2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • BME nyelvvizsga-tapasztalatok

    Most januárban voltam BME-nyelvvizsgán, gondoltam leírom tapasztalataimat.

    A szóbeli egy szerdai napon volt, 14:00-kor. Fél órával hamarabb értem oda, végül 14:15-kor került rám sor. Két idősebb hölgy volt bent, az egyik beszélgetett, másik pedig pontozott.
    A beszélgetés személyes dolgokkal indult: ki vagyok, hol lakok, milyen a házunk, hova járok suliba... Ezután következett a témakifejtés. A témalista megtalálható a honlapjukon, ha jól emlékszem 25 témát kellett tanulni. Ezeket a vizsga előtti napon tanultam meg. Vannak egyszerűbb témák pl.: család, ünnepek, stb., de vannak nehezebbek pl.: environment, english-speaking countries, stb. Én a shopping for clothes témát mondtam el, a másik a traveling volt. Beszéd közben jöttem rá, hogy mégis a traveling lett volna a jobb választás.
    A harmadik rész szituációs feladat volt: a vizsgáztatónak fáj a feje, és azt kellett tanácsolni neki, hogy menjen el doktorhoz.
    Én 22 percig voltam bent, míg a két előttem lévő 15-15 percig kb.. A lényeg, hogy ne válaszoljunk soha pár szóval, hanem legalább egy mondattal, vagy többel. Ha megakadsz, akkor segítenek. Nekem szerencsére nem volt rá szükség.

    Folytatás...

    Simivok 9 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.