2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Képtelenség avagy Acer Aspire 9302

    Sziasztok :D

    Egy pár privátban megkaptam, hogy elég uncsi mivel nem lehet semmit sem tudni a notiról, így lássunk előszóban egy kis hardver ismertetést az adott konfigról:)

    Acer Aspire a név is már sejteti, hogy ez egy a fejlődéssel lépést tartó család.
    A kis okos egy 19 colon 1440x900-as kijelzővel érkezett hozzám amit egy drága Go7600GT hajt amit egy tl50-es proci ostoroz munkára a merevlemez sajnálatosan itt még csak ATA100-as, a hálózati kapcsolatról eg MINI-PCI Wireless és egy Ethernet ajzat gondoskodik akkumulátor terén elég gyér, de nem is ey mobil gépről beszélünk.

    Na ugye ahogy a sok gépnek ennek is az Nvidia gyorsító ami a gyenge pontja a jelen eseten egy Integrált gyorsítóról beszélünk Dedikált memóriával, 128MB ami turbo cache-nek köszönhetően skálázódik 256MB-ra.

    Tamás9x 11 éve 0

  • Acer Aspire 5650 VGA hiba és a megoldás.

    Hali újra az előző HP-n felbuzdulva a következő betegünk egy Acer Aspire 5650 aminek egy elég csinos vga hibája van lássunk csak róla egy videót:

    LINK

    Mivel egy Integrált vga-ról beszélünk így sajna le kell kapni a chipsetet ami fuhh :D Na mindjárt meglátjuk, hogy kivitelezhető, e vagy sem. Most is egy 1800W-os Skill hőlég áll rendelkezésünkre (lusta vagyok beizzítani a nagy gépet)

    Hoppá időközben kiderült, hogy ez már nyakon volt öntve egy kis Fluxal, és szintúgy mint a másik meg is volt Reflow-ozva. Így kicsikét érdekes a dolog mert mindent le kellene szednem eredetileg ugye?

    Mégsem integrált NVIDIA 7600-as széria.

    A fenébe is már ha kigondoltam... 1 gpu 8 memória modul, essünk neki!

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 6

  • Spar Interspar Tippek Trükkök Praktikák.

    Sziasztok ezen bejegyzés a mindennapok szülötte és szeretnék segíteni az embereknek, hogy ne érezzék magukat átverve. Idővel bővítgetem a tapasztalataim bővülésével egyen-arányosan.

    Első pontban tisztázzunk KETTŐ darab alapfogalmat amivel nagyon meg szokták vezetni a vásárlókat:

    Szuper ÁR:

    Ezen címkével CSAK azon termékek vannak feltüntetve amik szerepelnek az újságban.
    Ezen termékekből a taktárakban vagy nagyon sok van nagy már nagyon kevés SEMMIFÉLE akciót nem takar sőtt van amikor még drágább mint az eredeti ára.

    AKCIÓ:

    Ez a címke egy Akciós árat takar ami nem csak leárazás, hanem FELÁRAZÁS is lehet vásárlás előtt tájékozódjunk az előző árakról itt ugyanis előfordulhat, hogy AKCIÓS terméket 50% felárért vásárolunk meg mint eredetileg tehetnénk.

    GARANCIA:

    Téves vásárlás esetén élhetünk cseregaranciával, pénzvisszafizetéssel, illetve levásárolhatjuk a termék árát.
    Egy kis kérés a Főinformációs hölgyekkel ne álljunk le veszekedni, mert sajnos nem ők tehetnek róla készséggel állnak a rendelkezésünkre, hogy mihamarabb megoldódjon garanciális problémánk.

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 11

  • Csavarhúzó Versus DDR2 Notebook ram.

    Az elején tisztázzuk, sok állat megfordul ezen a bolygón, és ahogy ismerem magam nekem feltétlenül bele kell akadnom minden egyes egyedbe így történt ez 1 éve is amikor behoztak hozzám 1 notit, nem működik még az elején túlmelegedett de most már képet sem ad. a tulaj elmondása szerint nem nyúlt hozzá persze hogy neeem, hogy ő nem is ért hozzá.

    Oké, jegyzőkönyv meg miegymás és a polc majd 2-3 nap és nekiültem már furcsa volt, hogy karcolások, a "nem nyúltam hozzá" notin:) Nem is akárilyen karcolások a RAM takaró fedlap fel volt feszítve. Aki már kicsit szakavatottabb az tudja, hogy pici fülek fogják oda ezeket a kis ablakokat, hogy a csavar lazulása esetén se essenek ki.

    A nyák felmarva, a ram egyik blokkja lelapulva, na mondom ez kuka.. került a selejtbe a lapot kijavítottam, friss modul és vissza a gazdájának.

    Teltek a hetek hónapok míg rábukkantam a hibás modulra de gyantás... jobban szemügyre véve valaki megmelegítette, azt hitte csak ennyi a baja de nem:

    Sajnos rossz minőségű a kép, de kivehetően összeért 2 láb(na meg kitudja mennyi ami még alatta van )

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 9

  • Ideiglenes Szocialista bőr társ napjainkban.

    A kis sztori annyira nem is érdekes, de egy jó páran kérték, hogy írjak róla cikket, mert szeretnek rajtam nevetni.. nem is értem miért szerintem nem vagyok vicces.

    Történetünk még 1988 környékén kezdődött amikor Apukám vette gy aktatáskát és kísérőnek mellé reám is leadta a rendelést anyukámnál, az elbírálás gyorsan megtörtént és már úton is voltam teltek múltak az évek a bőrönd kopott.. bíz én is koptam ahogy cseperedtem 1 prezúr itt 1 ott nem panaszkodom sebes gyerekkorom volt amit nem is bánok aztán eljött az ominózus eset amikor a kezembe kaptam egy óriási notbook-ot na jó nevezzük inkább batár állatnak:) Bacsis barátom szavaival élve: CLEVO X7200: A CSÚCSOK CSÚCSA

    Na eddig nem is lenne vele gond, de a DRÁGAAAA HAT kilógramm... és vastag kuuuuuuha vastag:) De ez csak a noti.. a 300W -os töltőről még nem is beszéltem.

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 4

  • Nyák marási segítség!!! Anyagárban. C.N.C. Nyákmaró

    Sziasztok most azon... igen újra ez a szöveg, de akkor is felhívom a figyelmeteket ha akarjátok ha nem :D

    Azon emberek figyelmét szeretném felkelteni akik saját áramkör kivitelezésébe kezdenek kezdtek, de a technikai hátterük nem nagyon van meg hozzá.

    Az elmúlt években sokat morfondíroztam egy C.N.C. (Computer Numerical Control) nyákmaró készítéseén, majd találkoztam egy akkor még 15 éves sráccal akivel pikk pakk el is készítettünk 1 gépezetet pontosan őt:

    Első marásunk:)

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 0

  • Javítási lehetőség BGA

    Sziasztok, most azon emberek figyelmét szeretném felkelteni akiknek nem nagyon adatik meg 1-2 húzósabb javítás, esetleg a tudatalattiában felvetődött egy beteg gondolat , had mondjak egy példát... 945 helyére 965-ös chipsetet pakolni:) Esetleg netalántán valami erősebb ramot pakolni a polcon porosodó VGA-ra :)

    Ez a poszt nem minősül ajánlat tételnek, csupán segítségnyújtásnak. Nem vállalok sem alaplap sem VGA javítást, csupán szervizpark háttértámogatást.

    Díjazásban 1 üveg bor vagy sör, ami szépen mutat a polcon :D

    Nagyon szívesen javítanék ős harvereket 386-486-p1-478... as notikat, pci, isa hang, vga illetve egyéb kártyákat:)

    Ostromoljatok meg nyugodtan.

    Tamás9x 11 éve 14

  • BGA Rework Station épül. Frissítve 2015.08.03

    Sziasztok, remélem eme írásommal sokak kedvét meghozom az otthon megépített és nem megvett gépek barkácsolásához.

    Kezdjünk is bele.

    Tisztázzuk mi is az a:

    -BGA-
    BGA azaz egy tokozási, felület forrasztási módszer.
    -BGA golyó-
    BGA golyó a felület forrasztott alkatrészek felületén található ólmozott/ólommentes ón golyók
    -BGA pad-
    BGA pad, a felület szerelt nyákok és alkatrészeken megtalálható forrasztható pad amihez a BGA golyó "ragad, köt".
    -Rework-
    Újraforrasztás, újragolyózás.
    -Station-
    Állomás

    Gondolom mindannyian ismerjük az otthoni megoldásokat az úgymond "Reflo" a lustábbaknak a hőlégezés és a sütőzés.

    Ezekből a "Reflo" ami még szokott is huzamosabb ideig eredménnyel járni leginkább a régi AGP-s kártyákon.

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 5

  • Chipset hibás HP Compaq NC6210 javítása Shufnituning módra.

    Minap, bár már egy pár napja, talán tegnap, vagy tegnap előtt, böngészgettem mint jóllakót óvodás a hardverapón és ráakadtam egy hirdetésre... "BGA szakembert keresek!!!!" Hmm na ez izgalmas gondoltam magamban, mivel régebben nagy hévvel nyomtam az ipart csak itt is mint mindenhol a pénz döntött kit tud nagyobb és erősebb gépet venni, illetve mellé megjelentek a trollok is így befejeződött a pályafutás.

    Egy két üzenetváltás találkozó és már nálam is olt a betegeskedő gép:

    A gép hibája egyszerű de nagyszerű. Kontakt hiba, ami sajna.... nem épp a legkellemesebb dolog ami az emberrel elő fordulhat. a bios beöltése közben képes kifagyni a gép amit én leginkább I-O hibának írnék le ez leginkább a déli híd felszakadásakor tud megnyilvánulni. Remélejük igazam lett és nem kell lekaparni az alaplapról az északi hidat is.

    Lássunk egy kis videót a hibáról.

    Sajna a a szervizben ezeket a készülékeket északi-híd hibával veszik fel és így is javítják őket, de mint az évek során kiderült i-o déli híd hibáról van szó:

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 7

  • Üzletfeltételek.

    Szia, Hali, Üdv.

    Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel! :D

    Előszóban ez a kis szösszenet azért készült, mert,... nem szeretek mindent 1000x elmondani.

    Üzletfeltételeim a következőek lenne, ha már felkeltettük egymás érdeklődését, vagy nekem kell Tőled, Öntől, egy termék akkor:

    Garancia:

    Az általam árusított termékeket előzőleg letesztelten (a vásárló kérésére külön tesztprogramokat futtatva, fényképek készítése mérések stb stb) elvégzése után felállítunk egy minőségi szintet, ami képezni fogja az áru minőségi értékét, Ezen érték csökkenéséért nem vállalok felelősséget, ha a termék postai úton esetleg ismerősöm ismerősének haverja által kerül el a vásárlóhoz.

    Röviden: Az általam letesztelt termék, ha megsérül a postán akkor azért a POSTA okolható és nem én.
    Gondolok itt: HDD, LCD, TFT Üveg.

    Garancia időtartama: A termék, csomag kézhezvételétől számított időtartam ami a hirdetésben fel volt tüntetve, ez nem vonatkozik a hibás termékekre!

    A garancia érvényességét veszíti, ha a termék külső behatásnak, szoftveres, hardveres tuningnak volt kitéve.

    Postázás

    A terméket tudom csomagként postázni, illetve ajánlott levélként feladni.

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 0

  • Toshiba Satellite L650-13T HD5650 Probléma, vagy mégse?

    Most végeztem a telepítéssel és valami nagyon de nagyon érdekes dolog tűnt fel nekem a hozzám hozott noti telepítése közben. (6:03) NA de inkább videóra veszem mert írni lusta vagyok.:D

    VIDEÓ

    Tamás9x 11 éve 4

  • A jövő adathordozója.

    Az internetes adatforgalom az elmúlt évtizedben drámai mértékben megnőtt. A Facebookot több mint egymilliárdan használják, a magas felbontásban streamelhető videók egyre elterjedtebbek, ez pedig minden eddiginél nagyobb adattároló kapacitást igényel. Az adattárolást manapság elsősorban merevlemezekkel oldják meg, de az ultramagas sűrűségű magnószalagok kevesebb energiafogyasztással is jobb teljesítményt nyújthatnak.

    A múlt, ami a jövőbe vezet
    A japán Fuji Film és a zürichi IBM kutatói már elkészültek az első kazetta-prototípusokkal, amik 35 terabájtnyi adatot is tárolhatnak; ez körülbelül 35 millió könyvnyi adatnak felel meg. Az adathordozók 10 centiméter szélesek, ugyanennyi a hosszúságuk is, a vastagságuk pedig 2 centiméter. Az adattároló kapacitást úgy érték el, hogy a kazetta szalagját egy speciális, báriumból és alfa-vasból, azaz ferritből álló ötvözettel vonták be.

    Folytatás...

    Tamás9x 11 éve 1

  • Minecraft szerver csalogató.

    Sziasztok keresem azon (offline) MC szerver tulajokat akik időközben megszűntek, de még megvannak a fájljaik.

    A célunk, felkarolni a kisebb halálra ítélt szervereket és egyesíteni, megakadályozni a Colos22 (MesterMC ) féle pénzhajhászok uralmát.

    Nyitottak vagyunk mindenre, szabályokra, pluginokra, nem szeretnénk beleintegrálni, csupán hozzácsatolni a csatlakozó szervereket a sajátunkhoz, így igyekszünk megőrizni az eddig kialakult tulajdonok rangok védelmét.

    Jelen pillanatban egy 512 slotos szerverrel állunk a rendelkezésre.
    -Evga 790i ultra
    -Q9550s (3,4Ghz)
    -8GB ddr3 1600mhz
    -160 Sata2 wd

    Ha van rá igény akkor munkába állítható egy 16 gigás 8 magos xeon is.

    Adott pillanatban 7 világ
    -Spawn
    -3db survivor
    -telekrendszer
    -nether
    -end

    Face
    Web

    Tamás9x 12 éve 0

  • A lustaság és a Youtube találkozása.

    Az emberek nagy átka a lustaság. Ez aló én sem vagyok kivétel, leginkább akkor mutatkozik ez meg bennem amikor egy adott munka dokumentációjának neki kellene ülnöm, leírni és papírra vetni a nyers száraz tényeket, méreteket, rajzolni, elemezni... áááá

    Az eddigi életem alatt már számtalanszor hallottam, hogy végy fel egy lusta embert fizesd meg és egyszerű hatékony munka lesz a végterméke.

    Ki szeret olvasni? fel a kezeket, vagy kommenteljetek.

    A YouTube (ejtsd Jutyub) nyújtotta szabad videókészítés és publikálás tökéletes kibúvónak bizonyult, eddig megmentett egy jó pár munka promó munka elkészítésétől.

    Lássuk csak mi is kell hozzá:

    Az adott termék, javítás, modding, életkép meghatározó képeire, és ez zenére.
    Még nagy ördöngösségnek hangzik, de a videó szerkesztés 1 pár kattintás.

    Videószerkesztőkből kismillió létezik. A legegyszerűbbtől, a legbonyolultabb és korlátlan lehetőségekkel rendelkezőkig.

    Első lépésként a Windows MovieMaker-t ajánlanám amiben röpke 10 perc alatt készíthetjük el promó videóinkat, majd ha ezen program korlátai már szűkösnek bizonyulnak, Sony Vegas.

    Movie Maker

    Sony Vegas

    Folytatás...

    Tamás9x 12 éve 7

  • Labortáp Épül:)

    Gondolom már mindenki rádöbbent, hogy a kisebb nagyobb szerelgetés közben fejlődik az ember, és eléri azt a szintet amikor már nem éri be a snassz dugasztápokkal.

    Az eddig tökéletesen elégnek bizonyult atx táp nyújtotta korlátokat elég hamar átlépjük, és valami kicsit komolyabb szerkentyűre kezdünk áhítozni. ez így történt velem is, igencsak lusta ember vagyok, de nemakarásnak nyögés a vége:)

    Az elkövetkezendő percekben szeretném bemutatni a saját készítésű, igaz már működő alapokra épített labortápomat, és hátha egy kis ösztönzést tudok másoknak is adni a megépítésében.

    Az első lépés mint minden munka elkezdésében, eldönteni, hogy mit is szeretnénk.
    számomra fontos volt a szabadon szabályozható 0-30v ig skálázható feszültség, és az áramkorlát.
    A neten tucat számra megtalálható ezek kapcsolási rajza, beültetési rajz..

    Lássunk párat:

    24V és 5A
    0V-tól 30V 2A

    Idő közben bele is kezdtem de...

    Na lássuk a nyákot, egy meglévő terv szerint dolgozom..

    Folytatás...

    Tamás9x 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.