2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GoPro kiegészítők

    Bevezető

    Körülbelül 3 éve kezdtem el sportkamerát használni és évről évre felmerült az igény, hogy mivel lehetne bővíteni a jelenlegi felszereltségű készletet, olyan dolgokkal amik ténylegesen hasznosak is. A cikk célja bemutatni azokat a külföldről is elérhető utángyártott kiegészítőket amik bizonyos élethelyzetekben hasznosak lehetnek és megéri beszerezni őket.
    Három darab SJ4000 típus elfogyasztása után tavaly karácsonykor váltottam a jelenlegi "csúcskategóriára" és beruháztam egy Hero 4 Black-re. A kiegészítők nagy része szerencsére kompatibilis a gyártók között. A cikk elsősorban a GoProhoz használatos kütyüket tartalmaz, ahol ebben eltérés lenne, jelzem.

    Monopodok
    A gagyi

    Az első monopodom a képen látható verzió volt. Teljesen ismeretlen terület volt számomra, becsaptak a specifikációban található számok és hittem a méret a lényeg elvnek.
    Teleszkópos alumínium, gyenge rögzítéssel. Az első kamerámat sikerült elhagyni egy fesztiválon. A műanyag foglalat nemes egyszerűséggel kicsúszott az alu hüvelyből és nem vettem észre csak a buli végén.

    Folytatás...

    szabieable 8 éve 3

  • MK808B médialejátszó

    Bevezetés


    Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy mire lehet képes egy pendrive méretű android stick és mennyire működőképes a gyakorlatban. Azaz, képes lehet-e kiváltani egy-egy neves gyártó termékét töredék áron és megbírkózik-e azokkal a feladatokkal mint a drágább társai.

    Specifikáció

    Operation System: Google Android 4.1.1
    CPU: Rockchip RK3066 1.6GHz, Cortex A9
    GPU: Quad-Core Mali 400
    RAM: DDR3 1GB
    Internal Memory: 8GB

    Tartozékként kaptam a csomaggal egy 5V/2A-es USB töltőt, HDMI-kábelt, miniUSB-USB csatlakozót. Én a Flymouse RC12 változatot rendeltem.
    A távirányító kellemes műanyag hatást kelt, a gombok gumiból készültek, pont jó nyomkodni, érezni ha lenyomta az ember. Szokni kell hiszen egy teljes QWERTY gombsort kapunk lekicsinyítve így az elején még nézegetni kell, mit hol nyom az ember.

    Ezek az általános technikai adatok, papíron tehát elég lehet a tökéletes élményhez. Lássuk a gyakorlatot.

    Lejátszás
    Lassan két hete elérhető az XBMC 12.0 'Frodo' névre hallgató verziója ami hivatalosan is élvezi az android platform támogatását. Marketen még nincsen fenn, a honlapról beszerezhető az apk.

    Folytatás...

    szabieable 11 éve 7

  • Szakdolgozat round #2

    Rövid összefoglaló következik:
    * a DB olyan 80%-ban készen van, apróbb módosítások várnak még rá pl, hogy a bizonyos azonosítók mekkora karakterszámmal rendelkeznek...
    * a "főmenü" design még bizonytalan, istennek se tudok egy épkézláb és felhasználóbarát felületet megálmodni így az most jegelve lett egy időre
    * email küldés/office export modul megírva, implementálásra vár, nyomtatás funkció még nincs kész
    * a regisztrációs formokkal már a halálomon vagyok, kismillió szövegdoboz, hivatkozás keresztbe-kasul de talán most végre elért egy béta fázist az egyéni felhasználói modul:

    * LINQ helyett úgy néz ki Entity Framework kerül használatra

    Röviden ennyi, hamarosan várhatóak további fejlemények amint sikerül egyeztetni a két konzulenssel

    szabieable 13 éve 0

  • Szakdolgozat pre-round #1

    Nohát, hosszú évek kemény munkájával ez is elérkezett, leadtam a jelentkezést szakdolgozati témára. Reméljük a vizsgaidőszak is sikerrel zárul és ennek örömeként a következő félévben leadásra kerülhet majd a szakdolgozat.

    Néhány egyeztetés után a korábbi 'Bérszámfejtő alkalmazás WPF alapokon' projekt felejtésre került könyvelői háttérismeret hiányában, helyette felmerült az ötlet a külső konzulens kérésére, hogy a jelenlegi excel listát áttehetnénk egy normális alkalmazásba.
    Tehát a mostani tervezet úgy néz ki, hogy Ügyfélkapcsolati Nyilvántartó Rendszer. Finom téma, főleg, hogy adatbázisok részből erősen hiányosak az ismeretek dehát itt a nyár majd összeszülök valamit.
    Belső konzulens egyből jött a remek ötletekkel, hogy .NET 4.0 meg LINQ-zzunk tehát ez lesz. Kezdetnek nekiállok ötleteket meríteni az internet bugyraiból, hogy mikre is lenne szükségem konkrétan, hogyan kellene kinéznie az adatbázisnak ésatöbbi.
    Előzetes tervek alapján tehát lesz egy MSSQL adatbázisunk ahol az adatok majd tárolásra kerülnek és van maga a kis okos programunk ahonnan lehet dobálni bele az új rekordokat, módosítani azokat és lekérdezni. Ha ezek megvannak akkor extra funkcióként jön a belső levelezés kialakítása amivel sémaüzenetek tudunk küldeni adott ügyfelek számára, ezeket is szépen tárolgatnunk kell majd illetve offline partnerek esetén formanyomtatványok generálása/nyomtatása.

    Folytatás...

    szabieable 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.