2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sous Vide főző Arduino platformon - 1

    A 150.000 forintos Sous Vide főzőedény helyett inkább építek egy sajátot Arduino alapokon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 46

  • Sous Vide főző Arduino platformon - 1.

    Bevezetés
    Mivel nagyon szeretek főzni, és annál még jobban szeretek enni, ezért elhatároztam, hogy bevezetem a Sous Vide (ejtsd: szu vid) főzést. Ez egy speciális főzési metódus, ami megőrzi az ételek eredeti zamatát, tápanyagtartalmát és állagát. Egy jobb éttermi konyha félkarú óriás Sous Vide főző nélkül, de a háztartásokba is kezd beszivárogni ez a főzési technika.

    A Sous Vide (vákuum) főzés során az ételek egy speciális vákuumgép segítségével (30-40ezer forint, ez nem megspórolható) egy teljesen légmentesen lezárt zacskóba kerülnek, és alacsony, 50-70 °C hőmérsékleten rendkívül hosszú ideig, 8-12 óráig főzzük őket. A vákuum miatt már ezen az alacsony hőmérsékleten is fő az étel, és az alacsony hőmérsékleten nem bomlanak el a vitaminok sem. Mivel a zacskó légmentesen van lezárva, az ételek nem érintkeznek a vízzel, a vízben úszva nem vesztik el állagukat, zamatukat. Sőt, további előny, hogy a felbontatlan vákuumcsomagolt, sous vide-olt élelmiszer hűtőszekrényben, fagyasztás nélkül is hetekig, hónapokig eltartható. Fogyasztás előtt a sous vide-olt húst egy pár perce forró olajba tesszük, hogy sült kérge keletkezzen, és azonnal fogyasztható. Állagra, ízre, szagra minden egyéb sütési eljárást felülmúl.

    Folytatás...

    schawo 11 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.