2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rejtett üzenet a Fővárosi Gázművektől!

    Ma kaptam kézhez egy Gázszámlát, és a következőt idézetett vettem észre:
    „A tél idén sem marad el!
    Készítse fel már nyáron gázkészülékeit a fűtési szezonra!”

    Szabad fordításban a következőt jelenti (számomra és gondolom még nagyon sok ember számára is):
    A Tél idény sem marad el – Ember!!! kapj már észhez és nézz a naptárra, miközben rájössz, hogy mindjárt itt van a jéghideg tél! (hisz szeptember van).
    Készítse fel már nyáron gátkészülékeit a fűtési szezonra – tegyél félre nagyon, de nagyos sok pénzt, mert a gáz ára emelkedett, emelkedik és emelkedni is fog. Csakis, azért mert megérdemlitek. Illetve azért is, ahogy a vezér is mondta elqúú… (húú húú be mocskos a szám pfúúúúj pfúúúj)

    Összeolvasva és értelmezve ezt a két mondatott, csakis az derül ki a felhasználó számára, hogy ha nem lesz pénzed kifizetni a számlát, akkor fázni fogsz. Nagyon de nagyon. Mert nem kapsz gázt.

    Update: 2007-12-15 a HVG-ben megjelent egy újságcikk, amiben az szerepel, hogy 5%-al emelik a gáz árát. Ami azt jelenti, hogy a januártól 106 Ft-ot fizetek 1köbméter gázért... :W

    stangli 17 éve 30

  • Fő a tájékoztatás, avagy A NEM TÁJÉKOZTATÁS a 21-ik században!

    Időpont: 18 óra 50 perc, péntek, késő délután.
    Helyszín: Népliget - buszpályaudvar.
    Következő történt velem, állok a megfelelő buszállásban és várom, hogy beálljon a busz. 18:50-kor sikeresen be is állt. Felszállok és közlöm a sofőrrel.
    - „Dunaharszti, vasútállomásig” kérnék egy teljes árú jegyet.
    Erre a sofőr:
    - A pénztárnál, vagy jegy automatánál. (közben nagy sunyin az arcomba mosolyog, amiből nem egyebet lehet kiolvasni, hogy megszívtad köcsög)
    Csak pislogok értetlenül és kérdezek:
    - Egy jegyet kérnék Dunaharasztiig.
    Erre az sofőr:
    - Nem adhatok jegyet, csak automata, vagy pénztár.
    Erre Én, mint értelmiségi fasz, aki nem nézi az oszlopokat, merek vissza kérdezni (az oszlop szó döntő szócska lesz a jövőben):
    - Most ez komoly? Idáig csak a buszon adtak jegyet, kivételt képezet az, hogyha fél órával hamarabb meg nem vetted az indulás előtt.
    Válasz:
    - Ott a tájékoztató (közbe az egyik oszlopra bólint a fejével), automata vagy pénztár (megint a sunyi mosoly, miközben arra gondol, hogy „megszívtad köcsög”).
    Erre elöntötte a vér az agyamat. Gyors leszállás, futás a legalsó szintre, mert hát a földszinten egyáltalán nincs pénztár, nehogy gyorsabban meg tudja venni a jó ember azt a fránya jegyet…

    Folytatás...

    stangli 17 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.