2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Armikrog: összejön nekik vajon?

    Kickstarteren található egy "új" (már jó pár hetes), 'point and click' kalandjáték projekt, aminek a neve Armikrog.

    Ez így elsőre nem is igazán érdekes, hiszen számtalan ilyen található még a neten, viszont ezt a játékot stop-motion agyag, illetve gyurma animációk segítségével készítik. A fejlesztők, készítők pedig nem mások, mint akik a Neverhood-ot, illetve az Earth Worm Jim-et hozták létre annak idején. Ráadásul a zenéjét is ugyanaz komponálja, mint a Neverhood-ét, Terry S. Taylor.

    Bemutatkozás

    A játékban egy űrhajós karaktert irányítunk, a neve Tommynaut (a Tommy és az astronaut szóból összerakva). Van egy csőrös kutyaféle barátja is, amolyan ivóbarát, Beak-Beak. Egy idegen bolygón, egy erődítménynél zuhannak le az űrhajóval. A vár neve Armikrog.
    Különböző logikai feladványokat kell majd megoldani, hogy kijussunk arról a helyről, illetve, hogy a történet folytatódjon, végigjátszhassuk (ahogy a Neverhood-ban is).

    Itt a link a kickstarter oldalukhoz.

    A bejegyzés megírásakor 5 nap volt még hátra nekik.

    saja 11 éve 2

  • Növöget

    saja 11 éve 12

  • Elhagyatva

    [link]

    Tegnap a buszmegálló mellett találtam egyedül, egy támfal lefolyója előtt vizesen. Nem messze ott volt az alom a támfalon, kerítés mögött, egy bokorban, az anyával együtt. Egy zsepivel megfogtam, megtöröltem, majd visszaraktam a lehető legközelebb. Elkezdett visszamászni, magas vékony hangon nyivákolt, nekem már mennem kellett - gondoltam ezzel meg is oldottam a problémát.
    Hazafele jövet kijjebb találtam az alomtól, nem akart foglalkozni vele a mamája.
    37°C-on kell tartani a testét, és 3-4 óránként speciális tejporból kevert tejjel kell itatni.

    alszik

    Frissítés:
    Aki nem tudja elképzelni, annak lerajzolom. Nagyjából így nézett ki a helyzet:

    ábra
    Sehol senki, csak a forgalmas Istenhegyi út. Ti mit tettetek volna?

    És ennyit lehet látni az alomból (a kerítés mögé dugtam a telefont):
    [link]

    saja 11 éve 23

  • Berögzülések

    Csak egy pár dolog, ami eszembe jutott, és zavar.

    1. A tű nem éles, hanem hegyes. A penge éles.

    2. Albérlet != bérlet. Albérlet jelenthet egy vagy több szobát, és van egy főbérlő, aki a lakást bérli.

    3. Olyan nincs, hogy "bevállalni". Vállalni, elvállalni, felelősséget vállalni valamiért.

    4. Olyan se legyen, hogy "para". Legfeljebb paranoiás, paranormális, paraffin, paralelogramma. Ha már a félelmet vagy aggódást szeretnénk kifejezni, használjuk a megfelelő kifejezéseket.

    5. Az idegennyelvű kifejezések toldalékképzésénél igenis ki kell tenni a kötőjelet. Én még úgy tanultam, hogy az a helyes. A toldalékok magánhangzóit pedig igyekezzünk a kifejezés megfelelő kiejtéséhez igazítani.
    Szerk.: ez nem biztos, hogy így van! Az 5., mint kiderült csak bizonyos esetekben alkalmazandó szabályhoz tartozik.
    (Ugyanígy a rövidítéseknél is úgy kell ragozni, ahogyan az eredeti, teljes szó azt megkívánná.)

    6. Az áru lehet olcsó, vagy drága. Azaz magas vagy alacsony az ára. De olcsó ár nincsen!

    A hozzászólásokban várom azokat a valamennyire helytelen kifejezéseket, melyek titeket is zavarnak.
    Továbbiak összegyűjtve:

    7. Bevizsgál.

    8. Ráreagál.

    Folytatás...

    saja 11 éve 19

  • Megérkezett a csomag kínából

    Életem első és egyben téves ebay-es rendelése.

    [link]

    Ugyanis a laptop-ba, amibe szántam csak sima mini PCI jó, ráadásul ez már half mini PCI-express, ami még kisebb!

    :W

    :DDD

    saja 11 éve 11

  • Budapesti Sportpont fesztivál (ápr. 19.)

    Egyetemisták, főiskolások figyelem!

    Jövőhéten pénteken (pontosan 2013. április 13-án) kerül megrendezésre Budapesten, az ELTE Bogdánfy utcai sporttelepén a Sportpont program. Aki szeretne részt venni, az itt regisztrálhat, majd utána nevezhet valamilyen sportkategóriára.

    Lesznek egyéni, illetve csapatban végezhető edzések. A kung fu-tól kezdve a kosárlabdán, focin, kviddicsen át, egészen a sörpingpongig és a telefonhajításig lesz mindenféle.

    A programok listája ITT található.

    Gyertek minél többen! :D

    Én biztosan ott leszek a kung fu-n -, mint egyesületi tag - segíteni. :)

    saja 11 éve 1

  • Önző vagyok (?)

    Eredetileg egy képpel szerettem volna illusztrálni, mi is jár most a fejemben, de az sok idő lenne. Majd egyszer lerajzolom, ha sikerül visszaemlékeznem, vagy ebből a leírásból újra felelevenítenem. Nagyon kusza kép lenne, sok ide-oda mutogató nyíllal (mint egy irányított gráf), és mindegyik csúcs ("gondolat-buborék") egy-egy érzést, gondolatot tartalmazna, amit képként jelenítenék meg.

    Megpróbálom valamennyire leírni.
    1: Tisztában vagyok, hogy vannak, akiknek az életkörülményei sokkal rosszabbak. Legkisebb gondjuk is több annál, hogy lelki megpróbáltatásokon, vagy összeférhetetlenségeken gondolkozzanak.
    2: Nem kéne ezeken ennyit gondolkoznom, legyek robot, végezzem a dolgomat, tanuljak, mert ...?
    3: ... mert a közeljövőben lesz valami célom, vagy lesz valaki, aki miatt kell, hogy tudjak sok, de legalábbis elégséges mennyiségű pénzt keresni.
    4: Néha már előjön a kérdés a vasárnapi ebédnél, hogy kereshetnék valakit. Lehet, hogy a mostani generációnál máshogy működnek a dolgok, de valószínűleg tapasztalat alapján gondolják azt, hogy lenne jó kezdeményeznem egy párkapcsolatot. Oké, ez kicsit erős. Semmi sem annyira jóldefiniált ebben a témában.
    5: Átlagos vagyok. Külsőm is átlagos, vékony, de nem nagyon. Pont jó. Azt mondják, ha mosolygok, akkor jóképűnek nézek ki. Néha sokszor változtatom a tartásomat tudatosan, illetve megpróbálok sokat mosolyogni, de az nem ugyanolyan, mint a természetes.

    Folytatás...

    saja 11 éve 9

  • Mai ébredésem

    Csütörtök. Csütörtökön általában - ebben a félévben biztosan - nem kell korán kelnem. Délelőtt negyed tizenegykor kezdődik a gyakorlatom, kb. 35 perc alatt érek le (optimális esetben), szóval ráérek. Heverészhetek, tovább pihenhetek. De nem ma.
    Olyan hét óra felé járt az idő, amikor legszebb álmomból felriasztott a legkisebb kutyánk majdnem konstans időközönkénti, folyamatos ugatása. Tudni illik, ha mindegyik kutya ugat, és olyan az ugatásuk, hogy oka van, akkor az nem zavar. És általában az ugatásuk nem tart tovább egy-két percnél, pontosabban amíg el nem halad a ház előtt a bizonyos ugatni való objektum.
    Ám Csele - a legkisebb, mudi fajtájú - nem így működik. Képes a nagyobb varjakat is órákig ugatni. Ha a szomszéd kutya hátul izgatja, akkor is így tesz.
    Szóval még mindig fekszem kényelmes ágyamban, de visszaaludni már képtelenül. Elkezdtem gondolkodni, hogy ha Csele olyan 200-at vakkantott, és egy rövid, 5 másodpercnyi minta alapján, 1,4 vakkantás/másodperccel dolgozik, akkor olyan 4 perc 40 másodperce ugat, ami - ha úgy vesszük, hogy nem mindig ugatott átlagosan - majdnem 5 perc. Persze ezek elég durva számok. Aztán csak reméltem, hogy a vakkantásainak számának sorozata nulla felé konvergál.

    Folytatás...

    saja 11 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.