2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kihajtja-e? (a technikai háttér)

    ...Vagy is még is van ilyen, de nem abban a formában ahogy egyesek elképzelik. Nem lehetséges egy cpu-t összepárosítani egy gpu-val, mivel a kihajtja-e téma legfőképp a programtól függ!

    Rendernél egy dolog van ami használja a cpu-t, ez a drawcall (rajzolási hívás), ilyenkor küld infot a cpu a gpu-nak hogy rajzoljon ezt meg azt.
    Ideális esetben, játékbeli objektum (ember, autó, fa, stb) modellje 1 node-ból (egy objektum aminek mondjuk 3d maxban 1 neve van, tehát össze van attacholva, nem kell a benne szereplő elemeknek poligonban kötődni egymáshoz), és 1 db textúrából áll. Na most bonyolultabb dolgoknál ez nem olyan egyszerű, mert sok játék a node nevek alapján különbözteti meg a kirajzolandó LOD-okat, és azt hogy mi ez az objektum (pl az animált objektumokat általában külön node-ban és külön névvel kell azonosítani a modellen belül).
    És persze a textúrázás is néha olyan kínszenvedés, hogy több textúrát kell használni.
    Tehát a fent említett drawcall minden egyes node-ra megtörténik, annyiszor ahány külön textúrája van. Tehát egy 4 node fejenként 1 textúrával= az 4 drawcall. 4 node fejeknét 2 textúrával már 8 drawcall.
    Sőt azt hiszem vannak olyan textúrázás eljárások, ahol a bonyolult shaderek miatt 1 textúra is több drawcallt jelent, de ebbe még nem ástam bele magam.

    Folytatás...

    Sanyix 14 éve 2

  • A napenergia felhasználása otthon

    A napenergia felhasználásának 3 lehetséges módja, otthon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 285

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.