2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vissza a múltba

    A kórház egy különleges hely. Senki sem szeret oda járni. Talán még az ott dolgozó emberek nagy része se. Szerintem én nem lennék képes egy ilyen helyen dolgozni. Még irodában sem valószínű. Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de én személy szerint utálok belépni a kórház kapuján. Az a bizonyos „kórházszag” (tudjátoook :) ) mindenkinek ismerős fogalom. Fujj. Tavaly egy időben (sajnos) sokat megfordultam Nyíregyházán a Jósa András kórházban, különböző okok miatt. Ez a kórház is tökéletesen szemlélteti a mai magyar egészségügy állapotát. Omladozó vakolat a homlokzaton, ezer éves nyílászárók a kórtermekben és folyosókon, ótvar műanyag székek mindenfelé. Persze van olyan épülete is a kórháznak, ami fel van újítva és tényleg normális körülmények között gyógyulhat az ember. Egy kis 21. század. De azért vannak olyan részek, amin átsétálni is rossz egyszerűen. Valamiért nyomasztó. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen lehangoló körülmények között, hogy lehet egyáltalán gyógyulni. Jó, többet nem szapulom a kórházakat, inkább a lényegre térek :)

    Folytatás...

    Valzor 14 éve 4

  • Fényarc

    Azok akik gyakran fotóznak (fényképezőgéppel vagy mobillal, most mindegy) biztos jártak már úgy, hogy egy tök érdekes vagy vicces képet egészen véletlenül hoztak össze. Lehet, hogy eleve, amikor eszedbe jutott lefotózni azt a bizonyos dolgot, akkor már sejtetted, hogy érdekes kép lesz, de a végeredmény így is meglepett. Ennél a képnél én pontosan így jártam.
    Egy időben nagy divat volt (most már nem nagyon látok ilyet), hogy az öngyújtókba ledet pakoltak, amivel sikeresen el tudtad vakítani a haverod szemét, hogy utána a cigifüstbe burkolt kocsmában fél percig keresgélje a sörét szerencsétlen. Mondjuk ismerek olyan srácokat, akik a szomszéd városból éjszaka egy ilyen gyújtó segítségével gyalogoltak haza. Kb. olyan 8 km-t. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszer találkoztam vezetés közben olyan lovaskocsival, ami semmilyen módon nem volt kivilágítva, hanem a végében ülő kiskölyök egy ilyen gyújtót nyomogatott. Mit mondjak, ha az utolsó 20 méteren ha látszott valami a fényéből, akkor sokat mondok... 90 km/h-nál (vagy esetleg egy kicsit többnél) enyhén szólva is balesetveszélyes.

    Folytatás...

    Valzor 14 éve 13

  • Meglepi

    Valószínűleg sok embernek jó kis történetek ugranak be a kollégium szó hallatán, aki volt valaha kolis, érti miről beszélek. 200-300 vagy több fiatal összezárva, a jó hangulat garantált. Mindig történik valami. Valaki egy jót nevet a folyosón vagy éppen egy istentelen nagyot káromkodik. Vagy a tűzjelző épp akkor szólal meg, amikor ász-dáma egy szín van a kezedben :P Fuck. (Heads Up-ot toltunk a szobatársammal, az egyetlen jó lapom volt az egész meccs alatt és persze, hogy ekkor szólal meg a tűzjelző, fasza, lehet menni le... pedig pikk volt mindkettő :DDD és az olyan szép) Egy szóval nem nagyon lehet bent unatkozni. Aláírom, hogy azért vannak napok, amikor egyszerűen nem tudsz mit kezdeni magaddal, minden szokásos weblapot átnyálaztál, nincs egy jó film se fent DC-n amit megnéznél vagy egyik haverod sincs bent aznap.
    Ezekre a szomorú napokra találták fel az ablakot. Ilyenkor én is gyakran oda állok az ablak elé és pásztázom a várost, a campust, az embereket. A hetedik emeletről egész szép a kilátás. A koli előtti parkoló általában fullon van kocsikkal. Még első éves koromban, az akkori szobatársammal fedeztük fel egy ilyen ablakban ácsorgáskor, hogy az említett parkolóban mennyi Suzuki áll. Attól fogva, ha eszünkbe jutott, mindig számoltuk a szuzkákat, 50 kocsiból 10 szinte biztos, hogy Suzuki volt.

    Folytatás...

    Valzor 14 éve 19

  • Borotvahab, avagy a ház megmentője?

    Íme az első kis történet és kép. Enjoy :DDD

    Épp a barátnőmtől tartottam hazafelé olyan este 10 óra körül, egy kétkerekű emberi erővel működő járművel, ún. biciklivel, amikor is a házunk közelébe érve a következő kép tárult a szemem elé: a házban egyetlen egy lámpa sem ég (pedig az esetek 99%-ában az előszobában mindig ég a villany, mivel fateromnak az dolgozószobája is egyben), két nagy darab ember áll a villanyóra előtt és zseblámpával hadonásznak jobbra-balra. Csak közelebb érve vettem észre, hogy a két jómunkásember nem más, mint a faterom és az egyik utcabeli villanyszerelő. Gondoltam, hogy itt valami történt, csak nem este 10 után kezd neki új villanyórát beszerelni a fickó :DDD. Mint megtudtam a villanyóra gondolt egyet és lekapcsolt (biztos ment a TV, hifi, DVD, erősítő, meg az össze konyhai kütyü + a számítógépek és a rendszer nem bírta tovább), majd szépen ki is gyulladt. Ahogy illik. Fater úgy gondolta, hogy kinéz, visszakapcsolja, aztán folytatja a munkát. Ám amikor meglátta a kis fadoboz üvegablakán kiszűrődő fényt, már tudta, hogy itt nagyobb baj van. A kerti csap kb. 4 méterre van az óradoboztól, de szerencsére nem azzal kezdte el oltani a lángot (rémlett valami fizika óráról), hanem beszaladt a házba és egy kis töprengés után úgy gondolta, hogy a borotvahab lesz az ideális választás, amolyan ideiglenes poroltó.

    Folytatás...

    Valzor 14 éve 14

  • Bemutatkozó

    Sziasztok!

    Úgy gondoltam, hogy elkezdek egy ilyen kis blogocskát eszkábálni itt a logouton. Szeretek mobillal fotózgatni, ha lesz időm, akkor töltök fel képeket és az adott kép történetét fogom elmesélni. Valami ilyesmi az elképzelésem :DDD

    Peace

    Valzor 14 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.