2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ubuntu 11.04 a spájzban

    Megjelent és letölthető az első béta kiadás, és már a visszaszámlálók is elérhetőek: [link]

    Már csak ennyit kell aludni az Ubuntu 11.04 megjelenéséig:

    rum-cajsz 13 éve 0

  • MIUI Theme készítése Widgetlockerrel

    Az "Android témázgató" fórumban láttam meg ezt a témát és megtetszett. Az XDA-n találtam is hozzá egy részletes leírást, ezt fordítottam le, és teszem közkincssé, hátha más is kedvetkap. :)

    A telepítés leírása itt érhető el: [link]

    rum-cajsz 13 éve 0

  • Defy: A programok

    Előző bejegyzésemben már megígértem az általam legfontosabbnak tartott programok ismertetését, hát lássuk mikről is van szó!

    3G Watchdog
    Már hagyománnyá vált nálam, hogy rögtön aktiválás után az eső program, amit felteszek, ez a hasznos kis net forgalom mérő program, amivel követni tudom a netes előfizetésem alakulását. A program a háttérben fut, alig fogyaszt erőforrást, és külön számolja a ki és bejövő netes forgalmat is. Lehetőség van a forgalom limit elérésekor a netforgalom automatikus letiltására is (ezzez telepíteni kell még az APN Droid, vagy a Juice Defender programot)

    Quick Settings
    Bár sokan az asztalukra szeretik kitenni a különböző kapcsolókat, én jobban szeretem ezt a progit, ami az üzenet sorba bújuk meg, és onnan lehet előszedni, ha használni szeretnénk. A Defy esetében a kamera ledjét is be tudja kapcsolni, ha zseblámpára lenne szükségünk.

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 12

  • Widget Locker moddolás (Android)

    avagy
    Hogyan készítsünk a telefonunkra saját Lock Screent?

    Ha androidos telefonod van, lehet, hogy már benned is felmerült, hogy a lezárt képernyőn jó lenne több információt megjeleníteni, esetleg interaktívvá tenni. A gyárilag kapott képernyőzár elég puritán, így néz ki:

    Aki kicsit érdeklődik, a Marketen több programot is találhat, amelyikkel lecserélhetőek a Lock Screenek. Én két programot próbáltam ki, az egyik a Simply Lockscreen, a másik a Widget Locker.

    A Simply Locksreen a nevéhez hűen elég egyszerű próbál maradni, és mégis sokoldalú.

    A képernyő felső részén található az óra, a dátum, az időjárás, ébresztés, jobb oldalon van egy zenelejátszó kezelő. Középen található két csuszka, a felsővel lehet a telefont elnémítani, az alsóval feloldani. Alul pedig egy értesítési rész található a fontosabb elmulasztott eseményekről.

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 11

  • Defy: bekapcsolás után

    Tegnap körbejártam a telefont, ma lássuk mi történt a bekapcsolás után!
    Magyarországon kétféle szoftveres verzióban kapható a készülék. A boltokban megvásárolható telefonok a 2.21-es Blur verzióval vannak forgalmazva, ezeknél a bekapcsoláskor létre kell/lehet hozni egy Motoblur felhasználót, és megkapják mindazt a földi jó, amit a Motorola kitalálta a felhasználói számára. Akik a szolgáltatói telefon vásárolják, azok a 2.34-es Blur verzióval kapják meg a készüléket, ami egy leegyszerűsített verziója a 2.21-es verziónak (többek között nekem a facebook szinkronizálás nem is működik benne), cserébe viszont kicsit fürgébb a telefon.
    Abban megegyezik mindkét verzió, hogy az alaprendszer Android 2.1. Elvileg készül rá a 2.2-es frissítés, amit novemberben a második negyedévre ígértek (Kínában már kapható 2.2-es Androiddal is a telefon).

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 0

  • Defy tapasztalatok a Pulse után

    Már több mint egy hete költöztünk össze az új telefonommal, és még nem írtam semmit a logoutra. Gondoltam ez a helyzet tarthatatlan. :)
    Már az angol híroldalakon felfigyeltem erre a remek készülékre, ami elsősorban ütésállósága és vízállósága (IP67) miatt volt számomra érdekes.

    Amikor megjelentek az első hírek, hogy Magyarországon is megjelenik, és nem is a TOP telefon árkategóriában, akkor keltette fel igazán az érdeklődésem. A kezdeti 120 ezres árat hamarosan lejebb tornázták a boltok, és cirka 1 - 1.5 hónap alatt 80-85 ezer forint között állandósodott az ára. Végül megjelent a mobil szolgáltatómnál is, és mivel céges szerződésem van, és nem is tervezem, hogy továbbállok, nyugodt szívvel vállaltam be a hűségidőszakot, hogy megszerezzem a kis aranyost.

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 0

  • Hello Moto!

    Motorola Defy, a vízálló

    rum-cajsz 13 éve 12

  • Az ADB használata (android rendszerekhez)

    Az androidos telefonok sváci bicskája az ADB, erről olvashattok egy kis leírást, amit erről az oldalról fordítottam le: http://www.londatiga.net/it/how-to-use-android-adb-command-line-tool/

    Android Debug Bridge (adb) egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egy Androidos telefont (vagy emulátort) parancssorból kezelj.
    Az ADB az Android SDK csomag része, letölthető az Android SDK oldaláról. Használhatjuk programok telepítéséhez, fájlmásoláshoz, illetve el lehet vele végezni néhány linux shell parancshoz.

    AZ ADB TELEPÍTÉSE
    I. minimál telepítés (csak az ABD telepítése)

    1. lépés
    Amon ra letöltése és kicsomagolása egy könyvtárba. (de a Clockwork Recovery is tartalmazza)

    2.a lépés
    WINDOWSON telepítsd a telefon drivereit.

    2.b lépés
    LINUXON Indíts egy Terminált, és add ki alábbi parancsokat:
    sudo su
    gedit /etc/udev/rules.d/51-android.rules

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 16

  • Alkalmazások androidra (4. rész)

    Ezt a cikket most látom, hogy nem is publikáltam, pedig már vagy 3 hete itt van a piszkozatok között. Azóta visszatértem az flb 1.7-es romhoz, mert nekem azt tűnt a leghasználhatóbbnak. A telepített programok viszont kb. ezek maradtak.

    Az első részben megpróbáltam összefoglalni, hogy is kerültem az Android közelébe egy Pulse segítségével, és milyen megpróbáltatásokat álltam ki a különböző Android változatokkal.

    A második részben bemutattam az akkor használt ROM-ot és bemutattam milyen programokat használok.

    A harmadik részben az alkalmazásaimra koncentráltam, de azóta eltelt három hónap, lássuk mi maradt meg!

    Először is áttértem egy Anrdoid 2.2-es ROM-ra, a 6.1-es Cyanogen Mod Pulse-osított verziójára.
    Erre telepítettem ogiogi New Style frameworkjét

    Folytatás...

    rum-cajsz 13 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.