2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csak óvatosan a fényképezéssel!!!!

    Most ilyenkor mi van? Már fényképezni sem szabad?

    Maglódon az utóbbi időben elszaporodtak a betörések. Mindenki egy "megfigyelő" autóról beszél, ami történetesen egy fekete Audi. Pár napja, ezt az autót, sűrűn szokták látni az utcánkban. Egy délutáni nap, nem messze a házunktól látták parkolni. Olyan helyen ahonnét teljes a rálátás a portánkra. Ezt a hírt az egyik vendégünk mondta, aki megismerte a rendszámról. No, gondoltam, nem szórakozom tovább, oda megyek a kocsihoz, és készítek néhány fényképet. Esetleg a benn ülőkről is. Sajnos mire oda értem, már a kocsi hűlt helyét találtam.
    Ekkor mondták, hogy csak óvatosan a fényképezéssel, mert állítólag feljelenthetnek érte.

    "Kedves Olvasóink figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy az új Polgári Törvénykönyv, amely gyakorlatilag betiltotta a fényképezést Magyarországon, milyen kiváló adóelkerülési módszert adott a kezünkbe cserébe.
    Az új rendelkezés szerint ha valakit lefényképeznek, az kártérítést követelhet személyhez fűződő joga sérelme miatt. Ehhez nem is kell a képet semmi módon felhasználni, elég, ha a kép elkészül. A képen szereplő személynek semmilyen sérelmet nem kell igazolnia, csak a kép létezését.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 11

  • Szellemváros.

    Hogy ki miben hisz, mindenki maga dönti el.
    Én meglehetősen szkeptikus vagyok. "Hiszem ha látom!"- ezt vallom.

    Most sem tapasztaltam semmi különöset. Bár egyszer volt egy "rém" álmom, ami tényleg ijesztő volt.
    A nappalinkban ültem a kanapén. Valami furcsa érzés kerített hatalmába. Mintha fogyna el az erőm. Mintha szívnák ki belőlem az életerőt. A nappali is megváltozott. Minden kezdett homályossá válni, és valami sötét örvénylő valamit láttam magam előtt, ami magával akar ragadni.
    Az egészben az a legszörnyűbb, hogy annyira életszerű volt, mintha tényleg megtörténne.
    Persze, tudom, álom volt, semmi más.

    Édesapámmal nem nagyon szoktam álmodni. Egy éjjel az álmodtam, hogy kit vagyunk az udvaron. Még kisebb lehettem álmomban, mert minden tárgy nagynak tűnt. Együtt játszottunk. Nagyon boldog voltam álmomban. Másnap jött a távirat a korházból, hogy meghalt.

    Persze, szerintem ezek csak véletlenek.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 30

  • Mi történt a Maláj géppel?

    Már nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége. (ha egyáltalán lesz)

    A nyolcvanas években, amikor még javában tombolt a diszkós korszak, éjjel amikor gyalogosan hazafele indultunk a haverokkal, sokat beszélgettünk rejtélyes dolgokról, például Nemere István könyveinek tartalmáról. Néha beleborzongtunk a beszélgetésbe. Ez jól eső érzés volt. Mostanra azért már kissé kinőttem ebből a korszakból, de azért még mindig foglalkoztatnak a hasonló dolgok.

    Szóval, nem tudni hogy ez a gépeltűnés melyik kategóriába tartozik.

    " Hogyan fordulhat elő ma, amikor a világ népességének nagyobbik része már 24 órában internet- és telefonkapcsolatban áll, az, hogy a kutató alakulatok nem találnak sem fizikai, sem elektronikus nyomot egy utasszállító óriásgépről? Amikor a nemzetközi hírszerző szolgálatok minden egyes embert nyomon tudnak követni, egy széles törzsű, közel 70 méteres, két sugárhajtóműves utasszállító csak úgy eltűnhet?

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 57

  • Csak a jóra emlékezzünk :-)

    Pozitív életvitel.
    Nem nagyon foglalkoztam még átfogóan ezzel a témával, de arról már többször is hallottam, hogy a pozitív, optimista gondolkodásmód jó hatással van az egészségünkre is. Azért az "is", mert a közvetlen környezetünkre is jó hatással van.

    Alapvetően az a fajta vagyok, aki kerüli a konfliktushelyzeteket. Sajnos ez nem mindig sikerül, mert sokszor akaratunktól függetlenül belesodródunk ilyen helyzetbe.

    Csendes, illetve viszonylag csendes faluban éltem, és nőttem fel. Szüleim sokat dolgoztak, ezért ritkán volt idejük rám. Szabadabb életem volt, mint az osztálytársaim többségének, mert szinte azt csináltam amit akartam. Szerencsére ennek ellenére nem kallódtam el.

    Felnőtté válásom során aztán ennek a szabadságnak néhány élettől kapott "pofon" volt az ára. Bele kellett rázódni a kötöttebb életvitelbe. Megtapasztaltam tehát ezt is azt is. Természetesen az előző jobban tetszett.

    Ezt csak azért írtam le, mert talán ezektől a dolgoktól kialakulhatott bennem egyfajta egyensúly. Nem tudom.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 10

  • Logopédust keresek!

    Sziasztok!

    Van egy olyan problémám, hogy az öt éves fiam logopédiai segítségre szorul. A "SZ" hangot, a "R" hangot. valamint a "zs" hangot nem tudja kimondani.

    A nyelvecskéje, mint nemrég kiderült kissé le volt tapadva, ezt felcsípték neki. Tehát ez a probléma megoldódott. De ettől még a hangokhoz való viszonya megmaradt. Persze, gondolom ez pár hét alatt nem oldódik meg.

    Az óvodában van logopédus, aki már foglalkozik vele. Bár rossz gyakorló füzetet vetetett velünk, és ki kell majd cseréltetni, de nem is ez a nagyobb probléma.

    Most azt gyakoroljuk otthon, hogy meghallja a különbséget a különböző hangok között. Például S-SZ, és Z-ZS.


    Természetesen a kép csak illusztráció :D

    Nem tudom, hogy ezekre a gyakorlásokra hány fajta megoldás, illetve módszer van. Lehetséges több fajta is?

    Egyáltalán azt sem tudom, hogy a fiamnál ez a dolog fenn áll-e. Vagyis inkább úgy fogalmazok, lehet hogy nem ez a dolog problémájának gyökere. Bár ezt kérdezhetném is, mivel nem tudom, hogy a pöszeségnek milyen háttere van. Egészségügyi, pl nyelvletapadás, vagy pedig valamilyen mentális dolog.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.