2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Turkáló - Speedlink XEOX Pro Analog USB

  Barátnőm szeret turiba járni, ezen a hétvégén is így tett. Miután örömködve megmutatta milyen szép kabátot vett közölte, hogy ismét volt elektronikai turkáló is és látott egy xbox kontrollert de nem merte elhozni merthogy megvolt törve a kábele.

  Mivel már régóta vágytam egyre ( van egy PS2-es de számomra kényelmetlen) így fejvesztve rohantam hátha még nem vitte el senki.
  Leérve láttam hogy ez bizony nem eredeti xbox de eléggé szimpatikus hisz a formája ugyan az. Retkes volt nagyon, karcosnak annyira nem tűnt karcosnak, a gombok pedig egyáltalán nem voltak kopottak. Lemérettem mivel kilós árban ment ez is, el is hoztam 750 magyar forintért.

  A kiindulási állapotról nincsenek képeim, mert rögtön nekikezdtem szétszedni, megtakarítani, kábeltörést megszüntetni. Hál égnek belül semmi retek nem volt, de a külsején... A ravaszokon nem látszott a LT RT felirat :D de sikálás után gyönyörű lett.

  Folytatás...

  SutPet 7 éve 3

 • Mindenes gép otthonra / HTPC - költséghatékonyan.

  Sziasztok!

  Régóta terveztem már hogy az otthoni "családi" gépet egy kicsit modernebbre cseréljem. Mivel sikerült megszabadulnom néhány nem használt hardvertől így összegyűlt annyi amiből megvalósíthattam tervemet.

  Cél volt az hogy minél alacsonyabb legyen a gépnek a fogyasztása, minél kisebb helyet foglaljon, lehetőleg valamivel modernebb legyen mint elődje, és valamivel erősebb. Na meg persze kijöjjön a keretből ami ~ 30.000 JMF. :D

  Meglévő alapanyagok:

  Ház megvolt a Codegen MX31 személyében ami egy régebbi NAS projektből maradt meg. Amúgy maga a ház nem rossz, de a jó se ilyen.

  A problémák ott kezdődtek hogy vásárlás után kibontva a tápot a hátlappal összekötő kábel és a hátlapon a csatlakozó hiányzott. Mindegy nem vittem vissza, csináltam egyet, kellett a ház. A belső elrendezés bár jónak tűnt elsőre de nem az. A benne lévő táp 12cm-es ventije fölé lehet berakni az egyik HDD-t, a másikat pedig a ház hátuljába. Az alaplap elég szűkösen fér be a helyére, forgatni kell elég rendesen. Akkor a célnak megfelelt, 2db 1TB vinyó meg pendriveról OMV.

  Időközben HA-ról beszereztem egy SFX méretű FSP tápot így a codegent száműztem a rendszerből.

  Folytatás...

  SutPet 7 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.