2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Unreal Engine 4 Fejlesztői napló III. rész

    Moduláris pálya, animációk, alap funkciók bemutatása, + Blueprintek, hangok, modellezés, UV-k és a világítás.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 8 éve 75

  • Unreal Engine 4 fejlesztői napló IIa. rész

    Most személyes bejegyzésben jelentkezem egy kis szösszenettel. Sajnos több okból csúsztam a projekttel és az írással, és mire megjelenne a címlapon, már 1-2 hónappal előrébb lenne a játék, ezt az időt megspórolván ide írom ezt a részt.
    Több alrészre fogom osztani a II. naplót, gyorsabban fognak megjelenni, ezzel próbálom pótolni a lemaradást. Utána visszatérek a tervezett címlapos megoldásra. Lazábbra lesz véve az írás szerkezete, cserébe gyorsabban fognak megjelenni, és szinte realtime követhetitek az eseményeket.

    Ebben a részben a főszerep a pályarendszeréé. Nagyon sok munka és hét áll mögötte, mire megálmodtam a tökéletes méreteket, helyeket, a teljes koncepciót. Nem voltak túl szerencsések az első méretválasztásaim, ezért sok-sok újrakezdés volt a nulláról.

    Maga a pályarendszer folyamatosan változni fog, a játékos mozgása fogja aktiválni a változásokat, például egy fal átkerül egy másik helyre, ezzel új folyosót nyitva, vagy megnyílik/ bezárul egy ajtó. Egyszerűnek hangzik, de sok tervezést igényel, logikusan kell felépíteni a pályát, különböző moduláris elemekből. Lényegében lego elemekből áll az egész. Az összes fal, padló, plafon, ajtó egyedileg készült, "speciális" méretben.

    Folytatás...

    Clickbait 8 éve 14

  • Unreal Engine 4 fejlesztői napló I. rész

    Játékfejlesztéshez használt gyári standard programok bemutatása, a projekt alapkoncepiójának és mechanikájának ismertetése.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 62

  • Személyes játékfejlesztői napló indul!

    Személyes, hobbi és indie szintű helyzetjelentés napló indul hamarosan. Baráti kör, kötetlen és nyitott projekt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 8 éve 62

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.