Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Rejtett üzenet a Fővárosi Gázművektől!

  Ma kaptam kézhez egy Gázszámlát, és a következőt idézetett vettem észre:
  „A tél idén sem marad el!
  Készítse fel már nyáron gázkészülékeit a fűtési szezonra!”

  Szabad fordításban a következőt jelenti (számomra és gondolom még nagyon sok ember számára is):
  A Tél idény sem marad el – Ember!!! kapj már észhez és nézz a naptárra, miközben rájössz, hogy mindjárt itt van a jéghideg tél! (hisz szeptember van).
  Készítse fel már nyáron gátkészülékeit a fűtési szezonra – tegyél félre nagyon, de nagyos sok pénzt, mert a gáz ára emelkedett, emelkedik és emelkedni is fog. Csakis, azért mert megérdemlitek. Illetve azért is, ahogy a vezér is mondta elqúú… (húú húú be mocskos a szám pfúúúúj pfúúúj)

  Összeolvasva és értelmezve ezt a két mondatott, csakis az derül ki a felhasználó számára, hogy ha nem lesz pénzed kifizetni a számlát, akkor fázni fogsz. Nagyon de nagyon. Mert nem kapsz gázt.

  Update: 2007-12-15 a HVG-ben megjelent egy újságcikk, amiben az szerepel, hogy 5%-al emelik a gáz árát. Ami azt jelenti, hogy a januártól 106 Ft-ot fizetek 1köbméter gázért... :W

  stangli 13 éve 30

 • Fő a tájékoztatás, avagy A NEM TÁJÉKOZTATÁS a 21-ik században!

  Időpont: 18 óra 50 perc, péntek, késő délután.
  Helyszín: Népliget - buszpályaudvar.
  Következő történt velem, állok a megfelelő buszállásban és várom, hogy beálljon a busz. 18:50-kor sikeresen be is állt. Felszállok és közlöm a sofőrrel.
  - „Dunaharszti, vasútállomásig” kérnék egy teljes árú jegyet.
  Erre a sofőr:
  - A pénztárnál, vagy jegy automatánál. (közben nagy sunyin az arcomba mosolyog, amiből nem egyebet lehet kiolvasni, hogy megszívtad köcsög)
  Csak pislogok értetlenül és kérdezek:
  - Egy jegyet kérnék Dunaharasztiig.
  Erre az sofőr:
  - Nem adhatok jegyet, csak automata, vagy pénztár.
  Erre Én, mint értelmiségi fasz, aki nem nézi az oszlopokat, merek vissza kérdezni (az oszlop szó döntő szócska lesz a jövőben):
  - Most ez komoly? Idáig csak a buszon adtak jegyet, kivételt képezet az, hogyha fél órával hamarabb meg nem vetted az indulás előtt.
  Válasz:
  - Ott a tájékoztató (közbe az egyik oszlopra bólint a fejével), automata vagy pénztár (megint a sunyi mosoly, miközben arra gondol, hogy „megszívtad köcsög”).
  Erre elöntötte a vér az agyamat. Gyors leszállás, futás a legalsó szintre, mert hát a földszinten egyáltalán nincs pénztár, nehogy gyorsabban meg tudja venni a jó ember azt a fránya jegyet…

  Folytatás...

  stangli 13 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.