Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kalandom a magyar E.Ü.-ben...

  Küzdök pár érdekes problémával évek óta. Zsibbadások, testszerte tapasztalható érzéketlenség (érzésre kb. olyan, mintha folpackba lennék csomagolva), állandósult, enyhe izomfeszülés, látászavarok (többnyire csak olyan, mintha valami nagyon fényes, pontszerű fényforrásba néztem volna bele, káprázik a szemem, de ez többnyire hamar megszűnik, máskor viszonylag nagy foltban elmegy a látásom - ha valaki tudja, mi az a vakfolt: kb. ugyanaz, csak nem a saját helyén, hanem valahol máshol. A lényeg, hogy nincs folt, nincs semmi jele, csal annyi, hogy abban a foltban nyomtalanul eltűnik amit ott látni kéne)
  Végre rászántam magam, hogy felkeressek egy neurológust.
  A kérdéseimre nem válaszolt egyenesen. Folyton azt hajtogatja, hogy amíg nincs MRI felvétel, addig nem tud többet mondani. Szerintem csak nem akar.
  Kaptok egy beutalót MRI-re, "SM protokoll szerint".
  Utánanéztem, a megtalált, jellegzetes SM tünetek kb. 20%-a tapasztalható nálam már évek óta.
  Boldog vagyok.
  A beutalón szerepel hat telefonszám, hat különböző cég. Próbálom hívni őket úgy két napja, délutánonként.
  Egyiket sem veszik fel. Illetve de, egy kivétellel. Ott már egy héten belül lenne időpont 100 ezer forintért. TB alapon úgy május vége. Jó, próbálom a többieket, hátha van korábbra. Azóta egyik számon sem sikerült emberrel beszélnem. Kettőt automata vesz fel, a többi csak kicsöng, de nincs aki felvegye.
  Itt feladtam.

  Folytatás...

  s1999xx 1 hete 64

 • Wasabi...

  Így jár aki bízik a megszokott boltokban. :DD
  Szeretem a sushit, egy ideje rászoktam, hogy heti egy alkalommal veszek egy dobozzal, mindig ugyanonnan.
  A mellékelt wasabival eddig nem volt sok gondom, kb. olyan, amilyen itthon elvárható: torma+mustár+zöld ételfesték keveréke, elfogadható mértékben csípős.
  A szokott lendülettel estem neki a mai adagnak is, aztán majdnem úgy jártam, mint a Wasabi c. filmben Michel Muller: :C
  Ez a mai sokkal erősebb volt, mint az eddigiek. :DD

  s1999xx 1 hete 26

 • Fagyálló csapvíz? :)

  Mostanában láttam a Mythbusters sorozatban egy részt, amiben egy vasúti tartálykocsit próbáltak a srácok összenyomni úgy, hogy belülről telenyomták forró gőzzel, lezárták, majd kívülről hűteni kezdték.
  <spoiler>
  Természetesen nem sikerült, habár kicsiben, modellen működött a dolog.
  </spoiler>
  Tapasztaltam hasonlót én is: ásványvizes palack, már csak 1-2 deci víz van benne, ha télen, nagy hidegben szellőztetek, hangos pattogással behorpad az oldala, majd a szellőztetés végeztével visszaugrik.
  Beindult a fantáziám: fogtam az egyik palackot, megtöltöttem forró vízzel, hogy az egész palack átmelegedjen, majd kiöntöttem a vizet, csak úgy egy ujjnyi maradt az alján.
  Rácsavartam a kupakot és kiraktam az erkélyre, ahol az időképes hőmérő szerint -4 fok volt kora este.
  Persze szinte amint kiraktam, behorpadt az oldala ennek is, de kíváncsi voltam, ha hosszabb ideig ott marad, jobban összemegy-e. Aztán reggelig elfelejtettem. Reggel szellőztetek, nézem a palackot, úgy maradt, ahogy este hagytam. Végül is nem meglepő.
  Kivéve azt, hogy a kinti -4 fokban nem fagyott bele a víz.
  Kiraktam mellé egy hőmérőt, hátha valamiért megrekedt a meleg levegő az erkélyen, de nem. Az is -2 fok alatti hőmérsékletet mutatott.
  És itt megáll a tudományom. Másnap kipróbáltam, hogy nyitott palackban hagyom ott a vizet. Úgy sem fagyott meg, pedig egész éjjel mínuszok voltak.

  Folytatás...

  s1999xx 3 hete 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.