2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rock vagy metál avagy a mai trendek ellen menni

    Nem mondom, mindenevő vagyok zene terén (na jó a r@ma zenétől égnek áll a hátam).

    De ennyire "kitaszítottak" a rock kultúra kedvelői/hallgatói?

    Több okból, nem értem azt, ha például egy metál zenében hörögnek, akkor azt sikításnak titulálja néhány személy, holott a popban szintúgy előfordulnak olyan vinnyogások, amitől a hátamon az összes szőr fel áll.

    Nem tartom magam rockernek, de az igényes szöveg és mellé a baromira b@szó gitár szólók annyira ütnek, hogy nem győzöm némelyiket rongyosra hallgatni. (Bandás pólók is vannak, de attól nem leszek több.)

    Az elektromos zene a másik olyan, amiből szintén egy adott düb-düb után, azt mondom elég volt "menj haza", de van amiben szintén van olyan meggyőző dallam, amivel meg tudom hallgatni és el tudok vele lenni.

    A komoly zenéről annyit inkább, hogy ott is vannak olyanok, amitől kellemes és nyugodt hatást kelt.
    (Az opera meg szó-szó, az István a király rockopera kötelező lenne, de még nem szántam rá magam, de tetszett 1-2 dal.)

    Szóval vegyes, mindenbe lehet jót találni meg rosszat is, ezért nem ítélem a rockereket se (de magam se mondom annak, pedig a zenéim java része rock/metál és a legjobb amikor semmi szöveg, csak ~1,5 óra gitár és dob [összeállítás]).

    Ki minek "esküszik" és mitől áll a hátán a szőr?

    #78600448 5 éve 75

  • Külföldi tech siteok

    Sziasztok fórumlakók!

    Érdeklődtem már sorozat/könyv témában tőletek és most egy újabb dologban szeretnék itt blog formájában segítséget kérni.

    Milyen tech siteokat olvastok ami külföldi, viszonylag "konyha nyelvű", de néha azért szakmaibb?

    Bővíteném az IT angol szókincstárt, mert elég lappang.

    Köszönöm, Főnix. :))

    #78600448 5 éve 6

  • Édességek után gyümölcs avagy Android után iPhone

    Tisztázzuk az elején, nem vagyok "telefon b@zi".

    Kb. 13 évesen ("12) körül kaptam meg az első okostelefonomat egy Vodafone Smart 2-t.
    Akkor az szolgáltatótól volt 20k alapcsomagban.

    Öröm és boldogság volt, csak megvolt a maga hátránya a nem frissített droid 2.3.6. Ez volt akkor azt hiszem 128MB/512 MB, plusz az SD kártya. Sokat nyomkodtam, volt amikor semmit szinte (heteken át állt), de PC-t is helyettesített valamilyen szinten. (Igen meghalt a PC ezért, arról néztem ami érdekelt meg ilyesmik.)

    Körülbelül rá olyan 1,5-2 évre volt nálam egy Akai típus 4.x.x-s droiddal, de amennyire vágytam a frissebb Androidra, annál nagyobbat koppantam. (Spec annyi, hogy frissebb SoC, csak itt 512/4 GB volt).

    Teltek az évek, középsulira volt váltás egy Lumia 535 ami szintén újonnan volt ~50k. Na az már szerethető kategória volt, de nagyon vágytam vissza a droidra a szűk app háttér miatt. A rendszerrel nem volt gondom, smooth volt meg minden. Tehát vissza droidra.

    Volt kölcsön nálam Xiaomi Redmi note (az első azt hiszem 2/8-s) az nagyon fajin teló volt.

    Aztán kaptam szintén szolgáltatós LG Leont. Nem volt gondom vele, hiába volt 1/8, a 6-s droid nem volt rajta vészesen használható. Csak saját hibámra, zsebből kiesett és fordulva kapott egy szép törést..

    Folytatás...

    #78600448 5 éve 18

  • Na ez betett....

    Kis kitérő...

    Átvándoroltam kelet Mo.-ról nyugat Mo.-ra.

    Táj szép minden, na de az ember megfizetése, na az minden csak az nem. Az ember legürizi a hónapját mondván jó az órabér, aha igen csak aztán jött a fekete leves.

    Kicsit számolván, a várttól kb lecsúszott úgy ~30k, de legalább a kafeteriát megkaptam ha már elküldtek legalább az valami.

    Lehet én voltam a szar munkás, hogy elküldtek, de most ízlelem milyen szépek a kedves adóink...

    Azért majd ~50k csak a különféle adók, hát nem mondom hagytam ott munkát táppénzzel, az volt 30k-l kevesebb (és nem volt teljes havi) na hát akkor ennyit a multikról... Munkaerő hiány az van, de az órabér is nevetség hozzá, hát nem csodálom. Cseppenek bele az életbe, de látom sz@pó pillanat lesz.

    Ez nem kifakadás akart lenni, vélemény részemről, hogy azért az ember többet várna el.

    Reméljük a kövi cég azért jobb lesz, ott az órabér már "kecsegtető", na de a munka majd mutassa.

    Peace guys. :D

    Lehordások jöhetnek, mondtam ez csak vélemény, fiatalnak fiatal vagyok az igaz, de hülye semmiképp.. Csak jönne össze valami IT-s OKJ... :))

    #78600448 5 éve 41

  • Nehezen hiszem el..

    Nehezen hiszem el, fiatalságom ellenére, hogy ennyire el van szállva magától egy némelyik ember attól, mert ő már ledolgozta az "életét" attól ő a Jani így az összes fiatalt aki 85 után született lehord, mert ő már dolgozott akkor.. (Középkor végefelét járják akik ilyenek.)

    Fiatal vagyok, tapasztalatlan, nem dolgoztam annyit alá is írom, de feszt azt hallani olyanoktól akik megkeresik és elisszák a ...ban mondják ezt? Ráadásul szakma nélküliek (már ha a segédmunkás szakmának mondható).

    Nem mondom nem tud tisztességesen dolgozni az akinek nincs szakmája (erre mondják TISZTELET a kivételnek), de ez sok, hogy le van nézve konkrétan az aki az irodába szívja a levegőt vagy nem olyan kemény fizikai munkát végez vagy támogatják. (Erre mondván régen nem volt ilyen stb. stb.)

    Szóval egy szónak is száz a vége, de könyörgöm akkor ilyen példával vannak, hogy dolgozd szét magad fiatalon kemény munkával vagy amivel lehet, közbe meg ha magadba látsz tehetséget ami nem ilyen irányú már sz@r szemét ember vagy. Számomra logikátlan ez az egész (tudom-tudom sokat kell még tanulnom az életről..)

    Az ember hallgat tűr/hallgat tűr egy ideig ilyen dolgokat, de van már határ ami sok.. Ilyen maradi mentalitással van egy némelyik ember? Továbbra is tartva TISZTELET a kivételnek, mert látom a fórumozok egy része az én korom duplája is, de őket nem látom ilyennek amiket én hallok.

    Folytatás...

    #78600448 5 éve 24

  • Miért ne vegyek HomTomot legközelebb? (kis összegzés)

    Nos ez a kis blog magánvélemény lesz, de számomra tanulság.

    Adott a HomTom HT17 Pro, ~1,5 év utáni használat mellett rájöttem, hogy a várt dolgaimat néhol nehezen teljesíti.

    Üzemidő: hozza a vártat 3-4 óra mobilnettel és közepes fényerőn. [Ez egész kellemes.]

    GSM/LTE modul stabilitása: hát nálam (nem tudom másnál is) de nálam eléggé lejtmenetben van. Mobilnetezés közben képes ledobálni, EDGE-re és van, hogy teljesen le is dob. Türelmes ember vagyok, de ez teljesen kihúzta a használhatóság fogalmát nálam néhol. [Wi-Fi- az más tészta az teljesen korrekt.]

    Kijelző: a kijelző révén szavam nincs, nem vagyok pixel guru, de a sötétbe való olvasásra elég gyér és néha alkot a fényérzékelő is.

    Teljesítmény: Teljesítményre ebben a telefonba mivel low-end kategória nem a csúcsot fogom elvárni. A MediaTek SoC hozza az elvártat, nos a tárhelyet már kezdem szűknek érezni a kicsi 16 GB-t. A 2 GB RAM a rendszer bénasága miatt képes néha egy tabos FF mellett a Google Play Zene / gyári zene app mellett is leállni. (Mármint a zenelejátszó... :U )

    Kamera: Hát ez se csúcs, vettem 6k-ért valami 12 éves Nikont és annyi. :D

    Folytatás...

    #78600448 5 éve 26

  • Elmélkedés... olyasmi

    Nem vagyok egy nagyon sok időt megélő személy (19 éves), de látok dolgokat változni.

    De most olyan fura érzésem van a munka terén... [Valahol el kell kezdeni.]

    Ha valaki sokat dolgozik (fizikai) az veri magát arra, hogy ő nem ül és ücsörög egy gép előtt és letett mennyi mindent az asztalra és ott van a fordítottja is. [Aki csak ül és mentális munkát végez mellette gépezik, az-az mindent meg semmit.]

    Csak nem tudom, mivel van mind a kettő nézetnél van, hogy lenézik egymást, de mire? Mert ha egyik nincs, akkor a másik se lenne néhol. [Lehet, rosszul fogalmaztam, de nem akarom elhúzni.]

    Szóval lényegiekben ez mire jó? Aki csak gépezik az rossz ember, aki meg fizikai munkát végez az minden téren a legjobb? Nem azért, nem nézek le én senkit csak foglalkoztat maga a kérdés egy ideje.

    [SPOILER a szakmám is informatika téren van és úgyis vagyok lenézve.]

    #78600448 5 éve 46

  • Könyv téma

    Üdv fórumozók.

    Nem tudom, tudnátok e segíteni könyveket keresek ami hosszabb és leköt több időre.

    [Érdekes storyja van, kategóriákat tekintve a romantikát kerüljük ha lehet :D Ami jelenleg leköt az-az unalom, itt meg már kaptam segítséget sorozat ajánlásra is.]

    Szép napot. :R :))

    #78600448 6 éve 20

  • Sorozat ajánlás

    Üdv bloggerek/fórum lakók.

    Kérdezni szeretném tőletek, van e ajánlásotok valami jó sorozatra.

    Flame off ha bármi olyan van, mindent meghallgatok szívesen. :)

    [Vélemények, ajánlások, kritikák, akár spoiler is lehet benne, ha leírod írd szívesen olvasom.]

    #78600448 6 éve 46

  • Telefon rezgés

    Üdv, blog bejegyzés igen de itt hát ha többet tudok meg.

    Nos adott egy okostelefon, ami egy adott játék alkalmazás feltelepítés előtt gondtalan volt. (nem rezgett)

    Letöröltem a játékot és a folyamat akkor kezdődött el. Rezeg de még tesz rá, mivel hülye dolgokat dobál az értesítésekhez.

    Kérdezem az android hozzáértőkhöz, hogy ez vírus vagy telefonos betegség?

    Ui.: tudom másabb egy vírus droidon.

    Köszönök minden egyes segítséget.

    #78600448 6 éve 14

  • Youtube és Twitch

    Üdv.

    Kérdésem a következő, mi miatt jártok fel youtubera vagy twitchre (milyen témák érdekelnek benneteket)?
    Mert manapság sok minden előfordul ezen a két helyen gondolok itt például a tech-gameplay tartalmakra vagy a bejelentőkre, e-sport versenyekre.
    Lényeg mi érdekel benneteket. :)

    Köszi a válaszaitokat. :)

    (Önreklámozás nem áll szándékomba puszta kíváncsiság.)

    #78600448 7 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.