Hirdetés

2020. július 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Év végi visszatekintő játékos szemmel

  Na most, hogy a gamer díjátadók egymást érik, túl vagyunk egy rangosnak mondható Video Game Awards-on is, éppen itt az ideje, hogy magam is elmerengjek azon, hogy mit is hozott a 2011-es év.

  Leszögezem, hogy nem vagyok hardcore játékos, elsősorban munkaeszközöm a PC, így a felsorolásból könnyen lehet, hogy kimaradnak olyan darabok amik egyébként bizonyára említésre méltóak lennének, de én nem játszottam vele. Az is megeshet, hogy a tavaly ilyentájt megjelent játékokat is ide veszem, mert az elmúlt egy évet nem a naptárhoz szorosan ragaszkodva értelmezem. Na de lássuk az általam legjobbnak ítélt alkotásokat, többé-kevésbé kategorizálva.

  A legjobb MMO

  Ugyan maga a játék nem idén vált publikussá, de a béta fázisból ez év áprilisában lépett ki az európai kliens egy elég hosszú nyílt teszt után. Már az Open Beta alatt megtetszett a játék, de egyéb elfoglaltságaim miatt nem sok időm jutott rá, viszont nyár elején belevágtam az akkor már teljesen élesben futó játékba is. A World of Tanks szerintem egy igazán követésre méltó példa lehet minden fejlesztő előtt! Alapvetően free-to-play, de egy mikrotranzakciós rendszert rittyentettek össze, hogy legyen miből etetni a szervereket, meg az otthon maradt éhes szájakat.

  Folytatás...

  Stauffenberg 9 éve 3

 • Romokban a Bazilika!

  Forrás: IndepVisual

  Kora ősszel Budapesten forgatták a Call of Duty és a Jeep közös reklámfilmjét, most megtekinthető a végeredmény.

  Oké, tudom. Kezd kicsit sok lenni a videojátékos vonatkozású kisfilmekből, de hát az ősz már csak ilyen, igyekszik mindenki kiadni még a karácsonyi szezon kapujában a húzócímeket. Engem ugyan sem a terepjárók sem a Call of Duty nem hoz különösebben lázba, ám ennek a filmnek az egyik különlegessége, hogy Budapesten forgatták. (Meg úgy őszintén szólva nálam ebben ki is merül a figyelemreméltó tulajdonságok sora).

  A forgatásba sikerült nekem is belebotlanom, noha előtte egy nappal már tudtam róla, hogy becses fővárosunk ad otthont a munkálatok egy részének, de nem számítva arra, hogy egy délutáni séta közben a lábam elé omlik egy kifejezetten nagy stáb és a háborús övezetté alakított budai rakpart, így nem is volt nálam felszerelés mellyel illő módon megörökíthettem volna. Füstgép, törmelékek, beöltözött katonák, a főszereplőnek szánt Jeep Wrangler és az őt üldöző szovjet vasak... csupán ennyit lehetett látni, illetve azt, hogy sokszor... nagyon sokszor újra vették a snitteket.

  Nos a végeredmény itt tekinthető meg:

  Folytatás...

  Stauffenberg 9 éve 28

 • Battlefield 3 szubjektíven

  Egy hete vettem birtokomba az év legjobban várt játékát, most itt az idő ítéletet mondani.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 9 éve 115

 • Canon EOS-1D X áttekintés

  A Canontól kissé idegen névadás mellett került le a lepel az új, felső kategóriás dSLR gépvázáról.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 13

 • Mint a 16 hónapos romlott fasírt

  Történt a minap, hogy a Windows Updater egy új frissítés telepítésekor kissé elvörösödött. Ennek oka az volt, hogy kifogásolta a rendszerpartíció szűkösségét a maga 196 MB szabad területével. Mondom nofene, ez a partíció csak arra van tartva, hogy kedvenc operációs rendszerünk háborítatlanul henyélhessen rajta naphosszat, erre kihízza a 40 GB-ra rúgó derékbőséget. Tudom 40 GB nem a világ egy 64 bites Windows 7-nek, de a kezdetekben még így is túl sok volt.

  Ügyeltem rá, hogy békéje töretlen maradjon, de néhány programozó lustább volt a kelleténél, ezért lespórolta a lehetőséget, hogy elkészült szoftverét tetszőleges helyre lehessen telepíteni. De ez még a kisebbik baj, mert az ilyen ritka. A komolyabbat az jelenti, hogy a telepítő olyan temp fájlokkal szemeteli szerencsétlen rendszerpartíciómat, melyeket aztán nagyvonalúan elfelejt feltakarítani maga után. Ezt a rendetlenséget tetézi az amikor a szoftver hoz létre átmeneti fájlokat és mentéseket használat közben. Ez akkor kellemetlen, mikor nem képes a saját (tehát egy másik partíción helyet foglaló) könyvtárában elhelyezni ezeket, vagy legalább is nem az összeset. Ilyen hanyagság vezet oda, hogy hetente kell 2-3 GB méretű átmeneti fájlt törölnöm az AppData/Adobe könyvtárból, noha mindegyik alkalmazásnál be van állítva, hogy a Cache és Catalog fájlokat a saját könyvtárában tárolja. Ezzel nincs is baj...

  Folytatás...

  Stauffenberg 9 éve 4

 • Miért kell a Facebook Messenger?

  A Facebook ezzel az alkalmazással nyílt színen ismerte el magatehetetlenségét.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 9 éve 49

 • Battlefield 3: Mire jó az open beta?

  Már napok óta elérhető bárki számára az open beta, de mi bűzlik körülötte?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.