2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows.old mappa törlése

    Ha használtunk egy Windows Server 2012 rendszert, amit az idők folyamán frissítettünk Windows Server 2012 R2-re, akkor láthatjuk, hogy a rendszer meghajtón található egy Windows.old mappa. Amennyiben a frissítés után eltelt már valamennyi idő és leteszteltük az R2-es rendszer stabil és hibamentes működését, akkor a továbbiakban erre a Windows.old mappára nincs szükségünk, mely sok gigabyte értékes helyet foglal a hostunkon. Nézzük, miként is kell helyesen eltávolítani. Megjegyzésként más Windows OS esetén is előkerülhet ez a kérdés, elméletileg nem kell, hogy különbség legyen a különböző OS-ek esetén, de én csak Windows Server 2012-őn próbáltam ki a lépéseket.

    1. Töltsük le a Junction alkalmazást. Tegyük mondjuk a C gyökerébe, elérés útja így az alábbi lesz miután kicsomagoltuk: C:\junction.exe Ezzel az alkalmazással először eltávolítjuk az NTFS junction point-okat és a symbolik linkeket. Nyissunk egy paranccsort rendszergazdaként és adjuk ki az alábbi parancsot:

    c:\junction.exe -s -q C:\windows.old > %temp%\junc.txt

    2. Indítsunk egy Windows Powershell ISE szerkesztőt rendszergazdaként.

    3. A kódszerkesztő részhez másoljuk be az alábbi kódot:

    Folytatás...

    sanzi89 9 éve 4

  • APC UPS Daemon beállítása Windows-os környezetben

    Alap probléma, hogy ha olyan UPS-ünk van, amin csak USB port van, akkor az csak egy géppel tud kommunikálni, csak egy gépet tud szabályosan leállítani. Lehet, hogy az UPS-ünk teljesítménye azonban 2-3 gépre is elég volna, így felmerül a kérdés, hogy miként tudnánk vezérelni több gépet. Jelen esetben egy APC BX800CI-GR UPS-t fogunk rákötni két darab Windows Server 2012 R2 operációs rendszerrel rendelkező gépre, amiket az APC UPS Daemon-nal fogunk vezérelni.

    1. A Master gépet kössük össze az UPS USB portjával.

    2. Hagyjuk, hogy a gép feltelepítsen vagy próbáljon feltelepíteni valamit.

    3. Telepítsük az APC UPS Daemon-t (winapcupsd-3.14.12.exe). A telepítés folyamán valószínűleg fel fog bukkanni egy ablak, hogy nem sikerült az USB driver automatikus telepítése, de ezzel semmi gond. Vegyük ki a pipát a konfigurációs fájl szerkesztése lehetőségnél, majd később fogjuk elvégezni a beállításokat. A többi lehetőségnél maradjon a pipa.

    Folytatás...

    sanzi89 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.