2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csináld magad gamer szék

    Üdv kedves fórumtagok!

    Rövid leszek, amennyire csak lehet, mert amit műveltem nem biztos hogy fel tud érni egy itteni cikk szintjére.
    Sokat gondolkoztam, hogy a gánytopikba rakjam-e, vagy csak írjam le egy szalvétára, és hagyjam egy padon, valahol a Blaha Lujza téren.
    Mivel régen írtam, mégis úgy döntöttem, hogy be orcátlankodok ide.

    1. Bevezető
    Az egész valamikor 2 hónapja kezdődhetett, amikor megelégeltem a 3000 Ft-os irodai forgószékem recsegését, és a derékfájásomat, amit bizonyítottan a gép előtti görnyedés vált ki sorozatosan.
    Régóta szerettem volna beújítani egy kényelmesebb széket, de folyton zsákutcába torkollott a dolog.
    Lehet hogy ti is jártatok már hasonlóképpen, miszerint elkezdtetek agyalni:
    Áruházról áruházra járás, majd eldönteni mennyit is ér meg egy szék. Ha túl olcsó, az olyan is. Ki akar csöbörből vödörbe kerülni?
    Haladva tovább a drágább irányba, a következő gondolatok merültek fel: Az ott már egy 500-as SSD ára, és csak műbőr, ami nem túl igényes ennyi pénzért. Az ott meg már bőven 50K, de miért nem fért bele egy fejtámla az árba??
    Na az ott tetszik! És az ára is egész jó, de mikor megnézem a cédulát, rögtön rájövök, hogy az a számsorozat csak a termék kódja, nem az ára. Az egy nullával hosszabb. >_<
    Egy korrekt vízhűtés lehet jobban kellene az XFX R9 390 vga-mra, mint egy csicsás 110K-s szék.

    Folytatás...

    SüdiLaller 7 éve 11

  • Törött Thinkpad Taknyolása

    TTT projekt - Avagy hogyan javítsak laptopot fogorvos módra, ha egyébként nem is vagyok fogorvos.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 64

  • Billentyű átmatricázása Lenovo X60, Dell L20U

    Üdv srácok!

    A mai napig csak hírből ismertem a billentyű matricát. Tudtam hogy jó dolog, és hogy júkéj or júesszéj billentyűkre szokták felkenni azok akik nem tudják hol is helyezkednek el az ékezetes karakterek.

    Az előző blogomban már megismerhettétek a Lenovo X60-as notimat. Ezen sincsenek ékezetek, de kit zavar alapon így használtuk feleségemmel.

    Egyik kollegina párja megkérdezte hogy kell-e nekem Dell billentyű ajándékba, mivel folyton csinálok valamit a gépükkel, és jó baráti viszony révén nem szoktam megkaszálni őket. Nem tiltakoztam, viszont hamar lelőtte a poént hogy ékezetes karaktereket ne keressek rajta, arab jelekkel viszont annál inkább el van eresztve. Na ez még nem lehet nagy baj, mondom veszek rá matricát, és "megtanul magyarul kis barátunk". Valamint indulásnak kipattintottam az 'Y' és 'Z' gombokat, hogy helyet cseréljenek egymással. Első körben árgép, ph kereső, stb. találtam is 250 Ft-ért ami elég kókánynak tűnt. mentem feljebb az árak tekintetében, és csak azokat a gagyikat láttam egészen a 2500 Ft-os kategóriáig. Ezek már "világító"-ként vannak írva, ami annyit jelent hogy a monitor fénye elegendő ahhoz, hogy szépen tündököljön az éjszakában.

    Folytatás...

    SüdiLaller 11 éve 1

  • Törött Thinkpad Taknyolása

    Sziasztok!

    Nem vagyok fogorvos.

    Viszont körülbelül 2 éve szerencsés tulajdonosai vagyunk feleségemmel egy Lenovo X60-nak.
    Használtan vettük itt egy fórumtársunktól, és azóta is vígan szuperál. XP-s volt de azóta beszereztünk rá egy Sevent, és így a 2 magzat, vígan hajlít a 3 GB Rammal.

    Kis szépséghibája volt neki, hogy a palmrest jobb sarka, ahol a műanyag felső rész találkozik az alsó alumíniummal, sajnos törött volt. Olyannyira hogy kinézett belőle az infra.
    Ez elég visszataszító látvány, egy ilyen faja kis gépnél, de képes voltam a mai napig nézni, és alkalmanként beleakasztani a pulóveremet, ágytakarót ésatöbbi... Az infra működik, de random átkapcsolgatta a TV-t az 5-ös csatornára. Elsőre áthelyeztem a zenecsatornát az ötösre, hogy ha szeretett IBM-ünk bulizni akar, akkor azt ne az ATV-re tegye. (>_<) Ezután Infra BIOS-ban tiltva, elvégre 2013 van, ne viccelődjünk.
    reccs

    Eljött az idő, mondtam nejemnek, és elhasítottunk anyagbeszerző útra.

    Az anyag megválasztásnál a főbb szempontok az alábbiak voltak:

    Folytatás...

    SüdiLaller 11 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.