2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Újabb terrortámadás a borsoditól!

  Kedvenc sörgyárunk nem tud leállni, újabb és újabb pazar ötlettel örvendezteti meg a mára már sajnos minden neszre összerezzenni kénytelen szerencsétlen sörfogyasztót ez a rossz csürhe.

  A nagy reklámkampánnyal újracsomagolt borsodi bevezetése közben (beletöltötték a mosogatólét abba a standard InBev üvegbe, amiben a Staropramen már évek óta lötykölődik Szlovákiában és Csehországban, wow such innovation, very borsodi... ) szépen csendben újfent sikerült valamit elszarniuk :(((

  Ez a hálás cselekedetük nem más, mint immár a barna Staropramen főzésének is bőcsre való áthelyezése. Így most már a két legalapabb tételt is idehaza szégyenítik meg... Nincsenek szavak... Remélem a pokol legmélyebb bugyraiban fog(nak) pörkölődni időtlen időkig az(ok), aki(k)nek a keze ebben benne van.

  Folytatás...

  tixem 2 éve 157

 • Még még még még még, ennyi nem elég!

  Lidl strikes again

  Újabb bitang akcióval rukkolt elő az áruházlánc a múlt hétvégére, persze természetesen közel sem voltam egy üzletükhöz sem, éppen Szlovákiában garázdálkodtam jobbnál jobb sörök után, de ma sikerült pótolni.

  Ez az akció nem más, mint 7 féle eredeti cseh főzésű sör, rendkívül kedvező áron. Egy ideje gyanús már a LIDL hirtelen irányváltása sör fronton, az egész ezzel kezdődött, furcsamód ennek a sörnek a piacra dobása szinte tökéletesen egybeesett az egyetlen megfizethető import sör, a Staropramen bőcsi kezekbe való kerülésével.

  A Maestic után jött a második hullám: Argus Gold, Argus Szűretlen, Argus Pasteurized és Argus Honey melyek azóta hála az égnek bekerültek az állandó kínálatba, jól sikerült tehát a bétateszt :)

  És most, itt az újabb húzásuk, amivel véleményem szerint most már tudatosan törnek borsot a magyar sörgyárak orra alá. A Staropramen távozásával egy irtó nagy űr keletkezett a hazai sörkínálatban, amit ők átmenetileg gyorsan és okosan befoltoztak a Maestic-kel és most lehetünk tanúi annak, hogy lassan de biztosan becsücsülnek a megfizethető mainstream sörök trónjára, ami ha sikerül nekik irtózatosan nehéz lesz lelökni róla Őket.

  Folytatás...

  tixem 4 éve 4

 • Tavasszal a Tisza, mikor kivirágzik...

  "Tavasszal a Tisza,mikor kivirágzik,
  Milliónyi kérész vize felett játszik.
  Egy sem él odáig, míg olvasok százig.
  Temető a Tisza, mikor kivirágzik."

  Szól a népdal, melyet a virágzó Tisza ihletett.

  Az elkövetkező egy-két napban van lehetőség az év egyik legszebb ám sajnos legrövidebb természeti csodájának, a kérészek táncának megfigyelésére a Tisza alsó szakaszán, így a szegedi rakparton is. A Tiszán élő (az elmúlt évben a Duna javuló vízminőségének következményeként a másik nagy folyónkon is megjelentek a kérészek) - a folyó vízminőségére igen kényes - rovarok az esti órákban tömegesen emelkednek fel a víz felszínére, ahol kibújnak lárvabőrükből. Ezt követően kezdik meg táncukat.
  A párosodást követően a nőstények lerakják petéiket a vízre, amik lesüllyednek a mederfenékre, majd a kikelő lárvák befúrják magukat a meder falába, és a víz felé nyitott vájatban élnek a következő három évben, tíz-százezres egyedszámú telepeken. A három esztendő leteltét követően a kérészek előbújnak üregükből, és a víz felszínére emelkednek, hogy ismét virágba borítsák a Tiszát.
  Érdekes, hogy a Szilléri sgt. és a Római krt. kereszteződésében valóságos kérészraj haladt a híd felől a város felé, a Liszt utcában is volt nem is egy, még ilyet sosem láttam, több volt belőlük mint a vízparton. Kissé korán mentem le, holnap okosabb leszek.

  Folytatás...

  tixem 4 éve 1

 • Lumia 820 kamera teszt

  Nemrég vettem meg első WP-s mobilom, egy Lumia 820-at. Szombat óta folyamatosan barátkozok vele, de eddig még a kamerát nem igazán piszkáltam.

  A Nokia Camera felrakása után összeeresztettem a gyári kamera app-pal, hogy megnézzem melyik a jobb. Nem vagyok szakértő, így nem kommentálnám a képeket. A hozzáértők majd kielemzik.

  Az adott témákat mindkét alkalmazásban ugyanazokkal a beállításokkal fotóztam, ezeket a képek előtt közlöm alább.

  Figyelem: amatőr fotósként amatőr képek is készültek, ennek fényében tessék tovább haladni :)

  Jöjjenek hát

  Az első fotóalany egy árvácska volt. Itt próbáltam egy makrót elkövetni.
  Gyári: közeli beállítás, iso 800, fehéregyensúly pedig nappali. Többi auto. Itt ugyanezekkel a beállításokkal lőttem egy vakus képet is.
  Nokia Cam: Fókuszüzemmód: végtelen és a többi ugyanaz mint a másikban, itt is csináltam egyet vakuval

  Elsőnek lássuk a gyáriakat

  És a Nokia Cam: M fókusszal akartam elsőre, de nem csinált használható képet, így végtelenre tettem, ez lett a végeredmény

  Folytatás...

  tixem 5 éve 8

 • Egy pohár Prága

  Pár hete lett volna lehetőségem részt venni egy néhány napos prágai kiruccanásban, rá is hangolódtam kellőképpen, ahogy azt általában az ember szokta egy utazás előtt.

  De Magyarországon kár előre tervezni és beleélnie magát akármibe is az embernek, mert minél jobban várja, készülődik annál magasabbról lehet orra pottyanni. Sajnos így lett ez velem is, piszkos anyagiak miatt le kellett fújjam a részvételem. Pedig milyen gyönyörű terveim voltak, ha elgondolom (a'la Bakterház)... :DDD

  Ám minden bosszúságom ellenére az ajándék amit kaptam - ha nem is teljesen - kárpótolt, hiszen nagyrészt emiatt (is) szerettem volna látni az Ezertornyú várost.

  Egy igazi cseh sörkülönlegesség és az elmaradhatatlan Kisvakond :)

  Úgy döntöttem, hogy ezt a sört azonnal nem pusztítom el, elteszem inkább egy jelesebb alkalomra, véleményem szerint megérdemli :)
  De enélkül is lehet róla egy két szót ejteni, lássuk hát miféle fajta nedűvel állunk szemben.

  Oldgott Barique
  Származási hely: Minipivovar U Medvídků (A Medvebocsokhoz Minisörfőzdéje) Prága
  Sör fajtája: félbarna "Amber" bécsi típusú lager

  Folytatás...

  tixem 5 éve 2

 • Új sör a horizonton

  Új sört üdvözölhetünk a hazai piacon, méghozzá a LIDL által forgalmazott Perlenbachert váltó Argus Maestic-et.

  Az üveg tanulsága szerint ez egy földrajzi jelzéssel ellátott oltalom alatt álló prémium cseh világos sör. Víz, maláta, komló és komlókivonat, kukoricadara hála istennek nincs benne :) Pontos információkat nem kapunk a főzdéről, de kis keresés után ezt találtam: Pivovar Protivín (Pivovary Lobkowicz)
  Nem hallottam még róla, de ez nem jelenti azt, hogy felejthető kategória.

  Maga a sör: Szép sötét arany színe van, gazdag habbal, ami sajna nem túl sokáig tart, de amíg van addig szépen ül. Első korty után kicsit édeskés konzumsör, kissé az olcsóbb sörökre hajazó "tucatízzel", de utána azért támad a komló, és szép keserű, ici-picit savanyú (de tényleg csak kicsit) lecsengéssel ér véget.

  Nos, nem is rossz, sőt. Kifejezetten jó, ahhoz képest amit vártam tőle. Mindenesetre nem egy cseh Staropramen, de mindenképp jobb a magyar licenszes Starotól az ziher. Szerintem az áráért ez több, mint korrekt :K

  Folytatás...

  tixem 5 éve 13

 • Rest In Peace Staropramen

  Ez a cikk teljes mértékben szubjektív véleményt kíván részletezni, nem muszáj vele egyetérteni. Kérlek ennek fényében olvasd tovább, köszönöm!

  UPDATE: Most jöttem a SPAR-ból és ott még van prágai főzésű Staropramen, világos és barna is, szóval hajrá mindenki vegyen amíg van. Betáraztam belőlük rendesen :DDD Lehet másnak nem is jutott már, nem baj :N

  A mai világban már semmi sem a régi. A mai világban a régi nagy igazságok is idejétmúltnak és elcsépeltnek tűnnek. Ám egy dolgot biztosra lehet venni: Legszebb öröm a Söröm.
  Ez a nedű mondhatni egyidős az emberiséggel, és évezredek óta kedvenc italunk. Ám a mai világban már itt is utoléri az embert a sunyi, alantas és könyörtelen kapitalizmus (néha szó szerint) gyomorforgató világa. Sajnos nem újkeletű a dolog, de néha ennek ellenére annyira kinyílik a bicska az ember zsebében, hogy nem tűri szó nélkül.
  Jó példa erre a következő eset.

  Folytatás...

  tixem 5 éve 81

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.