2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Újabb terrortámadás a borsoditól!

  Kedvenc sörgyárunk nem tud leállni, újabb és újabb pazar ötlettel örvendezteti meg a mára már sajnos minden neszre összerezzenni kénytelen szerencsétlen sörfogyasztót ez a rossz csürhe.

  A nagy reklámkampánnyal újracsomagolt borsodi bevezetése közben (beletöltötték a mosogatólét abba a standard InBev üvegbe, amiben a Staropramen már évek óta lötykölődik Szlovákiában és Csehországban, wow such innovation, very borsodi... ) szépen csendben újfent sikerült valamit elszarniuk :(((

  Ez a hálás cselekedetük nem más, mint immár a barna Staropramen főzésének is bőcsre való áthelyezése. Így most már a két legalapabb tételt is idehaza szégyenítik meg... Nincsenek szavak... Remélem a pokol legmélyebb bugyraiban fog(nak) pörkölődni időtlen időkig az(ok), aki(k)nek a keze ebben benne van.

  Folytatás...

  tixem 1 éve 157

 • Szeptembertől szeptemberig

  Előzmény azoknak, akik nem látták az előző írást :)

  Jöjjön hát egy következő.

  Szeptembertől szeptemberig

  Valami pattant a szobában. Nem úgy, mikor eltörik valami, inkább olyan hang volt ez, mint mikor a bútorok lassan megroskadnak a rájuk nehezedő évek súlya alatt. Csend volt előtte is, de most, az apró zaj után ez szinte kézzelfogható volt. Nekifeszült a falaknak, hozzáütődött az ablakoknak, hogy aztán felkavarodjon az apró helyiségben, s úgy tűnjön, tőle kóvályog a cigaretta vékonyan szálló, szürke füstje is. Aztán megnyugodott, és odatelepedett Lóránt mellé, akinek arca nem látszódott a félhomályban, csak a néha izzó parázs világította meg olykor szemeit, melyekből hiányzott a csillogás. Ült a hálóban, s szinte érezte a rá nehezedő terhet. Agya üres volt, a gondolatok valahol messze jártak, a fáradtság, és a csend pedig, mint egy alattomos féreg, úgy rágta testének minden porcikáját. Lassan elfogyott a cigaretta. Undorral nézett a kezében vonagló maradékra, megvárta, amíg a vörösen izzó dohánylevelek kialszanak, aztán nagy lendülettel a padlóhoz vágta a csikket.

  Folytatás...

  tixem 3 éve 0

 • Egy gondolat bánt engemet...

  Régóta gondolkodom már a dolgon, de eddig még sosem vitt rá a lélek, hogy megtegyem. Az elmúlt napokban újra feltört bennem a gondolat és a tegnapi napon végre el is határoztam, hogy a logout olvasóival is megosztom azon írások egyikét melyek a legkedvesebbek a számomra és amiket mindig újra és újra ugyanolyan lelkesedéssel olvasok el, mint legelsőre tettem.
  Ezen írások szerzője nem más, mint a bátyám akit már régen megfertőzött a vadászat és ez, valamint a családi történések, régi történetek ihlették mindazt amit eddig alkotott.
  Nem állok nagy könyvbarát hírében, de mivel jómagam is eme ősi mesterség híve lettem nagy kedvvel forgatom ezeket az alkotásokat. Egyelőre még csak virtuális formában.

  Ezek az írások már elnyerték egy közösség tetszését és viszonylagos hírnevet is szereztek a vadászat berkein belül, elérkezettnek láttam hát az időt ennyi év után, hogy szélesebb körök is véleményt formáljanak róla. Úgy gondolom, hogy ezek az írások hétköznapi, más hobby-t űző emberek körében is értéket tudnak képviselni, hiszen a vadászias történetek mögött nagyon is valóságos emberi sorsok bújnak meg és ezeket az értékeket véleményem szerint bűn eltitkolni a nyilvánosság elől.

  Nem szaporítom tovább a szót, a szerző előzetes engedelmével is fogadjátok szeretettel a következő történetet, kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá.

  Barátra találni

  Folytatás...

  tixem 3 éve 2

 • Hello Staro :)

  Igen! Végre ismét a kezem között tudhattam egy újabb Staroprament, ami onnan érkezett ahol született és nem onnan, ahol a hulláját immár több mint egy éve gyalázzák.

  Ráadásul dupla az öröm, ugyanis kaptam mellé egy célszerszámot is. Bár nem Staro-s, de legalább egy eredeti cseh korsó, amibe örömmel töltök majd eredeti cseh söröket :) Végre kukázhatom azt a kőalkesz kocsmás arany ászok korsót :DDD

  Sajna a sört előbb megittam, minthogy eszembe jutott volna egy fotót csinálni róla kitöltve, a telhetetlenség ha fájna...

  Na de a lényeg, röviden: Staropramen, sokat nem kell elemezni. Jellegéből adódóan ugyan kicsit édeskés, de nem olyan bántóan mint egy Heineken vagy egy Tuborg stb. Kellemes édesség jól balanszírozvava a klasszikus Staro-s karakterrel, kiegészítve egy kis citrusos, friss szénás, zöldes ízzel. Olyasmi mint a zöld Kozel, de abban nincs meg ez az édesség. Igaz az nem is szűretlen :)
  Szép, jó, ennyi. Olyan amilyennek lennie kell egy jó átlagos sörnek sörnek, amit az ember nap mint nap megvesz, mert hát kint ilyen egy átlagos sör.

  Folytatás...

  tixem 3 éve 0

 • Még még még még még, ennyi nem elég!

  Lidl strikes again

  Újabb bitang akcióval rukkolt elő az áruházlánc a múlt hétvégére, persze természetesen közel sem voltam egy üzletükhöz sem, éppen Szlovákiában garázdálkodtam jobbnál jobb sörök után, de ma sikerült pótolni.

  Ez az akció nem más, mint 7 féle eredeti cseh főzésű sör, rendkívül kedvező áron. Egy ideje gyanús már a LIDL hirtelen irányváltása sör fronton, az egész ezzel kezdődött, furcsamód ennek a sörnek a piacra dobása szinte tökéletesen egybeesett az egyetlen megfizethető import sör, a Staropramen bőcsi kezekbe való kerülésével.

  A Maestic után jött a második hullám: Argus Gold, Argus Szűretlen, Argus Pasteurized és Argus Honey melyek azóta hála az égnek bekerültek az állandó kínálatba, jól sikerült tehát a bétateszt :)

  És most, itt az újabb húzásuk, amivel véleményem szerint most már tudatosan törnek borsot a magyar sörgyárak orra alá. A Staropramen távozásával egy irtó nagy űr keletkezett a hazai sörkínálatban, amit ők átmenetileg gyorsan és okosan befoltoztak a Maestic-kel és most lehetünk tanúi annak, hogy lassan de biztosan becsücsülnek a megfizethető mainstream sörök trónjára, ami ha sikerül nekik irtózatosan nehéz lesz lelökni róla Őket.

  Folytatás...

  tixem 3 éve 4

 • Tavasszal a Tisza, mikor kivirágzik...

  "Tavasszal a Tisza,mikor kivirágzik,
  Milliónyi kérész vize felett játszik.
  Egy sem él odáig, míg olvasok százig.
  Temető a Tisza, mikor kivirágzik."

  Szól a népdal, melyet a virágzó Tisza ihletett.

  Az elkövetkező egy-két napban van lehetőség az év egyik legszebb ám sajnos legrövidebb természeti csodájának, a kérészek táncának megfigyelésére a Tisza alsó szakaszán, így a szegedi rakparton is. A Tiszán élő (az elmúlt évben a Duna javuló vízminőségének következményeként a másik nagy folyónkon is megjelentek a kérészek) - a folyó vízminőségére igen kényes - rovarok az esti órákban tömegesen emelkednek fel a víz felszínére, ahol kibújnak lárvabőrükből. Ezt követően kezdik meg táncukat.
  A párosodást követően a nőstények lerakják petéiket a vízre, amik lesüllyednek a mederfenékre, majd a kikelő lárvák befúrják magukat a meder falába, és a víz felé nyitott vájatban élnek a következő három évben, tíz-százezres egyedszámú telepeken. A három esztendő leteltét követően a kérészek előbújnak üregükből, és a víz felszínére emelkednek, hogy ismét virágba borítsák a Tiszát.
  Érdekes, hogy a Szilléri sgt. és a Római krt. kereszteződésében valóságos kérészraj haladt a híd felől a város felé, a Liszt utcában is volt nem is egy, még ilyet sosem láttam, több volt belőlük mint a vízparton. Kissé korán mentem le, holnap okosabb leszek.

  Folytatás...

  tixem 3 éve 1

 • Lumia 820 kamera teszt

  Nemrég vettem meg első WP-s mobilját egy Lumia 820-at. Szombat óta folyamatosan barátkozok vele, de eddig még a kamerát nem igazán piszkáltam.

  A Nokia Camera felrakása után összeeresztettem a gyári kamera app-pel, hogy megnézzem melyik a jobb. Nem vagyok szakértő, így nem kommentálnám a képeket. A hozzáértők majd kielemzik.

  Az adott témákat mindkét alkalmazásban ugyanazokkal a beállításokkal fotóztam, ezeket a képek előtt közlöm alább.

  Figyelem: amatőr fotósként amatőr képek is készültek, ennek fényében tessék tovább haladni :)

  Jöjjenek hát

  Az első fotóalany egy árvácska volt. Itt próbáltam egy makrót elkövetni.
  Gyári: közeli beállítás, iso 800, fehéregyensúly pedig nappali. Többi auto. Itt ugyanezekkel a beállításokkal lőttem egy vakus képet is.
  Nokia Cam: Fókuszüzemmód: végtelen és a többi ugyanaz mint a másikban, itt is csináltam egyet vakuval

  Elsőnek lássuk a gyáriakat

  És a Nokia Cam: M fókusszal akartam elsőre, de nem csinált használható képet, így végtelenre tettem, ez lett a végeredmény

  Folytatás...

  tixem 3 éve 8

 • Egy pohár Prága

  Pár hete lett volna lehetőségem részt venni egy néhány napos prágai kiruccanásban, rá is hangolódtam kellőképpen, ahogy azt általában az ember szokta egy utazás előtt.

  De Magyarországon kár előre tervezni és beleélnie magát akármibe is az embernek, mert minél jobban várja, készülődik annál magasabbról lehet orra pottyanni. Sajnos így lett ez velem is, piszkos anyagiak miatt le kellett fújjam a részvételem. Pedig milyen gyönyörű terveim voltak, ha elgondolom (a'la Bakterház)... :DDD

  Ám minden bosszúságom ellenére az ajándék amit kaptam - ha nem is teljesen - kárpótolt, hiszen nagyrészt emiatt (is) szerettem volna látni az Ezertornyú várost.

  Egy igazi cseh sörkülönlegesség és az elmaradhatatlan Kisvakond :)

  Úgy döntöttem, hogy ezt a sört azonnal nem pusztítom el, elteszem inkább egy jelesebb alkalomra, véleményem szerint megérdemli :)
  De enélkül is lehet róla egy két szót ejteni, lássuk hát miféle fajta nedűvel állunk szemben.

  Oldgott Barique
  Származási hely: Minipivovar U Medvídků (A Medvebocsokhoz Minisörfőzdéje) Prága
  Sör fajtája: félbarna "Amber" bécsi típusú lager

  Folytatás...

  tixem 3 éve 2

 • Új sör a horizonton

  Új sört üdvözölhetünk a hazai piacon, méghozzá a LIDL által forgalmazott Perlenbachert váltó Argus Maestic-et.

  Az üveg tanulsága szerint ez egy földrajzi jelzéssel ellátott oltalom alatt álló prémium cseh világos sör. Víz, maláta, komló és komlókivonat, kukoricadara hála istennek nincs benne :) Pontos információkat nem kapunk a főzdéről, de kis keresés után ezt találtam: Pivovar Protivín (Pivovary Lobkowicz)
  Nem hallottam még róla, de ez nem jelenti azt, hogy felejthető kategória. A találatok azt is elárulták, hogy nem csak Csehországban, hanem és itt most szó szerint idézek: "Brewed for Lidl in Czech Republic, Slovakia, Poland and, occasionally, Croatia. "

  Szóval itt kicsit sántít az oltalmi jelzés, de hát jobb helyeken is előfordul ilyen :)

  Maga a sör: Szép sötét arany színe van, gazdag habbal, ami sajna nem túl sokáig tart, de amíg van addig szépen ül. Első korty után kicsit édeskés konzumsör, kissé az olcsóbb sörökre hajazó "tucatízzel", de utána azért támad a komló, és szép keserű, ici-picit savanyú (de tényleg csak kicsit :) ) lecsengéssel ér véget az ízhatás.

  Folytatás...

  tixem 4 éve 13

 • Rest In Peace Staropramen

  Ez a cikk teljes mértékben szubjektív véleményt kíván részletezni, nem muszáj vele egyetérteni. Kérlek ennek fényében olvasd tovább, köszönöm!

  UPDATE: Most jöttem a SPAR-ból és ott még van prágai főzésű Staropramen, világos és barna is, szóval hajrá mindenki vegyen amíg van. Betáraztam belőlük rendesen :DDD Lehet másnak nem is jutott már, nem baj :N

  A mai világban már semmi sem a régi. A mai világban a régi nagy igazságok is idejétmúltnak és elcsépeltnek tűnnek. Ám egy dolgot biztosra lehet venni: Legszebb öröm a Söröm.
  Ez a nedű mondhatni egyidős az emberiséggel, és évezredek óta kedvenc italunk. Ám a mai világban már itt is utoléri az embert a sunyi, alantas és könyörtelen kapitalizmus (néha szó szerint) gyomorforgató világa. Sajnos nem újkeletű a dolog, de néha ennek ellenére annyira kinyílik a bicska az ember zsebében, hogy nem tűri szó nélkül.
  Jó példa erre a következő eset

  Folytatás...

  tixem 4 éve 81

 • senior lettem :D és egy kis reklám

  Fanfár, csinnadratta, dobpergés: mai nap valamikor senior taggá avanzsáltam, ennek köszönhető kommentem pedig nem lelem :DDD

  És akkor nézzük mennyi kell a többihez

  hmm egész jó, még 24196 hsz és 492 nap és hipp-hopp Jómunkásembrré válok :D

  És ha már ebbe belekezdtem nem írok másikat csak a következőért

  Aki aktív Battlefield 3 játékos, ajánlom figyelmébe új szerverünket
  Jöjjön minél több honfi :R

  tixem 4 éve 6

 • II. Mobilarena törzsolvasói nyereményjáték összefoglaló

  Igen, újabb nyereményjáték amiben részt veszek, és még rajtam kívül Isten tudja mennyien. Nem régóta vagyok tag, de mióta tudomást szereztem a nyereményjátékokról mindig beszállok hátha szerencsém lesz. De semmi, amiben nem csak Fortuna volt hibás, előfordult hogy a nagy izgalom közepette benéztem egy-két kérdést, a többszöri átellenőrzés dacára is. Ez az én formám :D
  De a múlt héten újult erővel indultam neki az újabb próbának, remélve hogy ezúttal el is érek valamit :K

  A következőkben leginkább a válaszok megtalálásához vezető utat részletezném, így aki nem szeretné megtudni ne olvassa tovább.

  Tűkön ülve vártam az első kérdést, és mikor megjelent azonnal kutatásba is kezdtem.

  Mi a keresztneve a tavaly előtti (2011-es) barcelonai szállásunk tulajdonosának?

  Ez nem jelentett túl nagy kihívást, ugyanis éppen a szóban forgó esemény időpontja körül kerestem magamnak új telefont, és hát hol máshol is szerezhetne információt az ember mint a Mobilarénán. Aktívan követtem az eseményeket, így nem is volt kérdéses, hogy Eva a keresett személy. hogy biztosra menjek azért utánanéztem. Ebben a cikkben volt meglelhető a pontos válasz méghozzá a következő sorban:

  Folytatás...

  tixem 4 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.