Hirdetés

2020. november 24., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • iPhone-ról és magáról az iOS-ről részletesebben cikk

  Sokat gondolkodtam azon, hogy ezt a témát itt egy magyar fórumon felhozzam, de végül úgy döntöttem hogy bele vágok. Egy terjedelmes cikken gondolkozok, ami minden olyan dolgot leír az iPhone-ról és az IOS-ről, amiről egy átlag user-nek fingja sincsen (sőt, talán még egy több éve iPhone-t használó user-nek sem). Ez a téma gyakorlatilag olyan lenne, mint Android-nál a custom rom, root stb. Innen lehet következtetni, hogy jailbreak-ről is szó lenne, meg minden egyéb dologról. Ha nem is fog sok embert érdekelni, akkor sem "futamodok" meg, meg írom, még ha csak engem érdekel akkor is. Egyetlen egy magyar felhasználót se láttam volna, aki kifejtette volna mi is az az iBSS, iBEC, iBoot stb. Lehet hogy van olyan aki tudja hogy ezek mik, mit csinálnak stb, de ez a szám biztosan csekély. Azt, hogy maga a cikk mikorra készülhet el, még sajnos nem tudom, de az fix hogy idén már nem.

  roland0807 1 éve 8

 • Írásbeli érettségiről való "élménybeszámoló"

  Kis érdekességként, gondoltam leírom egy kis blog formájában, hogy én hogyan is éltem meg magát az írásbeli érettségit. Ugye ebből adódóan az életkoromat is ki lehet találni, amit természetesen nem szeretnék titkolni. 12. évem gyakorlatilag úgy kezdődött, hogy egy nap körülbelül 10-szer elmondták hogy lassan érettségi, tanulni kéne. Nap mint nap így menni suliba, nekem elég "fárasztó" volt és "unalmas" volt. Sok minden lehet már most átjött arról, hogy milyen tanuló is vagyok/voltam, ami nekem nem baj, és csak azért is leírom: sose voltam jó tanuló. 12 év végén sajnos matekból meghúztak, viszont nem sírt a szám, mivel érettségizhettem minden másból. Ugye Magyarból, Töriből, Angolból, és Informatikából (Szakma) írtam meg az írásbelit, a matek marad őszre vagy majd jövő tavaszra. Nekem az írásbelivel nem volt problémám, semmit nem tanultam rá (ezzel nem példamutató akarok lenni), még pedig azért, mert ha az ember kicsit is használja az eszét, akkor a több évnyi órán való odafigyeléssel lazán össze tud hozni egy hármast. Magyar, Informatika hármas lett, (az infó csak azért hármas, mert programozást meg a többit nem tudtam, és személy szerint a b*rom tanárom miatt megutáltam az egészet ahogy van. 4. évben akarta velünk megtanítani az egészet, amit én nem díjaztam nagy figyelemmel, de nem is bánom. Tehát gyakorlatilag csak a Hálózati része lett értékelve, és ez is érdekel a legjobban).

  Folytatás...

  roland0807 1 éve 15

 • Új macOS telepítése PC-re cikk

  Úgy döntöttem, kicsit upgradelem a gépemet egy "új" videókártyával, hogy ne csak OS X 10.10.6-on menjen a szerkezet, hanem akár macOS Mojaven is. Ugye anno csináltam egy cikket, ami ugye sajnos az én hibámból adódóan hiányosan van fent. Képek abszolút elvesztek, nincs sehol róla biztonsági mentés. Ezzel az egésszel csak annyit akarok mondani, hogy nem kizárt egy újabb ilyenfajta cikk készülése. Valahol év végére tervezem, mivel nem tudom még melyik macOS verziót kéne feltelepítenem. Most a legújabb a Mojave, de szeptemberben jön a Catalina, és kérdéses, hogy megy e majd 775-ös szerkezeten. Lehet majd megnézem a Beta-t, de minden esetre csak ennyi.

  Lehetséges, hogy Dual Boot-ról is lesz majd szó... :)

  roland0807 1 éve 6

 • unc0ver Jailbreak iOS 11.0-11.4.1

  Utolsó módosítás dátuma: 2019.02.05 18:55

  Bevezető:

  Az unc0ver Jailbreak iOS 11.0-tól egészen iOS 11.4.1-ig működik. Sajnos csak egy 4K eszközzel (A8X) műkődik egyenlőre, ami pedig az iPad Air 2. Tehát akinek iPhone 5S/6/6 Plus (A7/A8) van az ne próbálkozzon vele, mert nem fog működni. iPhone 6S-től felfele (A9/A9X/A10/A10X/A11) pedig minden készüléken működik. Igaz, még csak Beta státuszban van, de remélhetőleg hamarosan megjelenik a stabil verzió.

  unc0ver Jailbreak iOS 11.0 - iOS 11.4.1

  ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

  Ezt a kis Blogot azért hoztam létre, hogy leírjam az esetleges javításokat, illetve újításokat. Semmiféle tutorial és ilyesmi nem fog szerepelni itt.

  ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

  v3.0.0 - Kiadás előtti teszt verzió

  2019/01/30 -> v3.0.0~b1 megjelent mindenkinek publikusan tesztelésre a következő változtatásokkal:
  iOS 11.0 - 11.4.1 támogatás A9/A9X/A10/A10X/A11 eszközöknek voucher_swap-val amit @_bazad
  fejlesztett ki

  Folytatás...

  roland0807 2 éve 0

 • Electra Jailbreak iOS 11.0-11.4.1

  Utolsó módosítás dátuma: 2019.02.05 18:42

  Bevezető:

  Az Electra Jailbreak iOS 11.0-tól egészen iOS 11.4.1-ig működik. Az összes 4K eszközzel (A7/A8) műkődik, nem úgy mint az unc0ver-nél. iPhone 6S-től felfele ((A9/A9X/A10/A10X/A11)) is minden készüléken működik. Az unc0ver-rel ellentétben ez nem Beta státuszban van.

  Electra Jailbreak iOS 11.0 - iOS 11.4.1

  ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

  Ezt a kis Blogot azért hoztam létre, hogy leírjam az esetleges javításokat, illetve újításokat. Semmiféle tutorial és ilyesmi nem fog szerepelni itt.

  ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
  1.3.1:
  1. Jailbreak esélyének növelése A7- A8 eszközökön iOS 11.2 - 11.4.1
  2. liboffsetfinder64 frissítése a legfrissebbre

  Folytatás...

  roland0807 2 éve 1

 • High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

  A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 3 éve 200

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.