2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vizslákok

    A skót juhászom (Linda) után, aki 2008-ban, 15 évesen pusztult el, azt gondoltam, valószínűleg csak akkor lesz újra kutyám, ha majd a születendő gyerekek mellé időszerűvé válik egy háziállat. Ha akkor valaki azt mondja, hogy 2-3 év és nem egy, hanem három fog körülöttem (többnyire inkább rajtam) ugrálni, simán kiröhögöm.

    Aztán kicsivel több mint egy év múlva az akkori sógorjelölt egy délután megjelent egy kis barna micsodával a karjában és minden megváltozott. Nem csak engem, hanem mindenkit fél perc alatt a mancsa köré csavart a tüneményes, gyurmatestű kis vakarcs. Jópár kutyafajtával megismerkedtem az évek során, de lenyűgöző volt, hogy mennyire okos, tulajdonképpen elég volt neki mindent egyszer vagy kétszer elmondani, megmutatni, nagyon gyorsan tanult. Persze közben hihetetlenül kajla is volt, rendesen próbára tette a rekeszizmainkat. Nem emlékszem már, hogyan jött a név, de végül Dömötör lett, vagy ahogy a barátai hívják: Dömi.


    Döm-dö-döm érkezése után, 6 hetesen

    Folytatás...

    Viszlát 12 éve 61

  • Total Recall (2012)

    Előre leszögezném, hogy nincsenek nosztalgikus érzéseim az eredeti verzióval kapcsolatban, eléggé régen is láttam, így nem hasonlítottam össze a két filmet. Csupa rosszat olvastam eddig róla, de úgy döntöttem adok egy esélyt és milyen jól tettem! A TDKR és az új Bourne film okozta csalódás után végre egy pörgős eksönmúvi. Persze, nem váltja meg a műfajt, szó sincs kiemelkedő alkotásról, viszont három dolog nagyon tetszett a filmben.

    Az első: nagyon bejött a megalkotott világ, miközben nyomokban rá lehet ismerni helyekre. Nyomasztó, zsúfolt, átláthatatlan, de nagyon hangulatos.

    A második: végig pörgős marad a film. Bunyó, dara, bunyó, üldözés földön, bunyó, üldözés levegőben, dara, bunyó és így tovább, szuper tempóban nyomják végig. Persze van egy két lassabb rész, de nagyon rövidre fogják, egyáltalán nem töri meg a ritmust. Ráadásul közben azért van történet is, ami nyilván nem Háború és béke mélységű, de pont annyi, hogy ne csak agyatlan ámokfutás legyen.

    Folytatás...

    Viszlát 12 éve 10

  • Főzős mérgelődős I. rész

    Nem ma kezdtem a főzést, de a rizs egészen idáig valahogy teljesen kimaradt. Ma reggel viszont úgy ébredtem, hogy milyen jó lenne a sült hús mellé finom rizs. Új dolgok esetén a megszokott kör az, hogy megszkájpolom édesanyámat, jól kifaggatom. Ha ő nem elérhető akkor egy nagyon kedves barátomat interjúvolom meg, aki szintén nő és szintén eszméletlen finoman főz.

    Persze vannak sötét napok, amikor egyikőjük sincs net közelében, ilyenkor marad a google (brrrrr). Azt már teljesen megszoktam, hogy ahány oldal, annyi leírás, teljesen mindegy milyen ételről van szó, még a legegyszerűbbeket is százféleképpen csinálják a népek. Az a legjobb, amikor ezek ráadásul nem csak egy-két részletben térnek el, hanem totál ellentmondanak egymásnak. Viszont már nagyon rutinos vagyok és halmazolom az információkat, vagyis kigyűjtöm a közös pontokat 5-6 recept alapján és abból dolgozom.

    El is szaladtam tehát rizsért, a közeli lengyel boltban meglepő módon csak egyféle normális rizs volt (gyors rizst nem veszek, kemény vagyok), ilyen ni:

    Ott persze nem néztem meg a leírást, úgyhogy már hazaérve kaptam az első sokkot, az addig egységesen 40-45 perces főzési idő helyett a csomagoláson 15 percet javasolnak. Remek. Nem baj, lesz ami lesz, nekikezdtem.

    Folytatás...

    Viszlát 12 éve 61

  • A pillanatragasztó nem játék!

    Nem nagyon szoktam ilyet, de nem akarom, hogy eltűnjön a süllyesztőben, a személyes blog praktikus megoldásnak tűnik. Szóval, Angela Merkel, ahogyan még nem láttuk:

    Viszlát 12 éve 23

  • Zenével elmondva

    Ma újra "aktuálissá" vált ez az érzés, ezért megosztom újra. Enjoy.

    Improvizáció zongorán...

    Viszlát 12 éve 7

  • Mennyire megbízható a Dropbox?

    Alig egy hete kezdtem el használni ezt a szolgáltatást, közben sikerült nagyobb tárhelyhez jutni, így most 25 GB áll rendelkezésemre, ami olyan terület, amivel már lehet mit kezdeni. Fényképeket szeretnék nagyobb mennyiségben itt tárolni és megosztani.

    A kérdésem azokhoz szól, akik már hosszabb ideje használják és esetleg jellemzően sok viszonylag kisméretű fájlokkal, hogy mennyire megbízható, lehet-e rá számítani hosszabb távon?

    Viszlát 12 éve 10

  • America is not the greatest country anymore

    Aaron Sorkin legújabb sorozatának nyitójelenete, megítélésem szerint hatalmas igazságokkal (katt a képre a megnézéséhez).

    Aki esetleg nem értené:

    Will
    It's not the greatest country in the world, professor, that's my answer.

    Moderator
    [pause] You're saying—

    Will
    Yes.

    Moderator
    Let's talk about—

    Will
    Fine. [to the liberal panelist] Sharon, the NEA is a loser. Yeah, it accounts for a penny out of our paychecks, but he [gesturing to the conservative panelist] gets to hit you with it anytime he wants. It doesn't cost money, it costs votes. It costs airtime and column inches. You know why people don't like liberals? Because they lose. If liberals are so fuckin' smart, how come they lose so GODDAM ALWAYS!

    And [to the conservative panelist] with a straight face, you're going to tell students that America's so starspangled awesome that we're the only ones in the world who have freedom? Canada has freedom, Japan has freedom, the UK, France, Italy, Germany, Spain, Australia, Belgium has freedom. Two hundred seven sovereign states in the world, like 180 of them have freedom.

    Folytatás...

    Viszlát 12 éve 9

  • Gandhi's 7 danger to human virtue

    Hét veszély az ember erkölcsére, Gandhi szerint:

    1. Vagyon munka nélkül
    2. Élvezet lelkiismeret nélkül
    3. Tudás jellem nélkül
    4. Üzlet morál nélkül
    5. Tudomány emberség nélkül
    6. Vallás áldozathozatal nélkül
    7. Politika elvek nélkül

    Viszlát 12 éve 24

  • Reposzt: Hajléktalanul

    Többek kérésére közlöm újra ezt a cikket. Eredeti megjelenés: 2007-08-04.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 74

  • Virtuális sérelmek

    Olvasgatom az aktuális balhét, nem ma kezdtem virtuális pályafutásom, nem is először látok ilyesmit, de még mindig meglep, mennyire komolyan veszik néhányan a "hálón" történteket. Eszembe jutott erről egy saját élményem.

    Jó pár éve történt már, egy akkoriban igen népszerű cseten moderátorkodtam. Esténként akár 4-500 ember is összegyűlt, nem kevés munkát adva az opoknak, ahogy ott hívták őket, megizzadtunk néha rendesen, rendbontó mindig akad. Egyik közülük visszaesőként már ismeretes volt előttem is, rövid ideig bírta csak a megszabott keretek között, káromkodott mint a kocsis, provokált, nem volt egy kellemes jelenség. Azon az oldalon 15 perces pihenőt kapott az, akit "kirúgtunk", de ha tudta váltogatni az IP címét az illető, akkor seperc alatt visszajuthatott. Egy este különösen rossz formában volt ez a bitang, nem számoltam, de körülbelül a 30. pöckölésnél jártam, természetesen már rég elfelejtődött honnan is indult a történet, csak engem szidalmazott, ebben nem is volt semmi újdonság, megszokja az ember egy idő után. Végül aztán feladta, gondoltam én, elhallgatott, majd nem sokkal ezután én nyugovóra is tértem.

    Folytatás...

    Viszlát 12 éve 41

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.