Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Offline-AI2 emulátor Puppy Linux alatt

  Barry Kauler, a Puppy Linux atyja már egy ideje dolgozott azon, hogy elinduljon és puppy alatt is nagyon jól használható legyen az MIT Android App Inventor programja.

  Bévebben egy korábbi bejegyzésben olvashatunk a program bemutatásáról:
  http://bkhome.org/news/?viewDetailed=00221

  Lényegében egy olyan androidos fejlesztői környezetről van szó, amiben egyszerűen csak összeklikkeljük az új programunkat a hagyományos értelemben vett programozás helyett.

  http://bkhome.org/appril/ai-emulator-demo1.png

  Nyilván nem a profi programozóknak lesz ez nagyszerű hír, itt inkább az oktatásban lehet kiemelkedő szerepe egy könnyen tanulható eszköznek, illetve a már haladó és profi programozóknak is jó móka lehet, ha pár kattintással összedobhatnak egy-egy új alkalmazást, mintegy tesztelve elgondolásaikat.

  Barry célkitűzése az, hogy a soron következő Quirky kiadás egyfajta Android-fejlesztői build legyen, amely mellesleg az "Appril" becenet kapta nagyon találóan.

  Ebben már telepíthető PET csomagként a teljes fejlesztői készlet és emulátor is elérhető legyen.

  Folytatás...

  S-kami 3 éve 0

 • DebianDog Jessie

  A debian alapokra építkező rendszer legújabb verziója.

  Jwm és icewm ablakkezelőkkel készól alapból, PAE (újabb gépekre) és non-PAE (régebbi gépekre) verziókban.

  Más puppyktól eltérően, itt lehetőség van indításkor megadni, hogy systemd vagy sysvinit legyen az alap, mindkettő beépítve megtalálható a rendszerben.

  Alapból, amennyiben nem adjuk meg induláskor, a sysvinit lesz érvényben.

  Alapból rootként jelentkezik be, de természetesen ez a kiadás is multiuser így tetszés szerint létrehozhatunk felhasználókat és az XDM-Login managerrel be is léptethejük őket, természetesen ez esetben el is kell azt indítani konzolból.

  A rendszer különlegessége, hogy ugyan úgy viselkedik, mint egy puppy, a hagyományos debian struktúra változtatás nélkül megtalálható benne, valamint a szokásos debian repók is mind hozzáférhetőek apt-get -el vagy synaptic -al.

  Nekem a korábbi, wheezy verzióval is nagyon jó tapasztalataim voltam és nagyon jó alapfelszereltséggel találkoztam, így bátran állíthatom, nagyon jól sikerült derivációról beszélhetünk, csak ajánlani tudom, főleg, hogy a debian csomagkezelő használata esetén minden függőség települ automatikusan. :DD
  Ennek nyilván sokan örülnhetnek.

  Folytatás...

  S-kami 3 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.