2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [Drupal 8] Témakészitéshez keresek vállalkozó kedvű valakit

    Üdv,

    Van egy Drupal 6 weblapom, amit idén frissiteni kell 8-ra. Az adatmigrálást végig tudom sz*pni, de a témát már sajnos nem. Ehhez keresek olyan hozzáértőt, aki el tudná késziteni az új témát. Cserébe némi HUF-t (10-20k) tudok felajánlani, esetleg reklámhelyet az oldalon (havi 2-3M oldalletöltés).
    Van itt oylan, aki érzi magában az erőt egy ilyen projekthez?

    Előre is köszi,
    T.

    varga.tamas 7 éve 0

  • Plexis kalandom

    Na jó, hatásvadász a cím, hogy többen kattintsanak. Semmi kaland nem történt igazából. Na jó, egy kicsi.

    Kitaláltam anno, hogy én szeretnék magamnak egy oldalmegvilágított plexi asztaldiszt. Ez kb 3 hónapja történt. Megrendeltem hozzá a plexit, a led szalagot és a csatlakozót. Persze Kínából, 1 hónap múlva ide is értek. Egy barátommal készitettünk hozzá egy "talapzatot" (igen, ez már nem csak egy egyszerű doboz, hanem már talapzat, mint egy emlékműnél). Az egyik fele egy régi fiókból van, annak a tetejére vágtunk egy rést, ami a plexit fogja tartani. A dobozt pedig egy keményfa alapra csavaroztuk fel:

    A doboz még kapni fog valami felületkezelést, mondjuk valami lazúrt, ami előhozza az erezetet.

    Ez volt a könnyebb része a dolognak. A pelxibe a mintát bele kellett valahogy szerkeszteni, ehhez pedig a legjobbnak láttam venni egy kézi gravírozót. Ez a múlt pénteken történt meg, a Conradban kinéztem egyet, meg is vettem egy doboz gyémántbevonatú csiszoló betéttel együtt. Este bele is martam a mintát (sokkal jobban ment mint azt elsőre gondoltam, már csak a led szalag kell alá és kész is.

    Folytatás...

    varga.tamas 8 éve 22

  • Csapbetétem története

    Tönkrement a csap. Igaz már vagy másfél éve, de a csajom már annyira basztatott miatta hogy csináljam meg... Nem volt mit tenni szét kellett szedni és megnézni hol ereszt. A porcelánbetét volt a ludas. Kiszedtem, elmentem több helyre is, ahol azt mondták ilyen kialakitású betétjük nincs, a sima amit adnának (40 mm-es porcelánbetét) nem lenne jó a csapomba. Én hallgattam a nálam okosabb szakikra.

    Irtam a gyártónak, hogy mi a gondom, jött is a válasz hogy nálunk van készleten mehetek érte bármikor.
    Ja, Nagytétényre kellett kimenni. Én majdnem Újpesten lakok, igy az őt innen kb 20 km BKV és másfél óra + 20 perc séta mert ahol az üzlet van nem jár a busz a közelbe :D

    Össze is szedtem magam, kimentem a halálba (A móricról a 33-as busz majdnem végéig kellett kimenni), belépek az üzletbe az eladó csajnak mondom mi a tényállás, erre a kezembe nyom egy standard 40 mm-es porcelánbetétet... És ne legyen lila a fejem. Pont ugyanolyat adott amit a sarki szerelvényboltban is mutattak, csak a szaki szerint nem lett volna jó. Másfél óra BKV haza, betét berak, rászorít, örül.

    Na meg az asszony is, hogy 2 év után végre nem csöpög a csap.

    varga.tamas 8 éve 2

  • Magyar Posta a k**** anyád

    Jöjjön egy kis hőbörgés.

    Rendeltem jópár tételt az internetről (konkrétan 4 levelet várok 4 különböző helyről), még a múlt héten. Volt köztük olyan is, amit múlt hét csütörtökön adtak fel, van amit e hét hétfőn. Mondanom sem kell, hogy még nem ért ide egyik sem. Abban már nem is reménykedek, hogy a tegnap feladott ajánlott / elsőbbségi küldeményem ideér pénteken. Persze a cucc ami benne van nem 2 Ft, így még aggódhatok érte, hogy valamelyik jóképességű postai dolgozó kilopja a tartalmát és helyettesiti valami szeméttel (megtörtént eset).

    varga.tamas 8 éve 43

  • A könnyek vizelet... a vélemény...

    A könnyek vizelet formájában távoznak, hasonlóan a véleményhez, mely a rectumon keresztül.

    varga.tamas 9 éve 0

  • Szőnyeg alá söpörni

    Mostanában eléggé felkapott téma lett a migráns dolog...

    A gond ezzel csak az, hogy szinte minden internetes közösségben előjön a cenzúra. Hiába folyik érvelés/ellenérvelés az oldalakon az ügyeletes igazságtevők belefojtják a szót a közösség tagjaiba és ez nem jó. Persze mindig akad 1-2 "bunkó", aki nem tudja emberi módon kifejezni magát, de a többség nem ilyen. Tudom, tudom, mindig azok a leghangosabbak, akiknek a legkisebb IQ áll rendelkezésükre.

    A helyzet kritikus, engedni kéne a diszkurzust. Attól, hogy nem beszél(het)ünk róla, a probléma még valós. El jön majd az az idő, amikor a befogadó társadalmak odacsapnak az asztalra és azt mondják: ELÉG!

    Inspiration

    No persze az internet nem demokrácia tudom jól, de azért ne legyen már a liberalizmus a domináns....

    Ez is érdekes, hogy a lbierálisok azt hangoztatják hogy fogadjuk el egymást, miközben ők ugyanúgy kirekesztik a velük egyet nem értőket...

    varga.tamas 9 éve 10

  • Több PHP verzió egy gépen

    Egyszer minden üzemeltető / fejlesztő életében eljön az a pont, amikor egy PHP verzió már nem elég...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 9 éve 15

  • FOTÓSOK FIGYELEM! Negativok korának meghatározása

    Sajnos nem találtam (nem kerestem eléggé) releváns témát, igy ide teszem fel a kérdésem.

    Egy kupac negativról szeretném megtudni, hogy milyen korúak lehetnek. Alább a kép. A stilusról meg tudjátok mondani kb melyik évtizedből származnak?

    Előre is köszönöm!

    varga.tamas 9 éve 6

  • Viszlát Gyurimester!

    A tegnapi nap folyamán tragikus hirtelenséggel meghalt Titkolt Gyuri "Gyurimester". Nem hallhatjuk többé a humorát, a hangját. Nem hallgathatjuk a dalait, nem lesznek újabb fenomenális bulik vele.

    Remélem már egy jobb helyen vagy Gyurimester!

    Legyen könnyű neked a föld!

    varga.tamas 10 éve 0

  • StartSSL és Apache

    Hitelesített SSL tanúsítvány ingyen weblapodhoz: inkább te is okulj utóbbi hónapok adatkezelési botrányaiból!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 10 éve 25

  • Fiatalságom zenéi

    Belefutottam pár régi "Top" slágerbe a youtube releated videos szekciójában. Belehallgattam és teljesen elfogott ugyanaz az érzés mint akkor, nem is emlékek, inkább hangulatok jöttek elő.

    Biztos tudjátok milyen ez...

    varga.tamas 10 éve 4

  • Dadogós füles javitása

    Sziasztok,

    Van valaki itt a lapcsaládon, aki foglalkozik dadogós fülesek javitásával? Garija már nincs (kb 1 hónapja járt le, természetesen), de azon kivül hogy a bal fele dadogósan szól tökéletes...

    Budapest előny, de nem feltétel.

    Köszi

    varga.tamas 10 éve 7

  • A dubstep eredete

    Ha még nem ismernétek.

    varga.tamas 11 éve 4

  • Punny, zsófolt nap, etc

    A hétvége kicsit zsúfolt lesz és rohanós, fárasztó.

    Ma este 6 után ér haza asszonyka, elkérem tőle a bérletét és megyek egy haverommal sörözni a szülinapja apropóján. A sörözgetés nem tarthat sokáig, még az utolsó metróval el akarok jönni haza, mivel 1:45-kor kelek (igen, éjjel háromnegyed kettőkor!), pattanok fel a 2:15-kor induló éjszakai buszra (950), elrobogok az Ferenciek terére, ott átszállok egy másikra (990) és süvítek a Délibe, ahol is 4 órakor indul a vonat Tapolcára. Tapolcára megyünk most hétvégén fémkeresőzni. Szerencsére olcsón kijövünk a dologból, mert a srácnak van 90%-os kedvezménye, én ugyebár meg a kísérője vagyok, igy nekem is lehet 90-es jegyet venni :D

    Remélem jó fogás lesz, a múlt héten Zámolyról nem jött semmi értékelhető, csak egy német kulacs, de az is laposan...

    Haza nem tudom hogy jutunk, arról még nem szólt a fáma.

    varga.tamas 11 éve 0

  • Segitsetek

    Volt egy tagtárs, aki retro PC/laptop témában mozgott. Volt egy blogbejegyzése egy régi plazmás kijelzős laptopról. Na őt keresném. HELP ME PLS :D :R :R

    varga.tamas 11 éve 5

  • Zene mindenkinek: Égjé' velem!

    varga.tamas 11 éve 4

  • Megjártam a Don-kanyart... oda s vissza

    Történt, hogy 2011 decemberben kitaláltam, hogy el kellene zarándokolni a Don-kanyarhoz. Egy szakmai fórumra fel is dobtam az ötlete, meg is szerveztük. 11-en indultunk 2012 június 17-én és 28-án értünk vissza.
    Az útvonal:

    Budapest-Keleti->Záhony->Kijev->Moszkva(eddig közvetlen BP-Moszkva vonat, 38 óra) ->Voronyezs (Vonat, 6 óra)

    A vonat kemény volt, nyári hőség, légkondi nem volt, ablak meg alig. De viszont volt snapsz, pálinka (vittünk 10 litert biztos, ami biztos :D).

    Megjártuk Moszkvát, Voronyezst és a Don vidékét. Felkerestük az egykori magyar állásokat, kórházakat.
    Videó a túráról:

    Velünk tartottak a Királyi Televiziló munkatársai is, ők az alábbi filmet készítették

    És akkor pár kép:

    Rudkinói Központi Magyar Katonai Temető.

    A táblákon 60.000 (!) név szerepel és ~40.000 földi maradvány van elhantolva. Nem messze egy kisebb temetőben 8600 honvéd van eltemetve.

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 0

  • Egy foggal kevesebb

    ....

    No de nem azért mert kiverték a számból! :DDD

    Jobb alső bölcsességfogam buta módon nekidőlve jött a világra. Tudtam, hogy ennek rossz vége lesz, mert láttam ahogy elkezdtek torlódni a fogaim. El is mentem fogorvoshoz (budapestdental.hu), 2 héttel ezelőtt kaptam időpontot tegnapra. El is mentem a megadott helyre a megadott időre. Egy pesti polgári ház egyik lakásában van a rendelő, ami tip-top. "Szemrevételezés", panorámaröntgen. A doki mondta, hogy ezt biza ki kell húzni, gondoljam meg és jöjjek vissza, de akár most is megcsinálhatja. Csinálja! - vágtam rá egyből (mert ugye a magán fogorvos alkalmanként tartja a markát, így az nekem csak jó, ha minél kevesebbet kell megjelennem) Felvázolta az eshetőségeket, árakat minkét esetre (ha fogóval kijön és ha fel kell tárni: 21/31k all-in (röntgen, konzultáció, beavatkozás). Imátkoztam, hogy fogós legyen a téma, mert EP kártyával akartam fizetni, amin 29.800 Ft volt :D

    Először egy vékony tűvel gyorsan ható érzéstelenitőt kaptam, utána pedig egy vastag tűvel megkaptam az ultracaine injekciót, ami össze sem hasonlítható a lidocaineal.

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 9

  • Megint a rosszindulat

    megint a rosszindulat jön az emberektől.

    Feltettem egy kérdést gépfejlesztéssel kapcsolatban (a részletek lényegtelenek). Erre megjelent az épp ügyeletes fórumtroll és beszólt, hogy a config amit összeraktam a kategória alja és hogy ezt nem nevezné PC-nek. Itt tenném hozzá, hogy a config ára (CPU +cooler, alaplap, VGA, RAM) több mint amennyiből az ország jelentős része él. És ez a nagyker ára, tehát ÁFA nélküli összeg.

    Szép...

    varga.tamas 11 éve 9

  • Tanulság...

    Tanulságos eset esett meg velem este. :)

    Na szóval, tegnap észrevettem, hogy a Nagios (monitorozó rendszer) "null()" értéket ad vissza az egyik HP GL380 G6 gép fizikai állapotára (meghajtók, ventik, táp...stb). Minezt természetesen zöld, vagyis minden fasza státusszal.

    Nosza, megnézem mi a nyűgje, baja. Pár HP driver és utility hiányzott. Előtúrtam a CD, felraktam a szükséges toolokat, a Nagios megjavult, mindenki örül, ma sem hiába keltem fel... Persze újra kellett volna indítani a gépet, amit nem tehetek meg napközben, mivel használják (multi cég, kemény SLA-val). Kinéztem egy szabad időpontot, amikor nem fut semmilyen ütemezett feladat (0:00). Ezzel nincs baj, úgyis tolom a gamet legalább addig.

    Otthonról csak VPN-en keresztül tudok bejutni, erre pedig az Aventail nevű programot használjuk. Katt az ikonra, 4. próbálkozásra kitalálom a jelszavam, látszólag bent vagyok. Távoli asztal -> nem található a host. WTF? Megnéztem a hálózati kapcsolatokat (ugye a VPN létrehoz egy virtuális adaptert), de az Aventail nincs kapcsolódva. Nosza csatlakozok onnan is. #VPN Kiírja, hogy gond van a service állapotával, restartoljam a gépet és jó lesz.

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 5

  • Rosszindulat

    Az emberek rosszindulatúak. Ennyi. Se több, se kevesebb.

    Csinálsz valamit, amit megosztasz a közösséggel és 10-ből 1 reagál rá elismerően, a többi pedig elkezdi generálni a flamet és megy a fikázás.

    varga.tamas 11 éve 8

  • Lehetetlen küldetés

    soDIMM 1 GB PC2700 DDR333 ramot találni. Lehetőleg 4-et... Legalábbis emberi áron elég nehéz.

    varga.tamas 11 éve 4

  • Lakásbérlés

    Érdekes a magyar lakástulajdonosok mentalitása, akik kiadják nem használt lakásaikat.

    Mégpedig azért, mert a döntő többség azt a - szerintem hibás - gyakorlatot, szokást követi, miszerint beköltözéskor a tárgyhavi bérleti díjat és kéthavi kauciót kérnek.

    Egy 60.000 Ft-os bérleti díjú lakásnál ez 120.000 Ft. Beköltözéskor le kellene tennem az asztalra (csak úgy pofára) 180.000 Ft-ot. Sajnálatos, de ennyi pénzt én még egyben nem láttam. A kaució okaként az esetleges jövőbeni károkozás fedezését jelölik meg többségében. A tulajdonos előre kifizetteti velem azt, amit feltehetőleg nem is fogok elkövetni, de én legyen olyan jó arc, hogy egy vadidegen embernek a fizetésem - majdnem - többszörösét adjam oda, jó esetben fél óra ismeretség után.

    Ha mégis kicsengetik a bérlők a kívánt összeget, akkor kiköltözésnél különböző okokra hivatkozva általában csak egy részét kapják vissza, ha egyáltalán visszakapják. Az még jobb eset, amikor a pénzt nem is tudja visszaadni egyből, mivel azt a sajátjának tekintette és elköltötte. Persze azt egyik se hagyja, hogy letétben legyen a pénz, miközben ahhoz a pénzhez neki semmi köze sincs, úgymond csak megőrzi.

    Én is nagyon örülnék, ha valaki csak úgy a kezembe nyomna egy marék pénzt 15-20 perc beszélgetés után... érthető. LooL

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 14

  • Hyper-V, Ubuntu, Shoutcast

    A fenti három program alkotja a most következő cikk törzsét, ami a webrádiózásról szól.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 18

  • Miért frissül "ritkán" a főoldal?

    Azt vettem észre, hogy a Logout cimlap elég szegényes a frissítéseket tekintve. Ennyire kevés cikket küldenek be a userek, hogy van hogy 2-3 napot kell várni egy új cikkre?

    Nemár!!!444négynégynégy

    varga.tamas 11 éve 34

  • Advanced Web Statistics

    A nézettségért folyik a harc az interneten (is), legalább tudjam hányadán állok, mert a tudás hatalom!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 21

  • Blog

    Elkezdek szakmai blogt irni megint vagyis nem megint, most először. Persze nem itt, hanem dedikált site-on.

    Majd meglátom meddig jut el a "kezdeményezés"

    Ui.: "A pici cuki kici kutuska" azért van kint, mert a hozzászólásokban a szeretett logout közösség tagjai hiányolták a képet, sőt egyenesen ajánlották ezt.

    varga.tamas 11 éve 14

  • Mailszerver + Spamfilter Ubuntuval

    SMTP és IMAP/POP3 szerverek konfigurálása vírus- és spamszűréssel Ubuntu 12.x alatt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 44

  • Van rá igény?

    Épp ma raktam össze egy ubuntu 12.04 + postfix + mysql + courier + amavis+clamav+spamassassin kombó levelezőszervert. Ja és Suirrelmail webmaillel.

    Igaz, hogy tutorialból csináltam, de üzemeltetési dokumentációt is készítettem, magyarul. Feldobjam szerintetek cikkbe?

    varga.tamas 11 éve 10

  • Irni kéne...

    Igen bizony, meg kéne már írni a beígért L2TP over IPSec és a WSUS@home cikket, de annyira nincs affinitásom az íráshoz, hogy az már szinte fáj. Sorry, csúszik a project...

    varga.tamas 12 éve 0

  • VPN szerver otthonra

    PPTP VPN Windows Server 2008 R2 segítségével: miért használnánk 3rd party szoftvert a beépített helyett?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 59

  • Ez pársoros

    -Melyik is az a parancs cmd-ben, amivel kideríthetem a domainhez tartozó IP címet? - kérdi az egyik
    -Ipconfig - válaszol a másik
    -nslookup vagy a ping - válaszolom fapofával, küszködve a röhögéssel, elvégre mindkettő fejes :)

    varga.tamas 12 éve 7

  • HP MS N40L: kiszolgáló otthonra

    Otthoni fájlszerver felállításának története HP MicroServer N40L alapokon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 95

  • Hétfő van, szokás szerint punnyadás

    Megint eljött egy hétfő. A múlt héten egyedül voltam végig, mivel a kolléga szabira ment, a főnök meg kb 2 délutánt volt bent. Ez volt az első ilyen hosszú eset, amikor egyedül tartottam a "frontot". Kicsit paráztam, de végül is minden rendben ment. A mail migrációt egyedül vittem végig az elejétől fogva. Ez volt az első projektem, amit ténylegesen én vezettem. Most jön egy sokkal nagyobb, amitől még jobban parázok. 2 db Debian webszervert kell átmigrálni virtuális gépen futó Ubuntu 12.04 LTS alá. Nem a feladattal van a gond, hanem hogy 1 szerverre van kb 1 hetem és még semmit se tudok róla, hogy mi fut rajta, mi fog kelleni. Na de ez a szép az életben -.-'

    varga.tamas 12 éve 0

  • Mail migráció megvolt

    Történt 3 hónapja, hogy kitalálták, hogy a kizárólag belső használatú linxuos mailboxokat át kellene pakolni másik gépre, viszont Windows alá. Hurrá. A költözés megvolt, a levelek elvesztek, de aránylag gond nélkül ment a dolog. 1 hónap használat után kitalálták, hogy jó lenne ha tudnának külső címről fogadni levelet. Hurrá. Ehhez ki kellett tennünk egy virtuális gépet adatközpontba, mivel az itteni intranet Anglián keresztül jön és nem volt senkinek se kedve megértetni az angolokkal, hogy miért van nekünk szükségünk a céges mailszerveren kivül másikra + az mx rekordot beterelni ide elég macerás lett volna.

    Regeltünk domain (a cég), természetes az angol céges domain admin véletlenül se azokat az IP címeket állította be, amiket kértünk. Kb 1 hét volt mire meg sikerült neki csinálni. A két windows gép között migrálni nem volt nagy cucc. hMailServer backup lement, másik gépen restore. Szartam kicsit, de ma volt a végleges használatba vétel és meglepő módon (de tényleg), minden elsőre ment és fasza.

    Örülök mint majom a farkának.

    varga.tamas 12 éve 0

  • Első cikk

    Megírtam első logout cikkemet. Már csak reménykedni kell, hogy ki is kerüljön.

    Szorítsatok!

    varga.tamas 12 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.