2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mennyit fogyaszt az Intel Rakétája?

    Rocket Lake

    2021 első hónapjai, sok év után új architektúra, két számjegyű IPC növekedés, elhozta a PCIe 4.0-át Intel vonalra is, kapott új Xe grafikus egységet.
    Az akkori versenytárs Zen3-at nem sikerült befogni vele. Kisebb csoda hogy a régi technológiával legyártott csip így is nagyon közel teljesít az AMD 5000-es szériához a belépő-közép kategóriában - amik már a TSMC akkori legújabb node-ján készültek.
    Sajnos a korabeli írások leginkább a top modelleket hasonlították. Azok alapján, Intel részről túlhajtott modellekről, magas fogyasztásról olvashattunk.
    Na de mi a helyzet a kommersz, tömeges felhasználásra szánt modellekkel, amiken az esetek többségében nem render vagy hasonló nagy terhelés fut egész nap?

    Gyorsteszt, mennyit fogyaszt a 4,8 GHz turbóval rendelkező i5-11600 otthoni felhasználás során.

    Egy Gigabyte Z490 Aorus alaplapban fut a proci, ami megelőzve a felhasználhatóságát, már rendelkezett PCIe 4.0 számára megfelelő körülményekkel, kivezetésekkel - a csökkentett funkcionalitásra a dobozon figyelmeztetnek (a teljes funkcionalitáshoz szükséges 11-gen Intel processzorok később jelentek meg mint az alaplap)
    A memória 2x HyperX 3200, dual channel-ben, alap XMP beállítással, Gear1 módban - a tuning ebben ki is merül.
    A háttértár egy Gigabyte PCIe 4.0 M.2 nvme modul.
    Windows11 22H2 a rendszer, monitor felbontás WQHD/1440p 120 Hz-en

    Folytatás...

    vrob 1 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.