2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sim pedál tartó

    Sziasztok!

    Egy hasznos vagy lehetséges megoldást szeretnék bemutatni azoknak a szimulátorosoknak, akik rendelkeznek kormánnyal illetve pedállal, de nincs vagy nem szeretnének cockpitet venni vagy építeni, akár helyhiány ,akár egyéb okokból .
    Gondolom a legtöbb embernek számára ismerős azaz eset ,hogyha a kormány az íróasztalra van felszerelve, akkor alatta pedál csúszkál, betolja az asztal alá vezetés közben, vagy csak nem megfelelő pozícióban van, esetleg nincs elég magasan.
    Ilyenkor általában vagy mögé tuszkolnak valamit, vagy alá helyeznek mindenfélét, amivel stabilabb pozícióban tartható a pedál.
    Erre én ezt a viszonylag egyszerű megoldást ötlöttem ki, ami nem vészesen drága, esztétikusabb és nem utolsó sorban sok beállítási opcióval variálhatunk.

    Alapja ez a laptop tartó. Amit elég sok helyen beszerezhető. Pl Jysk, Praktiker stb.

    Nem tettem mást minthogy félbe vágtam, a fém keret részét pedig beljebb toldottam.

    Így kapunk egy "fél" lábu tartót, amit a láb segítségévél, 2 ponton állítható, vagy az alsó része teljesen levehető.

    Folytatás...

    Shodan 8 éve 5

  • Frissítés! Áldás vagy Átok?

    Frissíts! Miért nem frissítettél? Te még mindig ezt a verziót használod? Van már újabb!
    Ugye neked is ismerősek ezek a szavak. Aki manapság kicsit is jártas az informatika, vagy a technológia világában azoknak gyakorlatilag ez a fogalom mindennapos. De mi van azokkal, akik nem szeretnének frissíteni? Egyáltalán mi értelme ennek az egésznek?

    Manapság minden a frissítésről szól. Frissítsd az op.rendszered , frissítsd a telefonod, frissítsd a tv-d, frissíts mindent. Miért? Minek? Én elégedett vagyok a mostani verzióval!
    Alapvetően a frissítés értelmét én abban látom, ha az adott update, frissítés, fejlesztés vagy nevezzük aminek akarjuk, számomra olyan funkciót, hibajavítást kínál, ami nekem értéket jelent, hasznos, vagy plusz tartalmat ad, és legfőbbképpen én döntöm el hogy akarom e vagy sem!

    Régen, ha mondjuk 10-15 évet visszarepülünk az időben és visszagondolunk, egy frissítés ciklusa jóval nagyobb volt. Mit tartalmazott egy ilyen frissítés vagy patch? Hibajavítást, új funkciókat, új tartalmat az adott szolgáltatáshoz, vagy alkalmazáshoz. Akár olyan módon hogy bármikor használhattad a régebbi verziókat is!

    Folytatás...

    Shodan 8 éve 9

  • Driving Force GT (DFGT) alternatív rögzítési módszer

    Sziasztok!

    Egy kis tippet szeretnék megoszatni azokkal ,akik esetleg hasonlóan jártak, mint én a Logitech DFGT kormányával.
    Nemrég sikerült szert tennem egy ilyen eszközre, de a probléma ott kezdődött hogy, az asztalom egy irodai típus, elején vastag műanyag/fa peremmel, Íme:

    Az alap rögzítő maximális nyitási távolsága ha jól emlékszem 5,6 cm. Na most nekem az asztal 6,2 cm
    Ettől függetlenül megvettem a kormányt, mert régóta nézegettem. A G25, G27 meg árban már magas, és a rögzítést elnézve képek alapján gyakorlatilag megegyezik ezzel.
    A régi Logitech MOMO tudom hogy eltérő, mert régebben rendelkeztem vele és ugyanerre az asztalra felment.Tehát az biztos hogy max 6.1-.6.2 asztalra is felmegy!
    Se az asztalt, se a kormányt nem szerettem volna farigcsálni, így más megoldásra volt szükség.
    Az első dolog volt hogy szétszedtem a kormányt, hogy a rögzítést jobban szemügyre vegyem.
    A kormány teljesen egyszerűen szétjön 8 csavar tartja, ha ezt kicsavarjuk a felső műanyag burkolat le is jön. Nem kell feszegetni, nincs ragsztva, tehát pofon egyszerű.

    Folytatás...

    Shodan 10 éve 2

  • Vincsi halkítás modemmel?!

    A gép hangos, zavaró. Este ha letöltesz nem tudsz aludni. Elkezded halkítani… új ventik, új ház,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 102

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.