2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Saját emberkisérletbe kezdtem (CS:GO)

    Kicsit unatkoztam, és úgy gondoltam létrehozok egy második steam accountot és megnézem mennyire is igaz, hogy non-prime MM-ben sokkal több a csaló, mint prime-ban.

    Ahhoz, hogy össze tudjam hasonlítani, így a convars.com oldalra feltöltöm a meccseimet. (és lehet követni mennyire rontom a statisztikámat)

    Spet
    defuse_man

    Sajnos main account-on nem tudtam (nem tudja kinyerni a steam rendszeréből a szükséges információkat, úgy mint match ID) az öszes MM-t feltölteni, ez kb a valós mennyiségnek az ötöde.

    Az MM-ket csak Office map-on játszom (mivel ezt kezeli a legjobban a laptopom, illetve jó sok órát játszottam már rajta).

    Egyenlőre a rendszer igazságtalan lesz (silverekkel-unrankedekkel fog összedobni), de ha meglesz a 10 nyert MM (minimum 5 napot bele kell ölni :/), akkor csak kiderül mekkora nova vagyok egyedül :DDD

    Spet 3 éve 1

  • Citizen 8100/8110, a háttérbe szorult negyedik és miért is írok róla

    Ismételten egy történelmi betekintéssel induló bejegyzést készítenék egy japán óragyártóról (a miértjéről majd kicsit később).

    Régebben írtam egy bejegyzést a Seiko 6139 történetéről, megemlítve az automata chronograph-ok versenyét.

    Nem sokkal később (1970-ben), a Seiko előállt a 7017A kaliberrel, mely első automata flyback szerkezet volt. A flyback szerkezet lényege az volt, hogy nem kellett a stopper funkciót megállítani, majd lenullázni (resetelni), hanem csak a stopper mutatót "ugrasztotta" vissza a kezdő pozicióban, és az ment tovább.


    Seiko 7017-6000
    Forrás: https://thewatchbloke.co.uk/2015/06/11/seiko-7017-6000-sports-basketball/

    Flyback szerkezet természetesen létezett előtte is (Longines volt az első karóra méretben, a 13ZN szerkezettel 1936-ban, ha az internet nem hazudik). De mint látható automata szerkezetbe történő átültetéséhez 44 évet kellett várni.

    Folytatás...

    Spet 4 éve 3

  • Emag garanciáztatás? Inkább ott ....

    A történetet megpróbálom röviden összefoglalni és a pontokat a végén személyes tapasztalatom alapján kiegészíteni.

    Anno dacumál 2 évvel ezelőtt vásároltunk egy Philips 32PFT4132/12 készüléket születésnapi ajándékként jó apánknak. Minden szép és jó volt (képet, hangot adott, sajnos főzni, mosni takarítani viszont nem tudott), egészen tavaly év végéig.

    2019.12.18.-án úgy gondolta a készülék, hogy eltávozik a nyomtatott áramkörök mezejére. Kaptam is a hívást, otthonról, hogy kezdeni kellene valamit a dologgal, mert így nincs szórakoztató központ. Én már elfelejtettem, de mint kiderült (onlány ellenőriztem a vásárlói felületen) anno vettünk rá +1 év kiterjesztett garanciát, így a feltételeket átolvasva kiderült, élhetünk a dologgal.

    Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű szülés (főleg, hogy akkor adta be a kulcsot, amikor a fű sem nő), de csak végig visszük a dolgot, hiszen annyi "pozitív" visszajelzés van az ilyen cégekről a Tékozló Homár blogon.

    Szintén onlány rendszerükön keresztül lehetett igényelni a garanciális ügyintézést, amit meg is tettem. Persze a rendszer olyan sz@r, hogy ha az ember nem írja fel a bejelentő számot, akkor azt sem tudod, hogy bejelentetted. Mert igen, e-mail nem érkezik a benyújtott kérvényről (XXI. sz)

    Folytatás...

    Spet 4 éve 52

  • Black friday nyaralás, avagy mit ne tegyen az ember

    Gondolkodtam egy ideig a dolgon, hogy megosszam a történetet, és végül úgy voltam, hogy miért, ne hiszen, ha más kárából nem tanul az ember, akkor majd a sajátjából fog.

    Most nem a zöld földönkívüli, meg társai akcióról fogsz szólni eme bejegyzésem, hanem egész másról.

    Lassan 13 éve rendelkezek vezetői engedéllyel, illetve vezetek is. Egy igazi átlagos sofőr vagyok, nem török se F1-es pályacsúcsra az M7-sen, sem pedig nem ijedek meg a forgalomtól, ha hétvégén vezetek.

    A történet lényege, hogy augusztus 20.-i hosszú hétvége közeledett/volt, és sikerült páromnak is elintéznie, hogy ne kelljen hétvégén dolgoznia (pénteken még igen), így pedig le lehetett ugrani a Balatonra.

    Elérkezett az ominózus péntek (amit már mindketten vártunk), munkaidőm letelt, hazamenetel összekészülődés, kocsi elhozás otthonról, és várakozás, hogy páromnak leteljen a munkaideje.

    Hogy ki, mivel tölti el ilyen az idejét az indulásig? Valaki olvas, valaki TV-zik/sorozatozik, valaki nyomja a konzolt/PC-t, de az ideális esetben pihennie kellene az esti vezetés miatt.

    Nos én inkább a PC/sorozat fonalat vettem fel...rosszul döntve.

    Folytatás...

    Spet 4 éve 29

  • Steam/Valve mikro gazdasági válság 2019

    2019.07.26.-át nem hiszem, hogy igen könnyen elfogják felejteni a cégcsoportnál, de biztos nagyobbat szólt mint bármi eddig is:
    - 2019 summer sale exloit-ok (Starboind üdítő, CS:GO kulcs exploit)
    - 2018 Salien summer sale, ahol a botfarmok csaptak össze
    - 2015 rúpia-dollár váltás hiba

    Hogy mit is jelentett ez a hiba, ami felborított mindent?

    A játékban találhatóak úgynevezett ellátmány ládák (Mann Co. Supply Crate), amelyek bizonyos tárgyakat "dobnak", ha kulcs használatával kinyitja a játékos. A legértékesebb tárgyak a játékon (illetve a virtuális piacon) belül, az úgynevezett Unusual sapkák(melyek nyitási esélye ~1% későbbiekben ez fontos lesz), amik speciális effektekkel vannak ellátva mint pl az alábbi darab:

    Folytatás...

    Spet 5 éve 2

  • Évismétlő pénztárcát nem kímélő tradíció

    Lassan szokásommá válik, hogy minden évben vegyek valamit, amivel elszöszmötölök, illetve a pénztárcámat sem kíméli (hiszen a kiadás megtörtént, a bevétel meg hát... inkább ne is említsük).

    Első saját vásárlás volt a Poljot Sturmanski (2015-ben vettem nem sokkal azután, hogy visszatértünk Malajziából, bár 2016-os a bejegyzés), melyet rá követett az első Seiko 6139 (2016), amely új életre kelt (és napi szinten használom), majd pedig jött a testvére (2017), akiről nem készült bejegyzés, de szerintem a következő képen jól látható a végeredmény a wellness-fitness után.

    Folytatás...

    Spet 5 éve 7

  • AppleID-m feletti teljes kontroll visszaszerzése

    Mielőtt arra gondolna bárki, hogy feltörték az AppleID-m (későbbiekben ID), és azzal mindenféle csúnya dolgokat műveltek (pl a puliról készült képet felküldték a Holdra), le kell hogy hűtsem a kedélyeket.

    Azért szükséges, hogy visszaszerezzem az ID-m feletti hatalmat, mert több problémám lenne/van ha ezt a fiókomat egy készülékhez hozzárendelem/hozzárendelném:
    - nem tudok kijelentkezni a készülékből,
    - nem tudom alaphelyzetbe állítani a készüléket,
    - nem tudok downgradelni a rendszert az eredeti IOS-re (vagy nem tudom hogy mondják hipszter nyelven az előző verzió visszatelepítését).

    Felmerülhet a kérdés: akkor miért nem csinálok másikat? Mert ez már megvan, és szeretem magam szívatni/a lehetőségeket feltárni (főnököm meg egyszerűen lekockázni).

    Jelen esetben egy McBurito MacBook Air (late 2010) illetve jómagam látja ennek hátrányát.

    Folytatás...

    Spet 5 éve 5

  • Hackelés, illegalitás, szürke zóna vagy valami más?

    Nem is olyan rég, pár napja bejegyzést tettem közzé egy Windows 10 frissítési procedúrával kapcsolatosan, mely nagy siker ellenére (legalább is megnyitási számok alapján), törölve lett a moderátorok által.

    A bejegyzés egyébként megtalálható tárolt változatként. Thx google

    Kíváncsiságból (mert hát kíváncsi az ember, szeret kísérletezni, vagy pofonba beleszaladni), így megkérdeztem az illetékes topikban, hogy miért is lett törölve a bejegyzésem.

    Sajnos, személyi jogokra, ÁSZF-re, GDPR-ra, Információ biztonságra, meg anyám tyúkjára hivatkozva nem tehetem ki a kommenteket, ellenben név, hanganyag nélkül összefoglalhatom az ott kapott egyoldalú (és érzésem szerint enyhén lekezelő) választ.

    De mielőtt ezt leírnám, kiemelném, hogy nem akarok háborút indítani senki ellen, csak egy kulturált vitatopikot elindítani, vagy fenntartani (ameddig nem lesz bezárva, illetve ez is törölve az adminok által, aztán kapom a hozzászólási limitációt, vagy egy hétig felfüggesztenek :DDD ).

    Folytatás...

    Spet 6 éve 79

  • Ha vagyonőrnek mész, készülj fel, hogy levelező tanfolyamot is végezned kell

    Kellett a pénz, majd elvezettek egy szobába, ahol leültettek egy kanapéra szembe a kamerával....

    Na, nem teljesen így történt ( :P ), de lényeg a lényeg, kaptam egy levelet a NAV-tól (mellesleg már harmadjára..., nem vagyok hülye gyerek [valahogy csak elvégezem az egyetem jó eredménnyel], de úgy tűnik ők igen), hogy nyilatkozzak erről meg arról. De miről is? Lássuk:

    (megjegyzés: a beazonosíthatóság elkerülése miatt kivágtam a lényeges adatokat, így megőriztem az inkognítóságot illetve nem sértem a jó hírnevüket a megnevezett cégeknek és személyeknek)


    Paragrafusokkal való dobálózás, és egy gyengébb fenyegetés személyes beidézésre.

    Folytatás...

    Spet 6 éve 6

  • Ép testben ép lélek...

    ...avagy a válás előtti utolsó jótétek.

    Lassacskán 2,5 éve jutottam hozzá, majd pár nehézség és jó pár eltöltött kellemetlen óra, na meg persze az érintésvédelmi "upgrading" és fogászati beavatkozás után meg kellett válnom tőle.

    Hisz megérkezett Andy, Sandy, az-az Ivy (de maradjon csak Szandi), aki szebb és jobb volt.

    Fent volt a hardverapro-n, korrektül leírva minden nyűgje-baja, meglebegtettem a lokál topikban is hátha új gazdára lel (felének a feléért viszem, sicc), de úgy tűnik a digitális világban ez nem sikerül.

    Folytatás...

    Spet 6 éve 0

  • Hogyan vásároljunk Seiko 6139-600X-et? (frissítve 2020.07.03)

    Elég rég vásároltam meg, majd sokat vártam az elkészültére, mire azt mondhattam, hogy majdnem 100%-ban elégedett vagyok a végeredménnyel. (igen, beütött a vezérhangya, ismét, de már meg lett oldva a Seiko szerviz által a mutató csere is. ).

    Nagyon magyar oldallal nem találkoztam, ami belement volna a mélységekbe így több külföldi oldalon megtalálható leírás alapján megpróbáltam elkészíteni egy magyar "know-how"-t ha valaki esetleg egy Seiko 6139-600X vásárlásra adná a fejét.

    Nem lesz rövid olvasmány (és nem is annyira profi, mint amivel a kronométeres srácok szoktak előrukkolni) szóval csak bátor (illetve elég mobilinternettel rendelkezők) jelentkezőknek ajánlott ;)

    De előtte egy kis történelem:

    Sok helyen úgy írják, hallották, olvasták, hogy a Seiko 6139 volt az első automata chronograph szerkezet. Ami részigazságot tartalmaz. (és írás közben belefutottam az igazi sorrendbe). Az első volt az órapiacon ami megvásárolható volt.

    Folytatás...

    Spet 6 éve 0

  • Sandy, az újabb szerelem

    Kezembe kerülése óta azért eltelt pár év. Voltak nyűgjei, nem volt a legszebb állapotban, de végül csak kapott egy kis pozitív törődést az együttélésünk során (azért mindenkinek kijár, nem?).

    De eljött az idő, hogy leváltsam.

    Rizso-val felvéve a kapcsolatot, végül maradva "családnál" (és nem elszállva a budge-vel) egy Dell Latitude e6430-ra esett a választás.

    Külföldi licitálós beszerzési oldalunkon ('bay) az ára pár 10e Ft-től indul és akár a 180e Ft-is elérheti (hogy miért kerülhet ennyibe nem tudom). Próbálkoztam volna beszerezni, de sajnos utolsó percekben mindig fölé lőttek a budge-nek.

    Folytatás...

    Spet 6 éve 8

  • Nem bírtam magammal

    Lassan egy éve tettem közzé, hogy megérkezett, majd pár hónapra rá újjá is született "Masinyiszt".

    Azóta is pörgettem ebay-t. Valahogy nem hagyott nyugodni a dolog (na meg szeretem eltölteni valahogy az időt), és szembejött velem a testvérét. Jobb állapotban volt mint Masinyiszt, és elkezdtem vacillálni rajta.

    Hamarosan ismét elkapott a gépszíj, licitáltam, majd meg is nyertem. 1 hét alatt ideért Új-Zélandról hála a DHL Express-nek (majd pokolba kívánva, hogy miért nem sima postával kérve, így csökkentve a sarcot).

    Folytatás...

    Spet 6 éve 10

  • Microsoft Lumia 950 (dual SIM) vs. Samsung Galaxy S6, avagy 5.1 majdnem duálban

    Lassan 1,5 évvel ezelőtt írtam egy bejegyzést az akkor pár hétig párhuzamosan használt okostelefonról.

    Most jelenleg ismételten, 2 darab majdnem egy időben megjelent (2015 tavasza illetve év vége) készüléket használok, hála a cégnek (meg az elmúlt hónap negatív kimeneteinek).

    Aki olvasta előző bejegyzésemet megemlítettem egy Evolveo Strongphone Q6 LTE-t, ami nem kiemelem NEM mindennapi használatra alkalmas telefonnak minősíthető valami.

    De a lényeg a lényeg: mire jók, mire nem a lassan 2-2,5 éves akkor flagship-nek kikiáltott készülékek, átlag felhasználónak átlag igények mellett. (igen tudom a vélemény szubjektív)

    Technikai jellemzőket, a 950 dual sim esetében itt, S6 esetében itt lehet alaposan átnyálazni, ha valaki a számokra gerjed.

    Külső megjelenés

    Folytatás...

    Spet 7 éve 7

  • Meghalt a WP, éljen a WP

    Ahogy régebben írtam anno egy messzi-messzi galaxisban átálltam a W10M-ra (már ilyen régen? :Y ), amit a saját igényeimnek megfelelő szinten tudtam a mindennapokban jól (!) használni.

    Aztán eljött a vég, téglásodott hőn szeretet készülékem (RIP 2017.07.12, mint párom 735-e majdnem egy évvel ezelőtt), és sehogy sem lehetett vissza hozni a menyei nyákokból.

    Így bele kellett költöznöm a céges Evolveo-ba (cseh "csoda", ne is kérdezzétek, bár nem tudom mit szívtak amikor a cégnél megkaptam, azzal a kijelentéssel, hogy strapabíró jó kamerával felszerelt telefont kérek...) a saját kártyámmal a második SIM foglalatba.

    Innen nagyon gyönyörű anomáliák jelentek meg kb. olyanok mint egyes WP topikokba írnak: fagyás, rettentő lassulás, melegedés, hálózat eldobás stb. Az-az volt minden mint a búcsúban (de hát az android a király ;) )

    Folytatás...

    Spet 7 éve 25

  • Óraforgató építése házilag

    Avagy, hogyan is próbálok fából vaskarikát varázsolni (szó szerint fillérekből).

    Mint régebben született pár bejegyzésem, hogy milyen állapotban vásároltam meg, és milyenné vált a felújítás után a Seiko automata karórám.

    Azóta sajnálatos módon nem vásároltam hozzá szíjat (reménykedek benne, hogy találok hozzá egy eredeti fém szíjat, ami évben is stimmelne, de a remény egyre kisebb, sajnos).

    De térjünk vissza a témához, ne hajókázzunk annyit a tengeren.

    Első ötlet egy mikrohullámú sütő tányér mozgató motorját néztem ki (ha már szét volt rohadva belülről a háza), szinte tökéletes is lett volna a látható adatok alapján:

    Na de mi is a probléma? Közvetlen 220-ról 230 Volt-ról üzemel, ami nem a legbiztonságosabb egy házilagos megoldás esetén, még ha megfelelően szigeteli az ember.

    Folytatás...

    Spet 7 éve 73

  • Eredeti-e vagy sem?

    Az internetes vásárlás során sokszor (elég sokszor, nagyon sokszor) felmerül a kérdés, hogy vajon eredeti vagy annak mondható-e az amit megvásároltunk egy távol keleti országból, miután kézhez kaptuk.

    Nálam is felmerült a kérdés, miután megjött a laptop utolsó olyan alkotóeleme amit olcsón belehetett szerezni külhonból és hiányoltam már.

    Sokáig tartott mire megérkezett, az eladó raktárvezetőjének hibájából. Első körben sikeresen egy olaszországi megrendelő kapta meg az én darabomat, én meg az övét. Természetesen a 2 darab véletlenül sem ugyanolyan volt ;)

    Pár levélváltás után az eladóban érvényesült, hogy így is úgy is drága mulatság lenne eljuttatni/visszajuttatni a meg nem rendelt darabot így megtarthattam, és a pozitív visszajelzés reményében küld egy másik (mocskos egy kapitalista világban élünk :DDD )

    Meg is érkezett, csak egy kicsit visszatartotta a posta, mert nagy eséllyel még mindig áll a logisztikai fennakadás, ami karácsonykor elkezdődött.

    De nézzük is, hogyan néz ki az állítólagos "genuine" illetve az eredeti darab, miután kibontottam a szépen becsomagolt kartonjába:

    Folytatás...

    Spet 7 éve 14

  • Jó az öreg a háznál

    Na persze nem arra kell gondolni, hogy a nyugdíjas felmenő van falhoz láncolva :DDD

    Kicsit szárazabb (lehet néhol gyorsan összecsapott) beszámoló lesz a laptop hardverváltozásairól, szóval akit nem érdekelnek az ilyen szintű dolgok nem érdemes a tovább gombra kattintani.

    Több mint egy éve hozzám került és azóta is használatban van egy szebb napokat látott Dell e5410.

    Át éltünk egy s mást odakint na és persze idehaza is folytatódtak a kalandok.

    De nézzük is az alap felállást amiről indultunk:
    - Intel core i3-370M
    - 2GB DDR3-as SK Hynix HMT325S6BFR8C-H9 memória

    Folytatás...

    Spet 7 éve 0

  • Függőség, időpazarlás, nemtörődömség, unaloműzés

    Pár napja megkaptam páromtól, hogy állítólagos függőségben (szenvedélybetegségben) szenvedek, mégpedig az egyik legrosszabb verziójától a szerencsejáték függőségtől! (ismerős az országunkban a mondás: X millió alkoholista, szenvedélybeteg, pesszimista stb. stb. országa)

    Hogy miért is kaptam ezt a megjegyzést? Nos mert egy kicsit visszatértem egy régebben elfeledett néhanapján kellemesnek nevezhető (kis összegű!) időtöltésemhez, az on-lány pókerhez. Hát igen, ha hinni lehet a népi hiedelmeknek, meg a brit tudósoknak, ez egyenesen ahhoz vezet, hogy elszórom a pénzemet és hitelt veszek fel valami szabolcsi almától uzsorástól, és már a fél májam vesém, tüdőm, agyam sincs meg, mert péppé verték.

    De természetesen ez a valóságban nincs így, mindenki megnyugodhat (inkább veszek órát, és rendbe rakatom :DDD [nem mellesleg ismerem az anyagi korlátaimat, és a szerint be is van osztva, bár apám biztos adna egy fülest, hogy mire költöttem annyit :DDD ]).

    Folytatás...

    Spet 7 éve 21

  • Egy új élet kezdete

    Közel egy hónappal ezelőtt írtam a leendő karórámról, ami sikeresen túlesett a nagy beavatkozáson.

    Sokáig kellett várnom a felújításhoz szükséges alkatrészekre, főleg a posta leterheltsége miatt, amit mindenki megérzett (több cikk illetve bejegyzés készült erről az időszakról).

    De türelmes emberként vártam, hisz mást nem tehettem, maximum néha érdeklődtem kvazy fórumtárstól, ha már ott végzi gyakornoki idejét. :K

    Közben kiderül, hogy egy kicsit bogaras volt, mint a gazdája :DDD

    El is nevezték a srácok a masiniszta név után Masinyisztnek :DDD

    Közben szivárogtak a képek:

    Folytatás...

    Spet 7 éve 55

  • A dohányzás súlyosan károsítja az Ön....

    És környezetében található technikai eszközök életét.

    Legalább is ez jutott eszembe, amikor felnyitottam annak a laptopnak a hátlapját, amit elvállaltam, hogy kitakarítok (mert biza megy az nekem), illetve újratelepítem a rendszert kollegialitásból (na meg mert egyszerűen szerelhető a kicsike).

    Az alany egy Asus K50IJ. Nem mai csirke (2gb integrált(!) memória, Intel Celeron T3000, de a minimalista feladatokra (Skype, Fb, e-mail, yutbob) megfelel. [itt szögezném le, aki nem hiszi járjon utána ;) ]

    De nézzük is mi fogadott:


    Kicsit koszos nem-de-bár?

    Itt valahogy a levegő nem hiszem, hogy távozni tud.

    Folytatás...

    Spet 7 éve 19

  • És már meg is érkezett

    Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan ideér, de már a kezemben is van a jövőbeli projektem (vagy inkább pénzsüllyesztőm?).

    A csomag egyben megérkezett, a postaládáig... ahol be lett tuszkolva, belső oldalon udvarunkra kiesett, majd a kutyák által meg lett rágva :DDD

    Még szerencse, hogy a műanyagot nem szeretik annyira (papír csekkel már napközben 3szor oda vissza végeztek volna), csak a csomag nagy sarkát rágták meg.

    Az eladó bombabiztosra ment: 3 réteg csak roncsolással nyitható csomagolás + az óra egy kis tasakban. És természetesen minden benne volt, ami a hirdetésben is.

    Na de nézzük, hogyan is néz ki friss képeken mobilon lőve a többi része:

    Folytatás...

    Spet 7 éve 0

  • Amikor elkap a gépszíj (és nem enged)

    Mindenkinek eljön az életében legalább egyszer (ha nem többször), hogy szeretne valamit birtokolni, mert (úgy gondolja, hogy) az boldogsággal tölti el. Nálam ez a helyzet körül-belül 1 éve jelent meg, amikor megvettem (e oldal szerint '86-'87-es) a Sturmankimat:

    [megjegyezném, ha valaki ilyen 3133-as chronograph óra vásárlásán gondolkodik, nézze meg az előző linkemet és úgy beazonosíthatja, hogy "frankenwatch"-e vagy eredeti állapotú]

    Jó ideig elvoltam vele, de úgy gondoltam ideje valami mást is venni, valami hasonló karakterisztikus darabot, amire azt mondom, hogy nem sok jön az emberrel szembe (na meg mint előző bejegyzésem végén írtam).

    Folytatás...

    Spet 7 éve 18

  • Életesemények és egyebek II.

    Úgy gondoltam, hogy ha már egyszer egy ilyet elkezdtem, akkor ideje néhanapján bejelentkezni kicsit kiadni magából a dolgokat az embernek (nem pedig azért, hogy másoknak megmutassam ki a mályer, meg a falu bikája).

    Próbáljunk meg valami időrendet kialakítani.

    Őstag lettem, majd pár napra rá megkaptam az egyéni avatarom. Írhattam volna én is egy blogbejegyzést róla, de azért ennyire perverz nem vagyok (na meg látható nem ez a divat mostanában már).

    Lassan elkezdem a 7. hónapomat a cégnél, ahol a kezdeti (asszisztensi) pozícióm mellet megkaptam az üzemeltetési asszisztens pozíciót is ami több munkát jelent viszont legalább gyorsabban pörögnek a napok és kevesebb az üresjárat (szerencséjükre a több munkaterületen való lavírozást honorálják).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 30

  • Reggeli újság

    Nagy eséllyel nem sok mindenkit fog érdekelni a dolog, de azért kibukik belőlem.

    2016. június 14-én megszünt nyomtatott fomában (később online formában is), régi nagy reggeli ingyenes napilap(om) a Metro Metropol, és helyére lépett a Lokál. Sajnos...

    Miért is sajnos? Mert az új napilapnak információ értéke 0, kiemelem abszolút nulla. Egy igazi Blikk és egyéb társai szennylap.

    Nem mintha sokszor a kezembe kerülne (szerencsére), de azért régebben munkába menet (vagy egyetemen unalmas előadások alatt) jobb volt az aktuális politikai, illetve gazdasági és sport híreket olvasni kómás fejjel, minthogy ki kivel csőrözik, nyaral és társai (de lehet én tévedek).

    Lehet mondani, hogy ilyen az élet, ha ez kell a népnek, butítsuk őket még jobban le a birkák szintjére, könyebben manipulálhatóak lesznek.

    Spet 8 éve 12

  • Windows 10-es lettem...

    ... de, mit is kezdjek a (bal?) lépéssemmel?

    Nem is olyan rég (hisz az idő relevnás) megkaptam annó mflex forumtársamtól, hogy mi lenne, ha nem csak kérdezősködnék, hanem a saját bőrömön tapasztalnám meg, a Windows Mobile 10 előnyeit (ill. hátrányait).

    Örömmel (?) mondhatom, hogy lassacskán már 1 hónapja aktív használója tesztelője vagyok a rendszernek. Hogy megbántam-e a dolgot? Erről majd egy kicsit később.

    De nézzük is, hogyan léphetünk a 10-es mezejére, olyan telefon esetében: összefoglaló 3. pont.

    Lényegében van pár baromság hülyeség, hiány benne:

    1. Ne engedjünk frissíteni semmit.... Kiemelném ha szeretnéd menteni a HERE alkalmazásokat 8.1-ről mert 10-ben nincsenek benne, akkor azokat feltétlen telepítsd és frissítsd, W10M telepítése előtt.
    2. Távolítsd el a felesleges alkalmazásokat, mert azok is tovább mennek (pl én meghagytam a Lumia súgó+tippeket véletlenül, nem tüntethető el 10 alatt megmarad az ikonja, majd HR lehet megoldja még nem kapott).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta...

    Legalább is ez juthat az ember eszébe, amikor meghallja a Tikkadt szöcske névre keresztelt magyar(!) kóla nevét.

    Mielött megszólás tárgya lennék, nem nem reklámozni szeretném, hanem csak egy kis személyes beszámolót írni róla.

    Pár napja olvastam a (zs)Indexen a cikket, ami után fel is keltette az érdeklődésemet a dolog (pedig nem vagyok nagyon ilyen ember), na meg nem vagyok oda a "lónyálként" nevezett löttyökért, de néha iszok ilyeneket.

    Ízre azt mondanám nem rossz, de aki a nagy piros vagy kék márka híve esélyes, hogy nem fogja világmegrendítőnek találni. Hűtve nem éreztem azt az egy pohár legurítása után, hogy de édes, és öblítsem le mégegyszer, hanem az az épp elég kategória. Szénsavassága lehetne egy kicsivel több (de nem sokkal), de nem kell aggódni, hogy büfögésrohamot kap az ember, ha gyorsan issza.

    Üveg design kellemes kitér az egyhangúságból. Viszont irtó nehéz megtalálni a hirtelen kapott reklám miatt (mi 4 üzletnél kerestük, 5.-nél találtunk, a lista a fentebb linkelt oldalon megtalálható). A fél liter ára 250Ft körül mozog, pénztáros csaj meg is említette, hogy ennyi pénzért inkább a megszokott pirosat veszi. Mondom lényegtelen, valamiben úgy is el kell patkolni.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Életesemények és egyebek

    Elég régóta nem írtam, de úgy érzem itt az ideje egy kicsit összefoglaljam mi is törént mióta visszatértünk.

    Ahogy el lett tervezve, elkezdődött az álláskeresés teljes gőzerővel, mindkettőnk által. Kedves édesapámban ki a szocializmus gyermeke, még mindíg él a kép, hogy aki akar az talál munkát és dolgozik. Ez végül is igaz, csak nem mindegy mit és mennyiért. Nem vagyok egy munkafélő, munkakerülő ember, iskolai (gimnázium, egyetem) nyári szüneteim alatt (16 éves kortól kezdve, egyetem utolsó pár félévében meg már mellette) inkább a diák munkáról (később fesztiválos vagyonörködésről) szólt, mint csajozásról, bulizásról.

    Itt természetesen nem kell rögtön azt gondolni, hogy antiszociális, magányos, megrökönyödöt ember lennék, aki majd a XXII. század sztahanovistája lesz, hanem volt egy életstílusom, amihez sikeresen megtaláltam a baráti kört (senki nem nagy bulizós, mindenki dolgozik/továbbtanul, néha-néha összeülönk, beszélgetünk illetve leugrunk nyaranta a balatonra, ha szabadságok összejönnek).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 0

  • Lumia 735 vs. Iphone 5S, avagy "titánok" harca

    Nem is olyan "rég" sikeresen beszereztem egy Iphone 5S 16Gb-os, és gondoltam milyen jó lenne összehasonlítani a Lumia 735-ös telefonommal amit személy szerint egy kicsit több mint 1 éve használok mindennaposan. Bár egy ilyen összehasonlítás megérne egy címlapos cikket, ezt azért sem teszem/tettem meg mert nem érzem úgy, hogy felnőttem volna a dologhoz. De legyen elég egyenlőre belőlem, csapjunk a lecsóba.

    Mindkét telefonon a legújabb teljes értékű operációs rendszer (IOS 9.2.1 illetve WP: 8.1 Denim Update 2) futott használatuk során. Természetesen vannak/voltak béta verziós rendszerek is (IOS 9.3 illetve WP 10), azonban se időm se energiám, sem pedig szoftveres frissítésből adódó garanciális ügyintézési lehetőségem nem volt. A cikkben a későbbiekben a karakterszám csökkenése miatt, csak 735 illetve 5S kifejezést fogok használni.

    Külső megjelenés, méretek

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Kicsit bovebben...

    Az elozo rovidre sikerult bejegyzesem utan (na meg a teljes visszaallas utan), elerkezett az ido, hogy bovebben kifejtsem szemelyes tapasztalatai(nkat)mat. De meg elotte egy kis rovid szosszenet az utazasunkrol.

    A legjobb kifejezes ami rank illet az a malhas szamar volt. Es (sajnos) ez nem azert volt mert mi olyan sok cuccot vasaroltunk (igaz vettunk par dolgot), hanem kedves parom noverenek a dolgait kellet hazavinni. A kimeneteli 2 borond + 2 hatizsakbol, lett tobb het szenvedes utan: 3 borond (30kg elosztva 2-be), 2 carry on (8-8kg), a 2 hatizsak, illetve 2 rajzhenger. Mindenki mosolygott rajtunk, mi hogy hogy-nem, nem.

    A visszefele ut ugyanolyan esemenytelen volt mint a kimeneteli (nem lottek rank fold-levego raketaval vagy massal), filmnezessel illetve ha osszejott egy kis alvassal toltottuk az idot. Sajnos Kuala Lumpur-Istambul jarat etel minoseget a kozoktatasi menza is verte, magasrol. Nem mintha finnyasak lennenk, de meg a rizs+olajban kisutott csirke amit 100-szor ettunk az ut szelen izletesebb volt a porkrumplival felszolgalt izetlen hallal (mert a marhasult elfogyott 10 sor ules utan).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.