2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Equilibrium

    Ha 5-ször nem láttam eddig, akkor egyszer sem. Még mindig kedvenc.

    Néha elgondolkodom azon, hogy az emberi érzelmek teljes kiiktatása valóban vállalható áldozatokkal járna (feltételezve, hogy nem egy rendőrállam jönne létre, mint a filmben)?

    whiz 15 éve 7

  • No more SD!

    Transporter 3 SD vs HD.

    Na melyik-melyik? :)

    whiz 15 éve 22

  • Enefessift - kukába vele!

    Csak eljött a nagy nap, a próba ideje. Demó alapján nem tűnt rossznak a dolog. Rövid leszek...
    Kalap fos az egész.
    Csodás a grafika, szépek az autók, szép a környezet, meg minden. És mindezt 1680x1050-ben mindent fullra húzva, 2x élsimítással röhögve viszi a 9600GT+2,66Ghz E4400 páros. Ennyit pozitívumként, mert az is van.
    Ami kicsapta a biztosítékot: az irányítás. Billentyűzettel inkább sehogy. Kormánnyal már egész jó. Vagy legalábbis annak tűnt az elején. Tier2-es gépekkel már kb. lehetetlen normálisan (rásegítések nélkül) menni. Kanyarba még vígan ződet mutat a hülye ideális ívet jelző csík, nyomom is neki, mint a barom, persze elszállok a francba. Hmm. Elhiszem, hogy én vagyok a nyomorék, de... az AI meg úgy megy, mint akit odaragasztottak. Hát anyád... Nem, köszönöm nem akarok kormányzás-, meg fékrásegítést. GTR2-ben érdekes nincs szükség ilyenre, és meg tudom közelíteni a hivatalos körrekordokat is. Itt meg egy kínlódás egy kanyargós úton maradni, ráadásul sokszor be se lehet látni rendesen a terepet, és a hud is egy inkább zavaró, mint segítő tényező.
    Erre még időnként olyan össze-vissza rángatja a kormányt (Formula Force EX), hogy csak nézek mi a rák van... "Természetesen" az ffb erősségét nem lehet állítani, az meg csak hab a tortán, hogy az első indítás után csak akkor van újabb konfigurálásra lehetőség, ha már lenyomtam az első versenyt. No comment.

    Folytatás...

    whiz 15 éve 7

  • Run away!

    You better run away, run away.
    You better run away, run away.
    You better run away, run away.
    You better run away, run away.

    You know and I know the rules
    of this cruel game.
    Nothing we can do if love
    wants to fade away.
    I look into your eyes and see
    the trace of emptiness when
    your breath is so cold I feel
    I have to say.

    You better run away, run away
    from my heart.
    I don't want you to stay.
    Better run away, run away
    from my life.
    Things will never be the same.
    Run away, run away
    from my heart.
    I don't want you stay.
    Better run away, run away
    from my life.
    Things will never be the same.

    You better run away, run away.
    You better run away, run away.
    You better run away, run away.
    You better run away, run away.

    Only for you, my candle burned.
    Now I snuffed it out.
    I have no worries any more.
    I've cleared my doubt.
    Don't try to tell me that I'm still
    a part of your life.
    I'm turning around. You won't see
    the tears in my eyes.

    Folytatás...

    whiz 15 éve 0

  • Dragonball Evolution

    A film egy nagy kalap fos, de legalább a főszereplő csaje (Emmy Rossum) mégis tűrhetővé teszi:

    whiz 15 éve 13

  • Te elveszed?

    Szemét egy meló lehet a szórólapozás. Állni egész nap, remélni, hogy minél többet elveszik a kinyújtott kézből a papírfecnit. Hát, nem irigylem őket. Ugyanakkor eszembe jutott valami, mégpedig emlékeim szerint egy logoutos írás kapcsán. Nem biztos, hogy innen rémlik, de valahol olvastam egy írást, hogy micsoda szemét népség, csak kerülgeti ezeket az embereket, ahelyett, hogy segítenének nekik azzal, hogy elvesznek egy semmi helyet nem foglaló, egy perc után kukába dobható (ez fontos!) papírdarabot.
    Többféle szórólapos ember létezik. Van aki, csak áll, és várja a csodát, van aki mászkál a tömeg között (most legyünk konkrétak: Örs vezér tere), van aki kicsit erőszakosabb, és a képembe ugrik. Felrúgnám az ilyet. Na jó, meg vannak a vidám fiatalok, de az viszonylag ritka, és vége a nyárnak, még ritkábbak lesznek.
    Mit csinálok én? Egyiktől sem veszem el a szórólapot.
    Miért? Mert alapvetően gyűlölöm a reklámokat, a szórólap pedig reklám. Ha keresek valamit, majd akkor érdekel, addig nem. Korábban sokszor elvettem, és mindig kiderült, hogy távolról sem érdekel az, ami rajta van.

    Folytatás...

    whiz 15 éve 34

  • Veled álmodtam

    Már megint. És már megint arra kellett ébrednem, hogy nem vagy mellettem, és nem rám mosolyogsz olyan szépen. Ez, így, ilyenkor reggel kurvára szar érzés. :(

    whiz 15 éve 6

  • Kellenek a vicces dolgok

    ...de biztos, hogy ilyen formában, hülyének nézve a jónépet?

    whiz 15 éve 2

  • Sok a rövidlátó

    A számítógép fogyaszt. Komolyabb teljesítményű hardverek már egész szépen tudnak "zabálni". Megoldás? Olyan hardver vásárlása, ami korszerűbb, kevésbé melegszik, és kevesebbet is fogyaszt. Miért? Mert húúú, spórolunk 1000 Ft-ot egy év alatt. Jajdejó, hát ezt azért ki lehet bírni. Mondják egyesek. De... addig miért nem jut el a kis agyuk, hogy ha netán mindenki így gondolkodna, akkor nem csak az évi 1000 Ft esne le. Globális mértékben ezzel bizony elég szépet lehet(ne) kedvezni drága jó Földünknek, hiszen kevesebb villamos energia előállítására van szükség. Tovább magyarázni nem is kell. Persze, nem a PC-k fogyasztják a legtöbbet a világon (bár ne feledjük a szuperszámítógépeket, de az nem az otthoni kategória), de sok kicsi sokra megy. Érdemes lenne néha elgondolkodni ezen, és ennek megfelelően cselekedni. Nem csak számítógép vásárlásakor.

    Dízel autó vs. benzines. Na, ez az egyik legjobb téma. A dízel az milyen állati jó, mer' keveset fogyaszt. Mekkorát lehet vele spórolni. Hát persze (marhára kell ám a 3.0 quattro és tsai városba). Igaz, alapára helyből magasabb egy dízelnek, mint egy benzinesnek. És mivel a jóember spórolni akar, koromszűrő pl. luxus kategória. Neki ugyan olcsóbb - ámbár hosszú távon ebben én nem lennék olyan biztos - csak épp azt felejti el, hogy teleb*ssza korommal a levegőt. Ezzel aztán ismét előrébb vagyunk, mondhatom...

    Folytatás...

    whiz 15 éve 10

  • Marhaságok

    Nekiláttam én is polírozni azt a ronda nagy dögöt (Asus Silent Square) a procin. Tök fájintos lett. Nem nyertem vele egy mocskos fokot sem. Kira'. Talán valami lekvár kéne alá, akkor jobb lenne biztos.

    Vettem egy fogyasztásmérőt. Elszomorítóan sokat zabál ez a b*zi gép, idle-ben is (160W, monitorral együtt). TDU-ban meg felmegy 240-250W környékére. A 60W izzó, 60W a műszer szerint, sz'al nagy hülyeséget nem mérhet. Sírok.

    5 Twixből 2-vel nyertem egy újat. Aszonták "minden 4. nyer". Eddig jó vagyok.

    Sikeresen tönkretettem egy lakatot. Mert ugye egy lakat bonyolult szerkezet, könnyű elrontani.

    Reggel óta semmi értelmeset nem csináltam, csak hülyeségeket irkálok pl. ide is. Ideje lenne odébb menni a géptől...

    whiz 15 éve 1

  • "Véletlen"

    Csak érdekességképpen...
    Reggel felszállok a metróra. Idegesítő arc ül velem szemben, bámul. Aztán bámulja a mellette ülő újságját. Aztán bámulja a másik oldalon azt, aki sms-t ír a telefonján. Végre leszáll.
    Másnap. Tök más időpont (de még ez is reggel). Leülök a metrón, körbenézek. Ugyanaz a csávó 2 méterrel odébb ül. 3 percenként jár a metró, de ő ugyanakkor, ugyanott, ismét. Véletlen?
    Másik reggel. Szintén metró, ülök nézelődök. Feltűnik valamiért egy fiatal nő. Semmi extra, csak úgy vonzza a tekintetet. Leszáll ott ahol én (vagyis ő is Örstől, Déliig utazik). Eltűnik, ennyi.
    Délután megyek hazafelé. Felszállok a metróra. És felszáll ugyanaz a nő is, akit reggel láttam (nyilván ő is hazafelé). Véletlen?
    Még nyár előtt történt. 61-es villamos, minden reggel. Ez is baromi sűrűn jár. Mégis egy héten 2-3x látom ugyanazt a lányt, ahogy felszáll a márvány utcánál (igen, főleg azért jegyzem meg, mert rettenetesen tetszett nekem, csak gyáva vagyok, és ilyesmit nem merek isteni jelként értékelni, és lépni valamit), ugyanarra a szerelvényre, amivel én utazok. Véletlen?
    Ki kellett mennem valamelyik nap ügyfélhez, a város túlsó végébe. Az ecseri úti aluljáróban hirtelen összefutok valakivel, akit meglehetősen régen láttam, nem is tartjuk a kapcsolatot igazából. Nem a közelben lakik, én is csak kiküldetésben voltam. Kicsi a világ. Véletlen?

    Veletek milyen "véletlenek" történ(t)ek?

    whiz 15 éve 11

  • Szánalmas-e...

    ...jól leoltani a vérbe valakit, aki tényleg szánalmasan gyökér?

    whiz 15 éve 15

  • Apró észrevétel

    Rám tört az öt perc (hiába, lassan 27 évesen már nekem is szabad), hogy márpedig én ikszelni akarok. Itt nem ez a lényeg, mert erről már írtam pár keresetlen sort, de ennek megfelelően nekiálltam némi "tanulóanyagot" keresni youtube-on. Elvégre van fent bőven dnb step videó, hát lessünk el pár trükköt. Na mindegy, nem akarom hosszúra húzni, mert még csak nem is ez a lényeg. Hanem az, ahogy a fikázó társadalom hozzááll pl. ezekhez a videókhoz.
    Adott egy srác (nem konkrét). Felteszi a kis videóját, amin tök fájintosan ikszel, de legalábbis semmiképp nem túl bénán. Mi történik? Jön egymillió kis paraszt, fikáz mint az állat. Néhány megjegyzi, hogy de gyerekek ez nem is olyan rossz. De a többség tépi a billentyűzetet, hogy úúú 5 évesen is jobb volt.
    Na akkor.
    Adott egy lány (ő sem konkrét). Kinéz valahogy, szemnek kellemesen. Úgy gondolja, hogy ha már mindenki kirakja tudását, ő is csinál egy videót. És lőn vala. Kalap fos az egész, persze valahol el kell kezdeni. Na de a kommentek. És itt jön a csavar. Mindenki be van ájulva, mindenki szerelmes, és hú micsoda jó mozgásod van, és aki netán nem száll el, az is csak annyit nyög, hogy ezen még lenne mit javítani, de kezdetnek nem rossz (esetleg még egy-két tanács is jön, hogy mit-hogyan).
    Hna, ezt magyarázza el nekem valaki... (ez most amolyan költői volt...)

    whiz 15 éve 12

  • Nagybácsi

    Tegnap óta új "rangom" van IRL.

    Cukcsi. :D

    whiz 15 éve 4

  • Legyen hát TOP 15

    Ha már kiválogattam... csak rossz helyen linkeltem be. Ezúton is elnézést, ha megbántottam volna valakit. Nálam a d'n'b sosem a lágy dallamokról meg énekről szólt (kivételek persze vannak). Alapvetően nem szeretem a liquidet, nem szeretem az ambientet, se a többi ehhez hasonló fajtáját (kivételek...). Inkább technoid, neurofunk, techstep. Ezek sokkal közelebb állnak a lelkivilágomhoz. Esetleg egy kis dark (Tech Itch, Limewax, Dylan, bár őket nem linkelem most). Na akkor íme a lista:

    Spor - 1up - megunhatatlan, örök kedvenc
    Prolix - Exile - :R :R :R
    Audio & The Sect - Pounded - Ennyi
    Demo & Cease - Ladies Night (VIP) - X Powah'
    Dj Fear - LSD - Beteg, de imádom
    BSE - Potemkin - Kicsit darkos
    BSE - Breach - Egy régebbi nagyon nagy kedvenc

    Folytatás...

    whiz 15 éve 3

  • Végül csak nem bírtam ki

    Hahaha! F*szkivan a (büszke) hülyékkel... :U

    whiz 15 éve 0

  • Mozogni kéne

    A d'n'b az egyik fő kedvenc zenei műfajom, szóval ideje lenne megtanulni normálisan táncolni rá. Úgyis sikerült beszerezni pár jófajta ikszelhető muzsikát mostanában, neki kéne állni gyakorolni. Gyakorolni, hehh, inkább megdögleni.
    Hja kérem, ez fárasztó... tíz perc után lihegni, mint egy utolsó stádiumban járó tüdőrákos, na az nem menő. Meg félig pofára esni, mert összeakad az ember lába, az sem menő. De az epic fail mégiscsak az, hogy nem tudok olyan normális helyet, ahol dnb-t nyomnak, illetve nincs olyan ismerősöm, aki rajong ezért a stílusért... Bár szomszédok szerintem kezdik megkedvelni. Kénytelenek. ;]

    whiz 15 éve 50

  • Boldog vagyok-e?

    Egy jó barát kérdezte tőlem tegnap. Nem gondolkoztam túl sokat, csak mondtam a választ:

    Nem.

    Ténymegállapítás, semmi különös.

    whiz 15 éve 21

  • Twilight (2008)

    Szerintem jól sikerült darab. A sablonosan induló sztoriban érdekes csavar van, majd még egy, szóval nem lehet unatkozni közben. Aki látta, tudja, aki nem látta, nézze meg! Amúgy a poén nem ez, hahem új kedvenc színésznőm van, Kristen Stewart személyében:

    Megan Fox, meg a többiek, mi? Haggyatokmá'...

    whiz 15 éve 46

  • Windows asztalom

    Mer' csak úgy. :))

    Háttérkép

    whiz 15 éve 6

  • Nem szó'tam be

    Régebben elég sokszor éreztem késztetést arra, hogy jó faszán leugassak valakit, aki full hülyének nézi a másikat, vagy legalábbis olyan stílusban adja elő magát, ami rohadtul idegesítő (még akkor is, ha igaza van). Na jó, manapság is elég sokat érzem ezt, de egyre kevesebbszer szólok be másoknak. Nagyon sokszor elkezdek írni egy hsz-t, hogy úúúgec most megmondom a köcsögnek, hát vegye már észre magát... aztán rájövök, hogy 1. faszság, 2. nagy faszság, 3. főleg akkor, hogy igazából nem sok közöm van a témához. A fene nagy igazságérzetem néha túllő a célon, de amikor ilyen hirtelen előjön, az már úgyis olyan helyzet, hogy nem érek vele semmit. Akkor meg mit idegesítsem magam...

    whiz 15 éve 0

  • Idén se láttam

    ... a tűzijátékot. Pedig már meg akartam volna nézni, mert rég láttam utoljára. Igaz, akkor megjegyeztem, hogy az volt az utolsó, mert valahogy már nem hozta a régi hangulatot. Na mindegy is, úgy gondoltam mégiscsak jó lenne már látni, hátha változott valami.
    De persze neeem, éppen én vagyok az idióta ügyeletes a héten. Mi van, ha bebasz valami a CÉGnél, és be kell menni, vagy legalább netközelbe kerülni, de még az is lehet, hogy tök esélytelen lett volna, hogy egyáltalán telefonon elérjenek akkora tömegben. Így hát itthon "ünneplem" az államalapítást, jessz. A legjobb az egészben, hogy a szerződésemben nincs is benne ez a balfaszság (az ügyelet, avagy inkább készenlétezés), mindamellett nem ott ügyelek, ahol valójában dolgozom, és ahol ügyelek, gyakorlatilag fullra nem vagyok képben a rendszereket illetően, így elég sűrűn előfordulhat, hogy egyáltalán nem tudok segíteni (mint a héten ez egyszer már megtörtént. Azt se tudtam miről beszél nekem az illető, aki segítséget kért...). Naszóval faszkivan. Ez már nem is az eredeti téma. Mindegy...

    whiz 15 éve 15

  • Mától 22"-on

    Jól választottam két éve, ami a Benq monitoromat illeti, és egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy most sem lőttem mellé a márkával. Íme újdonsült szerzeményem, a G2200WT:

    :))

    whiz 15 éve 31

  • A Pannon szeret(?) engem

    Vagy inkább fosnak, hogy otthagyom őket, tulajdonképpen mindegy is. De eléggé megleptek tegnap. Utazok nagyban a buszon, már rosszul vagyok, hogy milyen rohadék lassan megyünk, sose lesz meg az új vinyó. 7-es döcög a Thököly-n, klíma lefagyasztja a karom (na ilyen is ritkán van), csörög a telefon. Nézem ki az, Pannon üfsz. Wtf. Felveszem, miva'.
    Hááát érdeklődnének, hogy mennyire vagyok megelégedve a mobil internet szolgáltatással, mert azt hallották, hogy fel akarom mondani. WTF?!
    Aztán mondom ezt most mégis honnan? Ürge gyorsan elmagyarázta (én nyilván pontosan tudtam, csak kíváncsi voltam mit mond). Tehát a helyzet:
    Ugyanis pár napja felhívtam őket, hogy ha olyanom van, mi kell egy lejárt hűségszerződés utáni viszonlátáshoz. Ehhez tudni kell, hogy jelenleg kaptam használatra egy T-Mobile modemet+simet, 8 gigás csomaggal, így a sajátom tulajdonképpen feleslegessé vált, és ha már le tudom mondani, mégiscsak jól jönne a felszabaduló havi 6K Ft. Aztán ha gáz van, max veszek megint Pannont, modem van, sz'al hűséget nem kell aláírni, stb.
    Tehát mi történt?

    Folytatás...

    whiz 15 éve 12

  • Samsung F3 első benyomások

    Döglődik a 250-es Maxtor vinyóm, kénytelen voltam újítani valamit, amíg le lehet menteni róla a menthetőt. Bizalmat vetettem egy 500-as Samsung F3-ba.
    Hogy milyen? Halk. Langyos. Gyors. Piszok gyors...

    whiz 15 éve 0

  • Critical system error

    Service "emotions" does not respond, system need restart. Restart now? YES/NO.

    A többit majd meglátjuk.

    whiz 15 éve 2

  • Egy kicsit rólam

    Van egy érdekes világnézetem. És vannak olyan dolgok, amiket úgy érzem, nem igazán ebbe a korba találtak ki. Hanem mondjuk 300 évvel ezelőttre, amikor még érték volt 1-1 emberi érzés. Én már kisgyerekként is így gondoltam, és ez azóta nem nagyon változik. Mindig úgy gondoltam majd egyszer valamikor lesz egy barátnőm, akit nagyon-nagyon szeretni fogok. Akit örökre boldogítani akarok, és soha semmi el nem választhat tőle. Egyetlen ember szerepelt ebben a mesében, és nem több. Egyetlen valaki, akit egyszer hazaviszek, és onnantól ő ott fog lakni velem, míg a halál el nem választ minket egymástól.
    Nagyon sokáig kellett várnom, hogy végül találkozzak Vele, de eljött az idő. Eljött, és én hihetetlen boldog voltam, és a visszajelzések alapján sikerült tényleg egy kicsit más embernek lennem. Úgy éreztem, hogy ezen soha semmi nem változtathat. Az én forgatókönyvemben ez szerepelt. Találkoztam az igazi és egyetlen szerelmemmel, de sajnos el is kellett válnom tőle. Pedig olyan dolgokat kaptam tőle, amilyeneket soha senkitől. Olyan boldog voltam mellette minden nehézség ellenére, hogy azt leírni nem lehet. De amikor el kellett mennie, az az érzés szintén leírhatatlan.

    Folytatás...

    whiz 15 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.