysystem - Ilyen is van?

    ...vagyis volt. Sokáig nézegettem bandákat, kerestem újat, mert eléggé egyhangú (bár így is awsm) a zenehallgatási stílusom. Napi 90%-ban Linkin Park, maradék 10%-ban Hollywood Undead. Mégha az arány meg is változik, ez elég monoton, ezért felvettem a sisakot és elindultam az internet vadregényes tájaira.

    Az elecronic metal-ra kerestem rá először, sikerült kikapnom egy Emilie Autumn művészevű igencsak tehetséges egyedet, majd folytattam a kutatást, és így leletem az Innerpartysystemre!

    Folytatás...

    WinPho 10 éve 1

  • Linkin Park - A szemszögemből

    Szögezzük le: rajongok a bandáért. Szinte nullahuszonnégyben tudnám hallgatni. Ez természetesen a blogbejegyzés írásáig sem változik/változott. Bár a kíváncsi, hülye fejem csakazértis utánanéz a kritikáknak. Az a fajta ember vagyok, akinek az új, elektronikusabb vonal jobban tetszik. (felkészülök az anyázásra) Az A Thousand Suns a kedvenc albumom. Hát nem negatív kritikákat találok ezerszámra? :DDD Persze nem mindenhol, vannak oldalak, ahol azt mondják jó.

    Személyes megítélésem szerint ez az album zseniális. Nincs néhány megfogható szám, itt egy az egészében az album digitális, őrült, abszurd világa a fontos. Nem baj, hogy nincsenek annyira hangszerek, a digitális zaj pótol mindenért. Szerintem pont az a lényeg, hogy zaj legyen, ez is a világának a része. Az átvezetők is jók (bár a Jornada El Muerto kicsit idegesítő szám, és az Iridescent sem 10/10-es), én személy szerint baromi jó ötletnek tartom a nagy emberek beszédeit beleépíteni az "eseményekbe", természetesen digitális zajjal a háttérben. Koncerteken meg amit művelnek velük...

    Folytatás...

    WinPho 10 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.