2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Új élet kezdődik

    Hamarosan. Na nem a mozikban, hanem a valóságban:)

    Bár július végére lennék kiírva, indítják a szülést most 17-én, pénteken. Az ok : terhességi diabétesz. Próbáltam tolni az időpontot, ennyit, vagyis egy hetet sikerült.

    Ma pedig letettem a klaviatúrát, befejeztem a munkát, dokumentációkat megírtam. És bár hivatalosan egy napon kezdem a szüléssel a maternity leavem, az elmúlt hónapokban összeszedett hétvégi munkából fakadó túlóráim kivettem.

    9 hónapig leszek itthon, utána kb 3-at Esmein, ő sajnos már fizetés nélkülin, de majd megoldjuk. Mindig megoldottuk.:)

    tildy 9 éve 29

  • Zajlik az élet, én meg lassulok lefele

    Mivel az elmúlt kicsit több mint fél évet havi szintű ingázással töltöttem Magyarország - UK közt, azt hiszem itt az ideje kissé lassabbra venni a figurát.

    Esmeinnel azt beszéltük, én intézem az esküvőt, ő a költözést, amire úgy látom szükség is lesz, lévén 33. hetet töltöttem be most csütörtökön, és egyre inkább érzem, hogy lassulok. Eddig mint a ringlispil, úgy pörögtem, még május elején is volt egy utolsó magyarországi látogatás így a szülés előtt, illetve május 20 körül megszületett a másik "babám", a projekt, amin kb 9-10 hónapot dolgoztunk kikerült élesbe.

    Még dolgozom. Az agymunka szerencsére nem fáraszt, mitöbb élvezem is. Viszont azért már érzem, ha sokat kell állnom valahol, akkor jobb leülni, és bár csak 6 kiló jött fel az eddigi 8, kicsivel több, mint 8 hónap alatt, azért a lábam biza vizesedik, a combom olyan mintha a férjem verne (sose ütne meg, viszont oda adom be az inzulint), és épp nem tudjuk, ráadásul azzal ijesztgetnek, 37.héten indítás. De hát még nekem annyi dolgom van!!!!

    +
    Esmein+ tildy

    Folytatás...

    tildy 9 éve 16

  • Gyere haza fiatal - vajon haza fognak jönni?

    Pár napja kikerült a gyere haza fiatal program, Londonban élő magyar fiatalokat próbálnak hazacsábítani, kiváncsi leszek milyen sikerrel. Ezzel kapcsolatban készült velem egy interjú a hír24 weboldalra.

    Mit kapnak a Gyere haza fiatal program résztvevői:
    •munkahelyet
    •az állam fizeti a repülőjegyet
    •egy évi lakbért
    •a munkába járás költségeit.

    Nézzük szépen végig mik is ezek. A mobilitási (munkába járás, lakbér, és interjúra az utazás költsége) a Magyarországon élő magyar állampolgároknak is jár, akik pl. 100 km távolságban laknak a leendő munkahelytől, és regisztrált álláskeresők.

    Folytatás...

    tildy 9 éve 196

  • Hello, te gyerek:)

    14. het.

    Nem is gondoltam, hogy ennyire repul az ido. A nyari mutet utan meg vegkepp nem gondoltam, hogy ennyire hamar osszejonnek a dolgok.

    Ugyhogy : Szia Kevin Lewis! Vagy Vimana Ivy:)

    Egyelore ugy nez ki, 80% , hogy fiu. De az a 20% sem elhanyagolhato :)

    Igy kezdodik a keszulodes, raadasul par het mulva koltozes + eskuvo, atyaeg, csak legyunk tul rajta. Szerencsere hanyinger nincs, hanyas szinten nincs, emelyges kicsit van, hasszurkalas, hasi diszkomfort van.

    Az ellatas erdekes itt. Alapbol az eslo UH a 12. heten van, korabbit csak akkor csinalnak , ha korelozmeny indokolja (3 hetet vartam a korai uh-ra, hiaba kert a doki idopontot, ugy kellett menni a surgossegire, hogy de most es akkor legyen uh, faj a hasam, nem akarom, hogy ezt az oldalt is elveszitsem. )

    Szoval en jarok itt is, NHS , azaz tb alapon, Magyarorszagon pedig maganhoz. Itt 100 font lenne egy magan uh, Magyarorszagon 25, amugyis jarok haza az eskuvot intezni, igy ezt is utbaejtem.

    Folytatás...

    tildy 9 éve 20

  • Az élet megy tovább

    Régóta tervezgettem már, hogy írok a nyári műtétemmel kapcsolatban, talán most jutottam el arra a pontra, hogy távolról szemlélve, érzelmileg kissé nyugodtabban megtehessem.

    Először is: nem túl rózsás itt a helyzet, ha nem sikerül kifogni egy jó háziorvost. Vannak kerületek, simán elhajtanak, ha nem megfelelő körzetbe megy az ember. A miénknél konkrétan förtelmesek a recepciósok, de előbb-utóbb úgyis másikhoz jelentkezünk be. Viszont a kórház teljesen más.

    Júniusban történt, hogy igen erős hasi görcsöm lett, Esmeint megkértem, jöjjön értem, nem vagyok jól, jöjjünk haza. Még dolgoztam, de már munkaidő vége volt, hazajöttünk, lepihentem.

    Másnap munka, demó az éppen aktuális projektről, de éreztem, kissé szédikélős vagyok. Semmi gond, annyira nem vészes, de azért menjünk el ügyeletre. Pár óra várakozás után péntekre kapok scanre időpontot.

    Aztán péntek reggel munkába menet a Liverpool streeten mintha lehúznák a függönyt, a fejem elnehezedik, a verejték kiver, a görcs még erősebb. Esmeint megint hívom, irány a ügyelet, de most már ott is tartanak. Kék kis hálóruha, vérvétel, szédülés, fekvés, várakozás.

    Csak annyit érzek, ez nem jó omen. Nagyon nem. Fel kell nyitniuk, belső vérzés, kb fél liternyi vér a hasüregben, még aznap műtét. Amiből végül másnap lett, mert épp behoztak egy nagyon sürgős vakbelest, én meg látszólag jól voltam.

    Folytatás...

    tildy 9 éve 14

  • De hiszen én nem szeretem a bort!

    Folyamatosan olvasgatom műkedvelő emberkék írásait facebookon, vagy akár itt, mikor borokról van szó.
    Öröm látni örömőket, tényleg. Ahogyan valami újdonságot vagy ritkaságot kóstolnak. :)

    Sajnos én nemhogy műkedvelő nem vagyok, de úgy boros sem igazán. Nagyon nehéz olyat találni, ami ízlik.
    Vöröset még csak-csak megittam, de a fehér borok távol álltak tőlem mindig is.

    Pár hónapja, mikor épp jöttem vissza, Ferihegyen megkóstoltattak velem egy royal tokajit, ill. öt- és hatputtyonyos aszút. Sosem ittam korábban még, amúgy sem vagyok nagy boros, mint írtam.

    Hát meglepődtem. Mert édes. Nagyon édes - okos tildincs, mégis mire gondoltál, mi az aszú ?

    Pár éve kóstoltam talán, az egy 25 éves aszú volt, de a hordó ízén kívül mást nem éreztem, édesnek meg abszolút nem volt édes.

    Teljesen átértékelődött ott és akkor bennem valami. Rögtön megkedveltem az ízvilágot, vettem is egy royal tokajit, illetve később még pár aszút.

    Nagyon itatja magát.

    A kép a londoni vinopolisban készült

    Folytatás...

    tildy 10 éve 14

  • Gyors helyzetjelentés

    Ritkán írok mostanában, sok a munka. Esmein épp Zaphod Beeblebrox-t megszégyenítő szőke hajzuhataggal tengeti életét, kb négy hónapja valami szakmába vágó mukát keres. Öcsike kikerült a nagybetűs életbe, kezdő fejlesztőként dolgozik egy cégnél, jól érzi magát elégedettek vele. Időközben el is költözött tőlünk.

    Én meg CMS rendszeren dolgozom, munkahely szuper, társaság jó, minden rendben.

    Augusztusban egy kis pihenés, Freedom fesztivál megint, születésnapomkor pedig meglátogatom szüleimet kicsit.

    Közben megszűnt a magánnyugdíjpénztáram, újabb vándorlás, lassan már hozzászokom. Addig is hátratéve szégyenérzetem és félelmeim rendszeresen látogatok egy fizikoterapeutát, aki kitekeri a nyakam, csak hogy jó legyen. Nomeg nyomkod, maszíroz, teszi rendbe a térdem.

    Szóval minden a lehető legnagyobb rendben. Vagy inkább: csak a szokásos. Élek.

    tildy 11 éve 0

  • Döntős az Attraction a Britain's Got Talentben

    A legtöbb közönségszavazattal automatikusan döntős lett Szűcs Zoltán es csapata, az Attraction a Britain's got talentben.

    Nagyon ügyesek voltak, megint egy szívhezszoló koreográfiát alkottak.

    Kép forrása: capitalbay.com

    Érdekes egyébként olvasni az itteni véleményeket mind facebookon, mint twitteren, mind egyéb oldalakon.

    Természetes akadnak hangok, akik azt mondják, menjenek haza, mit keresnek itt, de a többség azt mondja, mit számít, honnét jöttek, ha itt vannak, szórakoztatnak minket, és szeretjük őket?

    Otthon annak idején megpróbálták a csillag születiket, kiejtették őket. Itt ahogy látom, nagyon valószínű, hogy megnyerik jövő héten a műsort.

    tildy 11 éve 7

  • A tündér kalauz

    5 napot Magyarországon voltam, szüleimet látogattam meg. Ismét Debrecent választottam érkezési reptérnek, szeretem. Ferihegy 1-re emlékeztet.

    Hétdő késő este a Szolnok-Budapest vonattal megyek ki a budapesti reptérre, reggel indul a gép. Azt hiszem már Ferihegy következik, megyek az ajtóhoz. Csendben várok, de a kalauz szól, még két megálló :)
    Fiatalsága miatt ilyen segítőkész? Vagy alapból egy jótét lélek?

    Mindenesetre meghatódtam, megköszöntem, és további kellemes estét kívántam neki.

    tildy 11 éve 1

  • Miket kell elintézni külföldre költözés előtt?

    Itt a logouton is egyre gyűlnek a külföldre költözéssel kapcsolatos írások, viszont sokan elfelejtkeznek egy-két apróságról. Pl. hogy külföldre költözés esetére is vannak törvények. Nem ám úgy van az, hogy felülök a repülőre és itt sem vagyok.

    Lakcím
    Mikor az ember úgy dönt, hogy külföldre költözik 3 hónapnál hosszabb időre, erről értesítenie kell a magyar hatóságokat. A helyileg illetékes okmányirodában vagy a jegyzőnél kell bejelenteni a változást a lakcímbejelentőn. Ha minden kötél szakad, jó pénzért a konzulátusokon is elintézhető.(Itt 30 font volt)

    Ideiglenes külföldön tartózkodásnak nincs felső időbeli korlátja, igazándiból bármeddig lehetsz ebben a státuszban. Sem a lakcímkártyát, sem a személyit nem kell leadni; a magyar állandó lakcímed megmarad. Sok esetben, banki ügyintézésnél, de akár egy sim kártya vételénél is számít az, hogy nálad vannak-e ezen iratok. 2013 március 1-től az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése választható opció, nem kötelező.

    Folytatás...

    tildy 11 éve 186

  • Hazalatogatas

    Most 1 hetig Magyarorszagon vagyunk. Kezdtuk rogton Debrecenben:)

    Eloszor erkeztunk a debreceni repterre, a jo eros "csatornaszag" meg is kapott rogton bennunket, ellenben a transzfer busz pontos volt, ott volt helyben, es haztol hazig vitt:) Nagy piros pont.

    A varos amugy fel van turva, mindenhol epitkezes nyoma lathato. Munkasok nelkul.

    Aztan egyik nap beneztunk a varoskozpontba.

    Azt kell mondjam megtapasztaltuk a lo mindket oldalat.

    TOKELETES kiszolgalasban volt reszunk a Subwayben, a Telenornal es a NO.1 bisztroban. Ez utobbi azt kell mondjam igazan europai, igaz csak kavet ittunk, de maga az etterem,a pincerek, es ugye minden egyutt... Hat le a kalappal...

    Aztan atmentunk a Gara cukraszdaba, megkostoltuk az orszagtortat.A tavalyit is meg az ideit is, bejott:)
    A pincer lany unott arca mar kevesbe.

    Folytatás...

    tildy 11 éve 90

  • 3 hét és kezdődik a 2012-es Olimpia!

    Már csak 3 hét , el sem hiszem. A város már készülődik, végre az útfelújításoknak is vége, lassan minden a helyére kerül. Elkészült az Emirates Air Line is időre, így egyszerűsítve le az Excel Exhibition centerből az O2 arénába átjutást.

    Esmein és az Emirates Air Line

    O2 Arena

    Az oszlopokra már hihelyezték a molinók egy részét, az utcán is kinn vannak már a parkolással kapcsolatos infók.

    Folytatás...

    tildy 12 éve 42

  • Rip Ferihegy 1

    2012. május 29-én éjszaka bezárt az 1-es terminál. Mától a korábban oda érkező gépek már a 2-es terminált veszik igénybe.

    Mit is mondhatnék? 1 utazásomat kivéve mindig erről a reptérről indultam, vagy érkeztem.Szerettem a családias hangulatát. Sokan azt mondják , pazarlás két repteret fenntartani, nekik szólok, Debrecenben és Sármelléken is van. Mi ezek után áttesszük a székhelyünket repülésügyileg Debrecenbe.

    Az egyes terminálról amúgy tudni kell, hogy felülnézetből repülőgépet formáz, illetve 2003-2005 között felújították. Ebből kifolyólag a vasúttal is sikerült megállapodni, pár éve átadtáka Ferihegy megállót, megkönnyítve ezzel a reptérre menők vagy onnan jövők dolgát. Kb. 200m gyaloglás után ott volt a vasút, ráadásul Kelet-Magyarországra menő egyik fővonal.

    A fővárosból vonaton kb 20 perc alatt megközelíthető volt, most buszra kell szállni, ami kiegészítő jeggyel és az idővel és a macerával , amit az átszállás okoz jóval több lesz.

    A "fapadosok" többsége innét indult. Lehet szebb , modernebb a Ferihegy 2 , nekem sajnos nem jön be, szeretem a kis reptereket. Ha Heathrow vagy a City közül kéne itt válaszanom, egyérelműen a City nyerne.

    tildy 12 éve 5

  • "Leadja a drotot" a Skype is !

    Igaz csak az IP-krol, de ez akkor sem korrekt.
    Itt tesztelheto: [link]

    Illetve itt egy cikk rola [link]

    Az egy dolog, hogy abszolut nem jopofa barkinek az ipjet ilyen modon kiadni, de ez a helyzet egyeb problemakat is felvet. Mint a teszten lathato, belso ip-ket is elerhetove tettek igy. Nem nehez kitalalni, hogy nem csak az ismerosok, hanem barmelyik skype felhasznalo ip cime elerheto igy.

    tildy 12 éve 19

  • Cadbury Creme egg muffin :)

    Husvetra kicsit alkottunk :) ( Pontosabban Esmein alkotott, en csak a diszitesbe segitettem be)

    Hozzavalok:
    -125g liszt
    -125g cukor
    -125g vaj
    -kakaopor
    -keves tej (de lehet joghurt is)
    -kiskanal sutopor

    A vajat a cukorral,kakaoval simara kell keverni, utana mehet bele a liszt.
    De barmilyen kakaos muffinteszta jo hozza. Muffin formakba tesszuk, kozepere egy egy mini cadbury egget teszunk. kb 15 percig sutjuk.

    tetejehez:
    -120g porcukor
    -keves tej
    -80g vaj
    -sarga etelfestek

    A tetejehez a hozzavalokat osszekeverjuk, a vajat erdemes felmelegiteni, ugy konnyebb, feherre kell keverni. Ha kesz, a felet kulon tesszuk, sarga etelfestek megy bele. olyannak kell lennie, hogy kenheto legyen. Ha folyik, az nem jo:(

    Ha kihult a muffin, akkor mehet a tetejere, izles szerint diszitheto:)

    tildy 12 éve 6

  • The next stop is : Ferenc Puskás

    London térképe kicsit átalakult, persze csak virtuálisan. A korábbi állomások olimpikonok, híres sportolók neveit viselik.

    Természetesen a valóságban nem változtak a nevek :)

    A magyar olimpikonokat így találhatjátok meg (tizenhárman vannak):

    Egerszegi Krisztina : Central line, Grange Hill

    Darnyi Tamás : Central line, Leyton

    Gyarmati Dezső : Central Line, Northolt

    Kárpáti György : Central Line, Greenford

    Bozsik József : Bakerloo Line, South Kenton

    Czibor Zoltán : Bakerloo Line, Stonebridge PArk

    Puskás Ferenc : Bakerloo Line, Wembley Central

    Kocsis Sándor : Bakerloo Line, North Wembley

    Takács Károly : Overground , Upper Holloway

    Balczó András : Overground, Caledonian Road and Barnsbury

    Gerevich Aladár: Overground , Hoxton (itt laktunk korábban)

    Kárpáti Rudolf : Overground, Shoreditch High Street

    Papp László : DLR, Lewisham

    ---------------------------

    Folytatás...

    tildy 12 éve 10

  • Inspiralo

    Korabban mar emlitettem az anglia topikban, London mennyire inspiralo nekem. Korulbelul 1.5 honapja uj munkahelyem van , egy startupnal helyezkedtem el mid-level fejlesztokent.

    Ami meglepett, hogy a ceg korrekt, nem var el mindent elsore, majd belejovok. Termeszetesen ez nem ok a lazitasra, sot. Porogni kell, tartani a hataridoket:) ZEND certified emberekkel dolgozom egyutt ( ez a mi koreinkben kvazi PHP diploma:) ). Jelenlegi munkaeszkozom pedig egy 27-es IMac. Ket monitor? Ugyan, egy ilyen monitor(gep) eleg a boldogsaghoz.

    Szoval rengeteget lehet tanulni, es abszolut jo a csapat. :) Az irodaban zene szol, a sracok neha okorkodnek, es alufoliaba csavarjak a masik munkatars szeket, a kekszes bodon rendszeresen kifogy, es a tradicionalis olasz pizza sem maradhat el kethetente. :) Ezek csak aprosagok, de az biztos, hogy a hangulat kellemes.

    A ceg filozofiaja egy olyan social networking feluletet alkotni, ahol konyveiket, konyvajanloikat oszthatjak meg az emberek egymassal es idegenekkel is.

    Folytatás...

    tildy 12 éve 7

  • Mini hungarikum

    Nem is olyan reg valtottam munkahelyet, egy nagyon jo tarsasagba kerultem. A munkakornyezet jo, babzsakfotelek a csoportszobaban, ingyen kave, kola , keksz, pentekenkent sor ( csupa egeszsegtelen dolog, ugye ).

    Jovo hetvegen viszont hazaugrom, es mert errefele szokas ilyen kiruccanas utan valamit vinni, otleteket varnek, milyen edesseget hozzak ki nekik. Nem vagyok nagy csokievo, a piros mogyoros pl. eszembe sem jutott, leven sosem eszem meg. :D

    A listan a turorudi es a pilota keksz szerepel, de vevo lennek a ti otleteitekre is:)
    Ti milyen magyar edesseget vinnetek kulfoldi ismerosnek ?:)

    Ui: amik eddig felvetodtek a topikban, es mind nagyon jo otlet:

    - bar nem edesseg, de palinka:)
    - boci csoki - > barackos-kekszes
    - sport szelet
    - piros mogyoros
    - konyakmeggy
    - Szamos marcipan

    tildy 12 éve 54

  • Macbook Pro : Jo, jo , de nem tokeletes

    Mar volt egy rendszer-ujrarakas , de utana is elojott.

    Garanciaban csereltek alaplapot, utana is elojott. Kivancsi leszek, hanyszor kell meg a nyakukra jarni. (masfel ev van meg hatra a garanciabol) .
    Szerdan Genius Bar.

    Update: harmadjara vittem, vittuk vissza ugyanazzal a gonddal. Lehet mar munkaido vege fele jart a srac, vagy nem tudom, de azt mondta, eppen beveheti javitasra, de ha eddig 3*sem sikerult megjavitani, akkor lehet inkabb jobb, ha adnak egy ujat. :U

    En meg elfogadtam:)

    tildy 12 éve 114

  • Masfel het es ismet odahaza

    Csak a szokasos. Zsinorban ez mar a 3. karacsonyunk lett volna kulon a csaladtol, vegul nem mentunk bele, hazamegyunk. Aput sem lattam mar fel eve, volt egy komoly mutetje is.

    Azota kiderult, hogy en leszek az aktualis-ugyeletes sofor is. Mar ket eve nem vezettem, hirtelen lehet el sem tudnek indulni:D Na jo ez talan nem igaz, bar mar volt pelda, hogy a kuplungot kerestem, hiaba na, 2-3 eve nem vezettem. :D Az elso 1 perc ilyen, utana mar megy minden a regi kerekvagasban.

    Elszoktam az otthoni idotol is, felnek nyalkas, paras , onos esos, hodaras idoben vezetni. Pedig kelleni fog. Apu egyelore nem tud, vagy kocsit kell cserelnunk automata valtosra, vagy atalakittatnunk ezt.

    Aztan lesz a szokasos fogorvos, orvos (gyogyszeriratas) , vasarlas karacsonyra, miegymas. El kell inteznem az uj bankszamlam is, meg a diakhitel irodaba is be kell ugranom, olyan kedvesek, internetes elerhetoseget (direktnet) csak ugy nyihtatok, ha szemelyesen megjelenek, es lobogtatom az utlevelem. Vagy a szemeyim...

    Jut eszembe: bar tudom fenn van a font arfolyama, de ha megis kell valakinek valami, szoljon. 15-en erkezunk. Aznap estere meg a budapesti szallasomat is el kene lehet intezni.

    tildy 12 éve 8

  • Guinness rekord - terhatasu aszfaltrajz

    Gondolom indexen mar olvastatatok (tobbek szerint helytelen a 3d aszfaltrajz kifejezes) , hogy egy 1160 negyzetmeteres aszfaltrajzot keszitettek itt a Canary Wharfon a Reebok kozremukodesevel.

    A kep nem az aszfaltra van valojaban festve, hanem egy molinora. Hetvegen kinn jartunk, keszult par kep is.

    Folytatás...

    tildy 12 éve 14

  • Szakdolgozat kerdoiv akadalymentesitesrol weboldalakon

    Sziasztok!

    Hugom szakdolgozatot ir , ezzel kapcsolatban kerdoivet is keszitett, melyet nem csak informatikaban jartas emberek , hanem barki kitolthet.

    Temaja a weboldalak es jatekok akadalymentesitese, barki szamara hozzaferhetove tetele.

    Itt toltheto ki

    Hozzafuzes:
    - angol nyelvu valtozatban hibas forditasok lehetnek a kerdoiv.hu altal megadott kerdeseknel , mivel azt a kerdoiv.hu-sok forditottak.
    - a kerdoiv nem csak informatikaban jartas emberek szamara keszult, lehet , hogy valamelyik kerdes szamodra banalis, de nem mindenkinek az.

    Javaslatokat egyebkent szivesen fogadunk:)

    tildy 12 éve 27

  • 32 éves lettem én...

    Harminckét éves lettem én --
    meglepetés e költemény
    csecse
    becse:

    ajándék, mellyel meglepem
    e kávéházi szegleten
    magam
    magam.

    Harminckét évem elszelelt
    s még havi kétszáz sose telt.
    Az ám,
    Hazám!

    Lehettem volna oktató,
    nem ily töltõtoll koptató
    szegény
    legény.

    De nem lettem, mert Szegeden
    eltanácsolt az egyetem
    fura
    ura.

    Intelme gyorsan, nyersen ért
    a "Nincsen apám" versemért,
    a hont
    kivont

    szablyával óvta ellenem.
    Ideidézi szellemem
    hevét
    s nevét:

    "Ön, amig szóból értek én,
    nem lesz tanár e féltekén" --
    gagyog
    s ragyog.

    Ha örül Horger Antal úr,
    hogy költõnk nem nyelvtant tanul,
    sekély
    e kéj --

    Én egész népemet fogom
    nem középiskolás fokon
    taní-
    tani!

    (József Attila: Születésnapomra)

    MEgjegyzem nem érzem magam ennyinek:)

    tildy 12 éve 33

  • Költözések

    Általában jó véleménnyel szoktam lenni az albérletekről, azt hiszem most sincs ez másképp, még így sem, hogy ez a hónap kicsit kaotikusra sikerült. PErsze sikerülhetett volna jobban is, de azt hiszem el kell fogadni, vannak olyan dolgok, amik nem feltétlen csak rajtunk múlnak.

    Főleg olaszok miatt -nomeg mert más lakótársak hibái miatt is mi kaptuk a szomszédoktól az áldást, a költözés mellett döntöttünk.
    Esmein meg a hivatásos postás, kérdezőbiztos, vallási kopogtatós beengedős mókától történő megszabadulás okán igyekezett affele tendálni, szeptemberben költözzünk. Valahova.

    Egyik jó ismerősünk felajánlotta a másik szobáját , ismerjük óőket, és hálásak is voltunk ezért neki, tervben volt, hogy akár együtt is költözünk tovább. Az élet azonban közbeszólt...
    No de ne rohanjunk előre, vissza a kezdetekhez.

    A volt albink az 1-2. zóna határán lévő Hoxtonban volt. A környék csendes, a közlekedés kiváló, sokáig gyalog jártam be dolgozni. Igaz ez később változott.

    Szeptember 4-ig volt szerződésünk, hosszabítani még egy évre nem akartuk , mivel szeptemberben költözni szándékoztunk. Így szóltunk, hogy szerződés szerint időben, 1 hónappal korábban szólunk majd, de szeptemberben valamikor elköltöznénk, a pontos dátum még nincs meg.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 20

  • Ismet magyar vonatkozasu kep a google cimoldalan.

    Szent-gyorgyi Albert szuletesenek 118. evforduloja.

    tildy 13 éve 21

  • Transcend 16GB SDHC Class 10 Memkartya visszahivas

    Mar irtam az egyik topikban rola , hogy odaveszett a nyaralasunkon keszult osszes kep es video. Igen, voltam olyan balga, hogy a frissen vasarolt kameramhoz csak egy memkartyat vettem, bizva a markaban, hiszen eddig csak jokat hallottam rola.
    Sajnos minden lehetseges megoldas - na jo, a Kurtot nem probaltam- kudarcot vallott, az adatok vegleg az enyeszette lettek...

    Viszont lehet erint masokat is, ezert megosztanam, hogy a Transcend visszahivta a 446136 XXXX es 446121 XXXX sorozatszamu kartyakat. (techsupport@transcend-uk.com cimen lehet felejuk jelezni)

    Sajnos az enyem is a fenti sorozatbol valo volt:(

    Transcend 16GB SDHC Class 10 Memory Card
    Transcend recalls the above product due to possible failure on data transfer with over 4GB usage.
    Due to manufacture process issue, item subjected to this recall might cause read/write blocking if in use capacity is over 4GB.
    Please follow these steps in order to determine whether your memory card is subject to this recall:
    Printed at the back of the SDHC Card is a 10-digit serial number, look at the first 6-digits to determine if your product is subject to this recall:
    http://www.transcend-uk.com/Support/ShowSNImg.asp?PartNo=ts16gsdhc10
    Serial Numbers subject to recall are: 446136 XXXX and 446121 XXXX
    (XXXX represents numbers from 0001 to 9999)

    Folytatás...

    tildy 13 éve 11

  • Londoni tuntetesek

    Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert, de komplikaltabb jelen esetben azzal irni. Mint a magyar sajtobol mar ertesulhettetek, London Tottenham nevu reszen szombat este ota "all a bal", sajnos azota mar terjed a varos tobbi reszere is. Tottenham egyebkent egyik legszegenyebb resze Londonnak, eszakon.

    2006-ban volt szerencsem atelni, ami Budapesten tortent, igaz akkor is csak egyszeru emberkent . Azt kell mondjam nem volt az sem kellemes, mar akkor is gondolkodtam a kivandorlason. Feltem. Hozzatennem: nem a rendoroktol. ( az hogy miert nem toluk, egyszeru: 1. probaltam elkerulnai necces helyeket, 2. probaltam partsemleges szinekbe oltozkodni, nehogy valaki mast higgyen , 3. a rendorsegre - meg ha kevesbe tartjak is be , vagy elszalad neha a lo , kicsit kemenyebben kene, hogy vonatkozzanak a szabalyok , ergo vannak dolgok, amiket elvileg nem tehet(ne) meg. Peldaul nem gyujt fel hazat, nem rabol ki boltot, nem dobal kovet (jobb esetben) es meg sorolhatnam. Az hogy ez anno megsem teljesen igy tortent, az szomoru , sot tobb mint szomoru.)

    Terjunk vissza kicsit a jelen helyzetre. Szeretem a biztonsagot, a nyugalmat, mint az emberek jo resze. Jelenleg nehany fiatallal elszaladt a lo.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 214

  • Meteor Somogyban?

    Holnapra kiderul:)

    De biztos van itt par PH -tag aki esetleg latta.

    tildy 13 éve 8

  • Megszűnik a folyóírás oktatása - immár a 42. tagállamban

    BBC-n találtam a hírt, illetve egy magyar oldalon is, hogy immár Indiánában is megszűnik a kézírás oktatása. Azt mondják , hogy manapság már sokkal fontosabb illetve jobban illeszkedik a megváltozott a világhoz a gépírni tudás.

    Felmerül az emberben -mert tényleg szükség van gépírásra is- hogy miért nem tanítják mindkettőt? Nos , vannak akik azt mondják, nincs elég idő rá.

    Magyar fórumhozzászólásokat olvasgatva úgy látom, mindenki elég sötét képet vizionál , én azért nem lennék ennyire borúlátó. Bár lehet nem fogják iskolában tanulni, mégis önszorgalomból megtanulhatják. Aki meg akarja, meg fogja tudni tanulni.

    A legdurvább vízió szerint nem fognak tudni aláírni ezek a fiatalok (X) , illetve nem fognak tudni kézírást olvasni. Mások olyat vizionálnak, hogy pl. rajzóra helyett Photoshop lesz?! Nem lesznek kézzel írt képeslapok a kandallón, hova fajul a világ? :U

    A döntéssel , mint ahogyan írtam is, nem értek egyet egyébként én sem .A kézírás sok esetben jól jön, nem kell félni attól, hogy nincs áram, vagy lemerült a laptop . Mindezek mellett a finommotorikus mozgás is fejlődik.

    Kiváncsi vagyok a véleményetekre.

    tildy 13 éve 98

  • Az elmúlt napok margójára

    Avagy szösszenet egy összeomlásról és egy felálállásról...

    Talán tudjátok, pár hete Magyarországon jártam. Utazásom előtti nap viszont kiderült, valakinek mennie kell a cégtől, költségcsökkentés. Kettőnkkel, két magyarral beszéltek. Egy angol munkatársam munkaóráit pedig csökkentették. Semmi gond, kb. hat projektben részt vettem, gondoltam nem én leszek az, de azért nem volt így kellemes utaznom. Visszajöttem, temérdek munka , ki semlátszom belőle, majd 31-én csütörtökön másnapi meetingre invitáló üzenet várt. Ekkor már tudtam, nekem kell menni.

    Akkor még szinte fel sem fogtam. Automatikusan - szinte gondolkodás nélkül- ment fel a CV-m a cwjobsra, mindenhova , ahova tudtam. Másnap pedig beszélgetés, hogy nagyon sajnálják, de ez a helyzet. Nekem kell mennem. Fura egz éryés volt, ténzleg agzatlanul cselekedtem, automatikusan. Tudtam, hogz maradnunk kell, tudtam, hogy küldenem kell az önéletrajzokat, de lélekben nem voltam ott. Lélekben valahol egy sebeit nyalogató kiskutyaként próbáltam minnél kisebbre összehúzni magam, és azt szerettem volna, ha senki sem zavar.

    Igazándiból ezt a cikket valamikor akkor kellett volna megírnom, nem tudom teljesen visszadni ugyanis azt az érzést. Mikor szorít a gyomrod, mikor képtelen vagy gondolkodva tenni bármit is, amikor kapkodásnak tűnik minden.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.