2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mekkora lesz a következő Xperia kávája? - Update 2

    Már nagyon vártam a mai napot, a MWC évről évre unalmasabb (vagy csak engem érdekel kevésbé?), de most volt valami, ami miatt érdemes volt figyelni rá: a Sony mára tűzte ki a legújabb Xperiák bemutatóját, amin reményeim szerint bebizonyította volna, hogy tud még a cég versenyezni a többi gyártóval. Ha már a kis káva a trend, megmutathatta volna, hogy igen, ők is képesek ilyen készüléket megtervezni, az eddig egyedi formavilágot továbbvíve, és hasznos újításokkal kiegészíteni a telefonokat. Egy ugrással behozva a lemaradást, és újdonságokat hozni a lassan már unalmassá váló "nagyobb kijelző, több kamera" mottójú, innovációnak nevezett vásárlóhajhászásban.
    Talán túlságosan is optimista voltam, mert ez sajnálatos módon nem történt meg, a formaterv ugyan az ígéreteknek megfelelően új (persze voltak már hasonlóra próbálkozások: X, X Performance és az eredeti XA), de olyan érthetetlen döntések is születtek, mint az eszközök vastagítása, egészen 11 és 12mm-ig (!) (vagy, a jack csatlakozó kihagyása, ami a vastagítás fényében végképp furcsa).

    Visszatérve a kávákhoz, a következő diagramon leolvasható az XZ2-re és XZ2 Compact-ra vonatkozó értékek, kiegészítve a legújabb versenytársakkal, mint a Galaxy S9 vagy az LG V30S.

    Folytatás...

    #11114240 6 éve 3

  • Mekkora lesz a következő Xperia kávája? - Update 1

    Habár a múltkor csúcskészülékről írtam, és a tegnap bemutatott telefonok nem ebben a kategóriában versenyeznek, azért érdemes megemlíteni, hogy a "következő" Xperia kávája mekkora is lett :).

    Szóval, a legrosszabbul az XA Ultra sikerült, 13,5 mm alsó és 16,5 mm felső kávával. Második az L2, 16,5 és 12,6 mm-rel. Az előbbinek legalább az alsó kerete kicsi, ami a használhatóság szempontjából valószínűleg többet jelent, mint az alsó+felső összeg. Az L2 gyakorlatilag maradt a megszokott méretnél és formánál vagyis elég unalmasra sikerült. A legkisebb a sima XA2 lett: 13,5 mm lent, 13,1 mm fent, vagyis ha egy évvel korábban jönnek ki ezzel a készülékkel, akkor már rég nem kellene felemlegetnünk a kávákat.

    Folytatás...

    #11114240 6 éve 2

  • Mekkora lesz a következő Xperia kávája?

    A Sony sok kritikát kapott az utóbbi időben okostelefonjaik kijelzőarányának tekintetében. Megannyi helyen találkozhatunk ezekkel, például a The Verge így írt egy szeptemberi cikkében:

    „Sony’s still unreleased Xperia XZ1 models will sink out of sight and relevance, as if weighed down by their big bezels from circa 2012.”

    Itt a mobilarénán is több tesztben említették és a fórumokban is élénk vita tárgya volt: az XZ sorozat legújabb tagjának tesztje alatt sokan már előre védik is a formatervet, megelőzendő a negatív hozzászólásokat (1, 2, 3, 4).

    Folytatás...

    #11114240 6 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.