2019. május 25., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Zsűri voltam.

  Életem ártatlan örömei Már öreg katona voltam és felkértek, hogy az ezredszintű szavalóversenyen,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 11

 • Epilógus

  Nem is tudom, hogyan kezdjek hozzá a történet méltó befejezéséhez. Sok tanulság leszűrhető...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 45

 • Hosszútávú időjárás-előrejelzés

  Különleges időjárás jelentés
  Döntsük el közösen, mennyire pontosak a népi hagyományok.

  Már két éve kapom egy barátomtól ezt a „Különleges időjárás jelentés”-t, az igazat megvallva nem sokat foglalkoztam vele egészen tavaly nyárig. Miután megkaptam, gyorsan átfutottam, és azonmód beraktam a levelesládám megfelelő fiókjába további porosodásra.
  Tavaly nyár elején, mikor a levelibékák az brekegték, hogy hideg nyarunk lesz, valami kezdett bennem derengeni, hogy én valami mást olvastam valahol. Elő is kotorásztam a levelesem rejtett zugából, kicsit leporoltam, majd figyelmesen tanulmányoztam. Az egész nyár szinte „percre pontosan” a leírás alapján történt. Ősszel szintúgy. –Akkor már határozottan figyeltem – A december tette be neki a kaput, és az idei év első három hónapja sem úgy jött be.
  Azóta rendszeresen figyelem, és elég nagy szórással, de pontos a leírás. Most közre adom a legújabb levelét, de előtte még az eredeti levél első része:

  Egy kedves barátom rendszeresen elküld egy időjárás jelentést évek óta, ami nagyon pontosnak bizonyult eddig, sokan már a nyári szabadságukat is ennek a figyelembevételével tervezik meg, ami nagy szó ebben a felfordult meterológiai rendben, amikor a meterológusok is csak egy hétre mernek előre tervezni.

  Amikor megkérdeztem, hogy mi az eredete az elemzésnek, a következőket írta nekem:

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 7

 • Egy öngyilkosság igaz története 7. rész

  7. fejezet
  A végkifejlet.
  Gyula tehát visszament, és élte a királyinak nem nevezhető hétköznapjait. De a viharfelhők már összegyűltek a háttérben, lassan megjelentek a horizonton, hogy mindent elsöprő erővel lecsapjanak az áldozatukra.
  Miután Margitka egyre rosszabbul volt, Sára elkezdte pedzegetni, hogy Gyula fizessen többet a szobáért. Emiatt volt egy pár összeszólalkozásuk, de úgy látszik, hogy Sára volt az engedékenyebb. Így maradt minden a régiben.
  Gyula rendszeresen bejárt a kórházba, meglátogatni szállásadóját, aki addigra már csak árnyéka volt önmagának.
  - Sokat szenved szegény. – mondta egyszer az egyik ápoló.

  Az egyik ilyen alkalomkor az öregasszony megszorította a kezét, mélyen a szemébe nézet, és halkan mondta.
  - Nézd Gyula! Nekem már nem sok van hátra, lassan elmegyek. Tudd, hogy nagyon sajnállak téged, nagyon bánt, ami történt veled. Tudom, hogy ha én nem leszek már, az apót Sára odaveszi maguk mellé, a házat meg eladják. Így neked nem lesz maradásod. Nem tudom, hogy mit fogsz ezután tenni, de ha igaz, amit a templomban mondanak, akkor megpróbálok közbenjárni az érdekedben, mint ahogyan Sáránál is közbenjártam. Megígértettem vele, hogy amíg az új tulaj nem költözik be addig ott maradhassál. Sőt, azt is megígértettem vele, hogy próbálja meg rábeszélni az új tulajdonost, hogy nála is ott maradhassál, de ez már nem Sárán múlik. – egy könnycseppet törölt el az arcáról.

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 12

 • Egy öngyilkosság igaz története 6. rész

  6. fejezet Rólam Ugorjunk egy kicsit az időben. Egy szerda reggel csörög a telefonom,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 9

 • Egy öngyilkosság igaz története 5. rész

  5. fejezet Válóper. Elérkezett a válóper időpontja is, ami hősünk eddig is megtépázott...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 36

 • Egy öngyilkosság igaz története 4. rész

  Gyerekek: Az ominózus szétköltözés időpontjában a gyerekek Márta szüleinél nyaraltak éppen. Ez minden nyáron, mióta önállóak, így ment, egy hónapig Gyula, és egy hónapig Márta szüleinél voltak. Nem kis terhet vettek így le a szülők válláról. Mikor végre haza költöztek, Gyula egy pár nap múlva próbálkozott, hogy láthassa őket. Sajnos nem járt eredménnyel. Márta a már tőle megszokott vehemenciával közölte, hogy éppen nincsenek itthon, valamelyik osztálytársuknál vannak. – De este hétkor? – kérdezte Gyula. – Igen! – volt a válasz – És ott is alszanak.
  Ezután Gyula bármikor próbálkozott otthon meglátogatni őket, mindig volt valami kifogás, hogy éppen miért nem. A legfájóbb az volt, amikor Márta azt mondta, hogy azért nem láthatja, mert a gyerekek nem kíváncsiak rá, meg különben is a fejlődésüket rossz irányba folyásolná, egy esetleges találkozás. Nehezen tudják feldolgozni, hogy a szüleik elváltak, és egy esetleges találkozás, a múlt fájó sebeinek felszaggatása még rosszabbá tenné a helyzetet. Ez után Gyula ne is próbálkozzon ezzel, ha a gyerekei érdekét nézi.
  Először bele is nyugodott, hisz azt senki nem mondhatta, hogy nem szerette a gyerekeit. De amikor elpanaszolta a többieknek, azok lehülyézték, hogy ne legyen már ilyen mamlasz.
  - Jogod van látni a gyerekeket, ezt senki nem tilthatja meg tőled!
  - De hát Márta, mint egy anyatigris félti őket tőlem, meg nem is akarom, hogy rossz emlékeik legyenek.

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 34

 • Egy öngyilkosság igaz története 3. rész

  Az albérlet: Egy pár szót érdemel ez az állapot. Mint már szó volt, Gyula ügyes kezű ember...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 10

 • Öngyilkosság, vagy szenvedés? 2

  Nem csalódott sokat, bár tudta, hogy nem akar a főnök neki önzetlenül segíteni, csak még nem tudta, hogy ez neki mennyire lesz rossz.
  - Az a helyzet, hogy az éjjeli őr most volt itt, hogy unokája született és el akar menni két hét szabadságra – kezdte a még mindig mosolygós főnök. – Nem tudtam neki mit mondani, nem akartam viszont megbántani sem, így elengedtem. Szóval Gyulám az ő helyét kellene betöltened. Az őrbódéban van egy heverő, TV, rádió, mikró. Itt el lehetsz két hétig. A fürdőben tisztálkodhatsz, a szennyes ruhát, valahogy megoldjuk. A fizetést is kapsz erre az időre rendesen. Így a káposzta is jól lakik, a kecske is megmarad. Amiben tudok, segítek én is.
  Még mindig nem tudott megszólalni, csak nézett ki bután a fejéből. Valami köszönöm félét is makogott, elkezdett kihátrálni az irodából, felbotlott a szőnyegben, szóval hozta a formáját.
  Azt is hallotta valahonnan a messziről, hogy kérdezgetik: - Mi volt? Hogy volt?- de nem tudott válaszolni. Egy csendes helyre kellett menni azonnal, hogy a gondolatait tisztába tegye. Megint csak a mosdó. Át kell értékelnie az eddigi életét. Azok az emberek, akiket eddig a barátjának hitt, szinte semmi vesztek, és a „nagy ellenség” volt az első aki segítő kezet nyújtott felé.

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 16

 • Öngyilkosság, vagy szenvedés?

  Mindig ledöbbenek, ha egy ismerősöm halálhírét hallom. De ez igazából már másról szólt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 24

 • Egy merénylő vallomása

  A „kutyaszaros” történet végére.
  Ott hagytam abba, hogy a kedves szomszédommal széttapostattam a kutyaszart. Nem ám rosszaságiból, csak szimplán nevelő szándékkal. Hátha tanul az esetből a marhája, és oda figyel a kutyájára.

  Másnap reggel nagy csönd volt, és már direkt vártam az estét. Gondolatban elképzeltem mindenféle szituációt, beküldök neki egy balost, ha sokat pampog, vagy át segítem a folyosó korlátján és ráfogom, hogy öngyilkos akart lenni, és hasonlókat.
  Kora este az elmélkedésemet a kaputelefon hangja zavarta meg, egy szórólapos kért bebocsátást, szegényke rosszkor volt rossz helyen. Elmagyaráztam neki, hogy mit tegyen a szórólapjával. Ez után már csak a lakáscsengőre koncentráltam.

  Végre megszólalt a várva várt hang, és teljes lelki nyugalommal kimegyek és egy kedves úr kérdezi, hogy akarok-e a kiválasztott lenni. Valószínű, hogy megértette, hogy egy árva betűt nem értek abból amit mond, majd tovább kérdezett, mintegy magyarázat képen: - Akarok-e Jehova tanúja lenni?
  Ekkor már leesett a fatantusz, és egy – Sajnálom, nem láttam a balesetet! Kiáltással becsaptam az ajtót. Szerencséje volt a pasinak, mert ha két centivel közelebb áll hozzám, akkor több tanút kellet volna keresnie.

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 3

 • Merénylő lettem!

  Nem kell megijedni, csak egy kis merényletet követtem el a szomszédom ellen.

  Alapjában nyugodt, békeszerető embernek ismernek, nem véletlen, hisz Bika csillagjegyben születtem. De az elmúlt események kihozták belőlem a vadállatot. Az amúgy is eléggé felfokozott lelkiállapotomnak nem tett jót, hogy új szomszédot kaptam a nyár elején.
  Az elődjével sem volt teljesen felhőtlen a kapcsolatunk, és már külön örültem, hogy egy aránylag fiatal pár lesz a folyosótársunk. A probléma már akkor kezdte előre vetíteni magát, amikor megtudtam, hogy van egy közepes méretű kutyájuk, aki most szülési szabadság letelte után hamarosan meg fog érkezni.
  Imádom a kutyákat, de pontosan ezért nem tartok az emeleti lakásban! Végül is, én is ember vagyok valahol.
  Az egyik délután arra lettem figyelmes, hogy miután haza értem, nagyon büdös van a lakásban. Gyorsan keresni kezdtem a szag eredetét, mire rájöttem, hogy csak ott van büdös, ahol a cipőmet levetettem. Irány a fürdő és az elhasznált fogkefe, majd a WC. Miután újra láttam az ebédem maradványaimat, kissé lenyugodott a gyomrom is.
  Az esetet csak akkor tettem szóvá, amikor már rendszeressé vált a kutyaszar az ajtóm előtt. A folyosó elején lakom, és amíg a gazdi kinyitja az állandóan zárva tartott folyosóajtót, addig kutya elvégzi a sürgős kis és nagydolgát. Pont előttünk. Szóval betelt a pohár!

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 19

 • Gonosz voltam!

  Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de engem mindig megtalálnak érdekes emberek, és hülye...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 40

 • Egy cigi ára!

  Bár már egy régi történet, de számomra minden olvasáskor úgy tűnik, mintha tegnap történt volna.

  Éppen túl voltam a banki ügyleteimen és haza felé tartottam. Az elmaradhatatlan cigivel a kezemben értem oda a villamosmegállóhoz. A szemben lévő megálló padjánál három, hát eléggé hajléktalan külsejű alak üldögélt. Egyszer csak az egyik oda jött hozzám, és kért egy szál cigit. Volt időm közelebbről megnézni, és gyorsan meg is állapítottam, hogy nagyon látszik már rajta, az évek alatt elfogyasztott alkohol hatása.
  Mondtam neki egyből – kedvesen -, hogy nem adok. A „miért nem adsz?” kérdésre a szokásos szó volt a válaszom: Elvből!
  Persze az emberkénk nem találta kielégítőnek a választ és tovább faggatott. Egy-két mondat után egy kicsit előrébb mentem, jelezve, hogy befejeztem a diskurzust. Akkor én a villamos megálló elején voltam, a többi ember a vége felé kezdett csoportosulni. Az illető tovább folytatta a faggatásomat, az a rohadt villamos meg csak nem jött. Ajánlott már pénzt is a cigiért, de tartottam magam az elveimhez és nem adtam neki.
  Megrögzött bagósként tudom, hogy milyen borzalmas az, ha az embernek nincs mit szívnia. Ezért megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy sose fogyjon ki a készletem, és ne keljen mástól kérnem. Az olyan megalázónak érzem.

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 55

 • Átverések délutánja

  Délután csörgött a telefonom, persze letiltott hívószámmal.

  - Jó napot kivánok X.Y. vagyok V.Z. kft-től. Tegezhetem?
  Nem!
  A 06 20 ……… számmal beszélek?
  - Igen!
  - Na drága barátom – gondoltam magamban – most bejöttél a csőbe.
  - Örömmel értesítem, hogy ön nyert az X.Y. banknál egy feltöltött bankkártyát. Egyébként, kit tisztelhetek önben?

  - Akkor hogy nyerhettem bankkártyát, ha a nevemet sem tudja.
  - Nem a név, hanem telefonszám nyert. Ha vesz egy feltöltős telefonkártyát, és a lekaparás után, de az aktiválás előtt bemondja a sorszámot, akkor az X.Y. Banknál kaphat egy pár millió forintos betétet. Az összeg annál nagyobb, minél nagyobb a feltöltő kártya összege.
  Mondom neki: - Oké, de nekem számlás előfizetésem van, mit kezdjek egy feltöltő kártyával?
  - Akkor valamelyik családtag használhatja.
  - Az is oké lenne, de ezzel is van egy kis bibi. Mindenkinek előfizetése van, és akkor most hogy is van ez? A telefonszám nyert, de nem arra használom, a nevemet nem tudja, de akkor mi alapján kapom meg a bankkártyát?

  Folytatás...

  Tzombi 11 éve 83

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.