2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mozilla Firefox és a DRM

    A Mozilla bejelentette, hogy böngészője elterjedtségének csökkenését megakadályozandó a jövőben támogatni fogják a DRM védett tartalmakat.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 10 éve 14

  • Acer Liquid Gallant és Gallant Duo rootolása

    A garancia az alábbi lépések elvégzése után érvényét veszti.
    Csak saját felelősségre! Nem vállalok felelősséget téglává vált eszközökért, halott SD kártyákért, termonukleáris háborúért vagy munkahelyről történő kirúgásért, ha az ébresztő program nem működött.

    Forrás...

    A rootolás menete:

    1: Windows-hoz driverek letöltése, kicsomagolása és telepítése. Linuxnál az ncurses és a lib32-ncurses (csak 64 bites rendszernél) csomagok telepítése.

    2: Windows-hoz újraindítás, Linuxhoz ez nem kell

    3: a rootoló scriptek letöltése Windows-hoz vagy Linuxhoz és kicsomagolása. (Eredeti forrás).

    4: telefon csatolás sztg-hez USB-n, USB debug módban (Settings - Developer options - USB debugging)

    Folytatás...

    Rickazoid 11 éve 2

  • Milestone-tól Neo-ig, Jaguarral

    ...avagy amikor a címből rá sem jönnél, hogy (okos)telefonokról van szó.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 31

  • "Néma" fejlesztés az internet-szolgáltatómnál

    Üdv!

    Úgy egy fél órája történt velem, hogy újraindítottam a gépem. A szokott módon elindult az Arch Linux, azonban az ADSL kapcsolódásnál sokáig állt, majd egyszerűen a FAIL üzenettel lépett tovább. Nagyot néztem, épp előtte (néhány órája) volt egy pár csomag frissítése, nem figyeltem, hogy mik voltak azok, de azt hittem az okozott valami gondot.
    Próbálkoztam még párszor kapcsolódni, újra is konfiguráltam a beállításokat, de semmi nem használt. Megvolt az rp-pppoe csomag egy mappában (eredetileg e nélkül nem sikerült beállítanom az internet kapcsolatot), azt is újra telepítettem, majd újra konfiguráltam, de semmi.
    Ilyenkor örülök, hogy van a világon Windows. Elindítottam, kapcsolódtam... .. volna, ugyanis visszadobta a kapcsolatot, az üzenet szerint nem tudott azonosítani a szolgáltató, rossz a felhasználónév vagy a jelszó. Megpróbáltam még párszor, de nem sikerült. Windows alatt többet nem tehetek, de ha két rendszert is érint a hiba, akkor nem szoftveres. Elkezdtem nézni a modemet, az kész állapotban volt, jelezte, hogy kapcsolódik a hálózathoz is és a notebookomhoz is. Megnéztem a kábelt, hátha megtört vagy megsérült valahol, de nem találtam sérülést.

    Folytatás...

    Rickazoid 14 éve 5

  • Szülők befolyása felnőtt nőre

    Van egy lány, akivel másfél hónapja vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást. Tényleg, nem is hittem volna, hogy ilyen tényleg lehetséges, de őszintén szeretjük egymást, mindketten biztosak vagyunk benne, hogy megtaláltuk egymás személyében az igazit. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy feleségül akarom idővel (mondom idővel) venni Őt, és azt hiszem gondolkodás nélkül igent mond majd. A gond az, hogy a szülei kegyetlen mértékben ellenzik a dolgot. 22 éves a Barátnőm, a szülei mégis nagyon rövid pórázon tartják, alig engedik el valahová, pedig már dolgozik is. 2 hete bemutatott otthon, látszólag semmi gondjuk nem volt velem. Néhány napja azonban nagyon megváltozott a helyzet, belekötöttek mindenbe, hogy alacsonyabb vagyok Nála, hogy fiatalabb vagyok, hogy nincs szakmám (mert persze az, hogy egyetemre járok nem jelent semmit), és kitaláltak mindenféle baromságot, hogy én csak szórakozok Vele, nekem csak arra kell, nem is járok egyetemre, meg úgyis találok magamnak mást az egyetemen majd (akkor most mégis oda járok?), stb. Pár napja enyhülni látszott a dolog, bár Neki el kellett volna jönnie hozzánk, mármint a szüleimhez, de nem engedték, de mivel én most költöztem ide, az Ő közelébe, így tudtunk találkozni, illetve Ő mondta, hogy jövök (azt nem, hogy költöztem, azt nem akarta semmiképp elmondani szüleinek, de jobb is).

    Folytatás...

    Rickazoid 15 éve 164

  • kB vagy KiB?

    Talán egy kicsit későn foglalkozok ezzel a dologgal, dehát "egy újszülöttnek minden...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 85

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.