2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 666 napos lettem!

    #67977536 8 éve 4

  • Nyárzárás

    Kivételesen nem csak Máv, hanem Ferihegy.

    Augusztus 19.-én mondta a közvetítő, hogy van dupla-béres munka holnap délutánra a Ferihegyen, mehetek ha akarok. 1 alkalomra nem akartam beíratni magam, úgyhogy 3 napra kértem magam oda a héten.
    Feladat: Utasok voucherének megnézése, utasok megfelelő taxihoz irányítása, beültetésük.
    Illedelmes modor, öltönyviselés kötelező.

    Mávval ellentétben mindenki tudott angolul, kedvesek voltak, jó munka is volt, bár 20.-án a város lezárása miatt és a taxisok szabadsága miatt elég nagy volt a sor, és nem győztek ennek hangot adni az utasok. A külföldiek még kedvesebbek is voltak többnyire, kérdezgették, hogy miért nincs taxi. Nos, sosem volt rá szükség hogy az államalapítás szavunkat fordítsam, úgyhogy nem jött össze ott helyben, be kellet érniük azzal hogy "ez a függetlenség napja, de mégsem". Hát, talán meg tudnak bocsátani nekem.

    Első eseményünk ugyanitt zajlik.
    Kettő nappal később , reggeli műszakra jöttem. Épp csak becsekkolok, amikor jön egy arab kinézetű férfi az A terminálhoz. Mostanában szállhatott le a Tel Avivi járat, úgyhogy nem meglepő, bár a Schengenen kívüli járatok a B-hez érkeznek. Hát, valahogy idetévedt.
    Pénztáros VS arab

    Folytatás...

    #67977536 9 éve 10

  • Kelenföld-helyzetjelentés

    Galamb és automata mentes napokat zárhatunk.

    A Kelenföldi pályaudvaron hétvégén 3 diákmunkás teljesít szolgálatot. Van egy automatás kisegítő, illetve 1 információs és 1 kerékpáros kisegítő. Hétköznap a kihaltság miatt a kerékpáros kisegítő nem jön.

    Az automatás jellemzően az jegykiadó automaták között járkál és segít a külföldieknek/öregeknek/lassan vásárlóknak, alapvetően abból a célból, hogy minél gyorsabban pörögjön az automatáknál a sor, mivel nem ritka hogy felgyűlik egy-egy csoport és ez negatívan hat ki a menetidőre. (az utolsó pillanatban felsiető utasok sokszor feltartják a vonat indulását)

    Az infós diák elsősorban a balatoni járatok utasait tájékoztatja, irányítja a helyjegyeseket, szintén a várakozási idő rövidítése céljából. A kerékpáros kisegítő ugyanezt csinálja, csak elsősorban a kerékpárosokkal, tehát gyakorlati különbség nincs a két munka között. A járatok közti szünetekben az állomáson cirkálunk,a metró közelében.

    Első eseményünknél éppen ilyen köröket sétálunk, beszélgetünk közben. Társam hirtelen elhalkulása arra utal, hogy utas közelít. Körbenézek- sehol senki. Egy csapat fiatal,közel-keleti turista áll a közelben, de nem velünk foglalkoznak. Kérdezném, hogy mi van, mit lát, de hát már felesleges, én is kiszúrom.

    Folytatás...

    #67977536 9 éve 9

  • Élet a Déli pályaudvaron

    Élet a Déli pályaudvaron.

    Még mindig a mávnál vagyok, és ma is a déli pályaudvaron. Víz osztás és kisegítés.
    Izgalmas egy munka, az biztos.

    Első páciensünk egy fiatal külföldi lány, aki elvesztette a papírjait. Elkísértem a talált tárgyakhoz, ott bizony nem találtak semmit. Mondom neki, hogy valószínűleg valamelyik utas rátalált, kivette az értékes dolgokat, majd a maradékot a kukába hajította, nézze át a környező kukákat.
    Ő elmondja, hogy Kelenföldön vette észre hogy hiányzik az irata, ott leszállt a vonatról, és visszajött ide ahol egy büfés nő azt mondta neki hogy egy kollégám már rátalált
    Színről, el, vissza a büféhez. Büfés nő látta hogy egy mávos biztonsági elrakja az ott hagyott papírokat és elviszi. Személyleírás: Bajszos, kövér.
    Egyik kollégáját megtaláljuk sikeresen, az beazonosítja, de nem tudja hogy hol van a kolléga, és azt sem hogy miért nem adta le a talált tárgyakat. Telefonálgatás, kiderül hogy Kelenföldön lehet már, mivel vonatra van beosztva. Elérni nem lehet, nem veszi fel.
    Lány közben elmondja, hogy 5 éve van magyar honban és a festésből él. A magyar nyelv egyenlőre "nadzson nehez". Nem is a személyes iratait keresi hanem valami egyéb iratokat, amiket 180ezerért fordíttatott le. Eközben felbukkan a bajszos kövér. MEGVAGY!

    Folytatás...

    #67977536 9 éve 41

  • GO AWAY! GO AWAY!

    Menekültkezelési helyzet a Déli pályaudvaron.

    Máv-nál vagyok nyári munkán, információs kisegítőként, illetve egyéb munkakörökben.
    Ma történetesen a Déli pályaudvarra osztottak be, vizet osztani az embereknek a melegben / elirányítani őket a pénztárhoz vagy a vonatukhoz, illetve válaszolni a kérdéseikre.

    Menekülteket/Bevándorlókat nem nagyon látni, de azért fel-fel tűnik 1-2 néha.
    Az egyik nem csak feltűnt, de oda is jött hozzám.

    -Budapest, where I can go? where is?

    Elveszem a jegyet ami a kezében van, mert nem teljesen értem mit akar, hisz már itt van, ergo nem ide jön, hanem innen indul valahova. Csak úgy rápillantok, látom hogy rá van írva, hogy Győr, ezért nézek is tovább.
    Megkérdezem a munkatársam, hogy melyik vonat megy Győrbe legközelebb mert perpillanat nincs rálátásom a nagy táblára, és fejből nem tudom. Ő is ránéz a jegyre, mondja, hogy már aláírta a kaller.
    Tehát ő Győrből jött, és nem pedig oda megy.

    -Sir, where do you want to go?
    -Budapest, Budapest.
    -This is Budapest
    -This?
    -Yes, this is Budapest. You came from Győr, weren't you?
    -I want to find my friend, go police.

    Folytatás...

    #67977536 9 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.