2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Majdnem egy év Liával...

    Egész pontosan 13.-án lesz 11 hónapja. Nem terveztem vezetni, de az utóbbi napok termése pár szót megérdemel, hogy kiírjam magamból.

    Tulajdonképpen, a legutóbbi írásom óta, sok érdemi változás nem történt. Az autó szerencsére "jön megy teszi a dolgát pöcc röff". Sok sok km-t megtettünk azóta, hogy a tulajdonomba került. 98 ezer párszáz km-el vettem, most egész pontosan van benne 114.600+. Kicsit megnéztem a szervíztörténetét, mert az iratai közt ott volt, a vezetett szervízkönyv, ez alapján valóban annyi volt a kocsiba amennyivel vettem. Viszonylag sűrűn volt vezetve, kapta amit kért. Ahogy tőlem is kapja.

    Nyáron elvitt minket egy siófoki nyaralásra oda-vissza. Habár nem a legerősebb motorja van a világon, jól bírta az autópályázást. Végre kicsit jobban odaléphettem neki, gyönyörűen fogadta a 140-150 km/h-s sebességet is. Alapvetően sok mindenhez nem kellett nyúlni ez idáig, csak ami fogyogat, ablakmosó meg ilyenek. Illetve kapott szép Renault-s dísztárcsákat. Lentebb képeken talán majd látszik.

    Folytatás...

    RawrrSoul 5 hónapja 14

  • Ugyan az a reggel, mint máskor...

    Jack Hunter írása nyomán.

    Ugyanolyan reggel volt, mint az összes többi. Hideg, sötét, párás. Kimentem Liához, az ezüst lányka ugyanúgy állt ott, mint bármelyik másik napon. A pára miatt szinte minden ablak nedves volt, ezeket szokott mozdulattal és az ülésen hagyott ronggyal letöröltem. Valamiért már szinte minden nap letakarom az autó szélvédőjét, így legalább az nem volt nedves. Beülve a szokásos látvány, érzés fogad. Enyhe autóillatosító lengi be az utasteret, mellette szinte már vágja az orromat a zordnak ható hűs beltér szaga. Nincs rossz illata, noha 17 éves, sokadik tulaja vagyok, mégsem fogad semmilyen kellemetlen szag. Egyszerű, puritán beltér, a bajuszkapcsoló recseg kicsit ahogy feloltom a fényszórókat. Minden hideg, úgyhogy irányba állítom a meleglevegő útját, előtte már a helyére toltam a slusszkulcsot. Kuplung benyom, 1 klikk, 2 klikk, 3 klikk... Amit nem vehetek el ettől a járműtől, hogy nem okoz neki gondot a reggeli indulás. Azonnal beröccen, és halkan, bár picit nyekeregve járni kezd a motorja. Picit várok, nem sokat, csak épp annyit, hogy kezdjen melegedni a motor, illetve hát, ezen a reggelen a feleségemet is vittem dolgozni.
    Ő még szépítgeti magát, egy utolsó fésű vonás, némi parfüm.

    Folytatás...

    RawrrSoul 5 hónapja 4

  • Egy pozitív csalódás...

    Nem vagyok különösebben elkötelezett egyik szolgáltatóhoz sem, és viszonylag könnyen váltok, hogy, ha kell ugyanakkor, ha valami bevállik, jó akkor azt nem igen adom fel, csak azért, mert egy másik szolgáltató 30 ft-al olcsóbban adja ugyanazt. Most azonban éreztem, hogy váltanom kell, ugyanis sajnos az eddigi internet szolgáltatásom nem működött jól.

    Na de nem is erre akarom kihegyezni ezt az írást, hanem a beszerelés menetére. Mai napra volt kérve időpont, mivel reggel orvoshoz kellett mennem, így egy délutáni 14:00-16:00 közötti beszerelést kértem. 11 óra környékén kaptam egy telefon hívást.

    - Halló, XY címen, YZ-nek lenne ma szolgáltatás bekötés.
    - Igen én vagyok, várjuk, itthon leszünk az adott időpontban.
    - Pont ezért hívom, hogy, ha otthon lennének, mennék már most. Itt vagyunk XY helyen, 20 perc és ott is lennénk.
    - Kedves uram, itthon vagyunk, jöhetnek bátran.

    Ez volt az első pozitív csalódás. Meg is érkezett a 2 szerelő koma, kis zöld Transporter-el, kiszállt belőle egy 50-es éveiben járó úr és a kb. 40-es kaliber segédje. Bemutatkoztak, felmérték a terepet, kérdezték, hogy hova kellene telepíteni a témát. Bevezettem az idősebb urat a lakásba, majd meglepődtem, hogy megállt a bejárati ajtóban és módosan cipőjére lábzsákot húzott. Később a segédje is bejött, ő nem lábzsákozott, megkérdezte elég-e, ha leveszi a cipőjét. 2. pozitívum.

    Folytatás...

    RawrrSoul 6 hónapja 10

  • Felelőtlenség? Teszt? Vagy csak lázadás?

    Furcsa esetnek voltam ma szemtanúja. Mióta autóm és jogosítványom van volt már pár, de ezen a main őszintén nem tudtam, hogy mit reagáljak, nevessek-e vagy nem tudom.

    Történt ugyanis, hogy kicsi feleségpajtim kitalálta, hogy pizzát szeretett volna enni, viszont a lakhelyünkre, valamilyen furcsa okból kifolyólag egyik közeli hely sem szállít pizzát. Minden környező faluba igen, hozzánk nem. Na, de nem ez a lényeg, felhívtam a kedvenc helyünk, rendelést leadtam, jeleztem, hogy 14:40 körül ott vagyunk érte.
    El is indultunk érte, tudni illik, hogy az útirány szerint áthaladok ilyenkor egy másik falun is. A történet egyik fűszere, hogy ebbe a faluba egy elég szokatlan helyen megláttam egy jellegzetes autót az út szélén, és valami megcsillant benne. Igen, egy traffipax volt, nem tudom felétek civil autóból miből mérnek, felénk már mindenki ismeri a fekete Skoda Fabia-t amiből mérnek a rend szeretett őrei.

    Ilyenből...

    Mivel abban a faluban az átlagosnál is rosszabbak az útviszonyok, igazság szerint jóval az 50 km/h-s sebesség alatt mozogtam, olyan 40-el maximum 45-el, szóval a poszt lényege nem az lesz, hogy na vajon megbüntettek-e 51-el. A sztori visszafele indul be igazán.

    Folytatás...

    RawrrSoul 11 hónapja 30

  • 4 hónap Liával...

    Mondjuk érdekesebb lenne ez az írás fél évnél, de inkább egy évnél, viszont úgy adódott, hogy most támadt kedvem írkálni. Szóval kiírom pár gondolatomat, tapasztalatomat, élményemet.

    Lehet engem savazni, lehet hogy furcsa fétiseim vannak, sőt azt is megmerem kockáztatni, hogy a szép érzékem is hagy kívánni valót maga után... Mégis Lia első látásra szerelem volt számomra. Megláttam, és azt modtam, hogy Te! Te kellesz nekem! És az enyém lett, 4 hónapja vagyunk stabil, boldog kapcsolatban. Igaz kicsit büdös néha, túlságosan "gyorsan" él, de ezzel a szaggal együtt tudok élni, nem zavar. Néha hangoskodik, de ellensúlyozza azt, hogy jómagam igen halk személyiség vagyok. Személyiségében elegáns, kedves, de nem túl bonyolult, amolyan franciás. Nem egy bomba alkat de pont az egyszerűsége volt megnyerő, az arca ugyanakkor karakteres és aranyos. Nem kívánhatok ennél többet, hű társ a mindennapokban.

    Na, ha idáig eljutottatok kedves blogtársak, nem, ez nem egy szerelmi sztori, a szemfülesek lehet ki is szagolták már az elején, autós blogról van szó. Noha, körmönfontan de minden szava igaz.

    Folytatás...

    RawrrSoul 12 hónapja 34

  • Elvarázsolt....

    ...amit manapság ritkán képes elérni egy játék. Túlzottan sem kedv, sem idő nem jut a gamerkedésre. Nincs is ami úgy elszórakoztasson, hogy na ez most az. Talán említésre méltó maximum az utóbbi időben a Resident Evil VIII és annak Shadow of Rose DLC-je, ami már egy kerek éve várt arra, hogy végig vigyem, aztán most nem régiben erre sor is került. Abszolút nem csalódtam.

    De jelen írásom egy másik játékról szól. Ami az egyike annak, amit kb. gyerek korom óta vágyszerűen szeretnék, és most február 10.-én valóra is vált. Ez pedig egy nyílt világú móka volt a Harry Potter köré építve, vagy abban a világban, akár azon szereplőkkel. Varázslatokkal, fejlődési rendszerrel, seprűn utazással meg persze rengeteg sok Avade Kedavra-val. Nos az Avalanche Software néhány év készítés után idén elhozta nekünk ezt amibe én kritikusi teszteket elolvasva azonnal bele is vetettem magamat.

    Folytatás...

    RawrrSoul 1 éve 0

  • Jogsi, meg egyebek...

    Rögös, hosszú, költséges folyamat, de végülis meglett. Fogadjátok hát tőlem a sztoriját.

    Ebben a remek gazdasági helyzetben, egyre jobban elszálló árak mellett tavaly szeptemberben úgy döntöttem, hogy elkezdem a jogosítvány megszerzésének folyamatát. Nulla előzetes autóvezetői tapasztalattal - értsd én tényleg mindig csak utasként ültem kocsiban -, de végülis magabiztosan kezdtem neki.

    A KRESZ tanfolyam lezajlása után, természetesen jött egy KRESZ vizsga, amin annak rendje és módja szerint elsőre meg is buktam, jobban rástresszeltem a kelleténél és kapkodtam "mer', hogy há' ez időre megy". Meg is lett az eredménye a gyalázatos 59 pontos "dolgozatnak". Második nekifutásra meg sikerült maximális pontszámmal elvégezni az egész procedúra ezen részét. Kezdhetün is akkor vezetni.

    Itt volt az első nagyobb nehézség. Oktató keresés. Nem tudom, régen, vagy más suliknál ez, hogy megy, viszont ahol én szereztem a jogosítványom nekem kellett levadászni magamnak egy oktatót. 1 hétig telefonáltam oktatóról oktatóra, hogy ugyan légyszi vállalj már el. Egyik már nem vállal, másik augusztus végén mondott október végi kezdést, másik nem tudja megmondani, a harmadik nem elérhető.... Így esett a választásom egy olyan oktatóra, akinél 2 ismerős is tanult vezetni. Felhívtam egy szombati napon, egy kikötése volt, csak délelőtt, de legalábbis 09:30 - 12:30 közti időszakban vezessük.

    Folytatás...

    RawrrSoul 1 éve 6

  • Nem kell már az új... Változunk...

    Vagyishát... Én változom. :)

    Időről időre vizsgálgatom magam, hát, már legalábbis olyan módon, hogy amikor feltűnik magammal kapcsolatban valami más, ami eddig nem volt, akkor átgondolom, hogy "heh?". Az ember öregszik változik, aztán mondjuk továbbra is szemtelenül fiatal vagyok a 95-ös születésemmel, de azé', májustól számítva 2 év, azt nekem is bekarcol a 3. X. Lényegtelen.

    Amit mostanság megfigyeltem magamon, és végülis ez egy tök természetes változás, mert ahogy haladok előre az életbe mindig más kerül prioritásba, hogy nem nagyon vágyódom az újdonságok irányába. Semmilyen téren, de most úgy a kütyüknél tűnt fel ez igazán.

    Egyrészről minden fölös cuccomat ledobáltam magamról, volt ami tönkre ment, volt amit eladtam. A meglévőket meg nem nagyon akarom elváltalni. Na nem azé' mert esetleg nem férne rá egy vérfrissítés, de se kedvem, se időm, se tőkém rá, hogy újítgassak.

    Folytatás...

    RawrrSoul 1 éve 2

  • Boldog vagyok...

    Mai furcsa, megmosolyogtató kis történet foszlány, egy telefon beszélgetéssel és egy élő beszélgetéssel.

    Feleség pajti ma lusta volt, egy 12 órás éjszakai műszak után a kóházban, így alvás után arra jutottunk rendeljünk kaját. Van egy jól bevált helyünk, havonta 1x max 2x beleférős, hogy onnan rendeljünk egy hétvégére való kaját. Kiválasztottuk mit szeretnénk, megkezdődött a telefonszélgetés.

    Kajálda: tessék xy kajálda!
    Én: halló szép délutánt! Rendelni szeretnék!
    Kajálda: igen, mit parancsol?
    Én: egy töltötthúsos tálat szeretnék, 2 adag káposzta salival és egy extra adag rizzsel.
    Kajálda: rendben, hová küldhetem?
    Én: *település név*
    Kajálda: akkor már csak egy telefonszámot kérek, rég rendeltek már. Emlegettük is, hogy a *település*iek nem jelentkeztek a tálukért.

    Olyan gyakorta azért nem rendelünk, de jól eső, hogy így megjegyeznek, főleg úgy, hogy helyben viszonylag egy nagy forgalmú kajáldáról beszélünk. :)

    A történet második része idehaza folytatódott, mikor megérkezett a futár csajszi. Átlagban már megszoktam, tudják hova kell hozni, kis zsákutca, telefonálás nélkül felfarolnak a kapunk elé én meg mikor elkezd csaholni kint az eb kimegyek. Most nem ez történt, csörgött a telefonom. Felvettem:

    Folytatás...

    RawrrSoul 1 éve 12

  • Téma indító?! KRESZ vizsga.

    Ma voltam KRESZ elméleti vizsgán, sajnos ez volt a második alkalom. Az elsőn elhasaltam 59 ponttal - ugye 75 elérhető -, viszont emberesen felkészülve, és odafigyelve ezúttal a részletekre is, már ami a képes feladatokat illeti, ma sikeresen abszolváltam a vezetői engedély megszerzésének ezen részét. 75-ből 75 ponttal sikerült átmennem az elméleti részén az egész herce hurcának.

    Mostmár egy oktatót kell szereznem, mivel elsősegélyt azt én már középsuliban megszereztem, mivel eü. suliba jártam hivatalosan. És a 12. évfolyamot csak akkor fejezhettük be, ha megszerezzük a hivatalos vizsgát elsősegély nyújtásból. :)

    Nektek, hogy sikerült? Hanyadszorra, mik voltak a nehézségeitek, tanácsok?! Nem csak ez, az egész, forgalmi vizsga stb stb. Érdekelne! :)

    RawrrSoul 2 éve 49

  • Ti hogy hallgattok zenét fül/fejhallgatóval?

    Utóbbi hetekben többször a képembe vágta a telefonom ezt:

    Mit többször? Munkanapokon naponta 2x megkapom, oda meg visszafele is.

    Ignorálgattam bőszen, még lusta voltam kikeresni, hogy lehetne kikapcsolni, hogy figyelmeztessen. Androidon elég volt 1x ignorálni, többet nem jelentkezett. iOS más. Na de, nem is ez a lényeg.

    Tudatában vagyok annak, hogy egészségtelenek a zene hallgatási szokásaim. 100%-on pörgetni a kis hallójáratomban, egy jó szorosan beékelődött fülhallgatót minden csak nem egészséges. Főleg mikor ilyen zeneművek vannak a könyvtáramban:

    Na de ez:

    Hogy mi?

    Az a 800+% még engem is szíven ütött, még, ha 7 napos adat is. :DDD

    Ti hogy szoktatok zenét hallgatni? :D

    RawrrSoul 2 éve 25

  • Mit lehetne még tenni?! [Frissítve bejegyzés alján!]

    Szerintetek mit lehetne még tenni, mondani az alább felsorolt esetek és dolgok alapján? Kifogytam az ötletekből.

    Van nekem egy Vodafone - kábeles szolgáltatások ex-UPC - előfizetésem. Sok csatorna, 500 Mbit net, alap vezetékes telefon. Viszonylag stabilan működött az elejétől kezdve, igaz 4 éve mikor beköttettük akkor a net még csak 150 Mbit volt. Telt múlt az idő, átvette a Vodafone, nagyjából egy 3/4 éve fordult elő először, hogy az internet úgy elkezdte összeszékletelni magát. Vagyis nem egészen. Elvileg, a modem küldte stabilan a wifit is meg a kábeles naftát is minden irányba, viszont az eszközökön, látszólag volt internet - ott pilácsolt a wifi jel, gépen is mutatta, hogy van internet stb - viszont egy böngészőbe megnyitott weboldal, egy elindított online igényű játék sem töltött be, letöltések nem indultak el meg ilyenek. Nyilván az ember először itthon próbálja megoldani, hátha valami más gebasz van, én nem mutogatok egyből a szolgáltatóra. Viszont semmi se oldotta meg ezt a gondot, a hálózatom nem volt túlterhelve, mert akkor is hibázott, ha csak 1 eszköz volt netre kapcsolódva, meg akkor is, ha minden ami alapesetben szokott.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 28

  • Skyrim will rise again...

    És újra, és újra, és újra... Ha MicrosoftXBethesda-nak van elég bőr a képén -van-, akkor lehet még kapunk belőle vagy 2-3 verziót, mire kiadják a The Elder Scrolls VI-ot. Hányszor is adták már ki? Azt hiszem olvastam valamit, hogy mostmár hivatalosan is ez a legtöbbször újrakiadott játék. Ami biztos, jópár platformot megélt már ez a gyöngyszem.

    Csak a poén kedvéért: pc, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X és S, Playstation 5, Amazon Alexa. Meg ugye van pár kiadása, a natúr, Special Edition, Anniversary, VR stb.

    Nos, 2x már letekertem ezt a játékot. Amit másnak az Oblivion vagy a Morrowind testesített meg, mint a nagybetűs The Elder Scrolls, na az nekem a Skyrim volt. Emlékszem nagyon csúnyán beszippantott 2013 vagy 2014 környékén, akkor még rossz kisfiús módon egy torrentes verzió. Végig pörgettem, amit lehetett én azt láttam ebben a játékban, amit lehetett elértem benne. És imádtam, minden percét, vagyis... óráját, volt benne pár órám... Jó sok.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 14

  • Visszatekintés egy évtizeddel korábbra...

    Videójátékokról lesz szó! Egy kis ömlengés csak. :)

    Valahogy sokszor fel-fel rémlik bennem az, hogy régen azért még elég jó játékokat raktak le az asztalra. Valahogy még a nem kiemelkedő címek is jobbak voltak. Aztán lehet ezt csak én érzem így, meg nyilván a sz*ar 10 éve is sz*r volt, sőt, 20 éve is. Viszont az meglepő, hogy 11-12 éves címek jobban odatudnak ragasztani a képernyő elé, és esetlegesen egy, kettő de legfeljebb három nekifutásra végig is viszem őket. Ugyanis, új "hobbim", hogy elővettem pár régebbi címet, szigorúan Xbox platformon, azon belül is a 360-as éra, illetve kritérium még, hogy legyen benne a Game Pass katalógusba. Olyan címek ezek - vagyis kettő -, amiket ki akartam próbálni, illetve ellett kezdve, ám végül félbemaradt ilyen vagy olyan indokkal.

    Az első cím egészen 2010-ig nyúlik vissza, műfaját tekintve egy mezei hack&slash játékról van szó, az EA gondozásában készült és alapját, vagyis inkább a történetét Dante Alighieri: Isteni színjáték című művének egy része adja. Igen, a Dante's Inferno-ról van szó. Ez a játék, ez pont olyan amire én csak úgy vágytam anno. Tekintve, hogy csak konzolokra jelent meg, így abszolút nem volt lehetőségem kipróbálni, ha meg pc-re is jött volna, val'szeg a gépem se bírta volna el.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 2

  • Megfogadom, hogy 2022-ben...

    ...lefogyok.

    ...elkezdek edzeni.

    ...egészségebben táplálkozom.

    ...leteszem a cigit.

    ...nem iszom több alkoholt.

    ...kedvesebb leszek.

    ...összegyűjtöm a pénzt a Ferrarira.

    Ti szoktatok új évre megfogadni bármit is? Vagy ez már csak olyan klisés, filmes, szósölmédiás szokás így a 21. században? Vagy már nem ilyeneket szokás? Hanem ennél nagyobb, fontosabb dolgokat?

    Sose volt egyébként zsánerem ez az új évi fogadalom. Nézzük csak az itt felsoroltakat.

    Fogyás és edzés

    Ugye, meg van az a poén, hogy január 2.-án tele van az edzőterem? Még, ha csak poénos kép is. Valójában nem tudom, hogy ez így van-e. Nálam nem igazán játszik. Gén szinten fogyásra nincs szükségem, egészséges vagyok, de mégis csak az 55 kilót karcolom testsúlyba, ehetek én akármennyit. Erőnlétem jó, erőkifejtés is rendben van. Lusta lennék mégis gyúráshoz meg alapvető edzéshez. Kigyúrni meg nem is akarnám magam, feleségem ezt a véznaságom szereti. Pedig nem lenne amúgy rossz elfoglaltság. De, áh, nem.

    Alkohol és cigaretta

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 32

  • Videójátékos... válság?!

    Mondhatni... bár hónapok óta tartó dolog ez, és már az elején megfejtettem, hogy miről van szó. Na, de azé' csak leírom. :)

    Mi't'omén... 8-9 éves lehettem ugye mikor először közöm volt bármiféle digitális játékhoz, és hát mit ne mondjak, elég szépen magával rántott az érzés. Rengeteg mindennel játszottam, volt, hogy napokig a gép előtt ültem, mert játék... A 11.-es évem középsuliba szépen rá is ment, mert World of Warcraft... Az csak természetes volt akkoriba, hogy kicsi RawrrSoul nappal alszik, éjszaka meg gémel, suliba nem megy és hasonlók. Konkretice nevezhető voltam függőnek. Na, de hát tagadni nem fogom szeretek játszani. Kikapcsol, ellazít, elfoglal.

    Az évek során elég szép játékgyűjteményt is felhalmoztam, vannak vett tételek, vannak ingyenes tételek, túlzásba ezzel viszont sose estem. Addig nyújtóztam amíg a takaróm ért. Megvárom én, amíg valami elfogadható árú lesz, viszonylag kevés amit azonnal teljes áron megveszek. Fel is tudom sorolni:

    Előrendelt tételek:
    Diablo II Resurrected (Xbox)
    Cyberpunk 2077 (PC és kár volt)
    The Division 2 Warlord of New York DLC (PC)

    Amit teljes áron megveszek egyből:
    bármilyen Euro Truck Simulator 2 kiegészítő amit kiad az SCS Software és nem festés

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 18

  • Apple a Xiaomi fülessel: csapó II.

    Volt már egy blogom a Xiaomi Mi TWS 2 Basic fülesem és az iPhone 11-esem kapcsolatáról. Nos, a karanténosdi letelt, hétfőn visszatértem a sűrű hétköznapokba, és újból használatra kényszerült a kis média eszköz. Aztán elkezdett sztrájkolni... :F

    Photo credits: RawrrSoul

    Na, nem a szó szoros értelmében sztrájkol, magyarán nem romlott el, ám, én mégis sztrájkként élem meg, azt, hogy nem hajlandó engedelmeskedni a parancsomnak. Vagy a füles sztrájkol, vagy a telefon, ezen még dolgozom.

    Első körben tisztázzuk mi értelme van egy telefon oldalán található hangerőszabályzónak? Úgy van, hangerőt szabályoz. Lefele mutató része csökkenti, felfele mutató része növelli. Na, de mi történik akkor, ha nem működik? Nem csinálja! Ez lehet több okból, funkcionálisan például, elromlik a gomb, okozhatja szoftveres gond, kosz ragad a gomb réseibe stb. Nem jó dolog, javítandó, hogy újra ellássa azt a feladatot amire ki lett találva. Nos esetemben nem is mondanám, hogy nem működik, inkább csak nem úgy ahogy kéne.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 0

  • Forza Horizon 5: Túraversenyek

    Nem is tudnám hangoztatni elégszer, hogy minden hibája ellenére én a Forza Horizon idei részét is nagyon, de tényleg nagyon szeretem. Megjelenés óta játszom a Standard kiadást a Game Pass jóvoltából és bár egyelőre nem szereztem be, mert csatlakozom azon ember csoport tagjaihoz, hogy ez ennyiért nem, később mindenképp az Xbox könyvtáram jogos tagja lesz. Ebben a blogban viszont egy kicsit hőbörögni szeretnék, ami nem is teljesen magát a játékot szidja, mintsem annak játékosait. Vagyis, akikkel én összekerülök.

    Emlékeim szerint a Forza Horizon 4-ben nem volt ez a játékmód, amire utóbbi időben rákaptam. Nincs sok játékórám még a játékban, 50 óra körül járok, minden verseny teljesítve, minden út bejárva, amit tudtam táblát megkerestem és lezúztam, minden területet felfedeztem, a történet mesélős kihívásokat is teljesítettem. Bár utóbbinál én nem küzdöttem most még a 3 csillagokért, ahogy sikerült, azért viszonylag kevés ami ne lett volna mégis 3 csillagos. Az Eliminator játékmód nekem már a 4-ben sem hozta azt, hogy annyira szükségem volna rá, sima versenyeket co-op-ba vagy pvp-be nem szeretek játszani, de felfedeztem a Horizon túraversenyek ikont a térképen, és 1-2 menet után azt kellet mondjam; nekem ez tetszik!

    Mik is azok a túraversenyek?

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 2

  • Én vagyok a világ legszerencsésebb embere.

    Épp most leszek 3.15 millió font birtokosa. Mindehhez csak válaszolnom kell egy emailre megadva a nevem, címem, telefonszámom, foglalkozásom illetve a koromat. Hát nem nagyszerű? Kis tevékenység ez, és mégiscsak, mai árfolyamon számolva 1.3 milliárd forint üti a markomat. Már pötyögöm is a mailt, micsoda busás gazdagságban lesz részem eme nehéz időkben.

    De miért a spam mappámba érkezett ez az email? És miért mondja nekem azt a Gmail, hogy ez az üzenet veszélyes lehet?


    Itt az email, talán ti megmondjátok miért gyanús ez?! Szerintem nincs okom bizalmatlannak lenni.

    Nos, nyilván, bolond én sem vagyok! Az oka, hogy erről most itt megemlékezem, hogy 10+ évnyi email használatom alatt ez az első eset, hogy ilyen enyhén átverés szagú üzenetet kaptam.

    Bár, ez egy elég gyenge próbálkozásnak tűnik nekem. Első körben ott az email cím amiről kaptam a levelet. admin@gtel.com.sa Mindennek tűnik ez nekem, csak nem egy banki email címnek. Meg, ha már brit, akkor mért com.sa? Jajj, apróságokon lovagolok!

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 23

  • A Forza amikor ad, néha el is vesz... És gyors Resident Evil Village ömlengés...

    Ezt csak így itt hagyom, saját felvétel... :D

    Imádom a játékot, de az ilyeneken még mindig kacagnom kell nekem is. :DD Na nem baj, szeretem azért! :)

    Másik:

    Black Friday van az Xbox Store-ban is és sikerült megkaparintanom végre a Resident Evil 8. részét ami ugyibár Ethan Winters kalandját?! rémálmát folytatja... Már a 7. részt is imádtam, pedig nem zsánerem a túlélő horror kategória... Ez meg... Csodás! :) Pár kép bár tuti nem kell bemutatnom senkinek, akinek igen, íme:


    A Winters ház


    Ez az öreg boszi


    Elena Lupu

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 7

  • Egy pont az Apple-nek...

    Újabb olyan dolog ami nagyjából csak engem foglalkoztat vagy bosszant vagy érdekel... Legnagyobb gondom és legkisebb örömöm legyen ez most az életemben, amit ma felfedeztem. :)

    Van nekem egy madzag nélküli fülhallgatóm, nagyjából 1.5 éve váltottam ilyenre, szimplán meguntam, hogy kábel... Idegesített, beakadt mindenbe, átlagban megtörtem valahol a kábeleket mindig - nyilván ez nem a vezetékes füles hibája, de no -, meg ilyenek. Vettem egy vezetékmenteset, akkor egy Xiaomi Airdots Basic-et.

    Erről érdemes tudni, hogy retek olcsó, gombos kivitel. Árához képest nekem megfelelt a hangminőség is, nem korszakalkotó cucc. Az 5-6 ezer forintos árával nem is Sennheiser konkurensként indult, szóval ez nem vitatárgya. Megszűnt a kábel mizéria, bár azt hittem ezt meg két nap alatt el fogom hagyni, ám nem így lett. 3/4 évet bírt nálam. Ugyanis ezt megörökölte a feleségem, mert megtetszett neki a dolog, én pedig kerestem valami újat a kis Airdots-ot pedig odaadtam neki. A márka bevált ár-érték arányban, és kis keresgélés után rátaláltam a Xiaomi Mi TWS 2 Basic-re - na, hogy most tényleg ez-e a neve... dunsztom sincs, a képet ez alapján találtam :DD -, ami árban valahol hasonló volt.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 10

  • Elmaradt a nosztalgia...

    A videójátékok, ilyen olyan módon de már legalább 17-18 éve az életem részei. Rengeteg emlék, élmény fűződik bizonyos szériákhoz amikre mai napig örömmel gondolok vissza. És - éssel nem kezdesz mondatot (a belső hang) - habár kevésbé, de a mai napig a mindennapjaim része, hogy játszok.

    Legelső játékélményem egy kínai sárga kazis másolat volt, az a fajta ami már akkoriban azt csinálta, hogy van rajta 999+ játék. Igaz volt rajta kb. 16 db és utána azok ismétlődtek oldalakon keresztül. Viszont volt rajta Super Mario, Donkey Kong, Sonic meg minden nyalánkság, úgyhogy a kicsi Én naphosszat elszórakozott vele. Sok számítógépes és egyéb konzolos játékokat meg haver álltal ismertem meg, neki volt otthon PC meg PlayStation 2, nekem az akkoriba csak álom volt, egészen 12-13 éves koromig. Ő álltala ismertem meg olyan nagyszerű szériákat, mint a Mortal Kombat, Quake, Unreal Tournament, Need For Speed -igen, akkoriba még jó volt- egyéb részei, Tekken, Grand Theft Auto és még legalább 30-40 címet ide tudnék sorolni, nem fogok.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 37

  • Egy kellemes meglepetés. (Frissítve)

    Lap alján frissítés, mert mégse olyan egyszerű, mint annak tűnt!

    Manapság már nem tudok meglepődni azon, hogy, ha rendelek valamit, akkor 4-5-6 napot esetenként még ennél is több időt kell várni arra, hogy a rendelt termék megérkezzen hozzám. Pont egy kedves barátom is így van rendelt termékére már egy jó ideje azt írja a nyomkövető, hogy szállítás alatt, aztán a cucc meg valahol lebeg az éterbe, de semmiképp sem érkezett még meg. Bosszantó ugyanakkor valahol még meg is tudom érteni. Az utóbbi nem gyengén húzós időszakban az online rendelések száma csak növekedett, a kapacitás gondolom ehhez mérten biztos nem lett emelve, nyilván ez azzal jár, hogy a szállítási idők is növekedtek, növekednek. Főleg egy-egy nagyobb webárúháznál semmi meglepő nincs ebben. Régebben én is, ha pl. eMAG-ról rendeltem, 2-3 nap volt mire ideért - abban az esetben, ha eMAG által forgalmazott termékről volt szó -, most legutóbb? 1.5 hét volt mire megkaptam amit akartam. Sosem kell életmentő dolog, azt inkább személyesen intézem el, lehetőségeimhez mérten itt vidéken, de bosszantó, hogy ismételjem magam.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 15

  • Egy búcsú ajándék...

    Korábbi blogba már emlegettem 2 dolgot is:

    - szeretem a Tom Clancy's The Division játékokat
    - felmondtam a cégnél ahol dolgoztam jelenleg, cirka 5 év után egyébként

    Erre kollégám, egyben a sor karbantartója aminek a vezetője voltam búcsúajándékba meglepett ezzel... No words... 1x megemlítettem, hogy szeretnék egy ilyen fogót én is. Bár az nem szerepelt benne, hogy ilyen kivitelben.

    Ezt most csak így itt hagyom. :)


    RawrrSoul 2 éve 9

  • Xbox Cloud Gaming... Xbox konzolon

    2017-es debütálása óta sok minden történt a Microsoft előfizetéses játékkönyvtára körül. A kezdeti néhány címes lista mára már jócskán 100 fölé emelkedett. Folyamatosan bővül, sok cím már megjelenés napján játszható az előfizetők számára, arról nem is beszélve, hogy az EA Play is a kínálat része, így nagyjából +50 játékkal gazdálkodhatunk.

    A Microsoft-nak nincs is oka panaszra, sok millió előfizetővel rendelkezik, sokat dob a dolgon továbbá az is, hogy pc-re is elérhető. Következő nagy dobásuk 2019-ben indult amikor is először felbukkant bétaként xCloud néven a felhő alapú szolgáltatás. Magyarán távoli Xbox konzolokon, mi a saját gépünkön játszhatunk, mindenféle letöltés és telepítési folyamat nélkül. Élesben ez azonban egészen 2020 szeptemberéig nem jelent meg, ám azóta elérhető. Erős túlzással szinte bármin. Android-os eszközökön az Xbox Game Pass alkalmazás segítségével, Windows 10 és 11-et futtató pc-ken, laptopokon az Xbox alkalmazáson belül érhető el, illetve böngészőből is játszható. Apple divájszokon csak böngészőn keresztül érhető el. Illetve és jelen írás tárgya, elérhető Xbox konzolokon is a felhő alapú játék.

    Folytatás...

    RawrrSoul 2 éve 9

  • Rossz kedv meg a The Division 2

    Érdekes jelenséget figyeltem meg... Nem tudom, hogy ez ilyen egyéni dolog, vagy volt/van már más is így, viszont egyből felkeltette a figyelmem, még a helyzetre való tekintettel is. A szereplők a történetben: én, rettenetes lelki állapot, Xbox Series S illetve a Tom Clancy's The Division 2. :)

    Sajnos az utóbbi pár napban történt az életemben olyan dolog, ami miatt lelkileg nem vagyok éppen top-on. Nyilván az embernek ezt ildomos kezelnie, amondó vagyok és voltam is világ életemben, hogy bármi rossz is történjen, a rosszból is mindig van kiút. Viszont a jelen helyzet olyannyira földhöz vágott, hogy bár nem vagyok én öreg, sőt igenis fiatal vagyok - 26 éves, csókolom -, de ilyet még nem tapasztaltam. Szükségem van egy kis begubózásra, szünetre az életből, melóban épp a felmondási időmet töltöm, és kapóra is jött, ez az utolsó hetem, így erre a hétre beszóltam, hogy rám ne számítsanak már. Felvázoltam nekik, hogy mi a helyzet, szerencsére empátia még a helyén van, megértették, nincs probléma. Pont a rengeteg stressz miatt számoltam le, arra pedig most a legkevésbé sincs szükségem. Lelkileg offon vagyok, koncentráció teljesen kimarad, alapvető tevékenységekben is hibát hibára halmozok most. Viszont mégis mit kezdjek ezzel a rámszakadt rengeteg szabadidővel? Nyilván, itthon teszek veszek, bár nehezen megy mindig lekötöm a figyelmem, nyugiba végzem a ház körüli dolgaim..

    Folytatás...

    RawrrSoul 3 éve 2

  • 7. generációs core i' laptop és a Windows 11.

    Lehet arról vitatkozni, hogy jó-e a Microsoft stratégiája az új rendszerrel kapcsolatban. Legutóbbi tudomásom az, hogy minimum kell egy 8. generációs Intel processzor, ahhoz, hogy kompatibilis legyen az adott gépezettel a Windows 11. Nyilván, több tényező kell, de ahogy a társadalmat elfigyelem, legtöbb esetben itt vérzik el a telepíthetőség, hisz van egy tulajdonképpen bazi erős gépe valakinek, egy király videókártyával, sok memóriával, egy jó processzorral, alaplappal minden jóval. Eddig jól bevált, mennek rajta az új játékok, a videószerkesztő, filmek fullHD-ban, 4K-ban ahogy szeretné... ÉS ekkor közbe szól a Microsoft, ácsi! Fejleszd a géped, hogy használhasd az új rendszert, mert ez ide gyenge lesz. Jogosan háborodik fel a júzőr, hogy márpedig ő nem akar lecserélni egy jól működő hardverösszességet, csak azért, mert Msbácsi nem találja azt jónak. Volt róla szó, hogy csökkentik az igényt, a preview verziók elfutottak korábbi procikkal is, nyilván lehet mókuskodni, kijátszani a rendszert, de vajon érdemes? Azt viszont már nem tudom. Mert láttam én a minap, egy reddit-es posztot, ahol egy Core 2 Duo processzoros kolis gépet üzemeltek be Windows 11-el, az eredmény minden volt, csak jó nem.

    Folytatás...

    RawrrSoul 3 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.