2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nillkin Magic Disk II – az olcsó Qi töltők királya

    Régóta szemeztem már egy normálisabb Qi töltővel, köztük is a Nillkin féle Magic Disk nevű csodával, viszont mivel már korábban rendeltem - talán eBay-ről - egy kétezer forintos vackot, így mindig meggyőztem magam arról, hogy jó az és nem kell másik (annak ellenére, hogy nem mindig működik rendesen, ilyenkor sípol, és nem tölt, de a kábel ki- bedugás megoldja. :)) )

    A karácsonyi vásárlás és kaja őrület után egy unalmas délelőtt. szokásomhoz híven böngésztem az aliexpress-t, akkor találtam rá a cikk főszereplőjére a Magic Disk II-re.
    A gyártó ismerős lehet az általuk forgalmazott egyéb kiegészítők miatt is – fólia, tok -. Én személy szerint szeretem a Nillkin termékeket, remek a minőségük és elég korrekt árcímkével rendelkeznek, több tokot is és fóliát is vásároltam már tőlük.

    Visszatérve a tárgyhoz, ahogy megláttam jött az az ismerős „must have” érzés, úgy voltam vele 22,8 $-t megér, így meg is rendeltem. Jött a szokásos várakozás, ami a mai nappal ért véget.
    A csomag egy nagy szürke zacskó volt, gyorsan szét is kaptam.

    A csomagolás:

    Folytatás...

    randras_83 9 éve 7

  • Google Factory Image - Nexus 4

    Gondoltam írok pár sort arról, hogy hogyan lehet egy gyári "imidzs"-ből visszaállítani a telefonunkat, ha valami nagyon balul sülne el, vagy ha nem bírnánk kivárni az OTA (Over The Air) frissítést.

    Lássuk az alapkövetelményeket:
    - 1 db nexus készülék
    - 1 db hibátlan adatkábel
    - a nexushoz megfelelő Google image
    - nyitott bootloader
    - számítógép és némi hozzáértés

    Nyilván a készülék és az adatkábel megvan, megjegyzem kábelből nemárt ha van több is mert nálam a 4.4.3. felrakása közben derült ki, hogy kuka, furcsa hibaüzeneteket tud ám produkálni...
    A képfájlt a Google hivatalos oldaláról lehet beszerezni. Figyeljünk arra, hogy a megfelelőt töltsük le (occam = nexus 4; hammerhead = nexus 5)

    Ha kész a letöltés, akkor kapunk egy tgz kiterjesztésű fájlt, amit ki kell tömöríteni. Erre nagyon jó a Total Commander, vagy bármi más, ki mit szeret.

    Nézzük át mit kaptunk:
    - bootloader-mako-makoz30d.img - Bootloadert
    - flash-all.bat
    - flash-all.sh
    - flash-base.sh
    - image-occam-ktu84l.zip - maga a rendszer,kernellel recoveryvel és a system image-vel
    - radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1701.02.img - radio

    Folytatás...

    randras_83 10 éve 0

  • HTC Sensation (XE) mindenféle

    Szóval közkívánatra:
    Ahhoz hogy a már belassult és mondhatni elavult 4.0.3as gyár romunkat, ami ugye Sense 3.6 lecserélhessük akár egy újabb Sense nélküli vagy Sense-es romra két járható út létezik.

    Bárki bármit szeretne EZT a utility-t szedje le mert elég hasznos.

    Félek a dróttól és nem akarok szenvedni megoldás (HTCDev bootloader nyitás):
    Be kell regisztrálni a HTCDev-en.
    Ha ez sikerült akkor belépés után Developer Center és azon belül Unlock bootloader.
    Itt ki kell választani a készülékünket értelem szerűen, és követni az oldal által adott instrukciókat - ezeket nem is részletezném. A lényeg hogy ha megvan a BL nyitás akkor már tudjuk telepíteni a 4EXT recoveryt.

    Éljen a DRÓT - S-OFF
    Na ez már az ínyencek asztala, egyébként semmivel sem bonyolultabb csak türelem kell hozzá.
    Egy ideig volt windows-os Juopunutbear tool, már csak linux alá létezik, de az se sokkal vészesebb.

    Folytatás...

    randras_83 10 éve 0

  • Google Nexus 4 Ringke Fusion - A tok


    Miután októberben boldogan nyomkodtam újonnan megszerzett Nexusomat - túlélve egy kisebb családi válságot miatta, bocs Kicsim! :) - jött a kérdés, hogy milyen tokot vegyek, mert mint minden tulajdonos én sem szeretném, hogy egy aprócska baki miatt ripityára törjön az üveg hátlap vagy a kijelző.

    Kezdésnek berohantam a "gyorsbolt" egyik üzletébe és beszereztem egy nem kicsit csillogós fekete plasztik tokot - fetisiszták előnyben - gondoltam addig jó lesz amíg találok valami értelmeset. :)

    Szóval jött a keresgélés, fórum, Google, ebay. Az előző telefonomon egy Nillkin tok szolgált, így ott néztem meg a kínálatot, volt is pár tetszetős megoldás, de ahogy a plasztik toknál, itt sem látszott a lényeg, a telefon hátlapja - egy tokot kivéve -.

    Folytatás...

    randras_83 10 éve 5

  • Nexus 4 - Megvettem, de hogyan tovább?

    Mivel minden nap találkozunk a fórumban a címben feltett kérdéssel valamilyen formában, ezért gondoltam összedobok egy leírást arról, hogy én hogy csináltam, hiszen ahány ház, annyi szokás...

    Szóval beszereztük az áhított mobilt, nyilván azért is vettünk ilyet, mivel egyszerűbb „mókolni” vele, mint más gyártók készülékeivel, meg amúgy „Google-phone”, így elég széles skálán válogathatunk a custom romok esetén.

    Akkor vágjunk is bele. Nálam minden esetben az információgyűjtés az első, most sem volt másképp, irány az XDA, ezen belül is a fejlesztői részleg.
    Itt elég sok hasznos információ mellett megtaláljuk a romok és kernelek mekkáját, de térjünk vissza a tárgyhoz.
    A szekcióban többféle „toolkit”-et találunk, nekem a Wug's Nexus Root Toolkit-re esett a választásom, gyakorlatilag mindent meg lehet vele csinálni ami nekünk földi android usereknek kell.

    Töltsük le a programot, majd indítsuk el.

    Folytatás...

    randras_83 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.