2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A win10-adware szappanopera folytatódik -a M$ tereli felhasználóit a linux felé?

    Újabb kör, megszoksz vagy megszöksz.

    Személy szerint nagyjából megszoktam, de ez akkoris óvodás szint már... Ahogy a cikk is írja, ha 2020-ig jár a support a win7-re, akkor addig hagyják már békén a 2-ig számolni tudó (=egy "kösz nem" gombra 2x ráklikkelő) usereket.

    Ez pedig a slusszpoén: a szuper gerillamarketingnek köszönhetően gyarapodnak a frissítésektől elzárkózó userek. Fog it tenyészni a malware dögivel:W.

    t72killer 8 éve 24

  • Standby fogyasztás

    Kis körképet készítettem, mi mennyit pusztít a "számtech-kuckónkban", ha senki nem használja az infrastruktúrát. Legtöbbjük nem vészes, de azért az 2W felettieket külön kikapcsolható ágra fogom átszervezni. Gyors lista, mi mennyit eszik, ha nem csinál semmit

    Samsung TV (3D, meg minden): 0.15W - ő a jótündér:)
    HP nyomtató: 0.3W
    Asus eeePC 1001p: 0.4W

    És most a rosszfiúk:
    Szgép, super flower 1200-as táp: 2.2W
    PC-s hangszórók, régi krumpli 15V-os AC/DC: 2.4W
    ASUS Swift PG278q monitor, teljesen kikapcsolva, MINDENRŐL lehúzva: 11W:Y:Y Miért is?
    Járó modemrouter: 14W, ami a wifi kikapcsolása után se csökken:Y.

    Akinek az infót köszönhetjük: Voltcfraft 4000pro

    t72killer 8 éve 20

  • Backup 3.5"-os HDD-re, hogyan?

    Ti melyik opciót választanátok, ha a kényelem is fontos - természetesen amellett, hogy a winyó biztonságos tápellátást kapjon? A tárhelyre max 2-3 naponta lenne szükség, így nem szívesen tartanám állandóan áram alatt.

    1. USB rack
    2. SATA rack
    3. Benne hagyni a gépben és BIOS-ban deaktiválni, amikor nem kell - ennek még utána kell néznem, működik-e a Gryphon z87-ben és békén lehet-e a winyót hagyatni a géppel, ha nem használom.

    Esetleg egy ilyen cucc? Bár NAS-házikónál kicsit tartanék a túlmelegedéstől, sokkal kevesebb helye van a winyónak, mint egy rendes PC-házban.

    t72killer 8 éve 29

  • Egy kis hitelrontás (360 Total Security)

    Az egyik gépünk elkezdett gyanúsan viselkedni, úgyhogy gondoltam vírusirtót cserélek rajta, feldobtam a 360TS-t gyorsan. A vírusirtós topicban elég népszerű a cuccos, lévén ingyenes és több motorral is dolgozik.

    A telepítő elsőre szimpatikus kicsi példány (másfelől viszont: vajon mi maradt ki belőle, amikor a legtöbb szimpla 1motoros víruskergető 3-4+x ekkora???), gyorsan felment az egymagos atomos netbookra. Korábban olvastam róla, hogy az "értékes" Avira és Bitdefender motorokat alapban nem aktiválták, a usernek kell megtenni -> sietek a settingsbe, motorokról szó nincs! A scan menü alján, aprócska ikonok képében megtalálom végre a keresett motorokat, természetesen inaktívak, próbálom aktiválni -> nem megy, futtassam adminként. (bezzeg nem dobna be egy UAC ablakot, hogy ezt helyben megtegyem) OK, ablak becsuk, alkalmazás ikonjára jobklikk, futtat adminként, két kis árva ikonocska megkeres - > továbbra se lehet aktiválni, futtassam adminként - > TE #&&Đ[&@...!, Adminként vagy futtatva!! vagynem...

    Folytatás...

    t72killer 8 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.