2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • End-to-End Encryption - by Ennetcom PGP Blackberry

  http://thehackernews.com/2017/03/decrypt-pgp-encryption.html

  Hatósági túlkapás és biztonsági gyakorlat szempontájból riasztó jelek sorakoznak az Ennetcom PGP BlackBerry-t érintő ügy körül.

  A Holland Belügyminisztérium lefoglalta az Ennetcom PGP BlackBerry teljes infrastruktúráját Kanadában, miután egy személyt pénzmosás és a cég eszközeinek feketepiacon történő értékasítés gyanújával vád alá helyeztek. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy az End-to-End titkosítást valójában nem az eszközökön, hanem az Ennetcom szerverein előállított (és a kliensekre feltöltött a PGP szoftverrel előre feltöltött) tanúsítványokkal végezték. Így mivel a kulcsok rendelkezésre álltak, a hatóság kibontotta az egész 7 TB-nyi lefoglalt adatbázist - 3.6 millió elküldött üzenetet - és azokban szisztematikusan bűncselekményre utaló nyomokat kezdett keresni az Ennetcom összes érintett (kb. 40 000) ügyfelénél.

  Az Ennetcom szűkszavú nyilatkozata alapján a szerver csak az lefoglalást megelőző 48 óra kommunikációját tartalmazta, és (nem túl hihető) nyilatkozatuk alapján a kulcsokat a hatóság nem a cég szervereiről, hanem a Symantectől szerezte meg.

  sztanozs 6 éve 1

 • Miért nem lehet a hackerekhez hozzászólni?

  Kitálalt egy orosz hacker
  (p) Írta: Dajkó Pál | 2017-02-09 17:04 | Forrás: Dozsgy

  sztanozs 6 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.