2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szomorúan indul ez az év is

    Nem vagyok egy focirajongó, különösképp nem tetszik a "magyar futball", de az Aranycsapatról még én is sokat hallottam nagyapámtól.

    Méghozzá arról az Aranycsapatról, melynek utolsó élő tagja, Buzánszky Jenő tegnap, 2015. január 11-én, este 8 órakor elhunyt. Már magában is szomorú hír ez, de így, hogy személyében az Aranycsapat már teljes létszámmal odafent alázza az ellenfeleket, különösen szomorú.

    Nyugodjék békében!

    Szatyor95 9 éve 2

  • B.U.É.K.

    Ezúton kívánok minden kedves PH!-s kollégának, és kolléganőnek sikerekben gazdag, boldog újévet! :)

    Szatyor95 9 éve 8

  • Amazon, te csodás...

    Sziasztok!

    Szeretném kérni a segítségeteket. A napokban kaptam egy Amazonos ajándékot, miszerint 1$ értékben jóváírnak, ha bármilyen zeneszámot, vagy albumot veszek tőlük. Van is egy kiszemeltem, 0.99$. Pont jó. Viszont bármit próbálok, sehogy sem hajlandó elfogadni ez a nyomorult a számlázási adataimat, csak szórja a hibaüzenetet, miszerint "There was a problem with your address submission. Please fix all the areas below and try again.". Próbáltam: Mind a sima, mind a webKártya adatait megadni, ékezetekkel, és ékezetek nélkül megadni az összes adatot, az amazon.com helyett az amazon.co.uk weboldalon vásárolni, a kártyám számát egybeírva, szóközzel, majd kötőjelekkel megadni, a telefonszámomat több féle formátumban megadni, de semmi nem használt. Már az sem érdekel, ha a jóváírásról lemondhatok, csak sikerüljön.

    Ha esetleg valakinek már van ebben tapasztalata, vagy útba tudna igazítani a megfelelő topikba -én nem találtam-, kérem, hogy ne tartsa magában a tudását. :)

    Szatyor95 9 éve 14

  • Ennek kuka?

    Sziasztok!

    Adott egy Kingston 32 GB-os MicroSD kártya. Pár hónapja került hozzám, mindig is szeszélyes darab volt. Pár alkalom után egyik telefonom se tudta kezelni, mivel sérültnek látta. Formázás után viszont jó volt egy ideig megint. Viszont most teljesen elszállt úgy néz ki. A Windows nem látja (egyedül a HP USB format Utility ismerte fel, de 0,00 GB-ot lát. Formázni se engedi így.), a Linux hasonlóképp, bár egy helyen feltűnik, de ott is csak mint üres kártyaolvasó.

    Ha esetleg valaki tud valami okosságot, szívesen fogadom az ötletet. Bármi jöhet, mivel lényegében lemondtam róla, de hátha sikerül még valami. :) Ha esetleg erre van kifejezetten topik, annak a linkjét is szívesen veszem, mivel én nem láttam.

    Szatyor95 9 éve 17

  • Best of Integra

    Kedves Fórumtársak!

    Bizonyára sokan értesültetek a szomorú hírről, miszerint Integra kollégánk egy tragikus baleset következtében, 36 évesen elhunyt. Ugyan megemlékezés céljából készült már egy külön téma a fórumban, viszont ott legfőképp részvétnyilvánítás zajlik.

    Ezzel szemben szeretnélek titeket megkérni arra, hogy ne csak fájdalmas emléket hagyjunk, hanem gyűjtsünk össze annyi szép emléket is róla, amennyit csak tudunk. Ez lehet akár egy közös élmény, egy jobb kedélyű beszélgetés, esetleg egy poénosabb adok-kapok, vagy bármi egyéb, amiről úgy érzitek, hogy itt a helye. :)

    Annyi kérésem lenne még, hogy a részvétnyilvánítást a fentebb linkelt topikban legyetek szívesek megtenni, illetve tartsátok tiszteletben mind Integra-t, mind a családját, és ne tárgyaljátok a baleset részleteit!

    Szatyor95 9 éve 6

  • Végre csend és béke az oldalon

    Nem hittem volna, hogy ez valaha is megtörténik, de végül a moderátorok meghallgatták imáimat. :C

    Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de számomra sokkal jobb érzés úgy feljönni a PH! lapcsalád oldalaira, hogy nem egyből 3 helyen áll belém egy akadékoskodó okostóni, és tesz megjegyzéseket a véleményemre, és az életkoromra ok nélkül. Egy ideig még próbáltam viccnek venni, de a végén már inkább volt idegesítő mint humoros.

    Ha esetleg valakinek nem tetszik a véleményem, vagy annak ilyen módon történő kinyilvánítása, elfogadom és megértem. Bár nem hiszem, hogy CloZee-nak (aki elvileg egyszer már repült innen ErosenZold néven) olyan nagy rajongótábora lett volna.

    Aki pedig hasonlóan érez mint én, annak bár csak virtuálisan, de itt egy pohár pezsgő az ünnepléshez! :)

    Köszönöm, hogy elolvastad, és további szép CloZee mentes napot kívánok! :R

    Szatyor95 9 éve 15

  • Rendszergazdák gyöngyszeme

    Sokféle gány munkát láttam már eddigi 19 évem alatt, de ilyet...

    Adott egy informatikai iskola. Ennek az iskolának 2 épülete van, a két épületben pedig van összesen 7 terem, ahol számítógépek vannak. Termenként úgy 16-23 gép. Erre a 7 teremre jut 12-14 osztály, átlagban olyan 22-26 fővel. Itt említeném meg, a mi osztályunkba 16 fő jár.

    Keddenként 8. órában CAD-et tanulunk. Történt a múlt héten, hogy termet cseréltünk egy másik osztállyal, ki tudja milyen okokból. A továbbiak miatt én gyilkossági kísérletre tippelnék. Ennek oka, hogy már a múlthéten is adódott nem is egy gond a gépekkel. Kezdeném mindjárt a leggyakoribb jelenséggel, azaz a "Windows ezen példánya nem eredeti" nevű üzenettel. Konkrétan nincs olyan gép, ami ezt nem közli indulás után. Apropó indulás. Szerintem aljas módon hittant is tanítanak az osztálynak az informatika órákon belül, mivel valahányszor géppel kell dolgozzunk, fejenként legalább egy "az Isten b@ssza meg" elhangzik. És akkor a káromkodásokról még nem is beszéltem. Ugyanis nemcsak a Windows küzd licensz problémákkal, hanem az Inventor is. (Az Inventor egy tervezőprogram, amivel dolgozunk.) Viszont míg a Windows használható marad ilyenkor, az Inventor nem. Nincs olyan mint mondjuk az Officenál, hogy egy piros fejléccel megúszod a dolgot. (Gondolom nem kell mondjam, hogy honnét tudom, miként rikácsol az Office, ha gond van a licensszel.

    Folytatás...

    Szatyor95 9 éve 32

  • Éljen a megbízhatóság

    Köszöntök minden kedves olvasót.

    Ezúttal egy laptopos-boltos történet kis részét szeretném Veletek megosztani. Elvileg több hónapja van egy Lenovo ThinkPad T500-am, gyakorlatilag meg jó, ha összesen másfél hónapot tudtam használni, ráadásul az írás alanya már a második példány. De ez most mellékes.

    Hétfőn kaptam meg a gépet, még aznap nekiálltam telepíteni szépen. A kiszemelt rendszer egy 64 bites Win7 Ultimate volt, mivel anno sikerült olcsón hozzájutnom egy legális példányhoz. Telepítő pendrivera ki, programok detto, induljon a móka. Szépen ment is a dolog, egészen az első indításig. Itt ugyanis kapásból 2 alkalommal is kékhalált kapott a gép. Gondoltam egyszeri hiba, valami nem sikerült. Utána ezt még párszor eljátszotta indulásnál, majd meguntam, jött a reinstall. Továbbra is fennáll a galiba. Egészen a mai napig próbálgattam, de ugyanez. Vagy 6x csináltam újra a telepítőt is, az eredeti lemezről is megpróbáltam, de semmi sem változott. Mígnem beugrott, hogy én hülye nem állítottam át a BIOS-ban semmit. Lehet ott van gubanc. Oké, gép bekapcs, F1-et vadul nyomkod, és... semmi. Fekete képernyő, majd leállás. Oké... Többszöri kísérletezés után sem akart elindulni, én meg már meg akartam kínálni az ablakot egy laptoppal. Gondoltam nézzük meg, mi történik, ha a boot menüből próbálkozom. És valóban, innét be tudtam lépni. Megnéztem a BIOS verziószámát. Vagyis csak a helyét, mivel üres volt a sor.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 5

  • Egy "tökéletes" reggel

    Voltak már rossz reggeleim, de eddig a mai viszi a prímet messze. Kezdődött ott, hogy nem bírtam elaludni éjjel. Folytatódott ott, hogy a szomszéd szokásos üvöltözésére 10 perc alvás után felébredtem. Majd jött a vihar, bőséges menydörgéssel. Már reggel volt, és még mindig talpon voltam. És ekkor jött a kegyelemdöfés...

    Apám hívott. Furcsa volt, mostanság nem hívott reggel 9 körül. A hangján hallottam, hogy baj van. Hát igazam is lett. Reggel 7:15-kor, 68 évesen, rákban elhunyt a nagyi. Nagyapám is nagyon nincs jól. Szóval megvan a tökéletes horror a család számára. Épp találkozni készülök apámmal, barátnőjével, és a féltestvéremmel. Mindenki zokog rajtam kívül. Én is még csak azért nem teszem, mert valószínűleg nem fogtam még fel a dolgot. Ráadásul ha én is összeomlok, ki tartaná a többiekben a lelket?

    Ez a bejegyzés nem tudom miért született. Gondolom a sokkhatás nagyban tehet róla.

    Szatyor95 10 éve 23

  • Éjjeli parazita

    Sok féle módon lehet elérni, hogy az ember hulla fáradtan se aludjon el. Ilyen például sokaknál egy pár pohár kóla, 1-2 csésze kávé, stb. De vannak ennél kellemetlenebb okok is. Lelki/fizikai fájdalmak, fokozott idegi állapot, de az egyik legrosszabb, mikor az ember teli van csípésekkel, vagy épp előjön az allergiája. Velem most a csípés esett meg. Ráadásul elég esélyes, hogy ágyi poloska van a dologban. (Röviden: Most egy rokonoméknál töltöm a hétvégét. Volt náluk nemrég poloska-írtás több alkalommal is. De egy ideje abbamaradt.) Így most hiába adott a pihe-puha ágyikó, örülök, hogy egyáltalán még nem gurult el a gyógyszerem, és vakartam magam agyon. Pedig kegyetlenül nehéz ellenállni. (Mit nem adnék egy tubus Fenistilért...) Ráadásul ez egy hamar nem fog elmúlni, alapból is ki szokott tartani egy hétig, de nálam, aki ilyesmikre többnyire érzéketlen... Ha épp érzékeny vagyok valamire, annak sokkal tovább érzem a hatását, mint más emberek. Szóval izgalmas két hét elé nézek. :(

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 19

  • Mire vállalkoztam...

    Megkértek, hogy nézzek meg egy számítógépet, mert nem jó. Hiba volt belemenni.

    Történt 1 hete, hogy egy ismerősöm megkért, ugorjak be hozzá, mert rossz a gépe, nem indul. Út közben már filozofáltam, mi is lehet a gond. Elsőre a tápra gyanakodtam. Aztán odaértem, kezdődött a bevetés.
    Mivel 0.00000001-es alpha build kedves ismerősöm, így olyan alap dolgokkal kezdtem, mint a táp kapcsolója hátul, vagy egy meglazult kábel... Nem jött be. Pedig a filmekben ez mindig működik. Na de akkor valószínűleg bent lesz gubanc, nézzünk bele a gépbe. Itt vált világossá: Nem vagyok normális. Egy olyan gép oldalát vettem le, ami utoljára akkor látott napfényt, mikor azt én összeraktam 6 éve. Ami fogadott, az nagyjából úgy nézett ki, mint egy k*rva nagy szőrös egér, ami alkatrészekből áll. Még inkább stimmel a hasonlat, mivel a gépben még kenyérhéj(!!!) is volt. Itt éreztem azt, hogy ki kéne próbálni, mennyire ég jól a számítógépet elvétve tartalmazó por. Aztán erről le kellett sajnos tennem, másképp engem meg a tulaj gyújt fel ott helyben, bár lehet jobban jártam volna.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 18

  • Helyzetjelentés (Ég veled legjobb barát, II. rész)

    Üdvözletem minden kedves olvasónak!

    Pár hónapja közzétettem egy bejegyzést arról, hogy miként zárult egy közel 4 éves barátságom. Hogy ne keljen esetlegesen újra elolvasni az egészet, dióhéjban összefoglalom, mi vett rá a barátság befejezésére. Legjobb barátom a kedves párja hatására teljesen kifordult magából. Idegbajos lett, folyamatosan hangosan és gúnyosan nyilvánult meg, de többnyire az emberek háta mögött. Ezt tetézve, megpróbált igen szépen hátba támadni a saját önző érdekei miatt.

    Most ezt a bejegyzésemet szeretném folytatni. Már 4 hónapja nem beszéltünk semmit egymással, mindezt úgy, hogy osztálytársak vagyunk, voltunk. Azért a múltidő is, mert pár nap múlva esedékes lesz az évzáró, és utána ő már nem az iskola tanulója. Feladta, holott már csak egy év maradt az ötből. Ehelyett a szokásos úton akarja folytatni, azaz el akar menni dolgozni. Azzal a 8 általánossal, amivel már szemétkezelő szakmanager (kukás) sem lehet az ember. Még nyelvvizsgát sem tud felmutatni, hogy az megdobja az esélyeit. Mellé albérlet, és esti levelező. Eddig egy embert nem láttam, aki ne bukott volna bele, de ő tudja. Rosszat nem kívánok. Meg én már csak örülök a távozásának.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 15

  • Garancia? Minek?

    Kivételesen nem negatív dologról számolok be, hanem egy pozitívról.

    Több mint egy éve már, hogy vettem egy Sony Xperia SL-t, egy **tel nevű boltból. Az első hónapokban nem volt vele semmi gond, de fél év után kezdte feladni a jack csatlakozó. Röviden: 4 "javítás" és 1 telefoncsere után is jött a hiba megint. Itt meguntam, mivel maximum 2 hétig használtam, utána vihettem vissza. Mérgembe vettem 10 db jack csatlakozót, mondván majd én cserélem magamnak, 10 db csak elég a telefon élete végéig. Meglepetésemre az első csere simán ment, és jól is sikerült. De ami leginkább meglepett, hogy ugyan ez a csatlakozó lassan 3 hónapja van a telefonban, és semmi baja nincs! Zsebre tehetem a telefont, akkor sem ugrik ki a fejhallgató belőle. Szóval ha esetleg magára ismer a kedves **tel, és ezt olvassa is, üzenem nektek, hogy csesszétek meg a garanciátokat. Nálatok 4 hét 1 javítás, nálam meg 2 hét úgy, hogy Kínából rendeltem alkatrészt! És nem mellesleg úgy néz ki, hogy én jobban meg tudtam oldani a javítást, mint a "SONY", ahol gyanúm szerint még híre sem volt ennek a telefonnak.

    Szatyor95 10 éve 11

  • A hülyeségnek ára van

    De nem mindig az fizeti meg, aki hibázott.

    Lassan kezdem úgy érezni itt magam, mint aki valamilyen negatív kampányt folytat az ilyen írásokkal, de ez most kicsit ütött. Kis bevezetésképp el kell mondjam, némi gerincprobléma miatt én az iskolai tesi órákat délutáni gyógytesikkel kell helyettesítsem. Ma is voltam. Addig nem volt semmi gond, míg nem jött a klasszikus gyakorlat: 3 ember emelje az egyik vállára a padot, tartsa a feje fölé, majd engedje a másik vállára. (Hogy ez miként segít a gerincemnek, azt nem tudom.) Ugyebár ehhez célszerű 3 hasonló magasságú ember. Eddig nem volt gond. Én egy olyan csoportba kerültem, ahol egy szellemileg sérült srác is volt. Sajnos ennek szerepe van a történetben. Ő állt középen. Eleinte csinálgatta rendesen amit kellett, ahogy tudta. Aztán elkezdte néha-néha elengedni a padot, így ketten emelgettük többnyire. De aztán... Épp a fejünk fölé ért a pad, ahol 5 másodpercig kellett megtartanunk, utána tehettük csak le. Az előbb említett srác úgy döntött, hogy ő bizony most Tarzan lesz, és azzal a lendülettel elkezdett lógni a pad kellős közepén. Mondanom sem kell, 70 kiló pluszba egyik pillanatról a másikra nem kevés, nem is bírtuk ketten így fogni. Ennek eredménye az lett, hogy az elöl lévő srác konkrétan összerogyott, engem meg úgy vágott fejbe a pad, hogy azt hittem ott törik be a fejem.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 15

  • Megtértem

    Nem akartam, de muszáj volt. Azóta sokkos állapotban vagyok.

    Nem, ez nem egy vallási bejegyzés, és nem is egy horrortörténet -mondjuk nekem éppenséggel az-, hanem egy új rendszer. Egy operációs rendszer. Ismert nevén Windows 8.1, én a továbbiakban inkább csak hidegburkolónak fogom hívni, ugyanis utoljára nála láttam ennyi csempét. De mi is a bajom?

    Tudni kell rólam, hogy alapból jobban szeretem a hagyományos asztalt -és itt most nem a bútorra gondoltam-, legalábbis ott mindenképp, ahol van egér és klaviatúra. Éppen ezért a csempemánia ellen sokáig harcoltam, hetessel az oldalamon. Ám hetes feladta a szolgálatot, 10 sikertelen telepítés után meg én adtam fel. Gondoltam úgyis itt pihen egy eredeti hidegburkoló, nézzük meg, mi is ez. Virtuális gépen tesztelni már nem volt türelmem így este 10 körül, jött egyből az éles bevetés. Rufus indít, iso betallóz, pendrive be, és mehet a telepítőkészítés. Gondoltam 10 perc alatt kész lesz, a minden az egyben Windows 7-es lemezképet legalábbis ennyi idő alatt írja ki nekem. Itt ért az első sokk. Úgy 30 perc gyötrődés után végzett a Rufus. Gondoltam magamba "ha eddig tartott, biztos jó lesz". Na ekkora hülyeséget sem gondoltam még életemben.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 25

  • Piros halál

    Ma reggel megajándékozott szeretett asztali PC-m egy nem mindennapi meglepetéssel. Kék halál? Nem nyert. Fekete képernyő, mellé folyamatos sípolás? Így kezdte. Hogyan folytatta? Hasonlóképp:

    A kép csupán illusztráció, jómagam nem tudtam megörökíteni.

    Illusztráció

    Hogy mi okozta ezt, arról fogalmam sincs. Megpróbáltam a naplófájlokat átkutatni, az viszont csak arra az időpontra tudott információt mutatni, mikor a gép hangos sípolásba kezdett. Bár ez pont az nvstrap, tehát VGA. A "kék" halál piros színe is hasonlót feltételez, ellenben 2 órája hiába hajtom FurMark segítségével, semmi hiba nem jelentkezik.

    Van egy olyan érzésem, hogy sürgősen munka után kell nézzek, ha nem egy laptopot szeretnék a továbbiakban nyüstölni...

    Szatyor95 10 éve 10

  • A jó pap holtig tanul...

    ...a jó tanár pedig holtig tanít.

    Történt, hogy váratlanul beparkolt az iskolánk udvarába két tűzoltóautó. Először azt mondták a tanárok, hogy csak lesz egy kis bemutató a 9. évfolyamnak. Ezt mindaddig el is hittük, mígnem megszólalt a tűzjelző. Mindannyian elindultunk az ajtó felé, majd az elöl lévő ember kinyitotta azt. Hát nem arra számítottunk, hogy fehér füstön kívül semmit nem fogunk látni. Kiderült, füstgéppel telenyomták az egész épületet, mondván menekülési gyakorlat lesz. Nagy nehezen kijutottunk, de nem is ez a lényeg. Öt perccel a gyakorlat megkezdése után még hiányzott egy osztály, akikről nem lehetett tudni, hol is vannak. Végül egy tűzoltó kíséretében Ők is kiértek. Szóba elegyedtünk az osztállyal, mégis hol a frászban voltak. Hát idézem Őket:
    "Hallottuk a jelzőt, XYZ ki is nézett az ajtón és szólt a banyának -tanárnak-, hogy tiszta füst minden. Ő hidegvérrel csak közölte, hogy "nem baj", és becsukta az ajtót. Aztán bejött egy tűzoltó, és megkérdezte, mégis mikor szeretnénk végre kimenni?!" Egy másik tanár pedig tájékoztatta diákjait, aki kimegy, egyest kap. Azt hiszem elhivatott tanáraink vannak. :DDD

    Szatyor95 10 éve 10

  • Az elveszett én

    Pár nappal ezelőtt tettem közzé egy blogtémát, ami a legjobb barátom elvesztéséről szólt. (Reklám: Ez lenne az.) Hogy ne keljen végigolvasni az egészet, tömören leírom, miről volt szó: Megszakítottam a kapcsolattartás minden formáját a legjobb barátommal, mivel gyökeresen megváltozott a párja miatt negatív irányba, és egy számomra igen fontos személyt is ki szeretett volna húzni az ismerősi kőrömből a saját javára.

    És innentől jön a mostani bejegyzésem témája.
    Tudni kell rólam, hogy eléggé kötődtem ehhez a baráthoz. Egy régebbi problémás incidens miatt jódarabon elkísértem hazáig, hogy ne lehessen gond. Mivel ez igen nagy kerülővel járt számomra, nem volt ritka, hogy reggel 7-kor indultam el itthonról, és délután 5-kor estem be. Ezzel járt az is, hogy baromi kedvtelen, unott, de főleg fáradt voltam. Mióta viszont egyből jövök haza, már akár 3-kor is itthon lehetek, kiegyensúlyozottabb vagyok, és a fáradtságérzetem is enyhült. Hasonló a helyzet a személyiségem terén is. Míg beszéltünk, lényegében depresszióban éltem. Vidám témák alig voltak, csak a gondok. Többnyire idegeskedő, és túlkapó voltam, nem mellesleg voltak igen durva lelki ingadozásaim is. Már ezek is enyhülnek. Sokkal nyitottabb, vidámabb lettem az elmúlt 1 hétben, mint előtte voltam. Még vannak bajok, de azokhoz nincs köze eme volt barátnak, szóval ez más.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 6

  • Ég veled, legjobb barát...

    Általában nem megyek bele ilyen mélységig a magánéletembe nyilvánosan, de most kivételt teszek. Egy baj van ezzel, a téma.
    Történt ugyanis, hogy a múlthét folyamán végleg le kellett zárjak egy 3,5 éve tartó, igencsak szorosnak kezdődő barátságot. Az egész úgy fél évvel ezelőtt kezdődött, egészen pontosan augusztus eleje felé. Történt ugyanis, hogy a legjobb barátom (aki lány, de a "barátnő" szót a félreértések elkerülése érdekében nem fogom használni) 2 hétig semmilyen életjelet nem adott magáról. Nem tudtam róla semmit, csak azt, hogy életben van, ezt is egy, az arckönyvre posztolt képnek hála. Aztán elmondta, hogy egy nagyon nagy fájdalomtól szabadult meg, és sajnálja, hogy nem jelentkezett, de ezt egyedül (mint később kiderült, mégsem egyedül) kellett meglépje. Én ezt elfogadtam, hisz ez teljesen természetes dolog is lehet, személytől függően. Párt is talált magának. Azonban ahogy teltek a hetek, egyre furcsábban viselkedett. Egészen más stílusú humort kezdett használni, a szókincse is változott, az öltözködésén szintén látszódott némi változás. Először azt hittem, hogy ez a változás hagyatéka. Végül is igazam volt, de ne szaladjunk ennyire előre... Szóval egyre jobban megváltozott. Október környékén már egyre többet idegeskedett, és egyre jobban szitkozódott nekem xy emberekről. Ezzel párhuzamosan egyre kevésbé tartotta magában a véleményeit is, magyarán mindenkit elkezdett kiosztani.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 14

  • Ön és a Spar...

    ...undorító pár! Avagy miért fogadtam meg, hogy ma utoljára vásároltam az üzletlánctól bármit is.
    Tudni kell rólam, hogy nem szeretek vásárolni. Hosszadalmas, unalmas, idegesítő, és még el is gázolnak az idős nénik. De néha muszáj, mint most is. Nem volt már itthon kenyér, és tervben volt ebédre némi tejberizs is. Nosza, pont ott van a Határ úton az Europark végében a Spar, ugorjunk be! Beérkezés után fogtam egy kosarat, és elindultam a pékáruk felé, nézni egy szép friss kenyeret. Balga voltam, mert ilyenkor semmi friss áru nincsen a helyben sütöttek között. Sebaj, a nem friss kenyér is kenyér. Az ára kicsit meglepett, mivel mikor utoljára kenyeret vettem, még 250 Ft volt 1 kiló, ez meg volt 329 Ft (neem, dehogy lehetne kerek árat írni, azt tiltja az üzletpolitika). Mindegy, belefér, max olcsó tejet veszek. Vagyis vettem volna... Egy gyors terepszemle után konstatáltam, hogy a 330 Ft-os (csak azért sem írom kilencessel) kenyér, és a 270 Ft-os tej nem jön ki egy darab Rákócziból, a rosszabb napokra tartogatott 10.000-est nem akartam beáldozni. Ha már így alakult, vettem egy mittoménmicsoda péksütit 110Ft-ért. Így a kosaramban ott pihent 440 Ft-nyi áru. Irány a kassza, fizessünk. Mivel a kenyeret nem akartam végigcipelni a szakadós, nyúlós, és büdös kis zacskóban egész hazáig (~30 perc), vettem egy szatyrot (nem, nem saját magamat!), is. Az ára persze nem volt kitéve sehová, de gondoltam a fennmaradó 60 Ft csak elég erre. Naná, hogy nem volt!

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 32

  • Garancia A'la Sony (még tovább frissítve)

    Egy kis bevezetés

    Ezen bejegyzés segítségével szeretném nektek bemutatni azt, milyen esetleges kellemetlenségekkel járhat a garanciális ügyintézés Sonyéknál. Még itt szeretném tisztázni, hogy ezt nem általánosításnak szánom, sőt, inkább remélem, hogy "egyedi eset".

    A garancia tárgya

    Mint azt az aláírásomban láthattátok már, egy ideje "boldog" tulajdonosa vagyok egy Sony Xperia SL-nek. (Egész pontosan 2013 február 17. napján kaptam kézhez.) A telefonról annyit érdemes tudni, hogy az Xperia S kiköpött mása, az egyetlen eltérés az a bizonyos +200MHz a processzorban, amennyivel gyorsabb az SL. Ha jellemeznem kéne, szinte csak jókat tudnék mondani róla. Szép képeket készít, nagyon jó zenehallgatásra, a kijelzője (számomra) gyönyörű, és nem mellesleg baromi jól néz ki (szintén magánvélemény).

    Az első kör

    De akkor miért vagyok "boldog" tulajdonos, és miért írom ezt a bejegyzést, ha meg vagyok elégedve? Ennek oka nem más, mint a Sony féle garanciális magyarázkodás. Történt ugyanis, hogy pár hét után a jack csatlakozó elkezdte azt játszani, hogy ha csak kicsit is kijjebb csúszik a fül/fejhallgató csatlakozója, egyből nem érzékeli azt. Gondoltam majd odafigyelek erre. 6 hónapig sikerült is, de utána egyre rosszabb lett. Végül már szinte percenként csinálta ezt.

    Folytatás...

    Szatyor95 10 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.