2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!

    Nem terveztem blogbejegyzést írni, bemutatóra pedig pláne nincs időm sajnos, viszont többen is megkerestek a gyári rendszer lecserélésével kapcsolatban és a segítségemmel sikerült is nekik okosítani a routeren. Ez a bejegyzés is csak egy gyors útmutatás lesz, szinte CTRL-C CTRL-V az eddigi levelezéseimből, kicsit rendezettebb formában. Egyébként még a Mi Mini router padavanosítása alatt sajátítottam el a lépéseket, arra a routerre is működik a leírás, csak a megfelelő routert kell kiválasztani firmware buildnál és a dev firmware letöltésénél.

    Természetesen felelősséget nem vállalok azért, ha valami okból kifolyólag téglázod a routered, úgyhogy csak akkor állj neki, ha biztos vagy a dolgodban.

    Ui.: nem olyan vészes, mint amilyennek elsőre tűnik :N

    Első körben kelleni fog egy Mi account, ha még nincs, regisztrálj egyet.

    Folytatás...

    Szoszo94 6 éve 7058

  • Garanciális ügyintézés Banggood módra

    Sziasztok!

    Nagyjából másfél hónapja rendeltem az említett webshopból egy Eachine BT sound bar fantázianevű hordozható hangfalat. Volt EU raktáron nekik, így egy hét alatt ide is ért, azóta pedig szinte napi használatban volt. Iskola után járok 6 órában diákmunkára, ahol egy nagy gyárban sokan vagyunk diákok, a zenehallgatás pedig engedélyezett, így elég sokat ment maximum hangerőn órákon át a kis zenedoboz. Nem recsegett, tiszta hangja volt, köröket vert az itthon kapható ciripelőkre, amik hasonló árban kaphatóak (27$ volt, mikor vettem).
    Aztán egy hete történt, hogy munka közben mintha recsegni kezdett volna - közelebb mentem hozzá és a sejtésem beigazolódott, a jobb oldali hangszóró beadta a kulcsot. Valószínűleg nem ilyesfajta felhasználásra tervezték az elavulást és tönkremenetelt ;]

    Írtam a banggood-nak a weboldalukon keresztül (24 órán belüli választ ígérnek), két nap múlva újra, aztán tegnap délután már a közvetlen email címükre. Felvettem egy videót a hibáról, feltöltöttem Drive-ra és elküldtem az email-ekben a linket.
    Egy órája jött a válasz, hogy probléma volt a rendszerükkel, nagyon sajnálják a késői választ és már vissza is utalták a PP számlámra a pénzt, pár napon belül meg fog jelenni.

    Folytatás...

    Szoszo94 8 éve 4

  • Kicsaptak!

    Sok volt már a "felvettek" kiírásokból ,úgyhogy én megtöröm a sort ;]

    Lusta voltam, nem jártam be, nem is lett meg a kredit, két év "pihi" volt ha úgy nézzük....úgyhogy most go vissza szakmára, majd újra egyetem és neki lehet feszülni majd rendesen :)

    Szoszo94 9 éve 12

  • Arma - Tactics (Steam)

    Nem kertelek, a leggyorsabb viheti ;)
    ELVITTÉK

    Szoszo94 9 éve 5

  • PCX szállítási kupon

    Kaptam egy kupont, mert nemrég rendeltem tőlük, de május 31-ig úgysem fogom felhasználni. Így akinek szüksége van rá, 50%-os kedvezményt kaphat vele a szállításból.

    PAZ0531

    Használjátok egészséggel :K

    Szoszo94 9 éve 2

  • PiPo P4 - Tapasztalatok pár hét használat után

    Elérkezett a pillanat, hogy billentyűzetet ragadjak és nekilássak eme sorok gépelésének. Sok körítést nem nagyon írnék, Hollandiából érkezett a táblagép ~45-ezer forintnak megfelelő összegért cserébe. Doboza így néz ki, fehér doboz, rajta a készülék képe és némi specifikáció. Amit én rendeltem, fehér színű, hátlap fém, két szélén pedig műanyag - gondolom ez alá kerültek az antennák - Wifi, Bluetooth és GPS - míg (szemből) a bal oldalon felül a power/hangerő gombok, alul egy levehető fedél alatt a microSD/USB/HDMI trió, mellettük a töltőcsatlakozó és a jack található. Hátul maradva találhatunk még egy 8MP-es autófókuszos kamerát LED villanóval, minősége természetesen vállalhatatlan felé közelít. Színek nem stimmelnek, a fehér kékes, illetve az élességgel is óvatosan bánik az optika, ergo ne keressük. Haladjunk tovább, van még egy szolid márkajelzés, ezzel pedig kifújt a tablet hátuljának bemutatása. Elöl egy 8,9"-os 1920*1200 felbontású (16:10) Samsung PLS panel van, IPS-nél fakóbb színekkel, de rendben van. Betekintési szögei közel 180°-osak, úgyhogy ezzel semmi baj, érintésre pedig tökéletesen reagál. Előlapon is van egy kamera, Skype-hoz jó lesz, illetve van még fényérzékelő is. Maga a tablet elég masszív, recsegésre nem hajlamos még hajtogatás közben sem, szóval a minőséggel sincsen semmilyen gond.

    Folytatás...

    Szoszo94 9 éve 200

  • Igényfelmérés vagy micsoda

    Megjött a PiPo P4. Használom pár napja, viszont mostanában nem lesz időm összedobni egy megfelelő minőségű és terjedelmű címlapos írást, így a következő a kérdésem: csináljak egy bejegyzést, ahova feltöltöm a benchmark eredményeket, írok pár szót, majd a kérdéseitekre reagálok, avagy várjunk vele pár hetet, aztán egy nagyobb volumenű írással mutassam be nektek?

    Téma adott, jöhetnek a válaszok, 3,2,1.. :)

    Kedd délutánig várom a hozzászólásokat.

    Szoszo94 9 éve 7

  • PiPo P4 - Megrendelve

    Jó egy évnyi kihagyás után ismét elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy szükségem lenne egy tabletre. Asztali gépem van, azt nem nagyon tudom magammal hurcolászni az egyetemre (~100km), laptopot pedig nem szeretnék újra. Tavaly ilyenkor mondjuk volt laptop és tab is, de a tabot édesanyámnak adtam, a laptopot meg el :))
    Így viszont, hogy nagyrészt (99,9%-ban) netről tanulok, kell valamilyen eszköz, amit magammal tudok hordani és ha kedvem támad, tanulni róla. Eddig a telefon töltötte be ezt a szerepet, de hiába az 5"-os kijelző, a sok pdf fájl olvasásához még ez is kicsi. Innentől már csak egy kis lépés - és a pénztárcám - választott el a rendeléstől.

    2 tablet maradt a végére, a PiPo W2F és a P4. Szerettem volna kipróbálni egy Win8.1-es tabot, a 2GB RAM és 32GB háttértár sem tűnt hozzá túl karcsúnak, végtére nem asztali gépként lett volna használva, de végül elvetettem az ötletet. Egyrészt a 8"-os kijelzőnél nagyobbat szerettem volna, másrészt a felbontása (1280*800) sem győzött meg - ahogy az akkumulátor mérete sem -, illetve funkcionalitásban véleményem szerint alulmaradt volna egy androidos táblagép mellett. Mellette szól viszont, hogy cirka 35$-al olcsóbb is.

    Folytatás...

    Szoszo94 9 éve 3

  • Összesítő magamnak

    Csak egy kis sorozat, hogy ne felejtsem el, milyen telefonjaim/tableteim voltak.
    Ericsson T20 > Nokia 3220 > Sony Ericsson K810i > ZTE Blade > ZTE Skate > Huawei Ideos S7 Slim 3G > Sony Ericsson Satio > Nokia Lumia 710 > Star S5 > THL W200 (mellette Pipo S1Pro) > Nokia Lumia 820 > ZTE Geek > Samsung Galaxy Ace 4 > Samsung Galaxy Core LTE > LG Nexus 4 > Sony Xperia Z1 Compact > Sony Xperia Z2

    Jelenleg: LG Nexus 5X, PiPo P4

    Úgy érzem, a lista még bővülni fog :)

    Szoszo94 9 éve 1

  • Az ígért képek az új PC-mről

    Sokat nem kertelek, az előző blogbejegyzésben erről a témáról leírtam szerintem mindent.
    Ami esetleg új, az a CPU tuning (4,1GHz) :)

    Jöjjenek tehát a képek:
    Alkatrészek többsége
    Tesztkörnyezet :D
    Múkodik
    Próbáltam igényesre csinálni
    Ezt látni sötétben, imádom

    Szoszo94 9 éve 9

  • Insurgency*3 - ingyen

    Itt lennének, a három leggyorsabb viheti :)

    Szoszo94 9 éve 2

  • Első, részenként összerakott PC-m

    Helyesírási hibákért elnézést, telefonról írom e bejegyzést :R

    Üdv!

    Mikor megismerkedtem az informatikával, otthon egy P4-es számítógép állt rendelkezésre XP-vel, sulinet keretén belül összeállítva, amit akkoriban szüleim egy PC bolt segítségével válogattak össze. Amiért áldom azt a boltot, az az, hogy egy mai napig működő konfigurációt raktak össze (és amiért egy 6600GT-t raktak be VGA gyanánt, sok kellemes Far Cry és NFS játékórát okozva ezzel ;] ). Talán nyolc éves lehettem a gép vásárlásakor, de már akkor érdekelt, hogy hogyan is működik, mit tartalmaz az a doboz az asztal mellett - ebből a kíváncsiskodásból pár kékhalál lett az eredmény :DDD .
    Ahogy teltek az évek, idővel lett internet is, onnantól fogva pedig próbáltam belezökkenni e világba és nyomon követni a hardverek és az OS fejlődését. Nagyjából sikerült is, eljutottam arra a szintre, hogy már nem kellett szakit hívni, ha valami gond volt a géppel, hanem már nekem is sikerült megoldásokat találnom a problémákra.

    Folytatás...

    Szoszo94 9 éve 23

  • Azt hiszem elérkeztem arra a pontra, hogy felrobbanjak...

    Tisztelt olvasóközönség!

    Bánatomban/idegességemben/ki tudja még mimben leírom a mai napomat, hogy mások egy jót nevessenek rajta, mert már én is csak ezt tudom tenni. A történet alappillérei: Kőszegen lakom, vonattal járok egyetemre Győrbe, Szombathelyen tudok átszállni, a bérletem pedig a Szombathely-Csorna-Győr útirányra szól.

    Történt ma reggel, hogy barátnőm édesanyjának Szombathelyen akadt kora reggel dolga, így engem is le tudott vinni az említett városba. Korán keltünk, de így legalább nem kellett kisétálnom gyalog a vasútig cuccokkal (40 perc séta) és a megyeszékhelyen sem kellett - volna - fél órát várnom a csatlakozásra. Mivel már 7:40-kor Szombathelyen bóklásztunk, ezért úgy döntöttünk, elintézi először Kedvesem édesanyja a dolgát (amivel tíz perc alatt kész szokott lenni) és utána kidob vasútra. Miért is ne pont ma kellett elromlania a gépnek, ami alá feküdt volna és pont akkor, mikor ő következett? Húsz perc szerelés után sikerült befeküdnie, majd 08:35-kor be is ültünk a kocsiba. Egy dolog volt csak a bökkenő: 8:32-kor indult a vonatom. Pech, mehetünk akkor haza, legközelebb dél körül megy a következő.

    Folytatás...

    Szoszo94 10 éve 5

  • Telefon hátlap fóliázása

    Életem első ilyen "beavatkozása" volt ez a művelet, de ehhez képest kifejezetten jól sikerült :)

    Persze nem egy bonyolult felület volt, de a sarkok megnehezítették rendesen az életemet, nem volt egyszerű egyszerre melegíteni és nyújtani is a fóliát (:D) de sikerült.
    Viszont egy-két hiba belecsúszott így is: volt sarok, ami elsőre nem lett tökéletes, újramelegítés és -nyújtás megoldotta a gondot, bár volt ahol maradt egy-két gyűrődés (kép), a kamera lyukat viszont szikével vágtam ki, amit most már nem így csinálnék, mert közelről nézve kicsit látszik a hátlap eredeti színe az objektív mellett.


    (Kattints a képre az eredeti méretért)

    Sajnos sokáig nem tartott az öröm, ismerősnek sikerült leverni az asztalról a telefont, ami a felső élével valamire ráeshetett, ugyanis kis helyen megszakadt a fólia. Kezdhetem előröl, de legalább a kameránál is meg tudom most már csinálni szebbre (illetve kilyuggatom a zajszűrő mikrofonok helyét, ugyanis az ezelőtt elmaradt :DDD).

    A végeredmény ilyen volt:

    Folytatás...

    Szoszo94 10 éve 9

  • Sapphire R9 280X Dual-X OC - Első felsőkategóriás kártyám

    Sosem hittem volna, hogy valaha is megkaparintok egy ilyen szépséget, eddig csak egy 270X-ről álmodoztam, gyűjtögettem rá, azonban találtam itt aprón nagyon jó áron a címben említett szörnyből és nem volt szívem nem elhozni. :)

    Most tesztelgettem a kártyát...brutális! Még egy Ivy i3 mellett is hihetetlen ugrás a HD7750-emhez képest. Furmark alatt a kis nyugdíjas 2200 pontott dobott, az újdonsült fenevad pedig 5200-at!
    Ami még feltűnt, hogy a HD7750 75 fok körül tanyázott, a Zafír viszont 71 fölé nem ment, ami ekkora teljesítménykülönbségnél számomra hihetetlen volt első - és sokadik - blikkre is :DD

    Októberben pedig ha minden jól megy, kész az új gép, i5-el, jók kis H97-es Asus lappal, onnantól pedig nincs megállás ;]

    Szoszo94 10 éve 5

  • ZTE Geek

    Tegnapi napon került fel egy gyári firmware a ZTE oldalára: [link]
    Nem próbáltam, de talán már frissebb, mint amivel kiadták gyárilag :) Ha nem, akkor viszont legalább már van egy gyári rendszer, amivel vissza lehet állítani a telefont ha gond adódna.

    Mondjuk nem értem, miért emelik ki Malajziát :F

    Szoszo94 10 éve 0

  • Simson festés

    Mai nap rávettem magam, hogy a kétszínű motoromból egyszínűt csináljak :)
    Kromofág már felkerült rá, a sárvédőkről 90%-ban le is szedett mindent, a deknikről dettó, csak a tankot kell majd még egyszer-kétszer átkennem, aztán lecsiszolnom a maradék festéket.
    Most viszont marad így, el kellett utaznom, hétfőn estefele érek haza, kedden lesz időm újra rá, akkor majd folytatom :)

    Akril alapú szórófejes festéket és lakkot vettem hozzá, királykék színben - a lakk pedig színtelen, matt lakk. Azon agyalok, hogy a hátsó sárvédőt is lefújjam-e kékre, vagy vegyek fekete festéket és fújjam-e le azzal :F Akkor viszont a vázat is újrafújnám, annak se ártana már egy frissítés :) Azonban a jövő héten már használni szeretném a mocit, de ha vázat is festek, akkor jó, ha hétvégén össze tudom rakni újra. Szerintetek?

    Szoszo94 10 éve 3

  • Pirospont a PCland-nek, méghozzá hatalmas!

    Rendeltem tőlük két napja egy Arctic S362 típusú 2.1-et, amiről küldtek is egy visszaigazolást, illetve másnap délig még érkezett egy ”státuszjelentés”, hogy épp merre hogyan van a csomag. Azonban tegnap eszembe jutott, hogy egy billentyűzetet is kéne rendelnem, így gyorsan leadtam az este azt a rendelést is és elkönyveltem magamban, hogy duplán fizetek majd a szállításért. Másnap reggel jött az üzenet, hogy a 2.1 szállításra kész, ha akarom kihozzák külön, de ha nem írok nekik, akkor bevárják a billentyűzetet és egy kosszal elhozzák mindkettőt, így a szállításért sem kell fizetnem pluszban :)

    Mai nap csörög a telefon, Telenoros szám, felveszem. A shop az, tájékoztatnak, hogy megjött a billentyűzet is (időközben persze emailt is kaptam róla), pénteken már át is vehetem őket (Pikck-Pack pontos átvételt kértem, olcsóbb és nem is létszükség az nekem, hogy holnap reggel egyetemen való alvás helyett a futárt várjam :DDD ) az általam megjelölt helyen. Szuper, ez a nap is egész jól alakul :C

    Szoszo94 10 éve 5

  • Star S5 - okos, négymagos, kínai

    "Ami nem kínai, az már hamisítvány" - tartja a jelenkor népszerű mondása. Vajon mennyire igaz ez?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 156

  • Dell Inspiron 5520 - Jó gép, jó áron!

    Hosszas keresgélés, kutakodás után az említett laptopnál kötöttem ki. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 154

  • Dell Inspiron 5520 - megérkezett

    Sziasztok!

    Kereken egy hete rendeltem meg életem első saját laptopját, amit nem volt egyszerű kiválasztani. A következő cikk már teljes mértékben róla fog szólni. Azonban mivel ez az első cikkem, amolyan bevezetésnek szánnám.

    Idén sikerült külföldön egy hónap nyári munkát elcsípnem, amiből végül 340 000,- Ft hasznom lett. Jól jött a pénz, ugyanis végzős középiskolásként lassan itt az ideje, hogy a kismotor után autóból is lerakjam a jogosítványt. Nem kevés pénz, de mivel a nyár szerencsésen alakult, el tudtam kezdeni a tanfolyamot. A pénz másik része se maradt árván, ugyanis az egyetemen szükségem lesz majd egy hordozható számítógépre, amit egy Dell személyében találtam meg. Ezen a blogon sokat fogok vele foglalkozni, előbb külsőleg, majd belsőleg boncolgatom, illetve majd játéktesztek is várhatóak lesznek. De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre ennyit akartam leírni, nemsokára jövök a kicsomagolással, képekkel és beszámolóval a gép külsejét illetően.

    Jóéjt mindenkinek!

    Szoszo94 11 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.