2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sör túra - Perlenbacher Premium Pils

    Volt már cikk erről a neten, "A Lild aláz mindent" címmel és nem állított valótlanságot. Szóval ez a kidobható üveges, eredeti német gyártású sör tud valamit. A hátoldalán magyarul lévő világos sör nem takar mindent, mert ez egy nagyon jó sör. Nincs is benne más, mint ami egy sörbe kell: víz, árpamaláta, komló, punktum! Ezért az árért jobb sört nem lehet kapni ma Magyarországon, ezt bárhol bárki előtt vállalom. Ehhez a pilshez minőségben nincs köze se a Drehernek, sem a Heinekennek. Ez a sör nem veri őket, alázza. Kifejezetten kedvez a keserű söröket kedvelőknek, rendkívül tiszta, eltalált arányokkal rendelkezik. Egy eminens a pilsek között, talán csak a sápadt színe, ami negatívum, de íze és habja hozza a kötelezően nagyon jót. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

    Még egy apróság, hogy mivel lecsavarható kupakos, ezért vékony falu az üveg(vagy nem ezért), de ennek lényege, hogy üvegből inni is élvezet, mert jó nagyokat lehet belőle kortyolni. Érdemes kipróbálni. :)

    Származási hely: Németország
    Típus: Világos sör (Pils)
    Alkoholtartalom: 4,9%
    Ár: 169Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 21

  • Sör túra - Grabanc IPA, egy kifejezetten fontos sör!

    Ez, ez egy olyan nedű, ami pótolhatatlan. Maga Kővári Gergő főzte, hosszú úton és sok sok verítékkel megszerzett külföldi alapanyagokból. Oly annyira kézműves sör, hogy azt a kevés palackozott mennyiséget, amelyet erre szánt, maga palackozta, még az üvegeket is maga mosta ki egyenként. Ezt ezúton is köszönöm neki, hogy oly sok időt, verítéket nem sajnált, hogy a hozzám hasonló, sört kedvelő halandóknak becsületes sört készítsen. :R

    Ma úgy jutottam hozzá ehhez a sörhöz, hogy épp Gergő környékén jártam, gondoltam vétek lenne kihagyni. (Sose hagyom ki!) Épp akkor pakoltak ki az autóból, a sörfőzdéből jött, ahol tartályt bérelt a főzéshez. A frissen palackozott Grabancot hozta. Rögtön mondtam is, hogy igényt tartok pár üvegre, amely oly friss volt, hogy még a címke sem került rá, külön kértem. :)

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 3

  • Sör túra - Amstel Pulse

    Ha már szó esett az "öreg" Amstelről, akkor essen szó eme fiatal kreációról is. Az üveg trendi, bulis sörikét sugall, bár színe alapján jóra nem számítok. Kinyitva ez az érzés megerősödik bennem, mert nem tudok másképp fogalmazni, ez büdös. Olyan büdös, mint amikor lecsavarod a mosdókagyló alatti szifont. Brrr.
    Kitöltve, megerőszakolva, agresszívan beletöltve a pohárba, kicsikarhatunk egy kevés habot, de az is gyorsan elillan. Felszálló buborékoknak hírét sem látom, biztos a bubi gép elromlott. :) Belekortyolva már egy kis szénsav elkezdi csípkedni a nyelvünket, de hamar nem erre koncentrálunk, hanem arra a k.rva sz@r fanyar ízre, ami valami pirított akármire hasonlít. Én kijelentem, hogy ez egy fos. Ezt a sz@rt senkinek nem ajánlom. Valahol a béka segge alatt van a listán, bár fel sem kéne rá írni, a Coronitatól jobbra... Brr.

    Származási hely: Magyarország
    Típus: nincs, nem sör, fos
    Alkoholtartalom: 4,7%
    Ár: ~300Ft/330ml

    V.Stryker 13 éve 11

  • Sör túra - Amstel Premium Lager

    Folytatom a hazai kínálatban megtalálható sörök kóstolását, így jutottam el mai áldozatomhoz, az Amstel Premium Lagerhez. Mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy régen ez volt az egyik kedvenc söröm. Sajnos mára ezt már nem tudom elmondani.
    Kitöltve biztató az színe is, habja is, a kevéske szénsavas gyöngyözés már nem. Illata nincs neki. És valahogy ezt tudom elmondani az ízéről is, olyan semmilyen. Se nem keserű, se nem édes, se nem karakteres. Valahogy ez a sör nem áll össze. Hiába volt bennem bizodalmam, mára már nem olyan, mint régen. Egyszerűen élvezhetetlen lett.

    Származási hely: Magyarország (lehet itt a hiba)
    Típus: világos sör (lager)
    Alkoholtartalom: 5,0%
    Ár: ~200Ft

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Leffe Blonde

    Ezzel a belga apátsági sörrel igyekszem bővíteni a hazai boltokban is elérhető sörökről alkotott véleményeim. Őszintén szólva kicsit vártam ezzel a sörrel, mert sokszor hallottam,hogy többen említik, mint jó anyag, de én még azért sem vettem. Nehogymá a cba-ba is tudjak minőségi apátsági sört venni. :) Butaság volt, amint az hamarosan ki fog derülni. Szóval egy belga apátsági világos sörről beszélünk, amelyet kitöltve egy apátsági sörökre oly jellemző illat csapja meg az orrunkat és ekkor már tudtam, hogy itt bizony nincs elrontva semmi.
    Színe a pilshez hasonló, semmi sűrűség. Habja eleinte erős, aztán lassan megadja magát és elillan, de minden egyes korty után ott hagyja nyomát a poháron.
    Megkóstolva olyan, mintha beleharapnánk, annyira telt, kellemes. Enyhén fűszeres és állagra, ízre oly eltalált, hogy magam sem hittem. Nagyon eltalálták az arányokat, mert ízre nagyon hozza a belga apátsági söröket, de korántsem olyan erőteljesen, inkább könnyedebben, lágyabban. És itt van benne egy kis kontraszt, mivel a színe nem tükrözi azt a teltséget, amellyel íze elkápráztat.
    Egy kifejezetten ajánlott sör, amelynek majdnem tökéletes adottságai vannak és ezért azt is megbocsátom neki, hogy van benne kukorica. :)

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Pilsner Urquell

    Kicsit szégyenlem magam, hogy minden pilsek atyját íj későn említem csak, hiszen sok jó sört ennek a sörnek köszönhetünk. Szóval minden pilsek atyja kb. az 1840-es években született, mikor is Josef Groll megalkotta az első arany színű, átlátszó sört. Nagy vonalakban úgy alakult ki, hogy az erjesztőkádakat 5-7 Celsius fokon tartotta. Ennél persze jóval többről van szó, de ez a blog nem erről szól.
    Visszatérve eme remekhez, amely még mindig a kategória egyik nagy minőségi példaképe, rögtön az üveg felpeccintésekor nyilvánvalóvá válik, hogy bizony Pilsenben nem sárral tapasztották a főzdét. Az üveget kinyitva rögtön egy erőteljes komló illat csapódik szó szerint az arcunkba. Bárcsak mindig ezt érezném. :)
    Kitöltve egy tökéletes színű, erős és tartós habot képező sör tárul elénk. Megkóstolva sem ér bennünket csalódás, mivel a sör testes és jó erősen komló ízű, ráadásul úgy érzem, hogy finoman a komló meg van viccelve, akárcsak a Svijany-ban, bár nem olyan erőteljesen. Minden esetre, belekötni nem lehet. Mindig ajánlott!

    Származási hely: Cseh Köztársaság, Pilsen
    Típus: világos pils sör
    Alkoholtartalom: "csak" 4,4%
    Ár: ~250 Ft

    V.Stryker 13 éve 12

  • Sör túra - Miller Genuine Draft

    Csajozós - ez jut róla eszembe elsőre, mivel jó kiállású sör, szép színnel, eltalált dizájnnal. Elvileg egy amerikai sörről beszélünk, amely gyakorlatilag Olaszországból származik. Mint előbb utaltam rá, külsőre, állagra, színre, habra nem lehet belekötni. Ellenben illata nincs, szaga viszont van. Szerintem büdös. :) Nem tudom, olyan kotlott tojás szagú. Szerencsére az ízén ezt nem érezzük, amely inkább malátás, mint komlós. Mivel ez a sör azon ritka madarakhoz tartozik, amelyek hidegen szűréssel készülnek, ezért ettől van egy semmihez nem hasonlító íze, amitől sem jobb, sem rosszabb nem lesz, viszont elég egyedi.
    Nekem mindenképpen ízlik. Egy ilyen tipikus lágy sör, amiből bármikor bármennyit meg tudnék inni különösebb gond nélkül.
    Ha csajozós, akkor viszont bulizós is. Én javaslom, hogy inkább ezzel vágjatok fel, ne a fos Coronitaval. :K

    Származási hely: Amerika (gyakorlatban Olaszország)
    Típus: világos sör
    Alkoholtartalom: 4,7%
    Ár: ~300Ft

    V.Stryker 13 éve 1

  • Sör túra - Budweiser 1795

    Na erre már lehet mondani, hogy cseh remek. Ez egy tipikusan lágy lager sör és pont olyan és olyan szerepe kéne legyen, mint a Coronitanak. Ilyen kis bulis sörike, amivel úgy ellötyög az ember, aztán mégsem sz@rt iszik. Színe hozza a pils-es jelleget, habja közepesen tartós. A sör íze lágyan komlós, majd enyhe utóízként egy picit édeskés, de még azon a határon belül, ami tűrhető és mégsem ez a fos alkoholmentes sörökre jellemző íz.
    Én egy tipikusan grillezéshez, baráti összejövetelekhez ajánlom. Én ilyen party sör szerepet osztok neki, mert otthoni komoly sörözéshez azért kevéske ez a sör, de mondjuk majdnem bármelyik hazai helyett inkább ezt adjuk a vendégnek.

    Származási hely: Csehország
    Főzde: Budejovicei sörgyár (és nem a Budvar, mert ez a Bud nem az a Bud :) )
    Típus: Lager
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: akciósan 139Ft / 330ml

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Békésszentandrási Szilvás sör

    Ez a kis vidéki serfőzde ismét megmutatta, azt amit a nagy sörgyárak nem tudnak, hogy kell becsületes gyümölcsös sört főzni! Nálam a meggyes sörük is nagyot ütött, most is egy fél rekesz van belőle a hűtőben. (csak hogy dicsekedjek :DDD ) A szilvásra kíváncsi voltam, mert ez azért eltér a normál dolgoktól és lőn világosság. A sört kitöltve egy félbarna nedű folyik a pohárba, amely tetején egy sűrű, barnás és tartós habbal takarózik. Kifele töltve illatában egy egész szilvafa borul a nyakunkba az orrunkon keresztül. Eddig hibátlan. Megkóstolva már más a helyzet, mert ez a sör édes, olyan mintha a jó puhára érett szilvába harapnánk, amelyet egy csöppnyi mézbe mártanánk. És az egész sör ízében ez a méz dominál leginkább, de mellette teljesen kiadja a szilva ízét is, csak épp a klasszikus sör marad el. De hát egy szilvás sörnél tényleg ez elvárás? :U Egy biztos, aki megkóstolja az mind vigyorogni fog, mert valahogy ez az édes szilvás harmónia egy nagyon pozitív, fehér virágba borult fákkal teli nyári napot lenget meg az ember szeme előtt. Szerintem nagyon jó itóka, de nem a mindennapokra.

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Szilvás sör
    Főzde: Békésszentandrási serfőzde
    Alkoholtartalom: 3,7%
    Ár: ~270Ft

    V.Stryker 13 éve 3

  • Sör túra - Duvel

    Duvel - az az Ördögi, ennyit tesz eme nemes belga sör neve. Habja kemény és tartós, akár egy szivacs. A színe meglepett, mivel egy jóval erősebb karakterre számítottam, ezzel szemben egy nagyon lágy, pils-hez hasonló, de nem átlátható színnel lepett meg. Íze tipikusan a belga sörökre jellemző, jó erősen komlós,élesztős, de az erős fűszerek helyett, inkább elsőre olyan gyümölcsös. Nekem valahogy a roppanós zöldalma, zöld szőlő vagy valami hasonló ugrott be.

    Jó anyag, de nagyon magas az alkoholtartalma, ezért vigyázni kell vele. És mint minden belga sör esetében mindenkit óva intek attól, hogy erősen lehűtve fogyassza! Olyan +10 fok körül ideális a fogyasztása. Ellenkező esetben, ha jóval hidegebb, akkor élvezhetetlenül savas ízt fogunk csak kapni. Ezt nagyjából minden belga ale esetében érdemes tartani.

    Származási hely: Belgium
    Típus: Erős Belga ale
    Alkoholtartalom: 8,5%
    Ár: ~700Ft / 330ml

    V.Stryker 13 éve 3

  • Sör túra - Kozel

    Komolyan mondom, hogy úgy érzem, mindent megtettem, hogy jó véleményt írjak a Kozelről. Legyűrtem belőle két üveggel és hát az első mondatban direkt nem használtam a sör szót. Mert ez egy fos. Tudjátok mi hiányzik belőle? A sör lényege, a komló! Egy üveg Kozelben az érték a visszaváltható üveg, az a 25 forint.

    Kinek ajánlom: Senkinek!

    Származási hely: Magyarország
    Típus: világos sör (?)
    Alkoholtartalom: ...%
    Ár: ~120 Ft

    V.Stryker 13 éve 4

  • Sör túra - Crabbie's gyömbér sör

    Ez egy brutál gyömbéres cucc. Színe a pils sörre hasonlít, habja nincs. Íze semmit nem hasonlít a sörre. Egy nagyon erős gyömbér ízre kell gondolni, ami olyan mint az üdítő, viszont utóíze nagyon csípős, hozza a természetes, nyersen rágcsált gyömbér ízét. Sör íze sajnos nincs. :( De kiváló itókának.

    Származási hely: Anglia
    Alkoholtartalom: 4%
    Ára: 2-3 euró

    V.Stryker 13 éve 14

  • Sör túra - Tullibardine 1488 Premium Whisky Beer

    Ha valami különlegességnek hangzik, akkor ez az. Illata meglepően hasonlít az IPA-ra. Színe gyönyörű, olyan pils-es. Habja nincs. :( Ízében semmit nem nyújt, csupán egy enyhe whisky-s árnyalat jön be, de semmi extra. Én vártam tőle egy erőteljes whisky "erő"-t, zamatot, de sajnos semmi. Egyszer megérte kipróbálni és ajánlom is mindenkinek, de nagy dologra nem kell számítani. Egy nagyon kellemes itóka, de nem feltétlenül egy hibátlan sör.

    Származási hely: Anglia
    Alkoholtartalom: 7%

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Marston's Old Empire IPA

    Spanyol barangolásom során egy rakat angol sört találtam a boltokban. Köztük ezt a megnyerő külsejű angol IPA-t. Bizonyára észrevettétek, hogy igencsak rajongok eme sörtípus iránt. Mint írtam a sör külseje megnyerő. Színébe nem lehet belekötni, bár habja van, de gyorsan elillan. Íze hozza az ipa-s kötelezőket, komlós rendesen és oly keserű, hogy összerántja az ízlelőbimbókat. És ez benne a legjobb. A benne lévő szénsav mennyisége nagyon jól el van találva, mert se nem kevés, így hozza a friss érzést és se nem sok, nem érezzük savasnak. Érzek rajta valamilyen fűszert utóízként, ami nagyon kellemes, de sajnos nem tudok rájönni, hogy micsoda. Így érjétek be ennyivel. Ki az IPA-t szereti, az nem fog csalódni. Aki nem ismeri vagy nem szereti a kifejezetten keserű söröket, annak nem ajánlom.

    Származási hely: Anglia
    Típus: IPA (India Pale Ale)
    Alkoholtartalom: 5,7%
    Szárazanyag tartalom : na

    V.Stryker 13 éve 1

  • Sör túra - Coronita

    Többen kérdezték, hogy erről a "csodáról" mikor írok, hát tegnap vettem egyet. Az hogy épp a spanyol nyaralásom töltöm és az itt vásárolt Coronita származási helye Magyarország az már csak hab a tortán. :) Persze csak import export szögből,mert egyébként Mexikóban gyártják.
    Nos, régebbről is tudtam már, hogy ez igazi sörös szempontból egy szar, de hogy most felfrissítettem az emlékeimet, most már tutibiztos. Habja semmi, ami van is kitöltés után, az el is illan. Az összetevői közt olyan dolgok találhatók meg, amelyeknek sörben semmi keresnivalójuk. A színe nem rossz, de íze bármilyen sörhöz viszonyítva egy katasztrófa. Leginkább lónyálnak hívnám és még egy terméknek nevezett Soproni-t sem cserélnék el rá. Ezt szerintem csak azok a sznobok istenítik, akik amerikai filmeken nőttek fel és ott látták, mellette meg nem is szeretik az igazán jó, keserű söröket.

    V.Stryker 13 éve 9

  • Sör Túra - Franziskaner Weissbier

    Ismét egy jó tanuló a német iskolákból, hozza a jó átlagot. Valahogy így tudnám jellemezni ezt a tipikusan német, szűretlen búzasört. Habja szivacsos, kemény. A sör sűrű, testes. A jó, frissítő búzasörök közé tudnám sorolni, amelyekben nem varázsol el semmiféle fűszer. Egy szóval egy nagyon egyszerű, mindenféle extrától mentes búzasör, amelyet könnyű elfelejteni, de ha találkozik vele az ember, akkor nem is fog rá panaszkodni.

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Staropramen

    Számomra az egyik legihatóbb sör, amely a hazai boltokban elérhető. Ha nem tudok Kővári Gergőhöz menni, akkor ez a vésztartalék. Amolyan, ha ló nincs, a szamár is jó szerepe van. Színe, habja, állaga jó. Íze kellemesen keserű, átlagon felülien komlós és a szénsav is jó arányban van jelen benne. Én nagyon szeretem kortyolni, egymás után peccegtetni fel a kupakokat és nyelni ezt a sört. A Cerna Hora-t simán veri, a Primator 12-est azért veri, mert abban van égetett karamell, amit nem szeretek. Valahová oda lőném be.

    V.Stryker 13 éve 13

  • Sör túra - Augustiner Pils

    Klasszikus német komlós sör, amolyan pilzeni stílusra kihegyezve. Világos, szalmasárga tisztaság a színben, keskeny, de tetszetös hab a sörön, ami szépen elolvadva marad egy csipkés motívumként a felszínen. Illata sem okoz csalódást. Enyhe malátából kifejlödö laza karbonáltság szállítja a füves, amolyan gyógynövényesen csipkelödö komló illatát. Közepesen telt, enyhén gabonás karakterü sörünkben a felszabaduló széndioxid finoman csipkedi ízlelöbimbóinkat, felkészítve öket a korty késöbbi szakaszában jelentkezö tipikus pilzeni, száraz komlósságra. Utóízében keserédes, virágos komló marad. Igazi képviselöje stílusának.

    Személyes vélemény: A fent leírtakhoz nem sokat tudok hozzátenni. Tökéletesen fedi a valóságot. Kiváló sör. Én elsőre hiányoltam belőle egy kicsit több bubit, de aztán megtaláltam őket. :) A pils-ek között méltán lehet mércének tekinteni. Finom, de 0,33.as kiszerelésben van és nem is olcsó...talán ezért is mérce. A minőség sajnos nincs ingyen.

    V.Stryker 13 éve 12

  • Sör Túra - Chouffe Dobbelen Ipa Tripel

    Testvéréhez, a La Chouffe sörhöz hasomlatos megjelenésü az Houblon Chouffe is. Aranyló, enyhén ködös testén egy habos-szivacsos fehér habból terjed elö a kissé édeskés, mézes és vaníliás, malátás illat, melyet kis pihenés után a sör kiegészít egy eröteljes, virágos komlóaromával, korianderrel. Zamatában a finoman hangolt, füszeres és mézes édesség áll egyensúlyban az igen erösen jelenlévö korianderrel, s a még inkább meghatzározó komlózottsággal. Érdemes várni a sör kóstolásával, hogy enyhe levegözés, melegedés után jobban kinyíljon a sör, megmutassa igazi karakterét.

    Személyes bejegyzés: Hát nem is tudom. Rosszat lehetetlen mondani róla, mert egy igazi belga, fűszeres tökéletesség. Finom, kolianderes, az egyik legfinomabb (és az egyik legdrágább) anyag amit ittam. Egy biztos, bárki bármikor erre a sörre dönt ,az nem vesz zsákbamacskát, mert az egy ízletes, tökéletes sört kap. Kerüljön bármibe, nem fog csalódni. 10/10

    *- 2 óra múlva: Ma forma 1 alatt pár sört megittam, de semmi komoly, jól voltam. Aztán megittam ezt és fél óra múlva két értelmes szót nem tudok szólni a páromhoz. Úgy bebasztam, mint a csacsi. :DDD

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Hacker-Pschorr Münchner Kellerbier

    A német és osztrák területek sörfõzdéi sokszor élnek azzal a lehetõséggel, hogy a kellõ stabilitást elért ászoksöreiket szürés nélkül palackozzák ki. Ezeket a söröket nevezik zwickl, keller illetve landbier néven, a Hacker-Pschorr eme fõzete is ebbe a családba tartozik. Ezen sörök óriási elõnye, hogy beltartalmi és élvezeti értékük is gazdagabb szürt társaiknál. Hiszen nem kerülnek eltávolításra az opálosságot okozó fehérjék, a lebegõ élesztõk, ezáltal például rengeteg vitamin, ásványianyag, íz és aromaanyag marad a sörben.
    Jelen sörünknél a szüretlen mivolt a kissé opálos megjelenésben és a sokkal stabilabb, szivacsos szerkezetü fehér habkoronában testesül meg. Illata is vaskosabb a szokásos világos sörökhöz képest. Összetettebb, füszeresebb aromájában mézes édességgel bújkál a testet adó élesztõ és a virágos komló karaktere. Ha megkóstoljuk sörünket, érezhetjük, hogy egy sokkal testesebb, táplálóbb(de alkoholfokra nem magas) fõzethez van szerencsénk, melyben az alsóerjesztés határozott jegyei a könnyebb komlózottsággal párosulva szépen kitöltik ízérzékelésünket.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 1

  • Sör túra - Fuller's Organic Honey Dew

    Az Organic Honey Dew az Egyeült Királyság legnépszerűbb bio söre. Könnyű, arany színben pompázó nedű édesen keserű ízzel. Jéghidegen fogyasztva, az Organic Honey Dew nemcsak remek frissítő, de verhetetlen az íze is. A bio méz kellemessen édesen csábító, még azoknak is ajánljuk, akik ritkán fogyasztanak sört.

    Személyes vélemény: Azt mindenképp tisztázni kell, hogy ez nem méz sör, hanem mézes sör. Állagra, szénsavra, habra hozza a majdnem tökéletest. Ízében hozza a mézes jelleget. Finom. Mindenképp érdemes kipróbálni. Mindenesetre szerintem nem egy világot megváltó sör. Ennek ellenére egy kiváló itóka, sajnos nem megfizethető a mindennapi sörözéshez. Egyébként is személy szerint maradok az IPA-nál. :)

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör Túra - Cerna Hora Pater

    A Cerna Hora sörgyár 11 Balling-fokos söre világosan aranyló, tükrösen tiszta teste fölött egy igen stabil, szivacsosan párnás, krémfehér hab mutatja magát. Illatában megtalálható az alsóerjesztésü sörökre oly jellemzö fanyar élesztösség, a mögötte megbúvó enyhébb malátázottság, s egy visszafogottabb, virágos komlózottság. Kóstoláskor érezhetjük, hogy a sörfözök nem törekedtek az alkoholtartalom magas szintjére(ilyen szárazanyagtartalomhoz általában erösebb alkoholosság szokott társulni, kb 5%). Ebböl a szándékból eredeztethetjük a sör kellemesen malátás karakterét, amihez egy gyógynövényesen komlós és egy kissé fanyar élesztösség társul. Utóízében markánsabban marad a komló ebben a könnyedebb cseh pilsner fajtában.

    Személyes vélemény: Hát ez nem jön be nekem annyira. Habja nemigen van, ami van is gyorsan elillan. Íze jó, komlós, finom, de kevés benne a bubi, így olyan, mintha egy jó sört innál, ami vagy két órája ki van töltve. Szóval nincs "friss érzése".

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Primator English Pale Ale

    Bár a név szerint világos ale lenne, amit kitöltéskor várnánk, igazából egy félbarna, vöröses sört kapunk, tetején egy vaskos, szivacsosan stabil piszkosfehér habbal. Már az illatból megtudhatjuk, mi is az angol fajta fözetek egyik különbözeti tényezöje. Szép gyantás, kissé citrusos komlóval operál sörünk, enyhe karamellel a háttérben. Zamatában ez a karamell a citrusos komlóval összefogva egy kellemes gyümölcsösséget generál, miközben igen könnyen csúszik sörünk. Igazi jó angol karakterrel megáldott fözet.

    Személyes vélemény: Színe alapján egy karamelles, kissé barna ízű sört várnánk és hála annak a jó Istennek, nem azt kapjuk. Színe tökéletes, habja kemény és tartós. Egy könnyed állagú, édeskésen citrusos sört nyelhetünk, amely megőrzi a jó angolos mivoltát. Annak ellenére,hogy egy cseh főzde gyermeke, egy tökéletes angol. Személy szerint imádom.

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Edelweiss Hefetrüb Weisbier

    Személyes vélemény: Egyszerűbb ha hasonlítom, mivel pont a Löwenweisse után fogyasztottam. Szóval annál nem jobb, kicsit gyengébb. Maga az állaga kicsit "pilsesebb", habja gyengébb. Megvan a búzasör érzés, de ez nem egy testes sör, nem annyira zamatos. Lényegesen könnyebb, frissítőbb állagú. Addig míg egy "igazi", testes búzasör telít és tényleg adja a folyékony kenyér állagot, addig ez inkább egy nyári délutánra való frissítő. Összességében állagra, ízre valahol az igazi búzasör és a pils közé tenném, közelebb a búzasörhöz. Ennek ellenére egy minőségi sör, nincs szétbarmolva, csak ha pilset kívánok, nem ezt iszom, ha búzasört kívánnék, akkor meg már nem ezt innám. Mondjuk 5/3 a búzák között, jóindulattal.

    V.Stryker 13 éve 2

  • Sör túra - LöwenWeisse

    Személyes vélemény: Bizonyára tudjátok,hogy a Löwenbrau-t itthon gyártják és olyan is. Szar. Nem kell szépíteni, nem kell a márkától transzba esni, minőségtelen amióta itthon csinálják. Ebből kifolyólag -1 ponttal indult nálam ez a sör. És igencsak átfordította a mérleget. Kezdjük azzal,hogy ezt nem itthon gyártják, hanem München-ben. Kitöltve nem látsz át rajta, habja meg olyan kemény és úgy ott marad, mint valami habarcs. Íze kifejezetten jó, zamatos. Nagyon jó testes állaga van, érezni az igazi búzasör érzést. 5 pontból 5 pontot simán megkap, kiváló sör. Azt meg nem kell mondanom, hogy az Edelweiss-t szét alázza...

    V.Stryker 13 éve 3

  • Sör túra - Delirium Tremens ...a világ (egyik) legjobb söre

    Az egyik leginkább ismert belga sörrõl nem kevesebbet mond a fõzde, minthogy a világ legjobb sörének választották...Ha nem is minden sörök legjobbika a fõzet, igencsak rendben van a rózsaszín elefánttal fémjelzett sör. Szemet gyönyörködtetõ arany színnel kerül a tulipán pohárba, hogy rajta egy erõs, tömör és szivacsos állagú, hófehér habkorona fejlõdjön. Amolyan klasszikus belga ale illatfelhõ tudatja velünk, elvárásaink magas szintre tehetjük. Korianderes, édeskés és malátás-alkoholos aromája rögtön arra késztet mindenkit, hogy megkóstoljuk a nedüt. És a magasra tett lécet rezgés nélkül viszi a sör, finom és kiegyensúlyozott harmóniájával, a már várt édeskés-malátás, mellette korianderes zamatával elvarázsol minket a sör. Ezután már csak a Nocturnumot kell megkóstolni...

    Személyes vélemény: Engem meglepett,hogy ilyen világos és meglepett az íze is. Elvileg ez a világ legjobb söre és ezzel nem is tudok, akarok vitatkozni. Olyan kellemesen kiegyensúlyozott állagú, olyan enyhén mézes,hogy addig tudnám inni míg talpon vagyok, és utána még fekve is valami csövön ezt szívnám befele, eszméletvesztésig. Kész, vége, ezzel nem lehet vitatkozni, ez tényleg a legjobbak egyike, ha nem a legjobb!

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 7

  • Sör Túra - Anchor Liberty Ale

    Ez a sör igazi megtestesítöje az amerikai kézmüves sörök világos ale fajtájának. Színében mélyarany, enyhe rezes-vöröses árnyalattal, habja szépen tartó vajas-fehéres, fátyolosan elolvadó. Illata határozottan komlós, finoman malátás. Enyhe karamellás érzet mellett az alkalmazott komlók gyantás és gyümölcsös, citrusos karaktere a meghatározó. Testében nem vaskos és sürü a sör, ezért könnyedebb, mint nagybátyja, az Old Foghorn. Enyhén eloszlatott, karamellás és malátás texturájából növekedik a komlós-növényes zamat, mely finoman gyantás és citrusos utóízzel zárja szájpadlásunkon a kortyot.

    Személyes vélemény: Ez a sör talán a világ egyik legjobb főzdéjéből kerül ki. Gondolkodtam eleget azon,hogy mit írhatnék erről a kiváló ale-ről, de hát nem találok rá szavakat. Zamatát cirogatva adja, egy kis citrus, egy kis enyves íz, de sose teljesedik ki, csak megcirogat. Állaga, íze tökéletes. És sokáig érződik szánkban egy nagyon kellemes utóíz. A rohadt életbe, hogy nincs több belőle. :W :)

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Chodovar Zamecky

    Sörünk megjelenésében egy igazi klasszikus. Aranyló, finoman buborékozó teste fölött egy szivacsos, stabil, mégis légies fehér habkorona terpeszkedik, mely szépen lassan lecsökkenve csipkés mintázatot hagy a korsó falán. Illatában malátaalapokra helyezett, az alsóerjesztés világába hívogató élesztös , virágosan komlós karakterre lelünk. A 13 %-os eredeti extraktartalmú, ám ahhoz képest csak 5,1% alkoholtartalmú sörnek a vártnak megfelelöen telt teste van, melyben a malátás-kenyeres íz, a finoman eloszlatott szénsavasság ad alapokat a jól eltalált komlós és élesztös zamatoknak. A sör utóízében határozott, virágosan komlós lecsengésü. Szépen összeállított, klasszikus pilsner sör.

    Személyes vélemény: Hát nem tudom mennyire számít klasszikusnak, de tény, hogy igencsak testes sörről van szó. Nem az a "vagy nyócat betoltam belőle" típus. A magas szárazanyag tartalma miatt elég nehéz sör és nem könnyíti túlzott szénsav sem. Íze inkább malátás, mint komlós. Jó anyag nagyon.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Svijany Rytír

    A sör tükrösen tiszta, aranyló megjelenésén kívül már csak a hatalmas, szivacsos és stabil, fehér habkorona a csábítóbb. Elsöként a citrusosan komlós jegyek törik át a szivacsos habszerkezetet. Meglepöen gyümölcsös, kellemesen gyantás illatok mögött lopakodik a képbe egy finomra hangolt maláts vonulat, ami a sör ízében is a biztos alapokat nyújtja. A zamatokban is a gyümölcsös és kissé gyantás, határozott, ám mégsem bántóan erös komlók dominálnak. A sör remekül eltalált komlózottsága az utóízre is jellemzö karakterként marad meg.

    Személyes vélemény: Komló, komló, komló. Egy átlagnál jóval testesebb pils-el van dolgunk, valószínűleg a gyanta adja ezt az érzetet. Habár nem tartom egy 100%-osnak a gyanta íze miatt, de mégis igazán kellemes. Nálam simán veri mindkét Paulaner-t.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Spitfire Premium Kentish Ale

    Személyes vélemény: Ez egy igazán különleges angol sör. Inkább félbarna, mint világos. Színe gyönyörű, habja állat. A sör íze, egy csöppecskét fűszeres, mely kellemesen bizsergeti a nyelvünket még sokáig. Kellemesen erős sör. Nem tiniknek való, nem lehet letolni egyből a fél üveggel, mert nem hagyja. Szépen kiélvezhető különlegesség, ami nem adatik meg minden nap.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Kőbányai

    Személyes vélemény: Kedvelem ezt a sört a lightossága miatt. Megihatok belőle akár fél rekesszel is, semmi bajom sincs. Könnyed, mindig iható sör szerintem. Mostanság ritkábban, de régebb annál gyakrabban ki lehetett fogni rossz főzeteket, amelyek nagyon savasak voltak. Szerencsére ez megszűnt mára. Személy szerint jobban kedvelem, mint a sopronit, mivel könnyedebb, többet lehet belőle inni. Jobban, mint az AranyÁszokot, mivel nem érezni benne az alkohol ízét. És egyébként is, nem rossz. Ezt csak a sznob divatpiások mondják, akik a sok lónyálat isszák. Ettől eltérően soha nem kaphat maximális pontszámot, mivel nem minőségi sör, ugyanis megtalálható ebben (is) a kukoricagríz, aminek egy minőségi sörben semmi keresnivalója.

    V.Stryker 13 éve 3

  • Sör túra - Paulaner Premium Pils

    Személyes vélemény: Majdnem ugyanaz, mint a Hell. Ez egy kicsit komlósabb, ha úgy tetszik keserűbb. Kétségtelenül kiváló sör, ugyanazokkal a jelekkel, amelyekkel a Hell is rendelkezik. Több komló ide vagy oda, én a Hell-t iszom legközelebb is ha a kettő közül kell választanom. Szerintem annak kicsit karakteresebb az íze.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Paulaner Original Münchner Hell

    Egy igazi klasszikus lager Münchenból. A karakternek megfelelõ jegyekkel operál sörünk: szép aranyló, tükrös színe mellett egy stabil, fehér habbal találkozunk. A sör illatában visszafogott, virágos komló, közepesen telt malátásság mellett az alsóerjesztésü élesztõk által termelt aromákkal szólít fogyasztásra. Zamatában a malátás karakter a vezetõ íz, mely kiegészül az élesztõ és a komló nyújtotta jegyekkel. Nem a legnagyobb formátumú sör a világon, de egy könnyed baráti összejövetel hangulatát remekül megalapozza megbízható, tiszta jellegével!

    Személyes vélemény: A fenti leírás egy az egyben igaz rá, csak azt tudnám mondani róla én is. Csak annyival tudom kiegészíteni, hogy mikor ízlelem és lenyelem, akkor egy pillanatig ezt a zsidó pászka ízt érezni. Én mondjuk azt is szeretem ropogtatni, bár nem vagyok zsidó. :DDD Pont az a fajta fain pils, ami oly könnyed,hogy akár 10 üveggel is betolnék belőle most is vagy ha éjjel felébresztenél, akkor is. :K

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Primator Doubel 24%

    Sörünkröl nem csak a 24%-os jelzés árulhat el sokat...Már amikor kitöltjük, az üvegböl való elökerülés is sokat sejtetö. Olajosan, nehezen hömpölyögve terjed bele poharába, nem hatalmasra növö, de finom bézs habot fejlesztve. Illatából ez eröt sugárzó gyümölcsös melaszosság egyböl kitünik, mely az idö tovahaldtával egyre csak fejlödik. Szilva és karamel, pörkölt gabonás jegyek bukkannak fel, nehezen oldódó, vaskos illatként hömpölyögve. A korty érzékelése az illat megtestesült folytatása. Itt is tapasztaljuk a sürü, olajos testet, a melaszosan édes erösséget. Ehhez társul a megatonnányi pörkölt zamat, az enyhe rumos karakter,a szilvás gyümölcsösség. Desszertekhez kiváló igazi nagyformátumú sör, aki viszont az édesebb söröket nem kedvelei, kerülje el!

    Személyes vélemény: Nekem túl melaszos, túl pörkölt zamatú. A pörkölt karamelltől keserű, nekem nem jön át ez a fajta íz. Jeles fajtája annak, amit nem szeretek. Természetesen a magas szárazanyag tartalom (24%) és a magas alkohol tartalom (10,5%) magáért beszél és ha másért nem, már csak ezért is megissza az ember. :)

    Forras:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 2

  • Sör túra - Gouden Carolus Tripel

    Igazi mintapéldánya típusának. Ködösen aranyló teste felett egy nagyon stabil, fehér habkorona fejlödik, melyböl a kóstolás során minden korty után szintjelzö csík marad vissza a pohár falán. A sör illatából a malátás sürüséggel alátámasztott koriander éri el elsöként szaglóhámunkat, majd a narancs hámozásakor spriccelö illóolajok vesznek le minket a lábainkról. A stílus kedvelöi ekkor már biztos beleittak italukba...És ekkor teper maga alá mindenkit az igazi apátsági tripelekre jellemzö, ám mégis egyéni íz-szököár. Olajosan hömpölygö malátás testel nyit sörünk, ami után egy citrusos és korianderes ízkavalkád foglalja le ízlelö-idegpályáink minden csomópontját. Határozott, füszeres és igen kifinomult apátsági tripel sör, mely a stílus kedvelöinek kötelezö, a többiek pedig ki ne hagyják!

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Primator Weizenbier

    Ez a búza hozza a fajta klasszikus jegyeit. Szöke, enyhén karamellás színü opálos gomolygásával egy krémes habot fejleszt, mely fehér paplanként mindvégig ottmarad a felszínen. Illata citrusos, enyhén élesztös és fanyar, mind e melett gyümölcsös és füszeres. Mind illatában, mind zamatában érezhetö a banános karakter, egy enyhe fanyar zöldalmás jelleg, a füszeres szerecsendió és fahéj. Remek szomjoltó!

    Személyes vélemény: Egy szóval: imádom. Bővebben: Nagyon könnyed búzasör, nem komplikált. Nem nehéz, nem lesz tele az ember attól ha egyet megiszik. Rögtön peccinteném a következőt. Ízre friss, könnyed, akár egy pils, ízlelése nem bonyolult. Pont az a fajta, amiből szívesen iszom többet bármikor, nem telít el. Nem a fűszerek dominálnak benne, hanem a búza. Nekem nagyon bejön.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Thurn&Taxis Roggen

    A sör egy különleges csoportba tartozik. Olyan gabonával játszottak itt el a sörfõzõk, amivel ezekben a berkekben nem szoktak, ill. nem szeretnek foglalkozni. Bár a rozs igen ízgazdag gabona, sört belõle készíteni igen nehéz, bizonyos lépéseket különösen megnehezít a sörfõzés folyamán. Itt mégis sikerült egy kiegyensúlyozott terméket prezentálni. A sör színe barnás-vöröses, rajta nem túl nagy, de stabil habbal. Amikor illatát figyeljük, máris elõbújik a rozs pajkos játékossága, fûszeres illata, mely a búzasörökbõl ismerõs banános aromákkal társul. Ha belekóstolunk ebbe a furcsa kompozícióba, megtapasztalhatjuk a rozskenyér sörben elkészített változatát, létrejön a klasszikus folyékony kenyér jelenség. Fûszeres, karakteres rozs íz, pörkölt zamattal, lecsengésében a búzasörökre hajazva. Összetett, karakteres és szokatlan ízû sör a bajoroktól.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 1

  • Sör túra - Kaiserdom Dark Lager Beer

    A méretes tárlóból mélybarnán, némi vöröses árnyalattal keveredik elö a bambergi fözde barna söre. Krémesen tömött, szivacsos habjából árad felénk a finom karamellel s némi kakaóval meghintett, élesztösséggel füszerezett pörkölt maláta kávésan kesernyés aromája. A sör zamatai egy közepesen testes, a karamellmaláták által megágyazott ízvilággal terjednek szét nyelvünkön. Eszpresszó kávéhoz társul némi melaszos sürüség, egy bújkáló erdei gyümölcsös fanyarság. Könnyen fogyasztható sörünk egy visszafogottan pörkölt-gabonás hangulattal búcsúzik utóízében.

    Személyes vélemény: Olyan fekete kitöltve, hogy bármerre fordítod, nem látsz át rajta. A habot nem tartja sokáig. Ízre, hát első érzésre mintha egy kis gyógynövény éreznénk, de mielőtt kiteljesedne, csak egy íz marad: ááhh de keserű! Áhh, de jó keserű! Ennél keserűbbet még soha nem ittam. Összességében érdekes, számomra nem kellemes, de mégis itatja magát, alig várom az újabb kortyot.

    Forrás:csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 6

  • Sör túra - Primator Premium 12

    Személyes vélemény: Egy igazán jó, alsóerjesztésű lager sör Csehországból. Mindig, minden időben és órában fogyasztható. És az íze? Komló, majd ízlelgetve még egy kis komló. És a végén is egy jó adag komló! :) Az a fajta, amit így meló után az ember kivenne a hűtőből és azt kóstolgatva engedné le a feszkót nap végén. Sajnos nálunk nem nagyon kapni, csak a forrásnál... Egyetlen hibája sok idő után ízlelgetve, hogy a számomra normális IPA-khoz, pilsekhez képest kicsit barna sörhöz hasonlóan karamellizált az íze. Eztet én nem nagyon szeressem. :)

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Weihenstephaner Korbinian

    Klasszikus duplabak, tökéletes megjelenéssel. Mély rubint sörünk látáványra is sürü, teste felett egy igen stabil, tömött és szivacsos habkorona tartózkodik. Az egész sör, minden érzékelési fronton megmutatja erejét, egyben finomhangoltságát. Orrot elfoglaló, mégsem tolakodó illatában karamel és maláta hömpölyög, szilva és mazsola, enyhe szerecsendió füszerezi az összképet. Az elsö kortynál megtapasztalhatjuk a Korbinian nem mindennapi komplexitását. Sürü olajos állaga ismét malátás és karamellás, édeskésen gyümölcsös. Apró, eloszlatott buborékok bontják ki a sör igazi karakterét, külön-külön minden ízlelöbimbón. Igazi mintapéldány.

    Személyes vélemény: Mindenképp meg kell jegyezzük,hogy személy szerint nem voltam oda a barna sörökért, de mégis hajtott a kíváncsiság, hogy igazán minőségi fajtával ismerkedjek meg, gondolván, hogy lehet a hazai gyors érlelésű sörökket nem szeretem. És itt is egy ellenpélda. Az általam nem kedvelt keserű karamellnek nyoma sincs. Ízlelőbimbóim első érzetre számomra egy kis aszalt szilvát hoztak ki, majd komlót és jó keserű komlót. De utóízként is teljesen ilyen aszalt gyümölcsöt sejtet, leginkább még mindig szilvát. Ahhoz képest,hogy nem voltam oda a barna sörökért, ez nagyon ízlik. Kinyitotta a többi barna sör előtt a kaput.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 2

  • Sör túra - Flying dog - Raging Bitch

    Sörünk masszív és tartós, szivacsos, vajkaramellás színezetü habja alól mutogatja magát mélyarany árnyalataival. Illatában olyan ez az ale, mintha éppen az ember orrába spriccelnének egy adag citromhéjjal. Grapefruit, citrusos illóolajok, fenyögyanta és szölö képe terjed szét szaglóhámunk idegpályáin, éppen csak a szükséges malátás-karamell háttérrel megtámogatva. Testéban a sör nem vaskos, de határozott, ízében karakteres és zavarbaejtö. Az elsö pillanatban egy enyhe mézes édességgel hiteti el velünk a sör a maga látszi kedvességét, majd a komló hirtelen támad ,egészpályás módon tudatva velünk: ö itt a vezetö, a karmester. Mögötte a karamellás zamat a virágos, gyantás kavalkádnak teret adva vezényli le a sört egy száraz ám mégis édeskés és gyümölcsös utóíz irányába. Nem állandó darab, szezonális sör, öszinte sajnálatunkra.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 11

  • Sör túra - Békésszentandrási Meggysör

    Vöröses, enyhén rezes sörünk egy könnyed, fátyolos habbal kerül poharába. Fanyar erdei gyümölcsös illatában érezni málnát, enyhe citromot, de legföképpen: meggyet. Sörünk könnyed testében visszafogott malátán utazó gyümölcsösség uralkodik. A fanyar meggy vezetö karaktere mellett finoman lopakodik a képbe egy enyhe komló, egy lehelletnyi málna és szamóca. Könnyen gururl!

    Személyes vélemény: Bizonyára sokan kóstolták velem együtt a most oly divatos gyümölcsös söröket. Ezekről az a személyes véleményem,hogy állagra és ízre olyanok, mint az üdítők. Bár volt amelyik úgy meghajtott, hogy ihaj.. :DDD Hasonló meggysört a drágább fajtából kóstoltam Olaszországban is. De ezt a vöröst, nem közelíti meg egyik sem. Ami egyből szembetűnik, hogy testes mikor kitöltöd, testes mikor iszod, megvan a sörös állaga és íze. Természetesen a meggy íz dominál benne. Gyümölcsös sörben nálam best of és büszke vagyok rá, hogy hazai. :C

    Mod: Ittam belőle csapoltat és ittam belőle később is több üveggel, még mindig azt mondom,hogy a legjobb gyümölcsös sör. :R Ne tévesszen meg senki,hogy magyar vagy az üveg címkéje, ez tényleg egy jó minőségű sör.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Weihenstephaner Vitus

    Sürü, szalmasárga sörfolyamként terpeszkedik a weihenstephani fözde búzabakja. Hihetetlenül stabil, egységesen tömött és szivacsos habkoronája felöl egy túlérett gyümölcsökböl, korianderrel és fahéjjal, szerecsendiüval készített, mézzel elkevert kotél karaktere omlik ránk, s telíti szaglühámunkat. Belekortyolva az ízlelöbimbók is az elernyedés útjára lépnek. Sürü ízhalmazként foglalja el nyelvünket a karamell és méz együttese, füszerezve a finom felsörejesztés minden porcikájával. Banános és trópusi gyümölcsöktöl telített képbe keveredik be az intenzíven füszeres, szerecsendiós, mézes és komlós zamathalmaz.

    Személyes vélemény: Kiváló, testes, fűszeres búzasör. Őszintén szólva egy teljesen más világ a Valentin és Edelweis-hez képest. Azoknak elég steril ízük van, ennél valahogy érzed a szerecsent, a turbános paslagot látod a hamut kapargatva, de néhány szóval jellemezve: egy kis keleti piac képe jelent meg előttem, annak minden illatával, ezt kortyolgatva. Ha búzasört kívánok meg legközelebb, akkor mindenképp lehetőség lesz. Hibátlan, megéri az árát.

    Forrás: csakajosor.hu

    V.Stryker 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.