2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Billentyűzettakarítás

    Ez a bejegyzés nem lesz olyan színvonalas, mint ez a címlapos írásom, nem is annak szánom.

    Adott egy HP multimédiás billentyűzet, amit anno egy dx2420 géphez kaptam. Semmi extra nincs benne. USB-vel kapcsolódik a géphez, és ami a legjobb: van rajta hangerőszabályzó, és alvó gomb.
    Szóval a billentyűzet már az 5. évét tapossa. Eddig nem volt tisztítva, maximum egy kicsit néha meg lett törölgetve. A dzsuva gyűlt-gyűlt szépen, amíg ilyen nem lett:

    Szép ugye?[/L]

    Szép ugye? Nem.

    Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy szedjük szét. Ehhez nem kellett mást tenni, csak eltávolítani 8 csavart a többi magától jön.
    Megtöltöttem a mosdót vízzel, a gombokat egyesével ütögettem ki.

    Figyelem! A következő képet csak erős idegzetűeknek javasolt megtekinteni!

    Folytatás...

    Simivok 10 éve 25

  • Hogyan repüljünk 737-800-as repülőgéppel szimulátorban és otthon

    Írásomban bemutatok egy teljesen élethű szimulátort, illetve azt is, hogy nem is olyan bonyolult egy utasszállító géppel repülni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 54

  • Boeing 737-800 szimulátor

    2014.július 10.-én lehetőségünk nyílt arra, hogy ellátogathassunk egy Boeing 737 szimulátorba.
    Körülbelül 12:15 perckor érkeztünk. Mivel már elég régóta repültünk PMDG 737-tel, ezért a technikus nem ült le a másodtiszt helyére, hanem úgymond együtt repültünk 2 órán keresztül, ő meg hátul foglalt helyet.

    Egy hosszú út helyett inkább több kisebbet repültünk. Én a kapitány helyén ültem, ismerősöm pedig az "anyósülésen". A repülés elején cold and dark állapotba raktuk a gépet. Ez azt jelenti, hogy teljesen áramtalanítottuk. Megjegyzem, a való életben leszállás után csak akkor áramtalanítják a gépet, ha már aznap nem repül többet. Nos, battery on, stby power on, APU start, IRS init...inkább nem írom le pontról pontra, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy egyáltalán ki tudjunk gurulni a runwayre. Sok mindenre kell figyelni. Nem az van, hogy itt egy sluszkulcs, és fordítsd el. Ha valakit érdekel, itt egy "alap" ellenőrzőlista (checklist), amivel ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e: [link]

    Folytatás...

    Simivok 10 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.