2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • How can I help you?

    A tortenelem ismetli onmagat, ismet egy olyan idoszakban vagyunk, ahol a fobb teruletek, mint pl. gazdasagi (pl. teruleti ellatas), penzugyi (aremelesek), kormanyzati (latszatintezkedesek), burokratikus (ellenorzes hianya, lassusaga), adminisztrativ (rossz ugyintezes), jogi, es egyeb problemak miatt tartos gondokra kell felkeszulni.

    Emberkent es szakemberkent is voltam sajnos tartosan nehez helyzetekben es eddig meg tuleltem, esetenkent profitaltam is belole az elorelatasomnak koszonhetoen az altalam hasznalt szakmai es emberi modszerekkel, ebben kivanok segiteni masoknak is.

    Privat uzenetekben varom a megjegyzeseket, problemak leirasait, amikre megoldast vartok, ezek alapjan fogok hamarosan kozzetenni olyan modszereket, amivel az elet jobbitasa, rossz esetben a tuleles megoldhato lesz.

    Nemcsak a Nagy-Britanniaban eloktol varok uzeneteket, hanem mashol eloktol is, es a megoldast ugy fogom megirni, hogy mindenki szamara hasznosithato legyen.

    sisi22 2 éve

  • A Covid miatti kormanyzati intezkedesek hatasa az UK-ban (nagyon elnagyolva)

    (Az irasom nehany, Bank of England altal kiadott jelentes es statisztikai adatok alapjan keszult, csak a kiugroan lenyeges valtozasokra fokuszaltam. Megjegyzeseket privat uzenetben szivesen fogadok.)

    Covid hatasa a cegekre

    2020 Marciusban a brit kormany elrendelte az otthoni munkavegzest, amit fokozatosan oldottak fel honapokkal kesobb, ezzel parhuzamosan kormanyzati hitelt adott a cegeknek, hogy az alkalmazottak beret es egyebeket fizetni tudjak. (A pontos adatok nem ismertek, talan csak a "cash-flow management" volt az elsodleges szempont, de jelentos elteresek vannak az egyes szektorok kozott.)

    A nagyvallalatok azonnal nagy osszegu hiteleket vettek fel, ezek folyositasa 2020 marciusa es majusa soran tortent, majd a visszafizetesuk pontosan egy evvel kesobb, 2021 marciusa es augusztusa kozott tortent meg, az okokat kesobb erdemes lesz megnezni. (Feltetelezheto, hogy egy eves hitelkonstrukciot kaptak az atlagber es egyeb szempontok alapjan.)

    Folytatás...

    sisi22 2 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.