2019. január 23., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mi lehet ez?

  Aki együtt nőtt fel a videojáték-kultúrával, valószínűleg fel fogja ismerni, hogy melyik játékot hádésítettem meg az imént. Adok 6 screenshotot, találjátok ki, mi lehet. Egy kis segítség: körülbelül velem együtt született, 1996-ban, de csak azért ismerem, mert az iskolában 2011-ig, és még a saját gépeinken is 2008 körülig Windows 95/98-on nyüstöltünk DOS-os játékokat Kanizsaszerte, igazi közösségi élmény volt a retro kockulás anno. A tuning már az én hülyeségem, az eredetiben még nem volt fű se, fa se, valamint a látótáv is 20 méter alatt mozgott.

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 15

 • Bármi lehet hangszóró

  Láttam egy videót, amin a feltöltő különböző eszközöket kötött rá egy erősítőre. Amennyire őrült vagyok, az első gondolatom ez volt: a hangrendszerem bal első és bal felső hangszóróját erősítő egysége úgyis félig megdöglött, annak már nem lesz probléma, ha játszok vele egy picit.

  Széljegyzet: a móka nem tette tönkre, ráadásul utána meg is javítottam, de mivel a hangerőszabályzó része pusztult el az egyik csatornára, annyit tehettem, hogy ezt megkerültem. Szóval működik, csak vagy sehogy, vagy max hangerőn.

  Volt a videóban láthatóhoz hasonló motorom, csak éppen feleakkora, és hivatása egy párgrammos műanyag ventilátor pörgetése. Így néz ki egyébként:

  Fogtam, széttéptem, és mivel Mr. Photon (a videót feltöltő brit őrült) ellenállást ajánlott, sorba kapcsoltam az egyik hangszóróval. A hatása? A motor mocorog, de akármilyen hangot ad ki, a hangszóró elnyomja, szóval kiiktattam. Ha esetleg véletlenül szupravezetőt képzek, úgyse gyullad ki azonnal, meg ha túl nagy terhelés megy az erősítőre, levágja magát, de ahhoz már 1.3Ω alá kell menni (4Ω-ra van hitelesítve, de ennyit bír el valójában), annyi csak van egy USB-s ventilátorban. Ugye?

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.