Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A saját zenelejátszóm


  VoidPlayer v1.6.3 - 2015. november 3.

  Gyorstalpaló

  Az elsődleges célom a lejátszó létrehozásával egy olyan szoftveralap biztosítása, amivel bármilyen körülmények között bármilyen hangot vizualizálni lehet, és új stílusokat a lehető legegyszerűbben hozzá lehet adni. Ezt úgy kell érteni, hogy a mellékelt kóddal annyira könnyű, hogy ma reggel munkába menet előtt (ébredés utáni röpke egy óra, amiben a reggeli is benne van) csináltam meg hozzá az utolsó két skint.

  A bármikor bármi vizualizálásának a jelentése pedig az, ahogy gondolod: mikrofont, a gépen elhangzó összes hangot, bármit elemez valós időben. Ez a DJ mód nevű funkció. Természetesen zenél is, ha már zenelejátszó. Bár a funkciói korlátozottak a konkurenciához képest, amit tudni kell, azt tudja: sorba állítás, lejátszási listák, ismétlés, keverés, egyszerű vezérlés gyorsbillentyűkkel is.

  A legelső, 1.0-s verzió 5 látványt tartalmaz:


  Space

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 9

 • ASUS K555LB-DM113D röpelemzés

  Négy nappal (ha számításba vesszük, hogy megint hajnalban írok, én idióta, akkor öt) korábban megérkezett az új notebookom, amit néhány egyéb mellett azzal avattam fel, hogy ezen készítettem el az erre is szánt zenelejátszómat. Nem fogok róla értelmetlen többoldalas bemutatót írni, minden evidens hülyeséget felvonultatni, csak azt mondom el, ami tényleg számít. Specifikációkat a Google sorol, nagyon gyorsan el is mondom, mire elég ez: 1366x768-on a játék tökéletesen lehetséges, Full HD-n a maiak vagy nem, vagy csak minimális beállítások alá konfigolva futják a 60 FPS-t, számomra csak ez számít játszhatónak.

  Ez a gép sorra hozott olyan meglepetéseket, amikre abszolút nem számítottam. Olyan tereken mutatott kiemelkedőt, ahol pont az ellentétét várná el az ember egy hordozható géptől. A merevlemeze például brutálisan gyors. Nem viccelek, szemmel láthatóan gyorsabb elérési időket mutat, mint az asztali gépem. 10 másodperc alatt tökéletesen használhatóra bootol. Az asztali gépemen ez HDD esetén egy perc is lehetett, SSD vásárlásával kellett korrigálni, természetesen azt a lapos nem üti meg. Eddig bármilyen notebook került hozzám, a HDD-n buktak el. Másik ritkaság a használható billentyűzet.

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 12

 • M1 és a matematika

  Nagyon rájár a rúd az új köztévénkre: olyan alacsony minőséget produkálnak az indulás napja óta, hogy még a világsajtó is emlegette. Ha esetleg valaki még ezek után is arra vetemedne, hogy egyáltalán ránézzen, neadjisten éppen érettségiző sorstársam, és tőlük szeretné megtudni a matek érettségi megoldásait, annak rossz hírt kell közölnöm: ez sem sikerült nekik.

  Kezdjük a legalapvetőbb hibával, az elírással. Ez náluk mindennapos. Természetesen a mostani nem ér fel az Ádár János névtáblával, de azért tizedesvessző helyett szorzást írni sem gyenge, főleg, hogy a karaktertábláról kell kikeresni a jelet (és ott is a négyzetet találták el kör helyett), tehát az elütés vétsége kizárva, valaki tényleg ilyen hülye volt:


  X=10.5? Nem baj, most 50 lesz.

  Térjünk át a matektanár tehetségére. A feladat, amit megpróbált:

  "Két különböző színű szabályos dobókockával egyszerre dobunk.
  Adja meg annak a valószínűségét, hogy a dobott számok szorzata prímszám lesz!"

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 25

 • Tölts le több RAM-ot!

  Unod már, hogy a böngésző mellé egy zenelejátszót se tudsz nyitni? Problémát okoznak az új játékok 128 gigás memóriaigényei? Esetleg újítanád régi, 800 MHz-es DDR2-es DIMM-jeid? Gond egy szál se, tölts le magadnak több RAM-ot! Felejtsd el azt a hülyeséget, hogy a RAM a gépedben az a néhány 20 forintból eszkábált csík. A valóság nem ez, csak a pénzedet akarják lenyúlni. A Download More RAM oldala megoldja a problémád! Csak válaszd ki a neked tetsző csomagot, és tölts le magadnak annyi RAM-ot, amennyit csak szeretnél! Mint a varázslat!

  VoidXs 3 éve 36

 • Kész a mekiszimulátor... majdnem

  Kicsit több, mint egy hónapja kezdtem el dolgozni a Gyrosétterem-szimulátornak nevezett, a McDonald's-ra alapozott, de működését egyáltalán nem valósághűen ábrázoló játékon. Az utolsó frissítést március 20.-án csaptam hozzá, ebből már csak az animációk hiányoznak. És hiányozni is fognak. Én elkészítettem volna, de nem megy. Ismerősöknek se igazán. Mocap stúdiót nem bérlek, egyrészt nincs miből, másrészt nincs a környéken. Az interneten természetesen mindenféle animációt találni, a kutyasimogatástól az orrturkáláson át a gereblyézésig abszolút minden van, de ülés, evés, az nincs. Mintha olyan ritkán csinálnánk ezeket. Így hát maradtak azok, amiket gyári hozzávalókból meg lehetett oldani, a séta, és az egy helyben állás.


  A legújabb elrendezés.

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 5

 • Játékkészítés egy nap alatt

  Eddig is tudtam, tapasztaltam, hogy Unityvel mérhetetlenül gyorsabban és egyszerűbben lehet játékot csinálni, mint bármi mással. Most, hogy már elég (jórészt törölt) projekten vagyok túl vele, kipróbáltam egy nagyon régi ötletem megvalósításával, vajon mennyire is hatékony a dolog. Régi vágyam egy kéttengelyes SpeedX-változat elkészítése, ahol a balra-jobbra mozgolódás mellett fel-le is lehet haladni. Nem mintha nem lenne ezernyi hasonló játékkal tömve a Flash- és mobiljátékpiac, csak ez saját, valamint játékfejleszteni jó dolog. Tegnap este negyed 12-kor kezdtem el, és negyed óra után rájöttem, hogy akár fel is vehetném, milyen gyorsan ölt alakot. Itt is van az utána következő 40 perc, töredékére sűrítve:

  Egy röpke óra alatt kész volt a játék játszható része, szinte teljesen, csak keveset kellett rajt javítgatni utána. Aludtam egyet, majd nekiestem a menünek, hogy legyen az is. Ez is csak egy órába telt.

  Folytatás...

  VoidXs 3 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.